Şimdi Ara

6 Adımda iPhone 4 Bataryanızın Performansını Arttırın!

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
47
Cevap
0
Favori
4.151
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

İlk iPhone 'dan beri iPhone kullanan bir kullanıcı olarak, herkes gibi ben de batarya probleminden şikayetçiydim. Bu konuda pek çok denemeler yaptım. Yaptığım denemeler gerçekten çok olumu sonuçlar verdi, Gevey kullanıcı tecrübeleri konusunu takip edenler görmüştür. Bu sonuçları diğer iPhone kullanan arkadaşlarla paylaşmak istedim ve bu başlığı hazırlamaya karar verdim. Forumda batarya kullanımı konusunda ''Garantili olarak batarya sarfiyatına çözümüm var isteyenler özel mesaj atsın'' diyen kişilere gördükten ve bu kişilere karşı olduğumdan bu başlığı açma isteğim gerçekten fazlalaşmıştı.

Herşeyden önce belirteyim. Bu durum çok fazla teknik ayrıntıya bağlı bir durum. Telefonunuzun hangi zaman periyodunda üretildiğinden, şarj etme alışkanlığınıza; hatta telefonunuzda kurulu olan uygulamalara kadar pek çok durum, batarya performansınızı etkileyecektir. Benim elde ettiğim sonuçlardan biraz daha düşük ya da daha fazlasını elde etme şansınız bulunuyor. Tabiki benim elde ettiğim sonuçlara eşit sonuçlar elde etme durumu da var. Dolayısıyla şunu belirtmekte yarar var, bu başlıkta bahsedilen teknikleri uyguladıktan sonra iyi bir sonuç almanız garanti değildir. Yapacağınız işlemlerin sorumluluğu size aittir.

Yavaş yavaş başlayalım. Şimdi sizlere adımlar halinde ve yaptığım denemelerin sonuçlarını vererek nasıl bir yol izlemeniz gerektiğini anlatacağım. Uyguladığım bu adımlar sayesinde %9 batarya doluluğuna 2 saat kullanım ve 12 saat stand by değerleri ile ulaşıyorken artık 6 saat kullanım, 2 gün stand by gibi değerlere ulaşabiliyorum.

1. Doğru frimware versyonunu seçin.
    Yaptığım denemelerde 3 adet farklı frimware versyonu kullandım. Bunlar 4.1 4.3.1 ve 4.3.3 versyonları idi.

4.1 ile yaptığım denemelerde batarya 2 gün rahatlıkla dayanırken, gece beklemesinde 3G, EDGE, Wi-Fi ve arka plan programları kapalı iken yapılan batarya sarfiyatı %0 idi. Rakamsal olarak şu anda kullandığım en batarya dostu frimware diyebiliriz. Ancak 4.1 versyonunda Find My iPhone, Personal Hotspot ve Multitasking Gestures özellikleri bulunmuyor. Bu benim için (özellikle Personal Hotspot) bir eksi olduğundan bu sürümü güncellemiş ve o zamanlarda bulunan en son sürüm olan 4.3.1 versyonuna geçmiştim. Ayrıca iPhone 'unda 4.1 den daha yüksek frimware yüklü olan ve 4.1 SHSH kaydı bulunmayan arkadaşlar, bu frimware versyonunu yükleyemeyeceği için bu da büyük bir eksi. Ancak dediğim gibi, batarya performansı gerçekten çok iyi.

4.3.1 ile yaptığım denemeler tam bir facia. Batarya 1 gün zor dayanıyordu. Bu frimware versyonunu kesinlikle tavsiye etmemenizi öneriyorum.

4.3.3 versyonlu frimware, şu ana kadar kullandığım en iyi frimware sürümü diyebilirim. Hem benim için 4.1 de bulunmayan ve eksi olan özellikler geldi hem de batarya kullanımı gerçekten çok iyi. Gece beklemesinde %1 batarya harcaması değerini verdi. 3. aşamada bu duruma değindim. Herkese tavsiye ediyorum.

2. Gevey + ultrasn0w kullanıyorsanız, ultrasn0w u kesinlikle kaldırın.
    Bataryanızın dayanmamasının en büyük sorumlusu ultrasn0w. Tek bar sorununu çözmek için kurduğumuz ultrasn0w resmen iPhone 'un bataryasını sömürüyor. ultrasn0w kurulu iken 1 günün sonunda %9 değere ulaşıyorken, ultrasn0w u kaldırdıktan sonra iPhone 'um 2 günü rahatlıkla çıkartmaya başladı.

Eğer Gevey ile unlock yapıyorsanız ve ultrasn0w tek bar sorunu için kurulu ise, KESİNLİKLE ultrasn0w u KALDIRIN!

Baseband 'i 01.59 olan arkadaşlar, çok isterlerse Gevey alıp ultrasn0w u kaldırabilirler. Ama tabiki bu durumdaki arkadaşlar için çok zor bir karar.

3. Doğru Baseband versyonunu kullanın.
    Eğer baseband versyonunuz 01.59 üzerindeyse ve bir gün yazılımsal unlock çıkacak umudu ile baseband güncellemiyorsanız, daha fazla beklemeyin güncelleyin. Çünkü denemelerim sonucunda doğru baseband versyonu kullanımı dahilinde bataryanın daha performanslı olduğunu ve telefonun daha az ısındığını farkettim. Ayrıca doğru baseband versyonunu kullanmanız, tek bar sorununu da çözecektir.

Denemeler yaparken 4.3.3 versyonunu 4.1 den kalan baseband imi koruyarak kullanmış ve tek bar sorunu ile karşılaşmıştım. ultrasn0w kurup sorunu gidermiştim. Ancak 2. maddede belirttiğim batarya sömürüsünden ötürü kaldırdım. iPhone 'um tek bar sorunu ile beraber 2 günü rahatlıkla görüyorken, tek bar sorununu çözmek için baseband güncellemesini de yapınca, telefonun ısısının düştüğünü ve kullanım esnasında bataryanın daha yavaş azaldığını farkettim.

4.1 baseband ı ile çalışan 4.3.3 frimware, gece beklemesinde %5 batarya harcıyorken; doğru baseband ile çalışan 4.3.3 gece beklemesinde %1 batarya harcadı. (Wi-Fi, 3G, EDGE ve arkaplanda çalışan uygulamalar kapalı iken, eşit şartlarda). Bu da bizlere baseband versyonunun doğru olmasının ne kadar önemli bir unsur olduğunu gösteriyor.

4. iPhone 'unuz Hacktivated statüsünde olmasın.
    Çoğu arkadaşımızın AT&T ya da artık iPhone hangi operatöre kilitli ise, orijinal SIM kartı bulunmuyor ve jailbreak vasıtası ile telefonlarını hacktivated statüsünde aktive edip kullanmaya başlıyorlar. Bu durum Push Notifications ve buna benzer özellikleri kararsızlığa uğratıyor ve performansı kötü şekilde etkiliyor. iPhone 'unuzu ilk olarak hacktivated olarak açmış olsanız bile SAM adı verilen ufak bir uygulama ile telefonunuzu orijinal SIM karta ihtiyaç duymadan, Wildcard Activated yani SIM kart ile aktive edilmiş gibi iTunes üzerinden açabilirsiniz. SAM adı ile yapılan bu uygulama hakkında araştırma yapıp nasıl kullanıldığını öğrenin ve telefonunuza uygulayın. Bu durum eğer yaşıyorsanız Facetime etkinleştirme sorununu ve Push Notifications sorununu da çözecektir.

5. E-Posta uygulamasını doğru kullanın.
    iPhone unuzda bulunan e-posta uygulaması gerçekten batarya kullanımında olumsuz sonuçlar elde etmenizi sağlıyor. Bu uygulamanın kullanımını doğru bir şekle sokmalısınız. En başta, e-posta uygulamasını arkaplanda çalıştırmamakla başlayın. Daha sonra telefonunuzun e-posta ayarları kısmından e-posta uygulamasının otomatik olarak e-posta sorgulama özelliğini deaktif hale getirin, el ile yenileme özelliğini devreye sokun. Böylelikle e-posta uygulaması sürekli internete bağlanmaya çalışıp e-posta kutunuzu güncellemeye çalışmayacak ve arkaplanda çalışmayacak. Performans konusunda olumlu sonuçlar elde edeceksiniz.

6. 3G, EDGE ve Wi-Fi bağlantılarını gerektiği zaman kullanın.
    iPhone un bataryasını en çok kullanan özelliklerden biri de 3G ve diğer kablosuz bağlantı özellikleri. Bu özellikleri gerektiği zaman kullanmanız çok önemli. Özellikle 3G çok fazla batarya israfı yapıyor çünkü süreki en iyi 3G şebekesini arıyor. Dışarıda internet kullanmak zorunda olduğunuzda 3G ve EDGE 'i açın. Wi-Fi sürekli kapalı kalsın. Wi-Fi kullanacağınız yerlerde de sadece Wi-Fi açık, diğerleri kapalı olsun. İşinize yaramadığı zamanlarda, hepsini kapalı tutun. Gözle görülür bir artış (özellikle 3G bağlantısını keserseniz) olacaktır.

Yukarıda anlattığım adımlar şahsi olarak yaptığım denemeler sonucunda aldığım en iyi sonuçlar doğrultusunda derlenmiştir. Sizlerin eklemek istediği adımlar varsa bunları bu başlık altında belirtirseniz hepimizin faydasına olacaktır.

Forumda, yukarıda anlattığım işlemlerin nasıl yapılacağına dair başlıklar bulunuyor. Olmasa bile, Google 'dan arayarak sonuçlar bulunabilir. Dolayısıyla bu başlık altında teknik destek verilmemesi, forumun kirlenmemesi ve diğer teknik destek konularının dağılmaması açısından iyi olacaktır.

Adımları uygulamaya karar verirseniz, uygularsanız lütfen sonuçlarını burada belirtiniz. Uygulamak isteyen arkadaşlarımıza iyi bir fikir olacaktır.

Şimdiden herkese kolay gelsin.

• Yazdiklariniza kesinlikle katiliyorum fakat benimde deneyimlerim oldu ve bunlari paulasmak istiyorum. Oncelikle her versiyonda pil sorunu olmadigini soylemek istiyorum 4.1 benimde pil bakimindan en iyi gordugum fw Ancak ust fw lere gore cok eksiginden dolayi pili daha az harcamaktadir. Suan 4.3.1 kullaniyorum pili cok rahat 2 gun gidiyor ve sizin 4.3.3 teki yasadiginiz memnuniyeti ve degersel olarakta ayni sonuclari aliyorum gece 2 den sabah 11 e kadar %1 bile dusmedigni gordum.... Ama baska bi iphone 4 te ayni ozelliklerde ayni fw de ayni ayarlarda pilin daha az gittiginede bizzat sahit oldum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sardemir -- 21 Mayıs 2011; 16:40:48 >
  • Bu dediklerinizi zaten yapiyorum ben
    Bu arada 4.3.1 kullaniyorum telefonum cok rahat 2 gun cikariyor 4.3.3 e yakin zamanda gecicem herkes iyi diyor

Mail olayina katiliyorum kendimde tecrube ettim cok uzun zamandir elle yapiyorum
  • Bunlar bilinen seyler ve bu sekilde kullanılıyor zaten.
  • quote:

Orijinalden alıntı: sezersunar

Bunlar bilinen seyler ve bu sekilde kullanılıyor zaten.

Siz biliyormuşunuz, ne mutlu size.
    Bilmeyen arkadaşlarımız da öğrenebilmeli tabiki.
  • Teşekkür ederim yazdıklarınız için ama birşey sormak istiyorum baseband dediğimiz olay tam olarak nedir nereden bakabiliriz ve nasıl güncelleyebiliriz? Normal itunes güncellemesiyle basebandı da güncellemiş olmuyormuyuz?
  • quote:

Orijinalden alıntı: ouz77

Teşekkür ederim yazdıklarınız için ama birşey sormak istiyorum baseband dediğimiz olay tam olarak nedir nereden bakabiliriz ve nasıl güncelleyebiliriz? Normal itunes güncellemesiyle basebandı da güncellemiş olmuyormuyuz?

Rica ederim.
    Baseband versyonuna Settings > General > About kısmından bakabilirsiniz. Modem frimware olarak geçer.
    Normal iTunes güncellemesi ile (redsn0w, sn0wbreeze ya da PwnageTool gibi bir programla oynanmamış bir frimware dosyası ile yaparsanız) baseband versyonu da olması gereken versyona çıkacaktır.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Çok teşekkür ederim bilgilendirdiğiniz için konunuzu okurken aklıma takıldı telefonu ilk aldığımızda shsh kaydı alıyoruz dedim böyle bir sıkıntı olurmu acaba içimi rahatlattınız teşekkür ederim tekrar..
  • Teşekkürler çok işime yarar bunlar
  • quote:

Orijinalden alıntı: ouz77
    Çok teşekkür ederim bilgilendirdiğiniz için konunuzu okurken aklıma takıldı telefonu ilk aldığımızda shsh kaydı alıyoruz dedim böyle bir sıkıntı olurmu acaba içimi rahatlattınız teşekkür ederim tekrar..

BU shsh kaydi ne oluyor bende 3gs kullaniyorum
  • iphone 4'ün ilk şarjı önemlimdir?
    Kaç saat şarj etmelidir ?
    Eskiden 24 saat şarj edin denirdi hala aynı mıdır ?
  • Ellerinize saglik, guzel bir bilgilendirici baslik olmus
  • Hocam en can alıcı noktaları kapattıktan sonra iPhone un bır önemi kalmıyor bence
    Ben ekran parlakligini yükseltirim mailler her 15 dk kontrol edilir arka planda açıktır
    Msn 24 saat açık
    Wifi 3g açık
    Viber Skype açık

Telefonun cok şarj yemesi de sorun değil ; nitekim ornegin Amerikan arabaları rahatlıkta sağlamlıkta ve karizmada bır numaradir, v8 4.6 litre motoru olan bır araba tabiki fazla yakacak; ona binen adamda kesinlikle tüp tsktirmayacak, şayet parası yoksa binmeyecek...
    İPhone da böyle bence ; bataryayı sorun etmeyin, Kamboçya'da yasamıyoruz burasi bır sehir ve elektrik var yani :) takın gitsin şarja hiç üzülmeyin ...

Konuyu açan arkadasa tesekkur ediyorum , çabalamış baya ... Bunlar benim şahsi görüşlerim ;)

Herkese iyi forumlar
  • quote:

Orijinalden alıntı: bizhy

Hocam en can alıcı noktaları kapattıktan sonra iPhone un bır önemi kalmıyor bence
    Ben ekran parlakligini yükseltirim mailler her 15 dk kontrol edilir arka planda açıktır
    Msn 24 saat açık
    Wifi 3g açık
    Viber Skype açık

Telefonun cok şarj yemesi de sorun değil ; nitekim ornegin Amerikan arabaları rahatlıkta sağlamlıkta ve karizmada bır numaradir, v8 4.6 litre motoru olan bır araba tabiki fazla yakacak; ona binen adamda kesinlikle tüp tsktirmayacak, şayet parası yoksa binmeyecek...
    İPhone da böyle bence ; bataryayı sorun etmeyin, Kamboçya'da yasamıyoruz burasi bır sehir ve elektrik var yani :) takın gitsin şarja hiç üzülmeyin ...

Konuyu açan arkadasa tesekkur ediyorum , çabalamış baya ... Bunlar benim şahsi görüşlerim ;)

Herkese iyi forumlar

şarja çok takıp çıkarmak telefonun ömrünü azaltmaz mı sizce ?

• Merak etmeyin 1000 defa sarjdan sora omru azalmaya baslar bin sarjda az degil 2-3 yila gelir
  • 400 şarj sonra batarya gitmeye başlıyor, 1000 değil

A properly maintained iPhone battery is designed to retain up to 80% of its original capacity at 400 full charge and discharge cycles.
    You may choose to replace your battery when it no longer holds sufficient charge to meet your needs.

http://www.apple.com/batteries/iphone.html

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi nasreddin.hoca -- 21 Mayıs 2011; 22:06:23 >
  • @ bkeskin
    SHSH kaydı, kaydını aldığınız düşük versyonlu frimware lara geri dönüşünüzü sağlıyor.

@ 2601cuneyt
    Ben ilk aldığımda dolu gelmişti.

@ myfranco
    Teşekkürler.

@ bizhy
    Zaten sorun elektriği kullanmak değil. Tabiki hepimiz şarj edebiliriz. Burada en önemli olan şey, bataryanın dolu olmasına ihtiyaç duyduğumuz zamanlarda bataryanın dolu olmuş olmasıdır. Örneğin geçtğimiz aylarda Berlin 'e ve Viyana 'ya gitmiştim araba ile. Yol toplamda 12 saat sürüyor. Orada da zaman geçirdim toplamda 2 günüm gitti ve bu zaman süresince hiçbir yerde kalmadığım için, arabada da şarj edebilecek bir imkanım olmadığı için bataryam 1 gün stand by dan sonra boşaldı ve telefonum kapandı. Bu ve buna benzer durumlar öncelikli olduğu gibi, bataryayı sürekli doldurmak da batarya ömrünü azaltacaktır.
  • Yaw ben şarjı 2 gün gidenleri hayretle izliyorum!! Ben ancak 1.5 gün şarja takmadan kullanıyorum.
  • quote:

Orijinalden alıntı: carman1tr

Yaw ben şarjı 2 gün gidenleri hayretle izliyorum!! Ben ancak 1.5 gün şarja takmadan kullanıyorum.

Hayretle izlemeye gerek yok.
    Benim bataryam şu anda %40 da. 1 gün 5 saat 37 dk toplam çalışma süresi, 1 gün stand by süresi, 5 saat 37 dakika kullanım süresi var.

Bu tamamen cihazı teknik olarak nasıl kullandığınıza bağlı.
  • gördüğüm en iyi batarya vs. bilgilendirmesi.
  • 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.