Call of Duty: Black Ops'ta yeni bir oyun motorunun kullanılmaması oyunun şimdiden eleştirilmesine yol açıyor. Grafiksel olarak serinin önceki oyunlarına göre büyük grafiksel gelişme beklemediğimiz oyunun geliştirilmesinde de herhangi bir lider platform bulunmuyor.
Infinity Ward'tan Robert Bowling'in Twitter'dan yaptığı açıklamaya göre Call of Duty: Modern Warfare 3'ün grafikleri Playstation 3 ve Xbox 360'ta aynı olacak. Yani kaplama kalitesi ve fps hızı gibi farklılıklar olmayacak.
Buna karşın PC oyuncuları eğer yüksek kalitede sistemlere sahipse biraz daha iyi görsellerle oyunu oynayabilecek. Yine de PC'nin de konsollara öyle gözle görülür bir üstünlük sağlaması beklenmiyor.
Battlefield 3'te yeni bir oyun moturunun kullanılması ve sonraki nesile adım atıldığının söylenmesi nedeniyle Call of Duty: Modern Warfare 3'te de yeni bir oyun motorunun kullanılması bekleniyordu, ama malesef bu durum gerçekleşmedi.
bf 3 te kullanılan frostbite 2 motoru yeni bir motor değil frostbite motorunun geliştirilmiş halidir iw engine zaten hersene bu geliştirme işlemini yapıyor bknz: iw engine 4.0
pc için yüksek sistem dediğide çift çekirdek işlemci normal kalitede bi ekran kartı sanki grafikleri analiz edemiyoruz:D...
eğer doğru söylüyorsan geliştirilmiş haliyse frostbite 2 motoru ozaman codda eski motorun geliştirilmiş hali aynı şey değillermi yerden yere vurdunuz oyunu
frostbite 2 nin frost bite nin geliştirilmiş hali olduğunu bilmiyorsanız yazık size .yenibir motor olsa birkere adı neden frostbite 2 olsun :D
quote:
Orijinalden alıntı: bloodTime
pc için yüksek sistem dediğide çift çekirdek işlemci normal kalitede bi ekran kartı sanki grafikleri analiz edemiyoruz:D...
zaten bu yüzden cok satıyo fazla sistem istemiyo cokda güzel oyun ben eski pcde mw2 yi cok rahat oynamıştım şaşırmıştım :)
iyi de bana neden eksi veriyosunuz:D
cristiano_
keşke çok daha güzel grafiklerle karşımıza çıksada 200 300 lira kıyıp yeni ekran kartı alsak bu oyun için:)...
bende modernwarfare 2yi tek çekirdekli işlemci ve 4650 agp ile rahat oynadım :D
frostbite 2 motoru yeniden yazılmış bi motordur boşu boşuna üstüne yazıldı felan demedyin üstüne yazılan bişey yok eski motora yama yapmadılar yani boş boş konuşmayın
Apokoc, Frostbite Engine 2, ilk oyun motorunun minik güncellemeler yapılmış hali değildir. Baştan aşağı değiştirilmiş halidir. Zaten grafiksel fark da bunun kanıtı. O neden isme değil, işleve bakmak gerek. İşleve bakınca da Frostbite Engine 2.0'ın yeni bir oyun motoru olduğu açıkça görülüyor. iW Engine 25.0 çıksa da grafiksel gelişim küçük eklemelerle sınırlı kalacaksa ona yeni bir oyun motoru diyemeyiz. Olsa olsa adı veya versiyonu yenidir. Dil bilgisi spekülasyonu yapmayalım lütfen. Alkan Adakaner
millet negüzel bilip bilmeden konuşuyor frostbite 2 frostbite motorunun 2 numaralı versiyonudur. 0 dan ayzılmış birşey yok zaten bunu kendileride söylemişlerdi . http://en.wikipedia.org/wiki/Frostbite_Engine
bloodTime
kim istemezki cod gibi bi oyunu güzel grafikle oynamayı adamlar yapmıyo grafikler benim icin yeterli diorum bazıları beni grafik düşmanı sanıyo :) ayrıca Activision her sene sizi kandırıyo dienlerede yeter artık diorum :) bunu dienler haklı adamlar bize başka video yayınlıyolar alıyoruz başka oyun cıkıyo demii :)
Apokoc
yeni bi motor olması için isminin değişmesine gerek yok ,unreal 3 üzerinde bazı modifiyeler yapılıyordu buna sen yeni bir motor değildir diyebilirsin ama frosbite 2 buna benzemiyor...senin dediğine göre cryengine ve cryengine 3 aynı motordur...ama böyle değil...üzerinde modifiye yapılmak yerine baştan aşağı değiştiriliyor..
demekki 2 firma arasında versiyonlar arasında dağlar kadar fark var ;) başka söze gerek varmı
Firma black opsta yaptığı hatayı demek bunda yapamayacak akıllanmış o zaman.
bide 2 numaralı versiyonudur kendileride söyledi açıkladı diyosun niye anlamak istemiyosun çözemedim bu motor cod'un motoru gibi küçük yamalarla yapılmadı sana anlatmak istediğim bu yok üstüne yazıldı bilmem ne diyosunuz komik yorumlar bunlar
@apokoc
Amelemisin kardeşim milleti yanlış bilgilendirme hiç birşeyden çakmayıp çok bilmiş gibi konuşanlara uyuz olurum frostbite engine 2 tamamen yeniden yeni kodlarla yazılmıştır senin mantıgına göre unreal engine 2 ile 3 arasında hiç fark yok siteden git bidaha geri gelme.
Her habere koyduğunuz şu resimden nefret ettim artık.
quote:
Orijinalden alıntı: bloodTime
Apokoc
yeni bi motor olması için isminin değişmesine gerek yok ,unreal 3 üzerinde bazı modifiyeler yapılıyordu buna sen yeni bir motor değildir diyebilirsin ama frosbite 2 buna benzemiyor...senin dediğine göre cryengine ve cryengine 3 aynı motordur...ama böyle değil...üzerinde modifiye yapılmak yerine baştan aşağı değiştiriliyor..
sonuçta taban ayzılım aynı 0 dan ayzılmış bir motor değil . yenibir motor demek için yeni bir motor yapmak gerek zaten gözle görülüyor bariz şekilde bc2 ile bf yada bc ile-bc2 sadece bs frostbite 1.0 iken bc2 frostbite 1.5 kullanılmıştı ozmaanda bu frostbite olayı gibi herkes ötüyordu sonuçta bu üstüne birşeyler konularak geliştirilmiş bir motordur.
motorları banamı öğretiyorsunuz c++ script ayzılımcıyım ben geçenler crysis 2 için bir harita modu yazdık. kendi oyun sitemiz ve video incelemelerimiz var. inanmayanlara pm den atılır ;)
belki harita modu yazdın ama bişeyden anladığın yok senin seninle tartışmak boşa zaman kaybı adı aynı diye motorun üzerine sadece yama yapılıyo demi alışmışsın cod serisinden bu olaya o yüzden frostbite 2 motorunuda aynı şekilde düşüyosun sen git kumda oyna arkadaşım yada göm kafanı cod oyununa çıkma ordan