Şimdi Ara

Sony Vaio VGN-FZ21M Görüntü Sorunu

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
23
Cevap
0
Favori
7.571
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Selamlar Arkadaşlar,

    Bu sorun ile ilgili bir süre araştırma yaptım, ancak karşıma net bir şey çıkmadı, belki de doğru aratamadım. Ama ekranda eklediğim fotoğraftaki gibi harfler var, belli ki işletim sisteminde değil sorun, çünkü açılır açılmaz bu gibi garip karakterler oluşuyor ve çizgiler. İlk başlarda en azından Windows açılıyordu, driver yükledikçe iyice sorun olmaya başladı ve artık sürekli restart oluyor bilgisayar...

    Güvenli modda açabiliyorum cihazı, işletim sistemi XP yüklüyorum, bundan önce Vista vardı, onda sorun olduğundan XP yüklemeye çalıştık.

    Yardımlarınız için şimdiden teşekkürler



     Sony Vaio VGN-FZ21M Görüntü Sorunu







  • Ben buraya başka fotoğraflarda eklemiştim çıkmamış, yada ben göremedim, ekliyorum... Böyle bir durumla karşılaşanlar oldu mu ?

     Sony Vaio VGN-FZ21M Görüntü Sorunu
  • Görüşü, fikri olan bir arkadaş yok mu ?
  • ekran kartınızın ramleri sorunlu fz lerde bu kronik sorundur.reball ile kurtulma şansı işi bilen biri tarafından %80 dir.Tabine olursa olsun tamamen goruntu gidebilirde buda ihtimal.ama sonucta her halukardada kullanamazsınız.arzu ederseniz tamir olumsuzolursa anakartıda mevcuttur.direk anakartta takabılırız.
  • merhaba,

    aynı sorun bende de yeni oluştu.nasıl çözebildiniz mi sorunu..


    selamlar.
  • eğer faturanız duruyorsa ve üzerindeki tarih 2008 veya daha yeni ise, en kısa zamanda yetkili bir SONY servisine gidin ve anakartınızı ücretsiz değiştirtin.
    bu sorun FZ serisinin bir kısmında NVIDIA chip yüzünden meydana gelen bir sorun.

    Gerekli bilgiyi SONY'den alabilirsin :http://esupport.sony.com/US/perl/news-item.pl?mdl=VGNFZ190N&news_id=349

    Aynı sıkıntı benim FZ21M'de vardı, bu sabah servise bıraktım .. Sony'nin sitesinde bulduğum bilgilerden bahsettim, adamlar da gayet olumlu karşıladı.

    Geri aldığımda buraya yazarım tekrar..




  • It is The Matrix...
  • aynı sorun 3 gün önce bende de olmaya başladı. servisten olumlu sonuç alabilen arkadaşlar varsa eğer paylaşalım lütfen bugun cihan elektroniği aradım. cihazı getirmemi 40 liralık arıza tespit ücreti olacağını ancak NVIDIA kaynaklı sorun varsa garanti kapsamında çözüleceğini söylediler tabi araya bayram girdiği için benim işlemim bir süre kayacak. sonucu burada paylaşacağım.
  • evet sıkıntı nvidia kaynaklı. anakart değiştiriliyor garanti kapsamında bilgisayar hallolup geliyor. mükemmel hale geldiğini söyleyebilirim. fz21m artık ısınmıyor...
  • son zamanlarda fz21m modeliyle çok karşılaşmaya başladım kullananların hepsi uzun süredir kullanan kişiler sony fazla böyle sorunlar çıkarmaz ama ömürleri 4-5 sene sanırım hepsi bu süreden rework istiyor. BGA işlemiyle sorununuz çözülür. (chip ölmüşse chip değişimi durum dahada vahimse anakart değişimi )
  • arkadaşlar benimde vaio nun ekranına elektrik geç geliyor bu neden kaynaklanıyor olabilir bir fikri olan var mı?
    ben uzun süre pilsiz kullandım zaten makinam yeni
  • Aynı leptopdan bana da bozuk diye geldi 4kez ankaraya gitti ve geldi hep ekran kartından en son bana verdiler leptobu ben de ekran kartı ısıttım lehimler eriyene kadar sorun çozüldü ama anladığım kadarıyla bu seride ekran kartı sorunu çok ben yapabildiğim için her bozulduğunda tekrar ısıtırım ama eğer bütceniz varsa yeni bir kasa ve anakart alın 2.el işlemci, hdd, ram, Ekran gibi parçaları ona akrtarın daha sağlıklı olur ayrıca her gittiğinde 200-300tl alıyorlardı ben açtığımda şok oldum ekran kartını benim gibi ısıtarak tamir etmişler ben sadece 2tl verip çakmak gazı almıştım bunun için
  • Arklar, Sony Vaio Fz serisine takılan bu vga chipsetleri hatalı sanırım, aynı chipset takılan başka marka pclerde de aynı sorun yaşanıyorr.. (Bende de FZ290 var.)
  • Uzun süredir FZ21M ile yaşadığım sorunu düN gece itibarıyla bulduğum İngilizce bir blogta bu sorunu çözmüş bir arkadaşın yöntemini kullanarak çözmüş bulunuyorum. Sitenin adresini tekrar bulursam eklerim. Yardımı dokunur diye buraya da yazmak istedim;

    Arkadaşlar bu sorun sony'nin kullandığı nvidia chipsetten kaynaklı bunu hepimi artık biliyoruz. Fakat sorunların çoğu bu chipsetin arıza yapmasından değil soğutması iyi olmayan cihaZın aşırı derecede ısıya maruz kalan chipsetinin ana kart üzerindeki bacak bağlantılarındaki lehimlerin ısının etkisiyle açılması ve dolayısıyla soğuk lehim denilen olayın meydana gelmesinden kaynaklanıyor. Yani sürekli ısıya maruz kalan chipsetin bacaklarındaki lehimler zamanla erime ısısına yaklaşınca zayıflıyor ve temas etmiyor ya da zayıf temas etmeye başlıyor.

    Çözümü biraz profesyonellik ve elektronik bilgisi gerektiriyor.

    Ben ne yaptım; gördüklerim üzerine Öncelikle makineyi komple söküp dağıttım. Ana kartı çıkardım ve üzerindeki nvidia chipsete ulaştım. Sonra mutfakta fırında kullanılan alüminyum folyo ile anakartı kapladım ve sadece nvidia'nın olduğu bölümü keserek açtım. Böylece yapacağım ısıl işlemden sadece nvidia'nın etkilenip kalan kısımların etkilenmemesi için koruma yaptım. Sonra iyi ısı veren saç kurutma makinesini (aslında işlem için ısı tabancası öneriliyordu ancak benim saç kurutucum da yüksek ısı verebiliyor) sıcaklık ayarını en üst düzeye fan hızını ise en düşüğe getirerek (böylece maksimum ısı elde ettim) chipsete yüksek ısı ile üfledim ve altta kalan bacak bağlantılarının iyice ısınmasını sağladım. 20-30 saniye bu işlemi uygulayıp lehim erime ısısına yaklaştığını düşündüğüm aşamada hava üflemeyi bırakıp ısınmış olan chipseti plakete elimle bastırıp yapışmasını sağladım. Biraz soğumaya bırakıp 5 dakika sonra aynı işlemi tekrarladım.

    Sonra makineyi topladım. (Bu arada soğutucu bölgesindeki eski termal macunları da temizleyip evdeki yeni termal macunla yeniledim. Siz de işlem yapmadan küçük bir tüp macun temin edin. Tavsiye ederim). İlk startı verdim ve ekranda hiç bir şey göremedim. Sonra kontak kapatıp tekrar marş bastım ve SÜRPRİZ!

    Ekran pırıl pırıl, sorundan eser yok. Saatlerdir kullanıyorum ve halen çalışıyor. İşlemler sırasında maalesef foto çekmedim. Ama dediğim gibi yararlandığım blog'un adresini bulursam eklerim. Orda arkadaş görsel olarak da anlatmış uygulamayı.

    Bu arada bu işlem için daha önce bilgisayar tamircilerine 500 lira civarı para döküldüğünü, sonra olayın asıl kaynağını öğrendiğimi, SONY yetkili servisin bile anakart değişimi (1000 lira civarı) önerdiğini, en son İstanbul'da bir servisin 250 lira karşılığında chipset değişimi yaptığını öğrenme gibi maceralar sonucu artık işe kendim el atmaya karar verdiğimi de ayrıca belirtmek isterim.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi aya -- 8 Mayıs 2013; 12:53:37 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Adresi buldum arkadaşlar;

    http://www.accomplished.org/2011/02/14/sonynvidiafix/

    Bu sorundan dertli çok insan var. Mümkün olduğunca yayalım lütfen...

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • chip in ayaklarının üzerinin açık mı olması gerekiyor?
    bendekinde sanki silikon gibi birşey var ayaklar üzerinde, saç kurutma makinesiyle denedim 1-2 dakika tutup,
    o ayaklar üzerindeki maddeyi kaldırmam mı gerekiyordu , bunu nasıl yapabilirim acaba
  • bilgiler için çok teşekkürler , işe yaradı , görüntü geldi
  • acaba chip i kaç dereceye kadar ısıttınız, ben 2-3 defa ısıtıp yaptım, ancak biraz çalışıp zorladığımda görüntü yine gidiyor,
    chip üzerini en son 92-93 dereceye kadar ısıttım , ancak braz ekran kartını zorlayınca yine gitti,acaba bunun yaklaşık derecesi ne kadar olmalı ?
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.