Şimdi Ara

Wiindows yükerken mavi ekran

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
14
Cevap
0
Favori
660
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
0 oy
Sayfa: 1
Giriş
  • Merhaba arkadaşlar WinXP home edition kullanıyorum. Masaüstü bilgisayarıma WinXP yüklerken zaman zaman aşağıdaki şekilde mavi ekran sorunu ile karşılaşıyorum...

WinXP yi zor bela kursamda bu seferde internete girdiğimde bir süre sonra internet browser çöküyor... Hengi browser ı yüklediysem hepside çöktü (explorer, mozilla, chrome (hiç yüklenemedi bile), k-melon, opera)

Normal bilgisayar kullanımında bir sıkıntı olmamasına karşın internete girdikten bir süre sonra browser çöküyor. Son formatı atmadan önce de bilgisayar bir süre sonra kendiliğinden reset atıyordu...

Bu konuda yardımlarınızı bekliyorum....
    Sistemim;
    *İntel DG33fb onboard ekran kartlı anakart (gma 3100 chipsetli)
    *2 gb ram (1gbx2)
    *500gb hdd
    *WinXP home işletim sistemi
    *500 w coolermaster PSU
    *e2100 işlemci intel

• Ram ve dizilimleri kontrol edebilirsiniz. Bazen bıka guncellemeside bu uyumsuzluğu kaldiracaktir.

Başka bir fikir var mı acaba?
  • hdd ne alemde bad sector vs varmı ? windows kurulurken güç bela kuruyorum diyorsun ne gibi zorluk yaşıyorsun ? bi kuruyo bi kurmuyorsa benim aklıma ilk hdd geldi bad sector olabilr bi test ettiğr hdtune deneyebilirsin ama quick yaptırma :D testi normal yaptır uzun sürer ama bad sector varsa bulur quick yapınca bulması düşük ihtimal zaten quick taramada bulursa hdd ölmüş demektir :D birde elinde veya arkadaşında fazla psu varsa onu bir değiştir bak düşük olsada oda bir ihtimal
  • Hdd den bendedediğiniz gibi şüpelendim, elimde 4,3gb lık bir hdd vardı onu getirdim taktım. Ondada aynı şekilde problemle karşılaştım. bir kaç sefer kapansa ve birkaç seferde mavi ekranla karşılaşsamda küçük hdd ye sonunda winxp yi yüklemeyi başardım...

PSU şu an için değiştirme imakanım yok ama hdtune programı sonuçlarını yazacağım buraya...

• Kardes bendede boyle bi sorun ckior ilk resimdeki gibi klavye işlemior hic bi yerde nasil cozucem ? video hazirladim video klavyeye donkunmuyorum format cdsi yok kendi kendine ilerliyor ramleri ciakridm taktim fln artik hic gelmior ekran :S

http://www.dailymotion.com/video/xiy7e9_sam-0170_tech

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    mavi ekran hatası
    8 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • acpi yi kapat birde ahci yüklemiyorsun dimi pata yüklemeyi dene

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi FOXXTR -- 28 Mayıs 2011; 2:16:38 >

Bu arada bende hata şöyle başladı ilk olarak; Önce WinXP Home u normal kullanırken, özellikle internete girdiğimde firefox kilitlenmeye ve çökmeye başladı. Sonra diğer web browserları yükledim ama nafile, hepside bir kaç siteye girince hemen çöküyordu... Sonrasındada format işine girdim ve çıkamadım... Şu andada senin gibiyim bende...

Şimdilik sıkıntı geçti gibi ve şöyle yaptım.... İnternette biraz araştırdım ve genelde RAM üzerinde durulmuş, topikteki arkadaşların özelliklede FOXXTR arkadaşımıza teşekkur ederim ki, ram kombinasyonlarını değişik şekillerde denememe, tek tek farklı slotları denememe rağmen (elimde 2 tane 1gb lık ram var) çözüme ulaşamamıştım ama bu kadar çok kişinin RAM olasılığı üzerinde durması nedeniyle RAM lari yerlerinden çıkararak hafif kolanyalı bir peşete ile sadece al kısımlarındaki altın sarısı iletken kısımlarını biraz bastırarak sildim ve slotlardan birine taktım...

Windows kurma işlemini yaptım ve sorun çıkmadı :) şimdi yüzüm gülüyor, diğer arkadaşlarada, RAM lerini hassas parçalar oldukları için dikkatli şekilde silerek denemelerini öneririm...

• Yüklemeyi 4,3gb lık hdd me yapmıştım, diğer 500 lük hdd ise HDtune ile taranmakta hatta bitmek üzere... Ondada HDTune herhangi bir sorun saptamadı... Yarın artık onada WİnXP yi yüklemeye geçeceğim... Onunla ilgili sonuçlarıda yarın yazarım...

Sonuçlar ondada olumlu olursa ve diğer arkadaşlarda bu şekilde sonuca ulaşırlarsa lütfen buraya yazsınlar ki daha sonraki arkadaşlar içinde bir kaynak olur (Kolonya ile silme nasıl bir kaynak olacaksa artık )

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi memet -- 28 Mayıs 2011; 3:37:41 >

Genelde hata mesajlarını yüklemenin bitimine az bir vaikt kala almaktayım. Aşağıda resimdeki gibi 4 dakika kala avi ekran geldi, az daha diini sıksa bitirecek ama olmuyor...

İlk resimde gösterdiğim sıcaklık değeri bir sıkıntı yaratıyor olabilir mi acaba?
    Birde üçüncü resimde altını çizdiğim "SMART" nedir ?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi memet -- 28 Mayıs 2011; 12:18:04 >

• Bir süre mavi mavi dolaştıktan sonra sonunda işin çözümüne ulaştım ama yine beklenmedik şekilde.... Beklenmedik şekilde ortaya çıkan sorun beklenmedik şekilde kayboldu...

Öncelikle bilgisayarımın içini elektirikli süpürge ile güelce tozlardana rıdırdım, uygun yerleri nemli bezle silerek temizledim. Ozellikle ram slotlarının yakınlarını dikkatlice temizledim.... Sonrasında WinXP cd sini yeni bir cd ye yazdırıp, bilgisayarın başlangıç aamasında, windowsun yüklenme sırasında hep yaptığım hızlı formattan vazgeçerek uzun süren normal formatlaa işlemi sonunda düzgün bir şekilde winxp yi yükledim...

Şu anda kafam rahat, ben rahat, ta ki bir sonraki saçma windows hatasına kadar :)

Orijinalden alıntı: memet
    Bir süre mavi mavi dolaştıktan sonra sonunda işin çözümüne ulaştım ama yine beklenmedik şekilde.... Beklenmedik şekilde ortaya çıkan sorun beklenmedik şekilde kayboldu...

Öncelikle bilgisayarımın içini elektirikli süpürge ile güelce tozlardana rıdırdım, uygun yerleri nemli bezle silerek temizledim. Ozellikle ram slotlarının yakınlarını dikkatlice temizledim.... Sonrasında WinXP cd sini yeni bir cd ye yazdırıp, bilgisayarın başlangıç aamasında, windowsun yüklenme sırasında hep yaptığım hızlı formattan vazgeçerek uzun süren normal formatlaa işlemi sonunda düzgün bir şekilde winxp yi yükledim...

Şu anda kafam rahat, ben rahat, ta ki bir sonraki saçma windows hatasına kadar :)

böyle garip sorunlarda böyle çözülüyor. Mesela geçen gün benim monitör restart attıktan sonra görüntü yok diyordu. Kablolarını çıkardım başka monitörde test ettim hiçbir sorun gözükmüyordu. Monitörün bozulduğuna karar verip dış kasasını çıkarıp içine baktım herhangi bir hasar gözükmüyordu. O şekilde dış kasası yokken denedim sorunsuz çalıştı. Dış kasasını geri takıp denedim yine çalıştı. Böyle şeyler olabiliyor kısaca.

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.