Şimdi Ara

Gigabyte'ın AMD'nin Bulldozer işlemcileri için hazırladığı yeni anakartı 990FX-UD7 ortaya çıktı

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
25
Cevap
0
Favori
15.933
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj




  • Asus ve MSI'dan sonra AMD'nin Bulldozer işlemcileri için hazırladığı üst seviye anakartı gün ışığına çıkan diğer üretici Gigabyte oldu. Firmanın GA-990FX-UD7 model ismini taşıyan 990FX çipsetli yeni anakartına ilişkin detaylar, Computex 2011'de yapılması beklenen resmi gösterim öncesinde Japonya merkezli kaynaklar tarafından yayınlandı. AMD'nin Soket AM3+ formundaki yeni nesil Bulldozer FX işlemcilerine ek olarak geriye dönük destek çerçevesinde Soket AM3 formundaki Phenom II ve Athlon II işlemcileriyle de uyumlu olan anakart, genel tasarım özellikleri açısından Gigabyte'ın Sandy Bridge tabanlı üst seviye çözümleriyle büyük benzerlikler gösterdiğini söylemek mümkün.


    AMD'nin yeni 990FX+SB950 çipsetinden güç alan anakart üzerinde dört adet DIMM slotu bulunuyor ve DDR3-1866MHz+ seviyesinde çift kanal bellek desteği sunuluyor. Ultra Durable III teknolojisi kapsamında başta bakır yoğunluğu arttırılmış baskılı devre tasarımı olmak üzere yüksek kaliteli komponentlerle donatılan anakart, 8+2 fazlı güç tasarımıyla geliyor. SiC769CD kodlu dijital MOSFET'lerin kullanıldığı anakarta altı adet PCIe x16 slotu eşlik ediyor ve çoklu ekran kartı kurulumları için dört yollu SLI ve dört yollu Crossfire teknolojilerine destek sunuluyor. Görsellerden de anlaşılabileceği üzere yeni bir soğutucu tasarımına yer verilen anakarta hız aşırtma odaklı çok sayıda özellik eşlik ediyor. Kart üstü güç, reset ve Clear CMOS butonlarına yer verilen anakart, 10 adet SATA-III, 4 adet USB 3.0, 7 adet USB 2.0, 2 adet eSATA ve Firewire portlarıyla geliyor.


    GA-990FX-UD7, Gigabyte'ın yeni nesil AMD işlemciler için hazırladığı en güçlü anakartlardan bir tanesi olarak pazara giriş yapacak. Ayrıca bu modele ek olarak Gigabyte'ın G1 serisi altında özel bir AMD anakartı daha sunması beklenebilir zira AMD'nin agresif fiyatlandırma ve gelişmiş hız aşırtma özellikleriyle lanse edilmesi beklenen Bulldozer FX işlemcilerine karşı Asus ve MSI'ın oyunculara özel anakartlar sunacağı biliniyor. Asus cephesinde Crosshair V'in lanse edilmesi beklenirken, MSI'ın da Big Bang serisine özel tasarımlı yeni bir AMD çözümü eklemesi bekleniyor. Üreticilerin hem AMD hem de Intel platformuna yönelik yeni anakartlarını Computex 2011'de tanıtmaları bekleniyor.

     



    Resim Galerisi

    Resimin Açıklaması
    Gigabyte 990FX-UD7
    Gigabyte 990FX-UD7
    Gigabyte 990FX-UD7
    Gigabyte 990FX-UD7
    Gigabyte 990FX-UD7
    Gigabyte 990FX-UD7
    Gigabyte 990FX-UD7
    Gigabyte 990FX-UD7
    Gigabyte 990FX-UD7
    Gigabyte 990FX-UD7
     







  • nihayet bulldozer serisi anakartlar ortaya çıkmaya başladı.
  • black hawk
  • Düzen harika olmuş..İşten anlayan firmalar kendini belli ediyor..Lakin anakart ya çok ısınmıyor...Yada Gıgabyte ucuza kaçmış...
  • Yazım hatası
    quote:

    Computex 2011'de yapılması beklenen gösterim öncesinde Japınya merkezli kaynaklar tarafından yayınlandı
    Japonya olacaktı galiba
  • CF+SLI(aynı kartta) chipsetler yalanmı buldozerde ?
  • amd kullanıyorum ama hep sli yapamamak canımı sıkıyordu sımdı super oldu bırde sli yapıp tadına bakmak gerek senı sevıyorum amd :D
  • cok fena gelsın de bakalım.
  • zex time yaklaşıyor.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: crowland

    amd kullanıyorum ama hep sli yapamamak canımı sıkıyordu sımdı super oldu bırde sli yapıp tadına bakmak gerek senı sevıyorum amd :D


    Aynı görüşteyim
  • AMD Phenom II X4 955 Black Edition AM3 işlemcilerle uyumlumu gerçekten,kesin bir bilgi varmı
  • quote:

    Orijinalden alıntı: OZKNaln

    cok fena gelsın de bakalım.


    aynen
  • Yaa Gigabyte sonunda akıllandı. O ne itici bir renkti kardeşim.
    İşte budur yaa.

    Üst seviye anakart Siyah PCB olur. Tadından da yenmez.
  • Dört yollu Sli ile bu anakartta iyi bench kasılabilir Anakartın rengide güzelmiş
  • fiyat ne olacak acep
  • Bunun fiyatı uçuk olur gibi. 400-500 Doları olur

    Ama, Ud 5-4-3 versiyonları da gelirse iyi olur.
  • yakın zamanda ikinci el amd anakart kaynayacak millet satıp pusuya yatacak bence :)))

    990FX-UD7 e gelince 10 numara gerçi tüm firmaların Bulldozer için hazırladıgı anakartlar süper olacak..
  • quote:

    Orijinalden alıntı: QrY!

    fiyat ne olacak acep

    UD7 yani sonundaki 7=700 TL. Ham fiyattır kampanyalarda sakın kaçırmayın. MSI p67 GD55 + 2500k aynı fiyata gelir bununla da SLI yapılabiliyor ama siz İntel ya da AMd işlemci ne olursa olsun etiketinde Formula UD7 Bing bang yazıyorsa bunlar iyidir gerisi yalan!!!
    MSI p67 GD53 kullanmaktayım yaklaşık 1 aydan fazla oldu sondan geriye önceki anakartlarım:
    3-Asus P5q Deluxe
    2-Asus x38 Maximus formula
    1-Gigabyte p35 DQ6

    Hata yapmayın arkadaşlar bugün artık 250 TL'ye de her imkanı sunan anakartlar var. Ayrıca 2. elde satmak kolay olur ve ileride yapılacak upgrade'lerde hızlı hareket imkanı olur.
  • Güzel yazmışsın. Çok pahalı anakarta gerek yok evet ama 250 lira da değil.

    Bence 320 Liranın üzerinde anakart almak biraz lüks. Dolar kurunun da 1.605 olarak almama rağmen 175$ a çok çok iyi bir anakart alınır.

    500 Lira falan biraz abes. Yoksa bunun sonu yok.

    Şu an Bulldozer anakartları saymazsak Asus'un M4A89GTD-Pro anakartı 165$ ve inanılmaz hoş bir anakart.

    Dediğim gibi 320 Lira , hadi en çok 350 Liraya çok kral anakartlardan birisi alınır...
  • Ben Seni dinledim Bulldozer için Nisan ayını bekledim hocam ama huylu huyundan maalesef vazgeçemedi. MSI gd53 aldım 278 TL 12 taksit 5 ay ertelemeli. Aynı koşullarda GD53 ya da GD55 uzantılı Bulldozer anakart yapacaktır MSI. İntelci olarak bunu ben söylüyorum sanırım İntel anakarta göre hiç değilse %15 20 civarı ucuz olur diye tahmin ediyorum. Kurlar evet yaklaşık %5 yukarı şu anda benim alışıma göre ama aşağıyukarı 250 TL ekseninde gd55 tarzı anakart olacaktır. Ben MSI Anakart tavsiye ediyorum. Tamam ufak tefek anormallikler yaşadım ama stabilitede değil mesela başka bir mouse aldım onu PS2 yanındaki USB taktım açılışta mouse içindeki 64 kb dahilibellekten dolayı 10 15 saniyelik başka mesajlar çıkıyordu bir alta taktım aynı USB 2.0 port canavar gibi açtı. 2500k işlemciyi 1,28v 4,5 GHZ bir saat kadar prime 95 ile test ettim anakart tık demedi. 1,45 verdim (forumda 1,48 1,50 arası rakamlar söyleniyor) sadece ne kadar ayakta kalır diye prime'a 3 4 dakika gibi dayandı 5.0 GHZ'de sanırım 1,48 1,50 gibi anakart bunu da verecek kapasitede. Emanet Cyclone GTX460 ve Gb GTX460 ile (kendimde bir tane CYCLONE var) SLI testleri de yaptım iki hafta sonunda oradan da anakart alnının akıyla çıktı. MSI artık Anakart tasarımında sınıf atlamıştır kullanıcı oalrak benim gözümde. Asus ve GB kadar olmasa da ihtiyaçları fazlasıyla karşılayabilir diyorum.

    Bir de gd53 gd55 ve gd65 modelleri arasında daha ziyade e-sata ie1394 ve fazladan sadece gd65 modeli için 2 adet toplamda 4 adet sata 3.0 var onun dışında onboard componentler soğutma ve güç tasarımları aynı. Asus GB her üst modelinde bunlarada ek
    ilave yaparak bazen arada uçurum olacak fiyatlar yaratıyor. Bir de neden 3 way CF SLI parası vereyim yada 4. 4xçalışan PCI-E 2.0 portu ne yapayım 65nm(e6750) işlemciyi 12 ya da 14 fazlı X38 Maxixmus Formula ile kullandım 32nm için 24 faz artık bana ne gerek. Adamlar iki tane pci-e yuvası koymuş ona da 8x+8x SLI CF desteğini babalar gibi vermiş. Uzun oldu ama MSI'ın anakart tasarımındaki bu kullanıcı dostu tarzını anlatmak istedim.




  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.