Bugün Tepe Natl.'teki Bimeks'e girdim. Yeni çıkan intel işlemcili MAC'ler dedim. arkadaşların hepsi toplandı öyle birşey yok dediler,sonra TR'de yok dediler,ben susup dinliyodum.birtanesi dayanamadı bizde yok onlardan bu yüzden bilgimiz de yok dedi
şuanda benim sipariş verdiğim ibook sade olarak orda 999€...
Saygılarımla,
MERTŞENER
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MertSener -- 13 Ocak 2006 1:28:47 >
Bugün Tepe Natl.'teki Bimeks'e girdim. Yeni çıkan intel işlemcili MAC'ler dedim. arkadaşların hepsi toplandı öyle birşey yok dediler,sonra TR'de yok dediler,ben susup dinliyodum.birtanesi dayanamadı bizde yok onlardan bu yüzden bilgimiz de yok dedi
şuanda benim sipariş verdiğim ibook sade olarak orda 999€...
Saygılarımla,
MERTŞENER
geçenlerde bu forumda ben de aynı yerdeki çalışanlarla ilgili birşey yazmıştım, yeni çıkacak hiçbir modelden haberleri yoktu, daha doğrusu ihtimallerden ya da duyumlardan bile haberleri yoktu ve yakında hiçbir modelin tanıtılmayacağını, hatta hatta appleın intele geçeceği şeklinde bir bilgilerinin bile olmadığını söylüyorlardı.
ayrıca başka bir konu, bence apple store lar çok iyi konumlandırılmış değiller, işim gereği pazarlama konusunda bilgi sahibiyim ve hedef kitleye göre çok iyi seçilmiş yerler değiller. örneğin bir şişli yerine nişantaşı ya da kadıköydeki dolmuş güzergahı yerine tepenin içinde ya da bağdat caddesinde bir konumlandırma yapılabilirdi.
hangi kriterleri göz önüne aldım? öncelikle apple pazarda çok az paya sahip bir marka. amaçları doğal olarak daha çok tanıtmak olmalı, normalde bile çok tercih edilmediği için özellikle bulundukları yerlerdeki insan kitlesi gerek pclerden farklı konumu gerek fiyatı itibarı ile zaten ilgi göstermez ve sadece bizim gibi meraklı ve ilgili insanlar araştırıp bulur.
bunun tepedeki bimeksle ne ilgisi var?
işte apple storelar bu yanlış konumlandırmayla yanlış hedef kitlenin bulunduğu noktaları seçerlerse bimeks gibi bu işten anlamayan cahiller de gelir tepe gibi potansiyel yere kurulur ve sadece yanlış ya da eksiksiz bilgiler vermekle kalmayıp, appleın imajını da zedeler.
düşünsenize, apple hakkında hiçbir bilgisi olmayan bir gitse ne diyecek? orda bir sürü desktop ve laptop dururken bir tane imac koymuşlar ellerindeki 12" lik ibooku bile koymaya tenezzül etmemişler, insan çıkarır bir sergiler ama yok, kendileri de bilmiyor ki özelliklerini.
yazık, işini yapması gerekenler yerine böylelerinin eline verince de yetkiyi böyle durumlar çıkıyor.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Universia -- 13 Ocak 2006 2:30:20 >
Pazarlama konusunda, bizler Apple Türkiye'den uzun yıllardır şikâyetçiyiz. Son kullanıcıya ulaşma konusunda, hiçbir çaba gösterilmemesi, fiyat politikaları vs. nedeniyle Bilkom'u hep eleştirdik. Geldiğimiz noktada; Bilkom yalnızca "Apple IMC Türkiye" sıfatını kazanmış oldu, Apple Store adıyla mağazalar açılmaya başlandı, birkaç kampanya ve indirim gördük hepsi bu. Son kullanıcıya dönük daha ciddi çalışmalara ihtiyaç var. Apple Türkiye reklam bile yapmıyor. Aslında belki de Apple'ın kendisinin Türkiye'ye gelmesi en doğrusu olurdu ama gelmiyor!
Apple Store'ların yer seçimi konusunda haklısınız ama buna Apple'ın kendisi karar veriyormuş. Yani bizimkiler belirlememiş yerleri. En azından önermişlerdir. Steve Jobs ekibinin Apple Store'larda genel prensibidir, mağazalar bağımsız olur. Türkiye'de kurarken de ABD ya da avrupa mağazalarındaki gibi seçim yapmışlar. Halbuki bilmiyorlar ki, Türkiye'de asıl kitlesel tüketim alışveriş merkezlerinde yapılır. Bir Carrefour'da, Akmerkez'de, Cevahir'de vs. büyük alışveriş merkezlerinde kurulacak Apple Store'lar, Apple'ın Türkiye'deki imajına inanılmaz katkı sağlar. Türk insanı bilgisayar mağazalarına ancak böyle merkezlerde uğrar.
Apple (yani Bilkom) Türkiye'de hantal ve aheste ilerlemeye devam ediyor. Apple'ın dünya sitelerine bir göz atın. Tümü yeni çıkan ürünlerle derhal güncellendi.
Ve Türkiye. Apple Türkiye hâlâ G5 işlemcili iMac'i ana sayfada "Yeni iMac" diye duyurmaya devam ediyor. Gerçek yeni iMac ve MacBook Pro ne zaman gelecek? Çıkmaz ayın son perşembesi. Hep böyle oluyor. Apple Türkiye, elindeki eski malları tüketene kadar bizlere ittirdikten sonra, tenezzül edip gerçek yeni iMac'i getirecektir...
bu adreste macworld fuarinda macbook pro'nun incelenmesi sirasinda cekilmis guzel bi video var. bilhassa makinanin program ici ve arasindaki gecis ve reaksiyon hizi etkileyici....
Merhaba arkadaşlar ben henüz birinci sayfayı yeni bitirdim ama zaten patlamak üzereydim;
ben bu windowsun sorunlarından bıktım! sürekli mavi ekran çıkmasından tutun sistemin zırt bırt çökmesine, yavaşlığına ve sürekli uyumsuzluk sorunu çıkmasından artık nefret ediyorum.
biraz önce bilgisayarıma format atmak zorunda kaldım tekrar. orijinal hp den çıkan windows xp cd sini 1 ay önce kurmuştum hergün etkinleştirme istedi. internetten bağlan diyorum bağlanmıyor telefonla etkinleştireyim dedim telefonu meşgul! bugün sabah sistem açılmadı bende format atıp win 98 kurdum tabi bütün verilerim de gitti.
Şimdi arkadaşlar bu kadar soruna rağmen bana windowsu kim savunabilir ki???
Bilirsin yıllarca windows kullandık ve format atma diskl bölme yada programlama hepsini windowsa göre biliyoruz ve bir Windows kullanırken gerçekten de tüm bilgisayara hakim gibi oluyorsun.
BU Maclara format atmak istedikmi ne yapacaz? bunlar mac da kolay oluyormu ya da başka bir değişle benim pc ye bişey olsa ben yapıyorum bilgisayarcıya gerek olmadan , mac dada bu işleri kolayca yapabilmem ne kadar zaman alır
bir de dizüstü lerin yanında taşıma çantası geliyor mu acaba
BIR AN ONCE MAC E GEÇMEK İSTİYORUM CEVAPLARSAN SEVINIRIM
Öncelikle geçmiş olsun. Sırf aktivasyon nedeniyle verilerinizi kaybetmenize üzüldüm. Gerçekten sinir bozucu bir durum. Microsoft bu: "Bayram nedeniyle Windows kurulamamaktadır, lütfen daha sonra tekrar deneyiniz" : ) Keşke acele etmeseydiniz. Aktivasyonu (yasadışı yolla da olsa) çözebilirdiniz. En azından verileriniz zarar görmezdi.
Mac OS X'e gelince. Ben ilk Mac deneyimimden yaklaşık birkaç gün sonra, sırf meraktan ve deneyim kazanmak adına sistemi yeniden kurmuştum. Hem de hiç zorlanmadan ve yabancılık çekmeden. Mac OS X'in kurulumu Windows'dan çok daha kolay. Sistemle birlikte gelen DVD'yi ya da Mac OS X DVD'sini sürücüye yerleştirip, sistemi yeniden başlatıyorsunuz. Açılışta klavye tipinize göre C ya da V'ye basarak bilgisayarı optik sürücüden başlatıyorsunuz. Sonra karşınıza Windows'daki gibi kara kara ekranlar değil, bildiğimiz o Mac OS X ekranı çıkıyor. Burada isterseniz Disk Utility'yi (disk yönetimini yapar) çalıştırıp grafik arabirimle istediğiniz bölümlemeyi yapar, isterseniz doğrudan kurulumu başlatabilirsiniz. Birkaç basit seçim penceresinden sonra kurulum başlar ve arkanıza yaslanıp bitmesini beklersiniz. Kurulum sona erer, sistem yeniden başlar. Bu kez karşınıza kullanıcı adınızı vs. belirlediğiniz ekran çıkar. Bu işlemi de tamamlayınca, dünya dillleriyle "Hoş Geldiniz" diyen (Türkçe yok), güzel müzikle süslenmiş bir animasyonla karşılaşırsınız. Sonra masaüstü görünür ve afiyetle Mac OS X'i kullanmaya başlarsınız. Mac OS X'de herhangi bir anahtar girişi (CD Key vs), aktivasyon vs. kesinlikle yoktur. Teknik servise ihtiyaç duymanız olası değil. Ki Windows'a format atabilen biri için, Mac OS X'e format atmak tereyağından kıl çekmeye benzer: ) (Ne komik sözdür bu böyle, birden aklıma geldi).
Apple çok özel kampanyalar dışında dizüstülerle birlikte çanta vermiyor. Maalesef böyle. Benim iBook kullanırken vazgeçemediğim iki var. Birincisi iBook Klavye Kılıfı. Bu silikon kılıfla klavyem her zaman tertemiz ve tuş sesini ortadan kaldırıyor. Su, kırıntı vs. dökülme endişe taşımıyorum. İkinicisi de iBook/PowerBook Kılıfı. Çanta yerine kılıf kullanmayı tercih ediyorum. 12" iBook'dan kalma bir alışkanlık. Silikon klavye sılıfını özellikle öneririm.
Ayrıca bu başlığın 2. ve 3. sayfalarını da okumanızı öneririm.
Saygılarımla.
quote:
Orjinalden alıntı: geveje
PEKI TAKAYA;
Bilirsin yıllarca windows kullandık ve format atma diskl bölme yada programlama hepsini windowsa göre biliyoruz ve bir Windows kullanırken gerçekten de tüm bilgisayara hakim gibi oluyorsun.
BU Maclara format atmak istedikmi ne yapacaz? bunlar mac da kolay oluyormu ya da başka bir değişle benim pc ye bişey olsa ben yapıyorum bilgisayarcıya gerek olmadan , mac dada bu işleri kolayca yapabilmem ne kadar zaman alır
bir de dizüstü lerin yanında taşıma çantası geliyor mu acaba
BIR AN ONCE MAC E GEÇMEK İSTİYORUM CEVAPLARSAN SEVINIRIM
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Takaya -- 14 Ocak 2006 17:27:24 >
ms office'de olan programlarin hepsinin bi muadili var bunda. o yuzden ms office'i arayacaginizi sanmiyorum. ya da dilerseniz benim yaptigim gibi open office de yukleyip kullanabilirsiniz :)
quote:
Orjinalden alıntı: geveje
Bütün sayfaları okudum bilgilendirdiğin için sağol. Ben de bir ibook alacam büyük ihtimalle fakat inteli beklesem mi diye düşünüyorum.
Aslında 12" i hemen alabilirim ama küçük olmasından dolayı ekranda problem yaşarım diyorum(gözü yorma falan)
peki sayın kataya bu ibook tan herhangi bir ofis yazılımı çıkıyormu?open office gibi.. Microsoft ofis almak istemiyorum da