Şimdi Ara

LG OPTIMUS ONE P503 - anti_trkcll-v10r.zip (Turkcellsiz v10r ROM + Market + FMRadio)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
962
Cevap
6
Favori
80.176
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

LG, artık USB sürücüleriyle bile bu telefona destek vermiyor.

Kanıt: Bu sayfada artık P503 modeli görünmüyor:

http://www.lg.com/tr/support/mc-support/mobile-phone-support.jsp

Ben söyleyecek söz bulamıyorum...
    < Bu mesaj bir yönetici tarafından değiştirilmiştir >

• teşekkürler ileride root yaparsam düşünebilirim :)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi FRIENDS -- 20 Mayıs 2011; 18:47:59 >
  • Açılış ve kapanıştaki Turkcell animasyonlarını da sildiniz mi?

Gerisini hallettim ama bu animasyonları kaldıramıyorum.
  • @fato65:
    Açılış logosu için "boot.img-ramdisk" dosyasını flashlamak, kapanış logosu için "PowerOff.apk" dosyasını düzenlemek gerekiyor. Bunları az önce halletim, pazartesi günü yeni romu yüklerim.

Ayrıca Resmi Kernel Sitesinden v10r kerneli derledim ve şu an telefonum bu romda çalışıyor. Oyun oynarken tıkanmalar ortadan kalkmış ve ekrana dokunurken işlemcinin %100 e çıkma sorunu düzeltilmiş. Birde konuşurken farkettim, önceden karşıdakinin sesi boğuk geliyordu şimdi net geliyor. Eğer pazartesiye kadar bir sorun çıkmazsa yeni roma v10r kerneli dahil edeceğim.

quote:

Orijinalden alıntı: fato65

Açılış ve kapanıştaki Turkcell animasyonlarını da sildiniz mi?

• avrupa rom kullanıyorum, sadece v10r kerneli guncellemek istiyorum, napmalıyım ?
  • birde şu root olayını basit ve resimlerle anlatsan sd kartı bölümlemeyi falan anlatsan tam süper olacak
  • @P503

Bunu clockworkmod recovery ile yapmamız mümkün mü? Yoksa illa AmonRA mı gerekli?
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Clockworkmod recovery ile çalışmaz. AmonRA ile çalışmaktadır.

quote:

Orijinalden alıntı: serkaneker

@P503

Bunu ile yapmamız mümkün mü? Yoksa illa AmonRA mı gerekli?
  • Sadece v10r kerneli kullanmak gibi seçeneğiniz yok. Sistemin stabil çalışması için Android sistemi ve kernel sistemi birlikte derlenmelidir. Linkteki dosya v10r kernel ve FroYo 2.2.2 dir.

quote:

Orijinalden alıntı: unpop

avrupa rom kullanıyorum, sadece v10r kerneli guncellemek istiyorum, napmalıyım ?
  • Ben root edilmemiş sistemi, anne-babaların çocuklarına engel koyup sadece belli programları kullanabilmelerine ve sınırlı internete girmesine benzetiyorum. Nasıl olsa bir gün sistemini root edeceksiniz. ROM'a GingerBreak programını yükledim. Böylece istediğiniz zaman UnRoot edip, sistemi tekrar güvenli hale getirebilirsiniz.

quote:

Orijinalden alıntı: Spiritbreakerr

teşekkürler ileride root yaparsam düşünebilirim :)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi androidmeda -- 25 Mayıs 2011; 19:35:42 >
  • Açılış ve kapanıştaki Turkcell animasyonlarını da kaldırıldı. Yeni romu indirebilirsiniz.

quote:

Orijinalden alıntı: fato65

Açılış ve kapanıştaki Turkcell animasyonlarını da sildiniz mi?

• ( lgp503 ) Kardeşim Allah razı olsun senden. Çok kolay oldu. Çok detaylı bir anlatım olmuş. Eline sağlık.
  • arkadaşlar benim gibi telefonu henuz hiç bir işlem yapmamış, (rom,root ne olduğunu bilmeyen)
    sadece apk. ları indirip kuran arkadaşlar için, garantiyi bozmadan

android markete girmek için ne yapmaları gerektiğini söylermisiniz??
  • Çok teşekkürler elinize sağlık.

En kısa zamanda kuracağım ama bir sorum daha olacak;

Wipe data, wipe .android secure, wipe dalvik cache, wipe cache işlemleri sonrasında daha önce kurduğum uygulamaları tekrar mı kurmak gerekiyor ve tüm tanımlamaları (google hesabı vb...) tekrar mı yapmak gerekiyor?
  • ( fato65 ) Evet kardeşim daha önce kurmuş olduğun uygulamalar varsa onlar silinecek; aynı zamanda facebook twitter gmail vs.. için daha önceden tanımlamış olduğun hesapların varsa onları da yeniden oluşturman gerekicek.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi googlecomtr -- 22 Mayıs 2011; 1:18:48 >
  • Kardeş clockworkmod desteği eklersen çok iyi olur.

Çünkü clockworkmod recovery ROM manager programıyla kolayca kurulabiliyor.
    Ayrıca Cyanogenmod projesi bünyesinde geliştirilmiş daha yeni teknolojiye sahip gelişmiş bir recovery.
    Günümüzdeki çoğu popüler Androidli telefon clockworkmod recovery kullanıyor.

Daha ayrıntılı bilgi için:http://forum.xda-developers.com/showthread.php?t=1024838
  • Yukarıda anlattığım yöntem garantiyi bozmaz ve market kurmak için maalesef ROM atmaktan başka çare yok. Ya servise gideceksiniz, size fi tarihinden kalma froyo 2.2, v10a sürümünü kuracaklar ya da KDZ updater ile kendinizi deneyeceksiniz ki bu da çok tehlikeli, telefon bir daha açılmamak üzere susabiliyor.

Yukarıda anlattağım yöntemin hiç bir riski yok ve %100 güvenlidir. Zip dosyasını tam indirmediyseniz veya siz indi sanıp devam etmek istediğinizde, flash aşamasında "Verified" aşamasını geçemeyek ve romu kurmayacaktır. Üstüne üstlük kurulurken şarz bitti veya sd kart yerinden fırladıysa bile tekrar recovery modda açıp işlemleri tekrar edebilirsiniz. Bu rom sadece telefonun system ve boot bölümlerini flashlamaktadır ki bu garantiyi bozmaz. NVRAM bölümünü flashlarsanız garanti bozulur, çünkü bu bölümde IMEI ve diğer bilgiler tutulmaktadır. Ayrıca AmonRA Recovery kurduktan sonra isteseniz de telefona zarar veremezsiniz. Çünkü tekrar işlemleri baştan başlatabilirsiniz ve sistemin yedeğini alabilirsiniz.

ROM'u kurduktan sonra GingerBreak'ı açın ve UnRoot yapın. En sonunda da Ayarlar - Uygulamalar - Uygulamaları Yönet - İndirilen - GingerBreak ı seçin. Verileri sil + Durmaya zorla + Kaldır dedikten sonra artık gönül rahatlığı ile en güncel romu ve marketi kullanabilirsiniz.

quote:

Orijinalden alıntı: caver

arkadaşlar benim gibi telefonu henuz hiç bir işlem yapmamış, (rom,root ne olduğunu bilmeyen)
    sadece apk. ları indirip kuran arkadaşlar için, garantiyi bozmadan

android markete girmek için ne yapmaları gerektiğini söylermisiniz??

• kdz updater ile 1.5 dakikada tek tıklamayla 10h avrupa rom attım, marketim de acildi, yukarıdakinden ne farkı var ? Avrupa rom gayet stabil calisiyor, acılıs kapanıs reklam yok, tcel uygulamaları zaten yok. Bence yukarıdaki zahmetli yontem yerine, tek tıklama ile 10h europe rom kurmak daha pratik.. Buradaki romun cok ekstra getirisi var mı bilemiyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi unpop -- 22 Mayıs 2011; 12:43:48 >
  • Allah senden de razı olsun kardeşim.
    Bu romu sırf LG Türkiye'nin bazı işlerde çok yavaş kalmasından dolayı hazırladım. LG'nin turkcell'e romu siz hazırlayın biz bu işi beceremiyoruz bizim elimiz sadece armut toplamaya yarar demesi kadar saçma bir şey olamaz. Tamam turkcell hazırlasın kabul ediyoruz ama, turkcellin bunu fırsat bilip açılış ve kapanış logolarını değiştirmek, romda kendi programlarını doldurup romda yer kalmadı en iyisi fmradio uygulamasını silelim de millet bizim uygulamarı kullansın demek de neyin nesi? Bu bardağı taşıran son damlaydı.
    quote:

Orijinalden alıntı: googlecomtr

( lgp503 ) Kardeşim Allah razı olsun senden. Çok kolay oldu. Çok detaylı bir anlatım olmuş. Eline sağlık.
  • KDZ update ile elektrik kesilirse işlem yarıda kesilirse telefonunuza güle güle diyebilirsiniz. Benim anlattığım yöntemde şarz bitse, SD card yerinden fırlasa bile bir riski yok. Ve ayrıca Amonra recovery ile telefonunuzun NAND/Boot/System yedeğini alıp eski romunuza geri dönebiliyorsunuz. Sizin kullandığınız v10h sürümü ve bazı işlemci sorunları var ve buna bağlı olarak ekran bazen kitleniyor. Oyun oynarsanız ve ekrana dokunursanız bunu farkedebilirsiniz.

quote:

Orijinalden alıntı: unpop

kdz updater ile 1.5 dakikada tek tıklamayla 10h avrupa rom attım, marketim de acildi, yukarıdakinden ne farkı var ?
  • 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.