Şimdi Ara

Türkiye'nin internet trafiği dağılımında ağırlığı video servisleri oluşturuyor

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
54
Cevap
0
Favori
4.163
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj


  • Türkiye'nin internet trafiği dağılımında ağırlığı video servisleri oluşturuyor


    TTNET Genel Müdürü Tahsin Yılmaz, Türkiye'deki internet kullanıcılarının genel kullanım alışkanlıklarıyla ilgili bazı istatisikleri açıkladı. Abone sayısı açısından Türkiye'nin en büyük internet servis sağlayıcısı olan TTNET'in kendi kullanıcıları ekseninde ölçümlediği istatistiklere göre, çevrimiçi video izleme hizmetleri, genel kullanım alışkanlıklarında ilk sırada yer alıyor. Youtube, diğer video servisleri/siteleri ve Tivibu'nun, 6 milyon TTNET ADSL abonesinin oluşturduğu internet trafiğinin neredeyse yarısına karşılık geldiğini görüyoruz.



    Türkiye'nin internet trafiği dağılımında ağırlığı video servisleri oluşturuyor


    TTNET ADSL Abonelerinin günlük internet kullanımının 3.2 Petabyte civarında (3.200.000 GB ya da 680.000’den fazla DVD kadar) olduğu belirtilirken, genel trafik dağılımı içerisinde çevrimiçi oyunların son sırada gediği, hem web hem de P2P dosya indirmenin yarattığı trafiğinde, toplam trafiğin neredeyse 1/5'ine denk geldiği görülmekte. 11-12 Mayıs tarihlerindeki ölçümü içeren sonuçlara göre kullanıcı bazında aylık veri kullanım ortalamasının 15GB olduğu, en yoğun saatlerin ise 21:00-24:00 arası olduğu belirtiliyor. Tahsin Yılmaz ayrıca 12 Mayıs'taki ölçümlere göre TTNET abonelerinin kullanımı esnasında oluşan en yüksek bant genişliğinin de 508.27 Gbps olarak ölçüldüğünü ifade ediyor.



    Türkiye'nin internet trafiği dağılımında ağırlığı video servisleri oluşturuyor


    TTNET Genel Müdürü Tahsin Yılmaz'ın ilgili blog yazısına ulaşmak için; http://blog.ttnet.com.tr/ttnet-abonelerinin-gunluk-internet-kullanimi-3-200-tb%E2%80%99a-ulasti/




  • eee sonuç ? ben hala berbat bir hizmet alıyorum.
  • quote:

    "genel trafik dağılımı içerisinde çevrimiçi oyunların son sırada gediği"


    Ping sürelerinin çözümüne yönelik yine epeyce bekleyecek oyuncular.
  • 0.20 oyun
    e tabi korsan oyunlar ile online oynanmıyor genelde

    ayrıca bunlar veri miktarı ise download az geldi bana
  • Bir de şu sonuç çıkıyor tabi internet kullanıcılarının %10'u torrentçi :DD bu da 6 milyonluk abonenin 600.000'lik kısmına denk geliyor.
  • Berbat hizmet anlayışı=Ttnet
    İnsanlar ilk başlarda sanki Türkiye'de tek sağlayıcı Ttnet'miş gibi internete Ttnet'in uyduruk kampanyalarıyla dahil olup 2 yıl gibi uzun bir süre Ttnet mahkimuyeti altında bırakılıyor tabi böyle olunca abone sayısı fazla olur.Ama artık bu alanda da rekabet ortamı oluşmaya başladı özellikle Superonline'ın ineternet tarifeleri hem Adsl hemde Fiber tarfında Ttnet'i rahatlıkla altedebilecek kalitede ve fiyatta inaşşallah bu mahkümiyeten kurtulduğum vakit bende çağdaş bir internet platformuna yani Superonline'a geçiyorum ve kazıkçı Ttnet'ten kurtuluyorum arkadaşlar kimse Ttnet'e para kaptırmasın insanlara 8 mbps'te kadar hız deyip bir süre hızı sağladıktan sonra hattınız yetersiz diyebilme gibi bir saçmalığa cesaret edebilen müşteri memnuniyetini hiçe sayan bir firmaya kimse abone olmasın ve DH gibi nezih bir sitenin bir sayfanı kirletecek reklamelara imza atamasınlar vermediğiniz hizmetin reklamını yapıpta milleti kandırmayın kardeşim...
  • Neden Acabaaa ?? :D :D
  • pinglerin yüksekliğine lanet edip online oyun oynamayanların oranınıda bir araştırsaydık keşke
  • Superonline fiber kullaniyorum hem pingler hemde 20 mbps kullaniyorum hizdan ve hizmetten cok memnunum,ttnet tekeli biter herkes rahat eder ins.
  • Çevrimiçi video izliyor demiş sn.müdür sayelerinde takılmadan donmadan video izleniyorda sanki.Online oyun son sıradaymış olur tabi insanlar yurt dışı serverlara bağlanacağım diye bir tarafları çatlıyor lag olayı ayrı bir eziyet pingler daima en yüksek seviyede seyrediyor oyun sonuncuymuş listede.İnsanda oyun şevki bırakmıyorsunuzki..
  • stream videolara erişimi engellerlerse bayağı rahatlarlar bence
  • sonuç olarak ülkemize datacenter kurulmalı.Yabancı servislerden download yapıyoruz buda oyun oynayan arkadaşlarımıza sıkıntı yapıyor.türkiyede datacenter olsa hem yurtdışı trafiği rahatlar hemde yerli sermaye kazanır. hotfle rapid vs gibi büyük bir oluşum lazım.ayrıca karlı iş her ay 10ueoro veriyorum
  • iyide oyun oynamak trafiği ne kadar etkileyecekki ? 2 saat oynadığın oyunun aktardığı datayı 1 dk lık video ile yetişir hatta geçersin bile .
  • Dünyadaki ISP lerde ortak yeni trend video paylaşım sitelerinin kazançlarından pay alabilmek.
    Yani, benim networkümü kullanmak istiyorsan bana geçirdiğin data miktarı başına para öde demek niyetindeler.

    TTnet'de bunun peşinde. Amcam yol yapmış anlıyacağınız....
  • quote:

    Orijinalden alıntı: SNIPER82

    Bir de şu sonuç çıkıyor tabi internet kullanıcılarının %10'u torrentçi :DD bu da 6 milyonluk abonenin 600.000'lik kısmına denk geliyor.

    Hayir o degil. torrentciler 600.000 lik kismin hakki kadar kullaniyor. Ben torrentci degilsem birsey yapmiyorsam internette sen torrentten download yapiyorsan o an ve ikimizin kullanimina bakarsak o an 98% torrent, 2% diger cikar.

    Bu arada böyle sikayet edinecegine, sansurcu zihniyeti kaldirsin. Adam akilli turk datacenterlara destek versin. Bircok bati ulkesinde kotali internette bile anlasmali oldugu video siteleri var, steam ücretsiz bilmemne serverlari ucretsiz. Neden? Cünkü onlarla kendi aralarinda ücretsiz bir data hatti var. Bizim ttnette ise hala 1 mbit internet alip 100 makinaya dagitan internet cafeci zihniyeti var...
  • Video streamin dilimini bile 2 ye bölmüşler. Youtue a bağlanmaya çalışırken takılmalar yaşamışlar herhalde. 360p videoları bile izleyemez oldum. IDM ile indirip izlemeye başladım. Diğer türlü tırlatmaktan korkuyorum.
  • Hiç utanma yok adamlarda ya! pişkinliğin bu kadarı pes diyorum gerçekten.
    adamlar resmen dalga geçiyor abonelerle.
  • Video siteleri bütün dünya şebekelerinde başbelası.
  • Online.oyun.mu? En az 100pingle oynamaya çalişiyordum ama.ne fayda? Tam zamaninda tepki versemde ping saolsun adamlar bizi biçiyor. 8Mbps miş hah! Daha 7Mbps'i.zor veriyor ve youtube taki 360p videoda bile.takilma yapiyorsa ne.yapayim ben onu? Arkadaşlara katiliyorum, kaçak oyunla online oynanmiyor, orjinal.de de pingler.saolsun laf ede ede birakiyoruz, sonra derler neden çok korsan kullaniliyor...
  • superonline'da öyle bir sorun yok. kardeşim youtube'den video izleyince bile oyunda 7 ping 2,3,4 MS ile rahatça oynayabiliyorum.Yurt dışına Türk telekom abonesi 100 ping ile bağlanırken ben 80 yada 70 pingle bağlanıyorum.
    Türk telekomun alt yapısından kaynaklanıyor bu
  • 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.