Şimdi Ara

====Yeni Honda City Bölümü====Ana Başlık====buradan devam (454. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
11.903
Cevap
57
Favori
1.141.868
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
2 oy
Giriş

Orjinalden alıntı: citykolik

bakaydın hayırlı olsun ya ındırım yapmadılarmı hıc promosyon falan.bende baktım hondaya alıanz vardı ama fıyat almadım.arabada gelmedı zaten.dıger sıgorta sırketlerı nasıl arastırdınmı.bıde ben test surusu falan yapmadım arabayı aldık ama hele bı anlat nasıl yag gıbı akıyomu guzel aletmı?

araba maşallah yağ gibi akıyor.park ederken hala istop etti araç sanıyorum,çok sessiz bir motoru var.bu yeni versiyonunda ses yalıtımı da eskiye göre geliştirilmiş,yoldayken sessiz bir sürüş vede en önemlisi zevkli bir sürüş keyfi veriyor.
    çok ama çok memnunum.Az kalsın megane alıyordum,iyiki almamışım diyorum.sıkışık trafikte dur kalklarda da çok iyi tepki veriyor.süper bir city(şehir) arabası :)
    lastikleri ierde 195 ikle değiştireceğim 3.yıl kulandığımda inşallah.

• arkadaşlar,

eski kasa city'nin teknik özelliklerini(motor, şanzıman, tork, güç vb..)
    gösteren doküman elinde olan var mı?
  • quote:

Orjinalden alıntı: saprana

sevgili arkadaşlar benim arkadaşım bir araba almayı düşünüyr. iki araba arasında kaldı honda city comford otomatik ve bora comford otomatik ne dersiniz arkdaşlar. ben bora kullanmadığım için bilmiyorum ne dir ne değildir. arkdaşa ne tavsiye etsek bora 2005 model 55000 de 20000 ytl ye brakıyorlrmış. arkdaş city mi alsın bora mı objektif yorumlarınızı bekliyorum

BORA kullandım gayet başarılıydı. BORA

Orjinalden alıntı: hozturan

arkadaşlar,

http://honda.arabalar.com/city/14-comfort/1197
    http://honda.arabalar.com/city/14-comfort-cvt/2114

üstteki adres manuel alttaki ise CVT şanzıman için olan değerlerdir. İyi günler.

• Arkadaşlar yeni Honda city bende yakından takip ediyordum..32.500 liraya satılan bu araçı ( düz vites,elektronik klima,cruise control vs vs) test etme imkanım oldu..Ancak otomatik vites olanını....ilk izlenimlerim şöyle...araç otomatik viteste kalkıştan devir almasına kadar bayağı zorlanıyor...1.4 motor hafif kalmış desem yalan olmaz...ki araçta 3 kişiydik 5 kişi olsa bayağı zorlanır ve bu aracın çok yakmasına sebep aşırı yüklenince doğal olarak..Fren mesafesi oldukça iyi...Ani fren yaptığımda tepki mükemmeldi..Direksiyon elektrikli hidrolik..tepkisi fena değildi..yol tutuş için şunu söylemem gerek..profosyenel bir sürücü olmama rağmen her an kontrolden çıkacakmış gibi izlenim bıraktı bende...yaklaşık 5 km ile 10 km arası sürme imkanım oldu...Honda nın kaportası maalesef pek sağlam değildir arkadaşlar..Honda alınacaksa uzun ömürlü motoru için alınır sadece..zaten 6 sene ya da 150.000 km garanti veriyor hangisi önce dolarsa..Aracı test ederken tabi ben yüklendiğimdenmidir nedir camlarda açık değildi arac bayağı motor sesi alıyor içeriye..asfalt sesi yada dışarıdan hiçbir ses yok yalnızca motor sesi..performans olarak etkilendiğimi söyleyemem hayal kırıklığına uğradım daha etkili çevik gibi bir araba bekliyordum mesela bir poloyla fiestayla belkide clioyla bile kıyaslanamaz bence ama yanımda oturan servis yetkilisi otomatik viteste bu durumun normal olduğunu düz viteste az da olsa daha iyi performans sağlanabileceğini ayrıca bu aracın performans ve uzun yollarda kullanım için değil..sadece şehir içi konforlu bir sürüş için tercih edilebileceğini söyledi..Kesinlikle performans aramayın..Sınıfının en az benzin tüketen aracı Honda city..Ancak şehir içi en az 7,5 --- en fazla 8,5......arası....Karışık 100 km de 6.0 litre yakıyor araç...bunun dışında İşçilik rezalet diyebilirim..Konsol olsun göstergeler olsun tatmin edici değil çok kalitesiz duruyor...Ancak arkada oturanlar için diz mesafesi oldukça iyi boyum 1.79 rahatça oturdum arkaya ve dizlerim ön koltuğa değmedi bile( bu arada önce öndeki koltuk ayarlarını kendime göre yapmıştım) araç bayağı geniş iç hacim sunuyor..arka koltukların altında koltuk boyu yer yapmışlar buraya şemsiye gibi özel eşyalar koyabilirsiniz mesela..torpidosu çok ufak geldi bana...geldi değil de ufak diyeyim evet ufak bir torpido..ipod bağlantılı mp3 çalar teyp mevcut..müzik kalitesi iyiydi ancak yüksek ses yeterli değil..sonuna kadar açtığımda tatminkar olmadım müzik seviyesinden...Ancak radyodan verdiği ses kaliteli..Aile arabası şehir içinde kullanabileceğiniz bir aile arabası Yeni honda city..Karar sizlerin..saygılar...

• Arkadaslar hiç yeni city alip foto atan yok mu?
    Honda city alan bizer,herhalde gücümüz yetseydi civic , daha da olmadı accord alırdık.yani city yi fiesta clio ile kıyaslama fırsatım bizzat odu .çünkü önceki aracım fiesta zaten.motorun sesi kesinlikle dediğiniz gibi değil.siz otomatiğini denemişsiniz , ondandır.normalini de bir test edip şu ses olayını bir daha değerlendirirseniz burda sevinirim.çünkü bence gayet sessiz vede o saydığınız diğer arabalarla falan mukayese asla kabul etmiyecek sessizlikte.tabiki şehiriçi kullanım için ideal değerlendirmenize katılıyorum.yakıt performansına gelince 7.5-8.5 demişsiniz.ooohaaa dedim yani resmen.malum motor henüz açılmadığından çok yakar ya osıfır araçlarda.zaten ilk 300 km falan fazla hızlanmamam gerektiği uyarısını da almışken en çok benzin sarfiyatını 7.9 ile şehir içinde yaptım(ilk 50 km),sonra 7.8 ve 7.7 yi ilk 150 km de gördüm.şu an 200 km şehiriçi yaptım ve 7.5 lt ortalama yaktım.aracı alıralmaz fullemiştim depoyu.şu an yarı depodan biraz fazla benzin var ve bu ortalama yakıtımın daha da düşeceğini iddia ediyorum.km,km yakıt sarfiyatını bu forumda yazabilirim eğer isterseniz.Kaportası sağlam değilmiş,Allah korusun hepimizi ama fiestamın kaportası buna rakip değildir asla.polo,fiesta ve clio palioyla,peugeot 206yla ,falan kıyaslanır belki de city onlardan bir gömlek yukarıdır her yönüyle.standart donanımında sürücü,yolcunun yanısıra yan hava yastıklarını da sunsun o saydığım markalar fiyatları ne oluyor görün.elektrikli ısıtmalı,buğu çözücülü , ...vs..vs.. özellikli bir megan da fiyat nereye fırlıyor bir anda onu da araştırmıştım almadan.
    bence yiğidi öldür hakkını yeme.aldık bir kere boşayamayız :)

• Öncelikle herkese selamlar,

Yeni city kullanıcısı olarak bende görüşlerimi paylaşmak istedim. Aracın iyi yönleri olarak bakaydın arkadaşımızın dediklerine katılıyorum.
    Ancak benim araçtan memnun kalmadığım özellikler şunlar:
    İç kısımda sert plastik kullanmaları hoşuma gitmedi. Çin malı plastik gibi duruyor.Yurtdışındaki sitelerde de özellikle bu belirtilmiş.
    Ufak ayrıntılara daha dikkat edebilirlermiş. Örneğin giderken kapıların otomatik kitlenmesi, camların hepsinda auto özelliğinin olması, cam açma butonlarının biraz daha kaliteli olması, bagajın uzaktan kumanda ile açılması, radyo yayın bilgsinin lcd ekranda görünmesi, lcd ekranındaki yazının kayması (sadece ilk 10-15 karakteri görebiliyorsunuz), kapılar kilitli iken sürücü kapısı açıldığında kilidin otomatik açılması, ön kısımdaki iç lambaların kapılar açıldığında yanması (sadece ortadaki iç lamba yanıyor).
    Yani dış görünüm, motor, ve sürüş güzel ama iç kısım bakımından çok iyi olmayan bir araç diyebiliriz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi powerofdream -- 23 Nisan 2009; 0:13:17 >

• Sayın bakaydın Hayırlı uğurlu olsun aracınız Allah kazasız belasız kullanmayı nasip eder inşallah hepiniz için...Şimdi yakıt olarak tamam motor yeni fazla yakabilir ama ben inanmıyorum ilreride de o aracın 7.5..7,0 altında yakabileceğine..Hele hele İstanbul Trafiğinde...Ben İstanbuk trafiğini kapsayarak o yorumlarda bulundum..Zaten aracın showroomların da teknik özelliklerde de yazıyor 7,5-8,5 diye...Honda Dur kalklarda her zaman yakar...Ancak uzun yolda benzini resmen üfleyerek beslenir mükemmeldir uzun yol yakıt tutumu...Onun dışında Otomatik vitesi denerseniz motor sesini rahatlıkla duyabilirsiniz ancak manuel viteste bu ses daha az olabilir çünkü Otomatik viteste kontrol arabadadır ..manuelde sizde....Bu arada bu yakıt değerlerim otomatik vites içindir arkadaşlar...Maneul vites için belirtmedim....Kaporta olarak POLO ile asla kıyaslanamaz mesela Honda city...clio,palio,peugeot,fiesta vs vs tamam da? Wolsvagen markasının en önemli özelliklerinden birisi kaportadır her aracı için...o parçalar bile lazer yöntemiyle birleştiriliyor...Hemen hemen bütün Alman markaları için de geçerli bu durum ama motor derseniz Toyota ve Honda nın üstüne tanımam..uzun ömürlü motor için...Gerçi Mercedes i Ayrı tutuyorum dünyanın en uzun ömürlü motoru Mercedes'tir:))

• eski citylerden çok yakması gerçekten çok üzücü bu arabayı ekonomi için alıyoduk eski city 4.6 lt benzin yakarken bu ityler 6ı buluyor. nerde kaldı ekonomi...
  • kasayı değiştirelim derken arabaya oturduğun vakit nerdeyse kaam tavana değecek basık olmuş. eski city e göre çok yakıyo....

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi bakaydın -- 24 Nisan 2009; 21:10:38 >

Orjinalden alıntı: bakaydın

artık bu aracı eski city yada eski bilmemne marka araçla kıyaslamayı bırakalım da şu an üretimde olan markalarla kıyaslıyalım isterseniz.
    albea,symbol,accent era,falan yani.ben de öyle yaptım ve beğendim.eski(şu an üretilmeyen ) bir modelle kıyas beyhudedir arkadaşlar.

kesinlikle katılırım
    Eskiden insanlar civic alamayınca citye pek bakmazlardı başka markalara yönelirlerdi ancak şuan civic alamayan biri parasını gönül rahatlığıyla citye verebilir gibi geliyor bana. Kaldıki civicle karşılaştırılan bir aracın albea,symbol,accent falan filanla karşılaştırılması yeni cityler için abesle iştigal etmek olur. Zaten her daim saydığım bu modellerden üstün bir araç

• çok teşekkürler,
    müstefid oldum
    quote:

Orjinalden alıntı: jamayaki

quote:

Orjinalden alıntı: hozturan

arkadaşlar,

http://honda.arabalar.com/city/14-comfort/1197
    http://honda.arabalar.com/city/14-comfort-cvt/2114

üstteki adres manuel alttaki ise CVT şanzıman için olan değerlerdir. İyi günler.

• yeni devraldığım 2006 City Elite CVT ile ev-iş arası 4km.lik parkurda git-gel yapıyorum hergün ve 6,0-6,1 civarı yakıyorum.
    hayran olunası bir değer..
  • bence eski cityle kıyaslamamız gayet doğal. çünkü eski city nin yenilenmiş ve eksikleri bir bakıma giderilmiş veryonu olarak üretildi. dolayısıyla eski cityedn üstünlüleri ve eksikliklri hakkında bilgi vermek alıcılar için gayet önemli olduğunu düşnüyorum.

ilk bakışta, honda city'de üst sınıf hissi veren detaylar mevcut. kromaj kapı kolları, gövde rengi dikiz aynaları, ön ızgara ve arka görünüm bunlara örnek...

(-) yakından baktığınızda ise maliyetten kaçmak için yapılan detaylar gözünüze çarpıyor. arkadaşların da belirttiği gibi iç konsol, bir alman arabasının işçiliğine sahip değil... gösterge paneli kesinlikle daha iddialı olabilirdi.. vites topuzu, torpido gibi detaylar malesef arabanın o güzel dış görünümüne eşlik etmiyor... artırılmış beygir gücüne rağmen, arabanın ağırlığı düşünüldüğünde 1.4 motor yokuşlarda istenen performansı sağlamıyor. Motor seçiminde, Türkiye'ye özel tüketim konusu düşünülmüş gibi görünüyor. (Honda, Asya'da bu araçları 1.5 motor ile satışa sundu). Uzun yolda tüketim oldukça tatmin edici. 5 LT'ye yakın değerler yakaladım. ancak şehir içi dur-kalk trafikte 8 LT'nin altına inmek çok kolay görünmüyor.

(+)mp3/USB'li CD çaları önemli bir artı.. bagaj ise oldukça büyük ve kullanışlı, neredeyse mondeo ve avensis gibi araçlar kadar büyüklüğe sahip... ses yalıtımı ise kabul edilebilir seviyede. Motor sesi içeriye yansımıyor... Süspansiyonlar geliştirilmiş ve yapılan yorumlara göre eski City'ye göre yol tutuşu daha başarılı... Bir Ford Focus'un yol tutuşunu göremiyorsunuz bu kesin ancak iyi olduğunu söyleyebilirim...

Sonuç olarak, ben honda'yı dış görünümü, yakıt tüketimi, sorunsuzluk konusundaki sicili ve motor teknolojisi nedeniyle tercih ettim...
    Fiyatının çok yüksek olduğu yorumları yapılıyor. Ancak aile arabası bir sedan tercih ediyorsanız, 0 KM araçta 30 bin TL'ye yakın bir fiyatı gözden çıkarmak durumundasınız.. Ben yeni fiesta, peugot 207 gibi modelleri de inceledim ancak honda city'den 2-3 bin TL düşük olan fiyatlarına karşın, tercih sebebi olamayacağını düşünüyorum...

Aldığım plaza, ÖTV indiriminden sonra en çok Honda city sattığını söyledi. şimdi bazı arkadaşlar "5 bin TL daha çık civic al" diyebilirler ama o tamamen sizin bütçenize bağlı... Bazı insanların bir noktada sınırı vardır ve 5 bin TL'yi bırak 100 TL bile bütçelerini aşamazlar... O yüzden 35 bin TL'niz varsa tabiki Civic alın, ancak 30 bin TL civarında 0 KM araba istiyorsanız, Toyota, VW, Ford, Mazda, Opel, Peugeot, arasından daha ucuza bir sedan mevcut değil...

• sayın jpmontoya25 ,
    gerçekten çpk güzel anatmışsınız herşeyi.
    bu arada hayırlı olsun,güle güle kulanın arabanızı siz de.Böylesine bilinçli kullanıcıları var işte Honda nın :)

Tabi imkan varsa bu konunun başlığından "Yeni" ifadesini kaldırmak lazım.
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.