Şimdi Ara

Kat Kaloriferi Tavsiyesi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
36
Cevap
1
Favori
71.846
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Doğalgaz olmayan bir Karadeniz sahil kasabasında; 3 oda 1 salonu (135 m2) ısıtmak için kat kaloriferi yaptırmak istiyorum. Elektrikli kombi trifaze kullanmak gerekeceğinden, katı yakıt kat kaloriferini tercih ediyorum. Bu konuda bir bilgi ve tecrübem yok. Bu daireyi ısıtmak için nasıl bir sistem tavsiye edersiniz? Sağlıkla kalın.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi esman -- 26 Mayıs 2011; 14:06:38 >



  • Bende ilçede yaşayan anne-babam için kat kaloriferi araştırıyorum. Aslında bu çok önemli bir ihtiyaç, sobaya alternatif olarak uygun bir seçenek olsa satış rekorları kıracağını zannediyorum. Umarım bu konuda bilgisi olanlar yeni gelişmeler hakkında bizleri bilgilendirerek yardımcı olurlar.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: esman

    Doğalgaz olmayan bir Karadeniz sahil kasabasında; 3 oda 1 salonu (135 m2) ısıtmak için kat kaloriferi yaptırmak istiyorum. Elektrikli kombi trifaze kullanmak gerekeceğinden, katı yakıt kat kaloriferini tercih ediyorum. Bu konuda bir bilgi ve tecrübem yok. Bu daireyi ısıtmak için nasıl bir sistem tavsiye edersiniz? Sağlıkla kalın.


    Sadece kazan için 2-3 bin TL maliyeti, birkaç yıl sonra ilçeye doğalgaz gelse bile ısınma amaçlı kullanmamayı göze aldıysanız; ayrıca kazanı koyacak depo vb. imkanınız ve bu depoda uygun bir bacanız varsa neden olmasın...Ama anladığım kadarıyla, bir apartman dairesi için kat kaloriferi arayışındasınız. Katı yakıtlı kazan için en uygun konutlar, müstakil evlerdir. Bodrumda kazan olur, en üst katta genleşme tankı, boru ve petekler de doğalgaza uyumlu ise, ister bol bol odun-kömür yakın yıllarca, ister doğalgaz gelince dönüşüm gerçekleştirin...Hatta kazan bile brülör değişimi ile katıdan doğalgaza dönüştürülebilir.

    Apartmanda oturuyorsanız tek daire için pek uygun olmaz. Ama 3-4 katlı bir apartmanda oturuyorsanız ve diğerleriyle anlaşabilirseniz tüm apartmanı merkezi olarak doğalgaz dönüşümüne uyumlu katı yakıt kazanı ile ısıtabilirsiniz. Büyükçe bir kat kaloriferi kazanı (50-60 bin kcal/h civarı) bu işi görebilir. İç Anadolu'nun bir ilinde,tam 4 yıl zemin+3 kat tripleks evde (320 m2), Demirdöküm 30 bin kcal/h kat kaloriferi ile yılda 5 ton ithal kömürle ısınmış birisi olarak bunları söyleyebiliyorum.

    Öte yandan, ilçenize en geç 4-5 yıl içinde doğalgaz gelecekse, böylesi bir yatırıma girmektense mevcut ısınma ile rutini sürdürüp doğalgazlı çözümleri beklemek de gerçekçi bir yaklaşım olacaktır.




  • quote:

    Orijinalden alıntı: su2004

    Bende ilçede yaşayan anne-babam için kat kaloriferi araştırıyorum. Aslında bu çok önemli bir ihtiyaç, sobaya alternatif olarak uygun bir seçenek olsa satış rekorları kıracağını zannediyorum. Umarım bu konuda bilgisi olanlar yeni gelişmeler hakkında bizleri bilgilendirerek yardımcı olurlar.


    Müstakil evde yaşıyorlarsa isabetli olur. Hele bir de ormanlık bir bölgedeyseler, bol ve ucuz odunla, kömürü destekleyerek ısınma giderlerini de düşürürler.
    Aslında kırsal ve ormanlık bölgeler için katı yakıtlı kazan sistemleri, doğalgaza alternatif olabilir. Bulunduğum ilin ilçe ve köylerinde de yaygınlaşıyor. Ama ocak-fırın ve kullanım sıcak suyunu en ucuza doğalgazın ısıttığı da bir gerçek...
  • Bir çok illere Doğalgazın gelmesi sonucu mazot yakan ve katı yakıtlı çok kat kaloriferi satılığa çıkarıldı..İstediğiniz her tip, model, markayı sahibinden com da arayıp bulun.Fiyatları 300 - 500 - 1500 Lira arasında çok satılık var...Sivasta amcam 5 yıl kullandığı mazotlu tertemiz alarko kat kaloriferini evine kombi koyup satılığa çıkarmış..Talip çıkmayınca hurdacıya vermiş..Duydum çok üzüldüm...Durum böyle arkadaşlar. ..Saygılarımla..



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi taşkafa -- 1 Haziran 2011; 11:15:16 >
  • kat kalorifer kazanını alırken mutlaka doğalgaz dönüşümlü olanını alınız derim sonra sıkıntı çekmeyiniz doğalgaz geldiği zaman yani aklınızda bulunsun örneğin Demirdöküm solictech kat kalorifer kazanı var bu doğalgaza bile dönüştürülebiliyor brülör ilavesi ile.

    Yani böyle bir hesap yapın derim doğalgaza karşı hazırlıklı olmanız için yoksa tekrar kazan almaya kadar gider.

    Ama bulunduğnuz bölgede doğalgaz varsa kombili sistemde döşeyebilirsiniz olmadı doğalgazla çalışan bir tane kalorifer kazanı alabilirsiniz.
  • merhaba arkadaşlar. kazan alırken yakıt olayını dikkat edin.fabrikasyon kazan aldım günde 3 torbadan aşağı yakmıyordu. sonra internetten özel yapım bir kazan aldım. adamlar bu işten iyi anlıyor. günde 1 torbaya düştü çok memnunum. intes kalorifer .com herşeyi farklı sitesinden inceleyin
  • Bende baya bi arastırmay yaptım. martuz99 saydende adamlarla anlaştım taktırdım. yaz tarifesiyle indirimde yaptılar. :)

    Kazanın içeriye sıcak hava basma olayı müthiş...
  • quote:

    Orijinalden alıntı: deldine

    Bende baya bi arastırmay yaptım. martuz99 saydende adamlarla anlaştım taktırdım. yaz tarifesiyle indirimde yaptılar. :)

    Kazanın içeriye sıcak hava basma olayı müthiş...

    merhaba deldine,
    bende arastırma yapiyorum köydeki evimiz için.Siz acaba ne aldınız? hangi özelliklerde,nereden ve ne kadara aldınız? tesisat ve petekler kurulum ne kadar tuttu? kazanı nereden aldınız ? bilgi verirseniz biraz çok sevinirim,şimdiden teşekkür ederim..
  • martuz99 M kullanıcısına yanıt
    Adamlar bu işten iyi anlıyorsa ve size de anlattılarsa verimlilikte 3 katına çıkmanın sırrı ne ola ki?..
  • deldine D kullanıcısına yanıt
    Aldınızsa hayırlı olsun (!)
    Yalnız, şu kazana sıcak hava basmanın getirisinden bahsedermisiniz?..
    Sıcak hava ekstradan ısıtılan havaysa kazanç nerde (kazanç bir yana kayıp var), yok kazandan alınıp yine kazana veriliyorsa yine soruyorum kazanç nerde?..
  • tcgserdarl402 T kullanıcısına yanıt
    mrb serdar. baya bi 6 ay kazan baktım :) termodinamiğe baktım kül alması problem bide kazanları ince malzeme kullanıyorlarmış deliniyor dediler caydım. kozlusana baktım sade kömür yakıyor. odun yakamıyorsun ve pahalı vazgeçtim.

    forumda bi arkadaş yazmış ordan buldum. intes marka kazan aldım. muğlada bu firma. ben denizlide oturuyorum. ambarla geldi. burda tesisatçıya taktırdım. garantide sorunda çıkarmadılar. tek dairelik 3250 tl ye aldım. pompa ve imbisat deposunu iste :) yoksa para diyorlar. inteskalorifer.com burdan bak
  • memint M kullanıcısına yanıt
    sitesinde açıklama yapmışlar. vidoda var oraya bak memint. kapağı uzun tutmuşlar ateşin döndüğü yerde bacaya giden ısıdan yararlanmışlar. ön kapakta kırmızı bişey var hava geçiş borusu oraya bak. ben çok beğendim. odun yakabilior. kül almasıda kolay bi incele bakalım . tavsiye ederim
  • merhaba ,
    3250 tl ye aldıgınız stokerli mi acaba? kaç kalorilik? Biraz bilgi verir misiniz? petekleriniz tesisatınız hazır mıydı? benim birde o kurulumları yaptırmam lazım.Maliyet beni bir süre zorlayacak.Acaba parça parça mı yaptırsam diyorum.Önce petek ve tesisat kurulumu ,sonra kazan alımı gibi? Emin olamıyorum bir türlü.
    not : komik olacak ama "bu mesajda adı geçenler" alıntısını nasıl yapiyorsunuz??
  • merhaba.
    kalorifer ihtiyacım var. Aslında kışa doğru alacaktım ama arkadaşlarım pahalı olur o zamn deynce vagectım.
    arkadaşım termodinamik almştı. memnndu 2 sene, fakat kazanı delindi. tamrede gelmedler.


    @deldine nasıl kazandan memnunmusun ?
  • quote:

    Orijinalden alıntı: martuz99

    merhaba arkadaşlar. kazan alırken yakıt olayını dikkat edin.fabrikasyon kazan aldım günde 3 torbadan aşağı yakmıyordu. sonra internetten özel yapım bir kazan aldım. adamlar bu işten iyi anlıyor. günde 1 torbaya düştü çok memnunum. intes kalorifer .com herşeyi farklı sitesinden inceleyin

    martuz99 umarım önerdiğin firma sorun cıkarmaz.

    Aldık bakalım hayırlısıyla. perşembeye geliyor. görüslerimi yazarim
  • Bilgi paylaşımınız için teşekkür ederim arkadaşlar. Bende yorumlara dayanarak intes marka kazanı aldım. sadece şunu diyorum:
    telefon iphone sa, kazan da intes. o kadar. şüphe duymadan alabilirsiniz... müthiş az yakıyor.

    Bilgiileriniz için teşşekkur ederım.
  • arkadaşlar bu intes kazanın diğerilerinden farkı kül alması odun yakması ve sıcak hava basmasımı doğrumu anlamışım ? internet sayfalarından biraz inceledim
    bunlar bizi ne kadar getirisi olabilir.
    gayet mantıklı geldi aslında farklı
  • needim N kullanıcısına yanıt
    merhaba @needim. biraz geç oldu ama unutmuşum. fikirlerimi yazıcaktım
    Abi kazan İNTES tir. gerçekten mükemmel. Yanımda ki komşularımda birçok firmanın kazanı var. herkeste bi problem.

    1-kimisi kül almasından şikayetçi
    2-kimisi odun yakamamaktan
    3-kimisi temizliğinden
    4-kimisi yakıt tüketiminden
    5-kimisi potadan gelen dumandan :)

    arkadaşım hiç düşünme ara adamları. Odun da yakarsın, çöpte atarsın, istersem adam yak. külünün alması çok kolay bir hamlede. temizliği çok kolay. daha nolsun.

    125 m2 de 10 metre petek 1 torba yakıyorum. odun koy yarım torbaya düşüyor :))) yararlı olabildiysem ne mutlu byes
  • Arkadaşlar şu intes markasını öneren kullanıcılara dikkat ettiniz mi? Hepsinin 1-2 mesajı var. Foruma reklam yapmak, milleti kandırmak için girdikleri nasıl da belli.
    5-6 farklı isimde girip, intesi övüp durmuş adam. Bizi de saf zannetti herhalde.
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.