Şimdi Ara

Gigablue HD 800 solo ilk izlenimlerim

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
601
Cevap
6
Favori
54.406
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • öncelikle şunu söylemek istiyorum bu cihazı bana önerdiği için sayın serkangüzel_ e çok çok teşekkür ederim.

yazılım güncellemelerini aşağıdaki linkten takip edebilirsiniz:

http://www.fw-gigablue.com/index.php?dir=ENIGMA2%20Firmware%20GIGABLUE%20HD800%20SOLO/STABLE/

artıları:

1. ısınma sorunu yok.
    2. kasma donma vb sorun yok.
    3. enigma 2 cccam sorunsuz.
    4. sd yayınlar YPbPr 720p ayarında 40 inç led tvlerde hd yayın gibi duruyor. pek fark yok diyebilirim.
    5. dreamboxın sağlamış olduğu tüm avantajlara sahipsiniz.
    6. 2 tane kart yuvası var. d samart gibi kartları takabilirsiniz.
    7. usb hdd bağlanabiliyor. usb girişi cihazın arkasında
    eksileri:

1. kasa yapısı dreambox gibi kibar değil. daha büyük.
    2. cihazdaki ekranın mavi renkli olması tv izlerken dikkatimi dağıtabiliyor. dreamboxta cihaz üstündeki ekran çok hoştu.
    3. e-sata bağlantısı yok

800 solo beklentilerimi karşılamış bir cihaz olup tanınmış eş değer cihazlardan hiç bir eksikliği yok diyebilirim. hatta ve hatta kendini kanıtlamış cihazlara vereceğiniz paraya bu cihazdan 2 tane alabilirsiniz. ben vu+ kullanmadım ama çoğu kullanıcı dm 500 hd + vu karışımı bir cihaz olarak yorumlanmış ve bu cihaz hakkında çok fazla araştırma yaptım ve bir tane bile olumsuz yorum göremedim. bu cihazdan çok memnunum herkese tavsiye ederim.

sizlerin merak edip sormak istedikleriniz olabilir. elimden geldiğince cevap vermeye çalışacağım.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi heqle -- 7 Mayıs 2012; 22:25:15 >

• Hayirli olsun. Dreambox tecrubeniz de varmis saniyorum gecmiste, bu aleti secme sebebiniz ne oldu peki? Neden marka degisikligine gitme sebebiniz oldu neticede su an dream ve vu cihazlar malumunuz populer de.
  • quote:

Orijinalden alıntı: eozen81

Hayirli olsun. Dreambox tecrubeniz de varmis saniyorum gecmiste, bu aleti secme sebebiniz ne oldu peki? Neden marka degisikligine gitme sebebiniz oldu neticede su an dream ve vu cihazlar malumunuz populer de.

teşekkür ederim. vu kullanmadığım için bir şey diyemeceğim ama çoğu kullanıcı bu cihaz için dm 500 hd + vu karışımı diyor.
    1.dm de güzel bir cihazdı ama kesinlikle stabil çalışmıyordu donma sorunları yaşıyordum cihazı kapatıp açmam gerekiyordu.
    2.hd yayınlarda özellikle trt hd s2 modülünü kullandığı için dm her nedense s2 de takılmalar ve görüntünün ekrana geç düşmesi gibi durumlara sebep veriyordu..
    3.sd yayınlarda da ne iyi ne de kötü diyebileceğim bir durum vardı. beni kararsız bırakıyordu pek zevk vermiyordu.
    4.menü ve kanal geçişleri yavaştı. hem de oldukça yavaştı ki cihazın donmasına sebep veriyordu.
    5.gereğinden fazla ısınıyordu hatta bandorolünün yapışkanını elimle dokunduğumda yerinden kayıyordu.
    6. klon olduğu için son çıkan orijinal yazılımını yükleyemiyordum ancak convert edilmiş yazılımlara bakabiliniyordu. ben de cihaza zarar verir diye yazılım atmaya korkuyordum.
    7.garantisi olmadığı için muhatap bulamama düşencesi sarmıştı.
    8.kumandası geç algılıyordu, gerçekten sinir bozucu bir durumdu.
    9.son olarak şu hatayı almaktan bıkmıştım. KANAL GEÇİŞ İŞLEMİ BAŞARISIZ (tune failed)

bu sebeplerden dolayı elimdeki dm 800 hd yi geri verip fx turbo hd almaya karar verdim.

fx turbo hd den neden vazgeçtim:

öncelikle şunu belirtmeliyim çok iyi bir cihaz ve dm 800 hd ye göre kat kat hızlı ve kullanımı basit olması ve de türk malı olması yönüyle fark atıyordu.

1. özellikle sd görüntü kalitesi dm 800 hdnin çok gerisindeydi. ve elimdeki 40ex700 sony led tv nin hakkını vermiyordu. sırf bu yüzden fx turbo hd yi elimden çıkarmak istedim. sağ olsun forumdan bir arkadaş cihaza talip oldu ve o arkadaşa uygun bir fiyata sattım tekrardan iyi günlerde kullanmasını temenni ederim.

neden Gigablue HD 800 solo aldım.

1.inanın ben bu markayı daha önce hiç duymadım sadece ve sadece sy. serkanguzel_ in tavsiyesi üzerine araştırma yaptım ve aldım.
    2.şuan çok memnunum ve inanın dm 800 hd nin eksiklerini bu cihaz şuana kadar yaşamadım.
    3.sabahtan beri çalışmasına rağmen ısınma düzeyi normal ve herhangi bir donma takılma yaşamadım.
    4.HD ve SD görüntü kalitesi daha güzel.
    5.trd hd sorunsuz açıldı. takılma gibi bir durum yok s2 ile gayet uyumlu.
    6.fx turbo gibi hızlı değil ama dm 800 hd ye göre daha hızlı olduğunu gördüm.
    7.kumandası gayet normal çalışıyor geç algılama gibi bir durum yok.

benim için bu cihazın tek bir eksikliği var o da tv de bir kanal seyrederken pcden istediğimi bir kanala bakamamak oldu. sadece aynı paketten yayın yapan kanallara bakabiliyorum. o da okadarlık olsun artık :)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi heqle -- 28 Mayıs 2011; 22:11:30 >

• quote:

Orijinalden alıntı: heqle

öncelikle şunu belirtmeliyim çok iyi bir cihaz ve dm 800 hd ye göre kat kat hızlı ve kullanımı basit olması ve de türk malı olması yönüyle fark atıyordu.

1. özellikle sd görüntü kalitesi dm 800 hdnin çok gerisindeydi.
    ve elimdeki 40ex700 sony led tv nin hakkını vermiyordu. sırf bu yüzden fx turbo hd yi
    elimden çıkarmak istedim. sağ olsun forumdan bir arkadaş cihaza talip oldu ve o arkadaşa
    uygun bir fiyata sattım tekrardan iyi günlerde kullanmasını temenni ederim.

Sayın @heqle,

Cihazınız öncelikle hayırlı olsun iyi günlerde kullanınız.

Gerçi bu başlık yeri değil ama değindindiniz ve müşahit olduğunuz bir konuyu
    pekiştirmekte yarar var.

Zira bu cihaza Türk malı diyerek, uygun fiyatlı diyerek, v.s. safsatalar ile satıp, insanımızı
    kalitesiz cihaza mahkum ettiler. Oysaki ne cihaz Türk malı, ne de fiyatı uygun ! Cihazın
    board'unu Çin'den 14 dolar'a getirip, atölyede montajlayıp, yaklaşık 150 - 160 dolar
    seviyesinden hala satılmaktadır. Umarım bu mesajımı okuyan Türk insanı gerçek dışı
    reklamla nasıl kösüldüğünü anlar.

Tüm bunların yanında cihazda kronik tuner problemi bulunmakatadır. Forumda 34 sayfa
    işlendi ve hala muzdarip olupta mesaj yazanlar oluyor.

Cihazda bulunan ALI 3602a serisi işlemci, scaning ve deinterlacing görevlerini hakkıyla
    yerine getiremediği için pikselleme ve SD yayınlarda tarama, ölçekleme ve bindirme
    sorunları yaşanmaktadır.

ALI firması 3602b serisi yeni bir işlemci çıkardı. Bu seriden çıkan SUNNY markalı cihazlarda
    da aynı sorunlar devam etmekte olup, sadece pikselleme sorunu çözülebilmiştir.

Uydu cihazı alacak arkadaşlara tavsiyem olsun. ALI firmasının şimdiki zamanda kullanıma
    sunduğu çipset'li ürünlerden uzak durmalarıdır. Piyasada çok değişik marka uydu cihazında
    ALI çipset'leri kullanılmış olup, ürün satın almadan önce çipset'inin ne olduğunu mutlaka
    araştırınız.

Herkese saygılar, sevgiler.

• quote:

Orijinalden alıntı: serkanguzel_

quote:

1. özellikle sd görüntü kalitesi dm 800 hdnin çok gerisindeydi.
    ve elimdeki 40ex700 sony led tv nin hakkını vermiyordu. sırf bu yüzden fx turbo hd yi
    elimden çıkarmak istedim. sağ olsun forumdan bir arkadaş cihaza talip oldu ve o arkadaşa
    uygun bir fiyata sattım tekrardan iyi günlerde kullanmasını temenni ederim.

Sayın @heqle,

pekiştirmekte yarar var.

Zira bu cihaza Türk malı diyerek, uygun fiyatlı diyerek, v.s. safsatalar ile satıp, insanımızı
    kalitesiz cihaza mahkum ettiler. Oysaki ne cihaz Türk malı, ne de fiyatı uygun ! Cihazın
    board'unu Çin'den 14 dolar'a getirip, atölyede montajlayıp, yaklaşık 150 - 160 dolar
    seviyesinden hala satılmaktadır. Umarım bu mesajımı okuyan Türk insanı gerçek dışı

Tüm bunların yanında cihazda kronik tuner problemi bulunmakatadır. Forumda 34 sayfa

Cihazda bulunan ALI 3602a serisi işlemci, scaning ve deinterlacing görevlerini hakkıyla
    yerine getiremediği için pikselleme ve SD yayınlarda tarama, ölçekleme ve bindirme
    sorunları yaşanmaktadır.

ALI firması 3602b serisi yeni bir işlemci çıkardı. Bu seriden çıkan SUNNY markalı cihazlarda

Uydu cihazı alacak arkadaşlara tavsiyem olsun. ALI firmasının şimdiki zamanda kullanıma
    sunduğu çipset'li ürünlerden uzak durmalarıdır. Piyasada çok değişik marka uydu cihazında
    ALI çipset'leri kullanılmış olup, ürün satın almadan önce çipset'inin ne olduğunu mutlaka
    araştırınız.

Ali chipsetli aldım boşta duruyor. Forumda satılığa çıkardım sonra HDMI kontrol ettim o da çalışmayınca geri çektim. Utandım böyle bir cihazı satmaya... Utanmadan nasıl satıyorlar hayret!!

Herhalde yine tuner problemiydi çünkü sinyal alamadığım bir uydu açtığımda veya uydu anten kablosunu cihazdan söktüğümde HDMI sorunsuz çalışıyor, sinyal gelince karıncalar da beraberinde geliyor. HD cihazda karıncalı nostalji keyfi!!! Böyle bir satış ilanı açayım bari. Ali32 işlemcili diğer receiverları da yazar referans gösteririm karıncalı receiverıma

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi engunaydin -- 28 Mayıs 2011; 23:09:12 >

• @heqle,

Detaylar için teşekkürler ancak 800HD clone ile bu kadar hata yaşamanıza şaşırdım, sanırım şans işi biraz da.
    Annemlere aldık ve yaklaşık 1 haftadır kullanıyorlar 800HD clone SIM 3 BL82 cihazı. Hiç sorun yok maaşallah diyeyim.

1) Kanal geçişleri bana göre çok hızlı, Teledünya ya da DSmart'la karlışaştırılmaz bile.
    2) Donma hiç yaşamıyoruz, asla açıp kapama derdimiz olmadı.
    3) Menülerdeki yavaşlık evet özellkle bazı ek plugin'lerde kumandadan bir şeyler yazmak zor olabiliyor ne yazık ki.
    4) Isınma sorunu yaşamadık ancak gene de altına laptop soğutucuları ardır ya kare gibi onlardan koyduk, USB'den besleniyor.
    5) İmaj konusu ise tamamen kişisel zevk, birlikte gelen Gemini 5.10 bize yetiyor bir eksiğini görmedik açıkçası, ama tabii merakın sonu yok :)
    6) Clone olmasına rağmen adam gibi bir yerden aldığımız için sürekli destek alabiliyoruz her konuda, bunu rahatça söyleyebiliyorum çünkü aynı firmadan başka bir tane daha aldık ve o sorunlu çıkmasına rağmen satıcı arkadaş acayip ilgiliydi.
    7) KANAL GEÇİŞ İŞLEMİ BAŞARISIZ (tune failed) bana yabancı gelmedi ama ne zaman aldığımızı hatırlamayacak kadar az sayıda rastladım bu hataya.

• quote:

Orijinalden alıntı: eozen81

@heqle,

Detaylar için teşekkürler ancak 800HD clone ile bu kadar hata yaşamanıza şaşırdım, sanırım şans işi biraz da.
    Annemlere aldık ve yaklaşık 1 haftadır kullanıyorlar 800HD clone SIM 3 BL82 cihazı. Hiç sorun yok maaşallah diyeyim.

1) Kanal geçişleri bana göre çok hızlı, Teledünya ya da DSmart'la karlışaştırılmaz bile.
    2) Donma hiç yaşamıyoruz, asla açıp kapama derdimiz olmadı.
    3) Menülerdeki yavaşlık evet özellkle bazı ek plugin'lerde kumandadan bir şeyler yazmak zor olabiliyor ne yazık ki.
    4) Isınma sorunu yaşamadık ancak gene de altına laptop soğutucuları ardır ya kare gibi onlardan koyduk, USB'den besleniyor.
    5) İmaj konusu ise tamamen kişisel zevk, birlikte gelen Gemini 5.10 bize yetiyor bir eksiğini görmedik açıkçası, ama tabii merakın sonu yok :)
    6) Clone olmasına rağmen adam gibi bir yerden aldığımız için sürekli destek alabiliyoruz her konuda, bunu rahatça söyleyebiliyorum çünkü aynı firmadan başka bir tane daha aldık ve o sorunlu çıkmasına rağmen satıcı arkadaş acayip ilgiliydi.
    7) KANAL GEÇİŞ İŞLEMİ BAŞARISIZ (tune failed) bana yabancı gelmedi ama ne zaman aldığımızı hatırlamayacak kadar az sayıda rastladım bu hataya.

siz bana göre şanslıymışsınız, ama bir kere gözümden çıktı artık peki trt hd kanalında donma açılmama gibi sorun yaşadınız mı ?

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Hi-Fi Rush 2 | PS5 | ANA KONU
    3 ay önce açıldı
    Silinsin ltf
    10 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • quote:

siz bana göre şanslıymışsınız, ama bir kere gözümden çıktı artık peki trt hd kanalında donma açılmama gibi sorun yaşadınız mı ?

Hayır, hiçbir HD kanalda donma, mozaiklenme vs. gibi problemler yok dostum. Hatta bende Teledünya Setup Box var, bugün
    Formula 1 sıralama turlarını izliyorum, öncesindeki Formula 1 Klübü programında ses senkronu problemi vardı, zaten oldum
    olası Formula 1 programlarında vardı, annemlerdeki TRT HD'ye baktım hiçbir sorun yok. Saygılar.
  • takip
  • yeni nesil tuner lerde sorun yok benim cihazım 7/24 açık...ısınma sorunum yok... Üstünde gemini ile geldi ben direk kendi istediğim imajı atıp yapılandırdım şu anda hiç iin dediğiniz sorunlarla karşılaşmadım maşallah cihazım sorunsuz ve gayet stabil çalışıyor....(kullandığım imaj domica)
  • quote:

Orijinalden alıntı: Tiésto

yeni nesil tuner lerde sorun yok benim cihazım 7/24 açık...ısınma sorunum yok... Üstünde gemini ile geldi ben direk kendi istediğim imajı atıp yapılandırdım şu anda hiç iin dediğiniz sorunlarla karşılaşmadım maşallah cihazım sorunsuz ve gayet stabil çalışıyor....(kullandığım imaj domica)

bu gemini, enigma 2 üzerine yapılandırılan bir şey mi yoksa kendi başına ayrı bir sistem mi?
  • quote:

Sayın @heqle,

pekiştirmekte yarar var.

sorunları yaşanmaktadır.

araştırınız.

Bilgi için sağol ama gördüğüm kadarıyla hiç bir marka ürün özellillerinde çipset bilgisini yazmıyor.
    İncelediğim ürünlerin sayfalarında daha henüz ALı cipset diye bir ibare görmedim.. Demekki özellikle çipset
    bilgilerini saklıyorlar.. Siz belliki bu mesleğin içinde olduğunuzdan bilgi ve deneyiminiz var ama bizim gibi tüketici bu bilgileri
    nasıl elde edecek.. Bence forumda bu işlerden anlayan birisi tüm markaların kullandığı çipsetleri listelese ve bu da üst konu olsa
    çok faydalı olacak.
    Verdiğiniz bilgiler için teşekkürler.. Ha ayrıca Gigablue HD 800 solo cihazın menşei nedir?

• quote:

Orijinalden alıntı: arokh

quote:

Sayın @heqle,

pekiştirmekte yarar var.

sorunları yaşanmaktadır.

araştırınız.

Bilgi için sağol ama gördüğüm kadarıyla hiç bir marka ürün özellillerinde çipset bilgisini yazmıyor.
    İncelediğim ürünlerin sayfalarında daha henüz ALı cipset diye bir ibare görmedim.. Demekki özellikle çipset
    bilgilerini saklıyorlar.. Siz belliki bu mesleğin içinde olduğunuzdan bilgi ve deneyiminiz var ama bizim gibi tüketici bu bilgileri
    nasıl elde edecek.. Bence forumda bu işlerden anlayan birisi tüm markaların kullandığı çipsetleri listelese ve bu da üst konu olsa
    çok faydalı olacak.
    Verdiğiniz bilgiler için teşekkürler.. Ha ayrıca Gigablue HD 800 solo cihazın menşei nedir?

Selamlar,

Aynı çipseti kullanan iki receiver'den biri görüntüde başarılı iken diğeri başarısız olabiliyor.
    Örneğin; ST40 serisi çipset'te Goldmaster 1010/3030 serisi başarılı görüntü verirken, Next
    Tiger modeli başarısız olmaktadır. (SD ve HD görüntüde) Sebebi; Next tiger'de linux kernel
    altyapılı yazılım çalışmasıdır.

Ayrıca, uydu dünyasında yıl içinde üç dört model birden yeni ürün çıkmaya başladı.

Şu anki tarihe göre; receiver almaya karar verdiğinizde kısaca bilmeniz gereken, STi 71xx
    serisi çipsetli cihazlar, orijinal yazılımları ile en kaliteli görüntü sunan receiver'lerdir. Linux'lu
    yazılım yüklendiğinde kalite bir miktar düşmektedir. Kathrein 912'de orijinal yazılımı ile SD
    ve HD'de optimum kaliteyi yakalamak mümkün oluyor.

Sonuç olarak; almadan önce her yönüyle araştırmalısınız.

Diğer sorunuza gelince;

Gigablue receiver'in yazılımı avrupa menşei'li destek gelmektedir. Donanımı önemli değil.
    Zira tüm donanımlar maliyet avantajı nedeniyle Çin'de yapılmaktadır.

Kolay gelsin.

• quote:

Şu anki tarihe göre; receiver almaya karar verdiğinizde kısaca bilmeniz gereken, STi 71xx
    serisi çipsetli cihazlar, orijinal yazılımları ile en kaliteli görüntü sunan receiver'lerdir. Linux'lu
    yazılım yüklendiğinde kalite bir miktar düşmektedir. Kathrein 912'de orijinal yazılımı ile SD
    ve HD'de optimum kaliteyi yakalamak mümkün oluyor.

Sonuç olarak; almadan önce her yönüyle araştırmalısınız.

Kesinlikle katılıyorum çevrenizde yada birinde görüntüsünü izleme imkanınız varsa görün derim sonra gözünüz başka receiver görmez derim

• Hocam izlenimlerinizi bekliyoruz.
  • quote:

Orijinalden alıntı: acerciyim

Hocam izlenimlerinizi bekliyoruz.

artıları:

1. ısınma sorunu yok.
    4. sd yayınlar YPbPr 720p ayarında 40 inç led tvlerde hd yayın gibi duruyor. pek fark yok diyebilirim.
    eksileri:

2. cihazdaki ekranın mavi renkli olması tv izlerken dikkatimi dağıtabiliyor. dreamboxta cihaz üstündeki ekran çok hoştu.

800 solo beklentilerimi karşılamış bir cihaz olup tanınmış eş değer cihazlardan hiç bir eksikliği yok diyebilirim. hatta ve hatta kendini kanıtlamış cihazlara vereceğiniz paraya bu cihazdan 2 tane alabilirsiniz. ben vu+ kullanmadım ama çoğu kullanıcı dm 500 hd + vu karışımı bir cihaz olarak yorumlanmış ve bu cihaz hakkında çok fazla araştırma yaptım ve bir tane bile olumsuz yorum göremedim. bu cihazdan çok memnunum herkese tavsiye ederim.

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: acerciyim

Hocam izlenimlerinizi bekliyoruz.

artıları:

1. ısınma sorunu yok.
    eksileri:

Cihaza 2 TV bağlamayı denediniz mi? Bir tane HDMI bir tane Component gibi mesela. Arkadaşın işyerine 2 plazma düşünüyoruz. 2 tane plazmaya görüntü aktaracak bir cihazda gerekecek.

Bir de modül yuvası var mı acaba? HDEN maçları için D-Smart modüllü abonelik ile geçiştiririz, diğer d-smart maçlarınıda da cccam ya da kart okuyucuya JSC Sports kartı ile JSC Sports kanalından vermeyi düşünüyoruz. Türkiye ligi ise mecburen olmayacak Digitürk'ün senelik fiyatları çok tuhaf rakamlarda iş yerleri için. Bu cihaz çift tv'de kendi çıkışları ile iş görür mü acaba?

Bir de merak ettiğim Dreambox'daki gibi ekrana Mesaj yollamak mümkün mü?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi engunaydin -- 4 Haziran 2011; 0:07:56 >

• takip
  • bu cihaz atalantanın aynısı gibi geliyor bana

gemibi nabilo vs istediğimizi yükleyebiliyormuyuz... yazılım seçeneklerimiz varmıdır yoksa atalanta gibi kendi imagelerimi var ?

cccamdan başka alternatiflerimiz varmıdır?

plugins vs . yüklenebiliyormu ?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi nihat1551 -- 4 Haziran 2011; 12:06:34 >
  • Selamlar,

Atlanta'nın çıkardığı ET 5000 modeli ile aynı değil. Atlanta'nın yeni çıkan , ClarckTech ET
    5000 modelidir.

Enigma 2 serisi image'lar çalışıyor.

Kart okuyucu var, modül yuvası var. Ancak e-sata portu yok.

Dreambox'taki gibi, ekrana mesaj yollamak mümkündür.

Cihaza MeeBoot yada BarryAllen kurduktan sonra, istenilen enigma 2 tabanlı image'lar
    harddiskten çalıştırılabilir. İlaveten bu cihazında aynen Vu'da olduğu gibi kendine özgü
    image'ları bulunmaktadır. Kendine özgü image'larıda enigma 2 tabandan yaratılmış
    image'lardır.

Kısaca; bu cihaza kendi image'ı + BarryAllen/MeeBoot kurulduktan sonra
    Dreambox'ların enigma 2 image'larının tamamı bu cihazda da çalışabilir.

Dreambox'ta kullanılan tüm emulatör ve plugins'ler bu cihazda da aynen
    kullanılabilmektedir.

Saygılar, sevgiler.

• 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.