Arkadaşlar modem ayarımda WPA ile 14 haneli şifre oluşturdum.Modemim de 24 saat açık duruyor.Acaba dışardan benim bağlantımı kullanabilirler mi?Şüpheleniyorum çunku kotamın kullanmadıgım halde bir hayli artmış oldugunu gordum.Ayrıca WPA dısında farklı şifrele yontemleride wardı ama acıkcası tam olarak anlamıyorum we wPA yı sectim.Yardımcı olursanız sevinirim cunku kotayı aşmaktan cekiniyorum.
Arkadaşlar modem ayarımda WPA ile 14 haneli şifre oluşturdum.Modemim de 24 saat açık duruyor.Acaba dışardan benim bağlantımı kullanabilirler mi?Şüpheleniyorum çunku kotamın kullanmadıgım halde bir hayli artmış oldugunu gordum.Ayrıca WPA dısında farklı şifrele yontemleride wardı ama acıkcası tam olarak anlamıyorum we wPA yı sectim.Yardımcı olursanız sevinirim cunku kotayı aşmaktan cekiniyorum.
kullanamazlar herhalde iyice emin olmak istiyorsan MAC Filter kullanmayıda dene kesin çözüm
MAC FILTER + 128Bit WPA Yan daireye Kevin Mitnick taşınsa o bile kıramaz
Arkadaşa katılıyorumki olayı zaten tek başına mac filter bitirir.Ötekini yapmasan bile olur.Çünkü mac adresleri hiçbizaman değiştirilemez.Hangi makinelerin mac adreslerini tanımlamışsan onlar girebilir sadece.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sarilincasana -- 2 Şubat 2006 4:45:07 >
MAC FILTER + 128Bit WPA Yan daireye Kevin Mitnick taşınsa o bile kıramaz
Arkadaşa katılıyorumki olayı zaten tek başına mac filter bitirir.Ötekini yapmasan bile olur.Çünkü mac adresleri hiçbizaman değiştirilemez.Hangi makinelerin mac adreslerini tanımlamışsan onlar girebilir sadece.
evet ama giden/gelen veri şifrelemezse çeşitli donanımlarla havadaki bilgilere ulaşabilirler. modeminize giremezler ama veri güvenliği için WPA şart
mac adresi değişilemezmi demişiniz)))))) mac korumasına pek güvenmeyin bence Netstumbler programı ile çevrenizdeki alıcılarda dahil tüm yayında olanları görürsünüz ordan alırsınız aynı mac numarasını kendi alıcınıza şifreleme yoksa pat içerdesiniz ayrıca wep falanda kırılıyor onunda programları var ama wpa en zor kırılması olan wpa şimdilik en güvenlilerden (nede olsa Cia fbi komşunuz değil)ama siz şifreli olsun olmasın havadan bilgi yollarsanız günün birinde wpa da kırılır mac adresi korumasına pek güvenmeyin ama wpa ya güvenebilirsiniz (en önemlisi o)
wep şifreleme 10 dakikada kesin bir şekilde kırılabiliyor.(ben denedim) mac filtresini aşmak da çok kolay ağa bağlanan bir bilgisayarin mac adresini kullanıyorsunuz.(mac adresi çok kolay değiştirilebiliyor.) şu anda wpa en güvenlisi ama o da çözülebiliyor ama çok uzun zaman alıyor. ağda trafiğin çok olması gerekiyor.
şifren ahmethasanmemo gibi birşeyse kullanılmaya çoktan başlanılmıştır.
Kablo modemi router özelliği olmadan 2 bilgisayara birbirinden bağımsız paylaştırmak için http://forum.donanimhaber.com/m_12277219/mpage_1/key_//tm.htm Pozitek Kablomodem> VIA 1.2 GHZli Mikrotik> P4 2.6 Radius Server> 8 Portlu 1 Ge Switch> WHR-HP-G54(dd-wrt v.24 RC5, AP mode)> WHR-HP-G54(dd-wrt v.24 RC5, Repeater mode)> WHR-HP-G54(dd-wrt v.24 RC5, AP mode)