Donanım Haber Forum
Ana Sayfa | Kayıt ol | Profilim | Gelen Kutusu | DH Hız Aşırtma VT | Adres Defteri | Email'le üyeliklerim | Benim forumlarım | Fotoğraf Albümleri
Favorileriniz | Üyeler | Arama | SSS | Şikayet listesi | Uyarı listesi | Nick işlemleri
Cevap: iBook/PowerBook Hakkında Her Şey

İlgili konuları bak: (bu forumda | tüm forumlarda)

Bu isimle girdiniz: Guest
Bu konudaki kullanıcılar: hiç
  Basılabilir versiyon
Tüm forumlar >> [Mobil Cihazlar] >> Notebook - Diz üstü >> Apple >> Cevap: iBook/PowerBook Hakkında Her Şey Sayfa: <<   < önceki  1 2 [3] 4 5 6 7 8 9 10   sonraki >   >>
Giriş
Mesaj << Daha eski konu   Daha yeni konu >>
MertSener

13 Ocak 2006; 1:28:15 
Bu mesajla ilgili şikayetinizi bu icon a tıklayarak yapabilirsiniz.

Teşekkür ederim Takaya.

İşallah en kısa zamanda kavuşucam bende

Bugün Tepe Natl.'teki Bimeks'e girdim.
Yeni çıkan intel işlemcili MAC'ler dedim. arkadaşların hepsi toplandı öyle birşey yok dediler,sonra TR'de yok dediler,ben susup dinliyodum.birtanesi dayanamadı bizde yok onlardan bu yüzden bilgimiz de yok dedi

şuanda benim sipariş verdiğim ibook sade olarak orda 999€...

Saygılarımla,

MERTŞENER

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MertSener -- 13 Ocak 2006 1:28:47 >

Datron WXS-C2Duo 2.0,2GB DDR2(667mhz),120GB,15.4",GF7600 + USR9108+Logitech G9+Live Value+Creative 4400+Canon MP160+2 x W.D 500GB EXT

Universia

13 Ocak 2006; 2:27:30 

quote:

Orjinalden alıntı: MertSener

Teşekkür ederim Takaya.

İşallah en kısa zamanda kavuşucam bende

Bugün Tepe Natl.'teki Bimeks'e girdim.
Yeni çıkan intel işlemcili MAC'ler dedim. arkadaşların hepsi toplandı öyle birşey yok dediler,sonra TR'de yok dediler,ben susup dinliyodum.birtanesi dayanamadı bizde yok onlardan bu yüzden bilgimiz de yok dedi

şuanda benim sipariş verdiğim ibook sade olarak orda 999€...

Saygılarımla,

MERTŞENER

geçenlerde bu forumda ben de aynı yerdeki çalışanlarla ilgili birşey yazmıştım, yeni çıkacak hiçbir modelden haberleri yoktu, daha doğrusu ihtimallerden ya da duyumlardan bile haberleri yoktu ve yakında hiçbir modelin tanıtılmayacağını, hatta hatta appleın intele geçeceği şeklinde bir bilgilerinin bile olmadığını söylüyorlardı.

ayrıca başka bir konu, bence apple store lar çok iyi konumlandırılmış değiller, işim gereği pazarlama konusunda bilgi sahibiyim ve hedef kitleye göre çok iyi seçilmiş yerler değiller. örneğin bir şişli yerine nişantaşı ya da kadıköydeki dolmuş güzergahı yerine tepenin içinde ya da bağdat caddesinde bir konumlandırma yapılabilirdi.

hangi kriterleri göz önüne aldım?
öncelikle apple pazarda çok az paya sahip bir marka. amaçları doğal olarak daha çok tanıtmak olmalı, normalde bile çok tercih edilmediği için özellikle bulundukları yerlerdeki insan kitlesi gerek pclerden farklı konumu gerek fiyatı itibarı ile zaten ilgi göstermez ve sadece bizim gibi meraklı ve ilgili insanlar araştırıp bulur.

bunun tepedeki bimeksle ne ilgisi var?

işte apple storelar bu yanlış konumlandırmayla yanlış hedef kitlenin bulunduğu noktaları seçerlerse bimeks gibi bu işten anlamayan cahiller de gelir tepe gibi potansiyel yere kurulur ve sadece yanlış ya da eksiksiz bilgiler vermekle kalmayıp, appleın imajını da zedeler.

düşünsenize, apple hakkında hiçbir bilgisi olmayan bir gitse ne diyecek? orda bir sürü desktop ve laptop dururken bir tane imac koymuşlar ellerindeki 12" lik ibooku bile koymaya tenezzül etmemişler, insan çıkarır bir sergiler ama yok, kendileri de bilmiyor ki özelliklerini.

yazık, işini yapması gerekenler yerine böylelerinin eline verince de yetkiyi böyle durumlar çıkıyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Universia -- 13 Ocak 2006 2:30:20 >

Takaya

13 Ocak 2006; 3:18:31 

Pazarlama konusunda, bizler Apple Türkiye'den uzun yıllardır şikâyetçiyiz. Son kullanıcıya ulaşma konusunda, hiçbir çaba gösterilmemesi, fiyat politikaları vs. nedeniyle Bilkom'u hep eleştirdik. Geldiğimiz noktada; Bilkom yalnızca "Apple IMC Türkiye" sıfatını kazanmış oldu, Apple Store adıyla mağazalar açılmaya başlandı, birkaç kampanya ve indirim gördük hepsi bu. Son kullanıcıya dönük daha ciddi çalışmalara ihtiyaç var. Apple Türkiye reklam bile yapmıyor. Aslında belki de Apple'ın kendisinin Türkiye'ye gelmesi en doğrusu olurdu ama gelmiyor!

Apple Store'ların yer seçimi konusunda haklısınız ama buna Apple'ın kendisi karar veriyormuş. Yani bizimkiler belirlememiş yerleri. En azından önermişlerdir. Steve Jobs ekibinin Apple Store'larda genel prensibidir, mağazalar bağımsız olur. Türkiye'de kurarken de ABD ya da avrupa mağazalarındaki gibi seçim yapmışlar. Halbuki bilmiyorlar ki, Türkiye'de asıl kitlesel tüketim alışveriş merkezlerinde yapılır. Bir Carrefour'da, Akmerkez'de, Cevahir'de vs. büyük alışveriş merkezlerinde kurulacak Apple Store'lar, Apple'ın Türkiye'deki imajına inanılmaz katkı sağlar. Türk insanı bilgisayar mağazalarına ancak böyle merkezlerde uğrar.

Apple (yani Bilkom) Türkiye'de hantal ve aheste ilerlemeye devam ediyor. Apple'ın dünya sitelerine bir göz atın. Tümü yeni çıkan ürünlerle derhal güncellendi.

Rusya
Danimarka
Brezilya
Kanada
Finlandiya
İtalya
Fransa....

Ve Türkiye. Apple Türkiye hâlâ G5 işlemcili iMac'i ana sayfada "Yeni iMac" diye duyurmaya devam ediyor. Gerçek yeni iMac ve MacBook Pro ne zaman gelecek? Çıkmaz ayın son perşembesi. Hep böyle oluyor. Apple Türkiye, elindeki eski malları tüketene kadar bizlere ittirdikten sonra, tenezzül edip gerçek yeni iMac'i getirecektir...

Saygılarımla.
vladivostox

13 Ocak 2006; 14:45:42 

http://theory.isthereason.com/?p=650

bu adreste macworld fuarinda macbook pro'nun incelenmesi sirasinda cekilmis guzel bi video var. bilhassa makinanin program ici ve arasindaki gecis ve reaksiyon hizi etkileyici....

geveje
Uzaklaştırılmış
gün kaldı.

14 Ocak 2006; 15:29:30 

Merhaba arkadaşlar ben henüz birinci sayfayı yeni bitirdim ama zaten patlamak üzereydim;

ben bu windowsun sorunlarından bıktım! sürekli mavi ekran çıkmasından tutun sistemin zırt bırt çökmesine, yavaşlığına ve sürekli uyumsuzluk sorunu çıkmasından artık nefret ediyorum.

biraz önce bilgisayarıma format atmak zorunda kaldım tekrar.
orijinal hp den çıkan windows xp cd sini 1 ay önce kurmuştum hergün etkinleştirme istedi. internetten bağlan diyorum bağlanmıyor telefonla etkinleştireyim dedim telefonu meşgul! bugün sabah sistem açılmadı bende format atıp win 98 kurdum tabi bütün verilerim de gitti.

Şimdi arkadaşlar bu kadar soruna rağmen bana windowsu kim savunabilir ki???
geveje
Uzaklaştırılmış
gün kaldı.

14 Ocak 2006; 16:49:20 

PEKI TAKAYA;

Bilirsin yıllarca windows kullandık ve format atma diskl bölme yada programlama hepsini windowsa göre biliyoruz ve bir Windows kullanırken gerçekten de tüm bilgisayara hakim gibi oluyorsun.

BU Maclara format atmak istedikmi ne yapacaz? bunlar mac da kolay oluyormu ya da başka bir değişle benim pc ye bişey olsa ben yapıyorum bilgisayarcıya gerek olmadan , mac dada bu işleri kolayca yapabilmem ne kadar zaman alır

bir de dizüstü lerin yanında taşıma çantası geliyor mu acaba

BIR AN ONCE MAC E GEÇMEK İSTİYORUM CEVAPLARSAN SEVINIRIM
Takaya

14 Ocak 2006; 17:24:57 

Merhaba,

Öncelikle geçmiş olsun. Sırf aktivasyon nedeniyle verilerinizi kaybetmenize üzüldüm. Gerçekten sinir bozucu bir durum. Microsoft bu: "Bayram nedeniyle Windows kurulamamaktadır, lütfen daha sonra tekrar deneyiniz" : ) Keşke acele etmeseydiniz. Aktivasyonu (yasadışı yolla da olsa) çözebilirdiniz. En azından verileriniz zarar görmezdi.

Mac OS X'e gelince. Ben ilk Mac deneyimimden yaklaşık birkaç gün sonra, sırf meraktan ve deneyim kazanmak adına sistemi yeniden kurmuştum. Hem de hiç zorlanmadan ve yabancılık çekmeden. Mac OS X'in kurulumu Windows'dan çok daha kolay. Sistemle birlikte gelen DVD'yi ya da Mac OS X DVD'sini sürücüye yerleştirip, sistemi yeniden başlatıyorsunuz. Açılışta klavye tipinize göre C ya da V'ye basarak bilgisayarı optik sürücüden başlatıyorsunuz. Sonra karşınıza Windows'daki gibi kara kara ekranlar değil, bildiğimiz o Mac OS X ekranı çıkıyor. Burada isterseniz Disk Utility'yi (disk yönetimini yapar) çalıştırıp grafik arabirimle istediğiniz bölümlemeyi yapar, isterseniz doğrudan kurulumu başlatabilirsiniz. Birkaç basit seçim penceresinden sonra kurulum başlar ve arkanıza yaslanıp bitmesini beklersiniz. Kurulum sona erer, sistem yeniden başlar. Bu kez karşınıza kullanıcı adınızı vs. belirlediğiniz ekran çıkar. Bu işlemi de tamamlayınca, dünya dillleriyle "Hoş Geldiniz" diyen (Türkçe yok), güzel müzikle süslenmiş bir animasyonla karşılaşırsınız. Sonra masaüstü görünür ve afiyetle Mac OS X'i kullanmaya başlarsınız. Mac OS X'de herhangi bir anahtar girişi (CD Key vs), aktivasyon vs. kesinlikle yoktur. Teknik servise ihtiyaç duymanız olası değil. Ki Windows'a format atabilen biri için, Mac OS X'e format atmak tereyağından kıl çekmeye benzer: ) (Ne komik sözdür bu böyle, birden aklıma geldi).

Apple çok özel kampanyalar dışında dizüstülerle birlikte çanta vermiyor. Maalesef böyle. Benim iBook kullanırken vazgeçemediğim iki var. Birincisi iBook Klavye Kılıfı. Bu silikon kılıfla klavyem her zaman tertemiz ve tuş sesini ortadan kaldırıyor. Su, kırıntı vs. dökülme endişe taşımıyorum. İkinicisi de iBook/PowerBook Kılıfı. Çanta yerine kılıf kullanmayı tercih ediyorum. 12" iBook'dan kalma bir alışkanlık. Silikon klavye sılıfını özellikle öneririm.

Ayrıca bu başlığın 2. ve 3. sayfalarını da okumanızı öneririm.

Saygılarımla.

quote:

Orjinalden alıntı: geveje

PEKI TAKAYA;

Bilirsin yıllarca windows kullandık ve format atma diskl bölme yada programlama hepsini windowsa göre biliyoruz ve bir Windows kullanırken gerçekten de tüm bilgisayara hakim gibi oluyorsun.

BU Maclara format atmak istedikmi ne yapacaz? bunlar mac da kolay oluyormu ya da başka bir değişle benim pc ye bişey olsa ben yapıyorum bilgisayarcıya gerek olmadan , mac dada bu işleri kolayca yapabilmem ne kadar zaman alır

bir de dizüstü lerin yanında taşıma çantası geliyor mu acaba

BIR AN ONCE MAC E GEÇMEK İSTİYORUM CEVAPLARSAN SEVINIRIM

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Takaya -- 14 Ocak 2006 17:27:24 >

geveje
Uzaklaştırılmış
gün kaldı.

14 Ocak 2006; 17:40:03 

Bütün sayfaları okudum bilgilendirdiğin için sağol. Ben de bir ibook alacam büyük ihtimalle fakat inteli beklesem mi diye düşünüyorum.

Aslında 12" i hemen alabilirim ama küçük olmasından dolayı ekranda problem yaşarım diyorum(gözü yorma falan)

peki sayın kataya bu ibook tan herhangi bir ofis yazılımı çıkıyormu?open office gibi.. Microsoft ofis almak istemiyorum da
vladivostox

14 Ocak 2006; 17:46:48 

ibook'tan ofis yazilimi cikiyor; ismi 'appleworks'...
adresi surada bi goz atin isterseniz: http://www.apple.com/appleworks

ms office'de olan programlarin hepsinin bi muadili var bunda. o yuzden ms office'i arayacaginizi sanmiyorum. ya da dilerseniz benim yaptigim gibi open office de yukleyip kullanabilirsiniz :)

quote:

Bütün sayfaları okudum bilgilendirdiğin için sağol. Ben de bir ibook alacam büyük ihtimalle fakat inteli beklesem mi diye düşünüyorum.

Aslında 12" i hemen alabilirim ama küçük olmasından dolayı ekranda problem yaşarım diyorum(gözü yorma falan)

peki sayın kataya bu ibook tan herhangi bir ofis yazılımı çıkıyormu?open office gibi.. Microsoft ofis almak istemiyorum da

geveje
Uzaklaştırılmış
gün kaldı.

14 Ocak 2006; 17:52:48 

aklıma takılan son soru işletim sisteminin türkçesi bu ibooklarda var mı?
vladivostox

14 Ocak 2006; 18:07:49 

isletim sistemi tiger'in turkcesi yok ne yazik ki. sadece turkce dil destegi mevcut...

quote:

Takaya

14 Ocak 2006; 21:51:26 

quote:

iBook'ların Intel'e geçişi kısa vadede olacağa benzemiyor. Benim tahminim Haziran sonrası. Beklemek ya da mecvut modeli alma konusunda keyif sizin. Ama yeni iBook'u alırsınız, kaybedecek çok fazla şeyiniz olacağını sanmıyorum.

12" ekran sandığınız kadar rahatsız edici değil. 12" iBook ile 14" iBook arasında kullanışlılık açısından çok büyük bir farklılık yok. Nihayetinde ikisinde de çözünürlük 1024x768. O nedenle ikisini de kullanmış biri olarak söylüyorum, bütçenizi sadece ekran boyutu için zorlamaya değmez. Ama işlemci, optik sürücü vs. gibi farklar için kesinlikle değer.

iBook ile bir ofis yazılımı gelmiyor. Ama Mac OS X DVD'nizin içinde AppleWorks ve Office 2004 for Mac'in (Microsoft) deneme sürümleri bulunuyor. Ama ben size açık kaynak kodlu OpenOffice.org'u öneririm. Ayrıca OpenOffice.org'un kaynak kodunu kullanarak, yine bağımsız geliştiricilerin gerçekleştirdiği bir NeoOffice projesi var. Buna da göz atabilirsiniz.

quote:

Mac OS X'in son sürümü olan Tiger'ın (10.4) Türkçesi mevcuttur. Sistemi %100 Türkçe kullanabilirsiniz. Sisteminize Tiger'ı kurduktan sonra, Apple Türkiye'nin yayınladığı şu adresteki güncelleştirme dosyasını (82.8 MB) yükleyerek, Mac OS X Tiger'ı %100 Türkçe kullanabilirsiniz. Sakın yanlış bilgilendirmelere kulak asmayın. Mac OS X ve Türkçe konusunu, ilk sayfada açıklamıştım. Lütfen orayı tekrar okuyun.

quote:

Orjinalden alıntı: vladivostox
isletim sistemi tiger'in turkcesi yok ne yazik ki. sadece turkce dil destegi mevcut...

3 sayfadır binlerce satırı bıkmadan, usanmadan, paylaşım adına yazıyoruz, kafa patlatıyoruz. Ama sevgili vladivostox yine tek satırla işi bitirmiş. Mac dünyası hakkında bilgisiz insanları yanlış bilgilerle, yanlış fikirlere sürüklüyor.

Arkadaşlar, sevgili vladivostox bu çıkışlarını sürdürürse ben başlıktan tamamen ayrılacağım.

Ve sevgili vladivostox. Ben hiç kimseyle asla yarışa girmem. İstiyorsanız buyurun, tamamen siz devam edin. Seve seve önünüzde saygıyla eğilip, başlığı terk eder ve size devrederim. Özelden tek satırlık bir mesajla isteğinizi bana bildirmeniz yeterli. Hiç sıkılmadan yazabilirsiniz.

Saygılarımla.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Takaya -- 14 Ocak 2006 21:54:14 >

vladivostox

14 Ocak 2006; 22:22:44 

yahu niye yarisa gireyim ki insanlarla, boyle dusunmenize anlam veremedim.

"Mac dünyası hakkında bilgisiz insanları yanlış bilgilerle, yanlış fikirlere sürüklüyor. " demissiniz; bu konuda sunu soyleyebilirim. tiger os x'in turkcesi yok derken yanlis soylemisim. ozur diliyorum yanlis bilgilendirmeden oturu. ama bunda biraz apple center'dakilerin de sucu var, ibook'u alirken bana turkce surum oldugunu soylememislerdi fakat turkce destegi bulunuyor demislerdi. bundan dolayi bunu soyledim.

diger yanlis bilgileri mi soylebilir misin takaya? ibook'larin icinden appleworks'un deneme surumu cikiyorsa, neden ben hala kullanabiliyorum? o zaman sizin dediginiz de yanlis bilgilendirme olmuyor mu? ibook'larin icinden cikan deneme surumu iwork, appleworks degil nihayetinde.

nedense macbook pro'ya 'geri' adim dememde ve bunlarin powerbook'larin yerine gecebilecigini soylememe takilip kaldiniz. ben de zaten sonraki entry'de 'geri' adimla neyi kasdettigimi yazdim.

hakikaten anlayamadim bu tavrinizi, kimseye cikis yapmis degilim. su an icin tek "yanlis" soyledigim os x tiger'in turkcesi yok dememdir; tekrarlayayim yanlis bilgi verdigim arkadastan ozur dilerim. sizin de diyebileceginiz buydu aslinda, daha nazik bir sekilde dogrusunu soylemek. acikcasi kaba davrandiniz...

vladivostox

15 Ocak 2006; 0:17:37 

bu arada basliktan ayrilmaniza gerek yok; onun yerine ben ayrilayim...

son olarak daha evvel sormus oldugum sorulara verdiginiz aciklayici cevaplardan dolayi da tesekkur ederim.

Takaya

15 Ocak 2006; 1:21:28 

Sevgili vladivostox,

Bu başlık hiçbirimizin tapulu malı değil. Burada bilgi/deneyim paylaşmak, sorularımıza/sorunlarımıza yanıt bulmak ve bilmediklerimizi öğrenmek, tartışmak için toplandık. Balıktan ayrılmanıza gerek yok. Yalnızca üslubunuza dikkat edin. Bilgisi olan herkes buraya gelen soruları yanıtlayabilir. Burası bir paylaşım forumu. Ben bu başlığın ağababası değilim. Gelen sorulara, bilgilerime, araştırdıklarıma, deneyimlerime dayanarak yanıt veriyorum. iSync konusunda olduğu gibi, deneyim sahibi olmadığım konularda da araştırma yapıp, soruyu sorana yardımcı oluyorum.

Sizin sorulara verdiğiniz yanıtlar kısa ve genelde ikinci kez düşünülmeden yazılmış şeyler. İfadelerinizde Mac dünyasına karşı alaycı bir üslup var. Ben Mac dünyasını militanca savunan budalalardan değilim. Ama siz anladığım kadarıyla Mac dünyasında yenisiniz ve verdiğiniz yanıtlarda da bir alaycılık seziliyor. Bu üslubunuzla sorulara yanıt verdiğinizde de, sanki benimle yarışa girmiş izlenimi bırakıyorsunuz. Ben burada kimseyle bilgi yarıştırmıyorum. İstediğiniz kişiye yanıtınızı verin ama bu yanıtlar konuyu kestirip atan, mesnetsiz, araştırmadan ortaya konmuş yanıtlar olmasın. Mac dünyası konusunda yeterince zırcahil insan var. Hatalı söyleyeceğiniz her kelime, ortalığı iyice bulandırıyor. İnsanlar hala mecburmuş gibi Windows'lu aptal bilgisayarlara konuşuyor. Neden? Çünkü onları yeterince bilgilendiremiyoruz...

iBook'larda sistemle gelen Mac OS X DVD'sinde iWork ve Office 2004 deneme sürümleri ve AppleWorks Languages dosyaları vardır. Office ve AppleWorks'ü birlikte "deneme sürümü" nitelemesiyle yazmam hataydı evet. Ama siz hâlâ açığımı yakalamaya çalışıyorsunuz. Bu nasıl art niyetli yaklaşımdır. Sayfalarca yazı yazıyoruz, bilgi paylaşmak adına ve siz birden ortaya çıkıp benimle yarışa giriyor, açıklarımı kolluyorsunuz.

Bu başlık artık bana sevimsiz gelmeye başladı. Tebrikler, bütün hevesimi kaçırmayı başardınız...