Standart Yol: Aşağıda verilen siteden istediğiniz aracı indirerek gerekli programlar yardımıyla yüklersiniz. Biraz uzun bir yoldur.
Pratik Yol: Sadece .car uzantılı araçları indirerek yükleyebilirsiniz. Pratik yol temelde standart yol ile aynı esasa dayanmaktadır fakat pratik yolda, standart yolda ayrı ayrı yüklenen öğeler tek bir dosyada (.car dosyasında) toplanarak bir aracın basitçe yüklenmesi sağlanmıştır.
.car dosyaları maalesef zor bulunuyor. Ben elimden geldiğince bu topikten .car dosyası paketleri vereceğim.
1. Pratik Yol
1. Aşağıdaki linkten gerekli iki programı çekip car installer programını açıyoruz. Bu arada yükleyeceğimiz .car dosyasını da hazır ediyoruz.
Dosya siteden silindiği için link kaldırılmıştır.
2. Şekildeki basamakları uyguluyoruz.
3. Gelen ekrandan yüklemek istediğimiz araba dosyasını seçiyoruz. Yalnız seçerken dosya isminin başında, parantez içine yazılmış araba kod numarasını aklımızda tutuyoruz. (Mesela bu dosyada 602)
4. Daha sonra üzerine yükleyeceğimiz arabayı seçeceğiz. Araba kod numarası yardımıyla üzeine yükleyeceğimiz arabayı bulacağız. Bu işlemden sonra şekilde işaretlenmiş düğmeye basıyoruz. (Bu dosya için 602'yi buluyoruz. Normalde oyundan bir arabanın ismi yazar ama ben daha önceden bu arabayı yüklemiş olduğum için 911 Targa yazıyor.)
5. Daha sonra karşımıza gelen kutuya "ok" diyoruz. Son olarak en aşağıda anlattığım şekilde Vehicle Spawner programı ile arabayı karşımıza getirip deniyoruz.
2. Standart Yol
1. Öncelikle aşağıdaki linkten gerekli olan iki programı indiriyor ve harddiskimizde istediğimiz bir yere atıyoruz.
2. Daha sonra aşağıdaki linkten istediğimiz arabaları indiriyoruz.Fakat araba indirirken arabaların aldıkları notlara dikkat ediyoruz. Çünkü bazı arabalar çok güzel yapılmış olmasına rağmen bazıları hatalar falan içeriyor.Tavsiyem notu 6'dan yüksek arabaları indirmenizdir.
3. Yüklediğimiz arabayı zip veya rar dosyasından çıkartıyoruz.Normalde bir araba 3 ana dosyadan oluşmakta: *Arabanın texture bilgilerini içeren .dff ve .txt uzantılı iki dosya *Arabanın kontrol,performans gibi bilgilerini içeren readme dosyası.(Her arabada olmayabilir)
Arabamızı da çıkardıktan sonra Car Installer programını açıyoruz. Ve hiçbir şeye dokunmadan "Importieren" düğmesine basıyoruz.
4. Şekildeki seçeneği işaretleyip 2 numaralı düğmeye basıyoruz:
5. Daha sonra aşağıdaki işlemleri yapıyoruz:
6. İşin en sıkıcı kısmı burası.Arabayla beraber gelen readme dosyasındaki bazı bilgileri bu programa kopyalayıp yapıştırmamız gerekiyor. Aslında bunu yapmasak da oluyor fakat bir çok arabada bunu yapmayınca problem çıkıyor. Arabanın kontrolleri garipleşiyor, altı yere sürtüyor gitmiyor falan.
İlk önce readme dosyasını açıyoruz ve gerekli bilgilerin bulunduğu satırları buluyoruz. Daha sonra şekildeki gibi bu satırları kopyalayıp programdaki uygun yerlerine yapıştırıyoruz:
7. Bu yaptılarımızın sonucunda program aşağıdaki gibi bir görünüm kazanmalı.Daha sonra belirtilen düğmeye basarak devam ediyoruz.
8. Daha sonra yüklemek istediğimiz arabayı oyundaki hangi arabanın üzerine yükleyeceğimizi seçecegiz.
Dikkat: İndirdiğimiz arabanın readme'sinde hangi arabanın üzerine yüklememiz gerektiği yazıyorsa onun üzerine yüklemeliyiz. Aksi halde araba sorunlu olarak yüklenebilir. Hangi arabanın üzerine yükleyeceğinizi anlamak için .dff uzantılı dosyanın isminden veya handling.cfg, vehicles.ide bilgilerinden yararlanabilirsiniz. Örneğin bizim yüklediğimiz araba için "Sentinel" yazıyor. Demek ki bu arabayı Sentinel isimli arabanın üzerine yüklemeliyiz.
Bu işlemden sonra arabamız yüklenmiş olacak. Şimdi sıra geldi yüklediğimiz arabayı oyunda görmeye ve kontrol etmeye. Koca şehirde her yüklediğimiz arabayı aramak işkence olacağı için Vehicle Spawner programı yardımıyla arabayı önümüze "peydah" edeceğiz.
Vehicle Spawner Programının Kullanılması
GTA San Andreas'ta oyunu açtıktan sonra CTRL-ESC tuş kombinasyonuyla masaüstüne dönüp "Vehicle Spawner" programını çalıştırıyoruz ve "inject trainer into SA" düğmesine tıklıyoruz.Daha sonra "Launch Trainer" düğmesine tıklıyoruz.Ve aşağıdaki işlemleri yapıyoruz:
Bu kadar arkadaşlar.Her türlü ihtimale karşı yüklediğiniz bir arabanın sorunlu olup olmadığını kontrol etmek için bi tur atmanızı tavsiye ederim.
Önemli noktalar: 1. İndirdiğiniz arabanın hangi arabanın üzerine yükleneceğine dikkat edin.Başka bir aracın üzerine yüklerseniz vehicles.ide, handling.cfg, carcols.dat doaylarına yazılacak bilgiler geçersiz olacağı sorun çıkma ihtimali çok
2. Car Intaller programının kapatmadan oyunu açmayın.Çalışmayabiliyor.
3. Her arabayı yükledikten sonra deneyin.
4. Eğer oyunu yeni haliyle yedeklemek falan isterseniz; Program Files\Rockstar Games\GTA San Andreas\data klasörü altındaki handling.cfg, vehicles.ide, carcols.dat ve Program Files\Rockstar Games\GTA San Andreas\models klasorundeki gta3.img dosyalarını yedekleyin.Oyunu yeniden kurup bu dosyaları yerlerine kopyalarsanız yüklediğiniz arabalar oyuna toplu halde aktarılmış olacaktır.
5. Car Installer programında araba listesi gelmezse:
Araba listesinin gelmesi için aşağıdaki resimdeki seçenek aracılığı ile açılan pencerede browse tuşu ile gta_sa.exe dosyasını seçin:
1.
2.
Umarım rehber açıklayıcı olmuştur.Sorularınız olursa sorabilirsiniz.Herkese iyi eğlenceler.
Bu resimde Audi'yi vurdum kusura bakmayın.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Kharia -- 28 Eylül 2006; 5:34:46 >
Canım sıkılınca, mutlu olduğumda veya nasıl olduğumu bilmediğimde gitarımı elime alırım. Artık tek hissettiğim ritm ve aşk... Sarı dalgalı saçına, yüzüne, dudağına, gülüşüne, bakışına, gözüne, endamına, eline, parmağına, sesine, ismine, yürüyüşüne oturuşuna, yanağına, gamzene, burnuna, boynuna, sarılmana, sevmene, kokuna, koynuna, sıcaklığına, herrşşeyine sana tarifsiz aşığım. Düşünebildiğim kadar hızlı konuşabilmem gerek sevgimi anlatmak için... AB RH(-)
Teşekkür ederim dostum. Oyuna ayrı bir hava geldi vallahi.Yolda yürüyorsunuz yanınızdan Porsche geçiyor falan.Yada bir külüstürle Mercedes S 600'e geçirebiliyorsunuz.
Arkadaşlar arabaları yükleme hakkında bir guide hazırlamayı düşünüyorum.Yarın akşam olabilir belki.
Teşekkür ederim dostum. Oyuna ayrı bir hava geldi vallahi.Yolda yürüyorsunuz yanınızdan Porsche geçiyor falan.Yada bir külüstürle Mercedes S 600'e geçirebiliyorsunuz.
Arkadaşlar arabaları yükleme hakkında bir guide hazırlamayı düşünüyorum.Yarın akşam olabilir belki.
Çok iyi olur. Ben zaten gta oynarken görev yapmaktan sıkılanlardanım. hiç olmassa oyuna renk gelsin.
Seni yüksekte tutmak ve acını uzaklaştırmak istiyorum, Çünkü yalnızken kırılıyorum, Ve yeterince güçlü olduğumu sanmıyorum, Ve sen uzakta olduğunda iyi hissetmiyorum...
gencler hic ugrasmayin ordan araba dosyalarini idnirin daha sonra netten b san andreas mod installer yazin cok dah kolay installerlar var sade ce dosyayi gosteriyosun gerini o yapiyor!!!!!!!11
@granddevil hatanın ne oldugu hakkında bir bilgim yok. Almanca bilen bir arkadaşım var. Ona sorup buraya yazacağım. Belki bi fikrimiz olur. Yalnız şunu kontrol etmeni istiyorum, programın üstteki einstellungen bölümünden installationspfad kısmına gir ve GTA San Andreas'ın kurulu olduğu yolun doğruluğundan emin ol.
@fyagiz Son işlem tamamen keyfinize kalmış. Ama benim tavsiyem her arabayı denemenizdir. Çünkü oyunu oynarken bozuk ve binildiğinde doğru düzgün gitmeyen arabalarla karşılaşmak istemez kimse.
YAW BEN Bİ BMW KAYDETTİYDİM TAMAM BİRAZ ÜSTTE VERDİĞİM SORUNU ÇÖZDÜM ARABA LİSTESİ GELDİ AMA BU SEFER ŞU VEHICLE SPAWN PROGRAMINDA SORUN OLUŞTU TAMAM ÇALIŞTI PROGRAM AMA BENİM BMW M5 DİYE KAYDETTİĞİM ARABA YOK BELKİ GREENWOOD UN ÜSTÜNDE KAYDETMİŞTİR DİYE GREENWOOD PEYDAH ETTİM HEMEN ÖNÜME AMA BMW M5 ŞEKLİNDE DİİL YİNE GREEWOOD ŞEKLİNDE GELDİ!
ABİ HER ŞEYİ YAPTIM ARABAYI HEMEN ÖNÜMÜZE GETİRMEK İÇİN KULLANDIĞIMIZ O PROGRAMDA GREENWOOD U SEÇTİĞİM ZAMAN ÖNÜME YİNE MOKTAN GREENWOOD GELİYOR NERDE BENİM BMW EM!
olsun o kadar dimi bende baska bi yöntem le araba yüklüyodum ama bu yöntem daha ii gibi hemen denicem.. bu arada araba arayanlar istek yapabilir...
KARDEŞ SENDEN Bİ MİNİBÜS İSTİYORUM VOLKSWAGEN TRANSPORTER BULABİLİRMİSİN? BU ARADA GTA SA HATA VERİYOR ARTIK ANLAMADIM GİTTİ SİLDİM TEKRAR YÜKLEYECEM ŞU BMW Yİ YÜKLEDİKTEN SONRA BOZULDU YAF!
Çıkarttırmayın bana amerikanlarımı -69 Chevrolet Camaro SS -72 Chevrolet El Camino SS -67 Pontiac GTO SS -67 Shelby GT500 Eleanor -70 Plymouth Hemi Cuda -69 Pontiac GTO Judge -72 Chevrolet Chevelle SS -68 Ford Mustang Fastback CJ 4 araç daha ekledim ama resimde yok -70 Dodge Charger -69 Dodge Charger Daytona 440 -70 Dodge Challanger R/T -70 Plymouth Roadrunner Superbird
saol dostum çok teşekkür ederim güzel bir anlatım ve güzel bir açıklama olmuş saolasın... kalvyen ve mouse un dert görmesin... klavyenin ve mouse unun tıkına sağlık...
tebrik ederim arkadaşım.güzel bir iş başarmıssın Gerçi bende imgtool ile atıyorum fakat... Neyse ben şu skinleri bir türlü bulamadım.Bir upload sitesine verebilirmisin sana zahmet olmazsa.