Şimdi Ara

Uyduyu geç bulma sorunu

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
18
Cevap
0
Favori
5.984
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Herkese merhaba,

    Cihaz Piranha explorer. Benim sorunum, navigasyon cihazı uydu sinyallerini bazen çok hızlı bulurken çoğu zaman 20dk - 1 saat aralığında ancak bulabiliyor. Tüm aramaları açık alanda ve durarak gerçekleştiriyorum. Hatta bazen gün boyu hiç bulmuyor.

    Sorunlu zamanlarda cihazı ilk açtıktan sonra navigasyona alanına girmeden, "gps test" kısmına girdiğimde kısa bir süre sonra 4-5 tane gri bar yükseliyor ve bunların değerleri 30 un üzerinde oluyor. Ancak bir türlü mavi renge dönüp gps bulundu demiyor. Bunun sebebi neden olabilir acaba? Üzerinde IGO amigo var ancak ben daha bu yazılımı açmadan, gps test kısmında gri barların maviye döndüğünü göremiyorum(gps sinyali bulunamıyor).

    Yardımlarınız için şimdiden teşekkürler.



  • Cihazın yazılımı orjinal mi?
  • cihazın servisini arayıp yardım isteyebilirsiniz yazılımsal bir sorun olabilir
  • cihazın yazılımı orjinal ve Naviextras Toolbox programı ile güncellenmiş durumda. Güncelleme öncesinde de aynı problem vardı şimdide. Üzerindeki IGO amigo yazılımı var ancak ben navigasyon programı içerisine girmeden gps testin de daha uydu bulunamıyor.

    Aşağıya bir fotografını ekleyeyim.




     Uyduyu geç bulma sorunu
  • Problemi cozdun mu, ayni cihaz bende de var, sorun da ayni.
  • Açık havada araç dışında da aynı sorun var ise, cihaz donanımında bir arıza olabilir. Metalik camlarda işaret zayıflıyor.
  • Problem aynen devam ediyor. Ancak yaptığım araştırmalar ve kullanıcı deneyimlerinden anladığım kadarıyla, bizim cihazların antenlerinde sorun var. Şöyle ki sinyal seviyesi istenilen yüksekliğe çıkamadığı için istediği kadar çok uydu sinyali bulsun bir işe yaramıyor.

    Geçenlerde birisinin deneyimini okuduğumda; alet evin içinden bile sorunsuz çekerken tutmuş arkasını açmış arkadaş cihazın ve anten bölümüne hafiften dokunmuş(kendi deyimi) bir şey yapmadım diyor. Sonrasında alet bizimkiler gibi seyrek bulmaya başlamış.

    Bakalım bir geniş zamanda teknik servisle durumu görüşür sonucu buraya yazarım. Sizlerinde aynı problemi var ise sonuçlandırırsanız ve burada paylaşırsanız sevinirim.
  • bende FM transmitter açıksa uyduya bağlanmıyor. benim cihaz leon. fm transmitter kapandığıda ise hava açıksa 10-30 sn arasında bağlanıyor.
  • Cihazınızın port ve baud değerlerini bilmek gerekiyor.


    Cihazın içine girin sys.txt diye bir dosya olacak onu notepad ile açın ve aşağıdakileri ekleyin. Ama unutmayın tahmini değer verdim. Daha sonra tekrar açıkalanda 5 dakika kadar bekleyin.



    [gps]
    disable_advanced=0
    port=7
    baud=?
    read_total_timeout=50
    read_buffer_size=256
    min_distance_timestamp=3000
  • sys değerleriyle oynayarakmevcut bağlantı hızını veya gücünü arttırabilirmiyiz.
  • evet sys dosyasında cihazı ters bile çevirirsin ama sizin cihazlar kilitli diye biliyorum oynarsan cihaz elinde kalabilir
    normal sistem dosyasında yazııma komut veriiyorsun ama board degerleri değişik senin yazılıma bakmak gerekir forumlarda araştır bence
  • quote:

    Orijinalden alıntı: architron

    sys değerleriyle oynayarakmevcut bağlantı hızını veya gücünü arttırabilirmiyiz.


    Gücü artırma diye bişey olamaz, bizim yaptığımız cihazın bağlantı noktalarını tanımlamak ve bu sayede otomatik arayarak geç bağlanması yada bağlanamaması problemini çözmektir.
  • piranha nitro cihazım var. önceleri çok hızlı olmasa da uydu buluyordu. üç yıldır kullanıyorum. son zamanlarda neredeyse hiç uydu bulmuyor.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: alles11

    piranha nitro cihazım var. önceleri çok hızlı olmasa da uydu buluyordu. üç yıldır kullanıyorum. son zamanlarda neredeyse hiç uydu bulmuyor.


    O cihaz yanlış hatırlamıyorsam IGO8 yazılımı kullanıyor.Öncelikle şunu deneyin hocam:

    1- AYARLAR menüsündeki "GPS" kısmına tıklayın.

     Uyduyu geç bulma sorunu



    2- Açılan sayfada önce "GPS ETKİN" yazan yere tıklayıp GPS alıcıyı kapatın. Sonra da aynı sayfada sağ altta bulunan "Otomatik Bul" butonuna tıklayarak yazılımın GPS alıcınızı otomatik algılamasını ve ayarlamasını sağlayın.

     Uyduyu geç bulma sorunu



    Bunun sonunda açık alanda cihazınız yine uydulara bağlanmıyorsa GPS modülünde problem olabilir. Bir de açık alanda araçta şarja bağlıyken denemekte fayda var. Eski bazı modellerin cihaza akım gelmeyince uydu bulma süresi ciddi anlamda artıyordu ve hatta bazen hiç bağlanmıyordu, akım gelince çok daha kısa sürede uydulara bağlnıyordu. Araç adaptörüne bağlayıp açık alanda bunu da deneyin lütfen.


    (Meraklılarına: PC üzerinde Win.CE yazılım çalıştırma emülatörü, örnek vide: youtube)



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Ulaş-ım -- 9 Mayıs 2013; 14:56:28 >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: alles11

    piranha nitro cihazım var. önceleri çok hızlı olmasa da uydu buluyordu. üç yıldır kullanıyorum. son zamanlarda neredeyse hiç uydu bulmuyor.

    Bunu yıllar önce yazdım adam gibi markalar hariç genelde 6 ay 1 sene sonra gps geç bağlanır. Nedenini bazı nedenlerden dolayı yazamam ama düzelmez onu yazabilirim.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • teşekkürler işe yaradı.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: architron

    bende FM transmitter açıksa uyduya bağlanmıyor. benim cihaz leon. fm transmitter kapandığıda ise hava açıksa 10-30 sn arasında bağlanıyor.

    bunu denemek lazım, hem araç kamerasının GPS i hemde normal navigasyon bağlanmıyor transmitter sürekli takılı belkide bundandır. denemek lazım deneyince yazarım buraya.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.