Şimdi Ara

GTX VS QUADRO

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
30
Cevap
0
Favori
8.634
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Merhaba arkadaşlar,

    biliyorum bu konu her donanım forumunda binlerce defa tartışılmıştır. Ben oyun oynamaktan çok bilgisayarda ADOBE CS5 serisinden After FX, Premiere ,Media Encoder, Encore ve rakip firmaların AVID, NUKE gibi programlarını kullanmaktayım. tomshardware, CG forumlari, Adobe forumları derken konuyla ilgili milyon topic okumuşumdur. Fakat hiç bir topicte karar merceği olacak bir sunum yapılmamış.
    Tomshardware'e göre moya, lightwave gibi programlarda quadro 5 kat performans sunuyormuş, son yaptığı test malesef quadro FX serisi. Yeni çıkan quadro 5000,6000 'i GTX 580 590 ile karşılaştırmamışlar.
    adobe forumunda ise şaşırtıcı biçimde quadro 4000 alıp, GTX580 'iyle aynı sistemde test etmiş ve fark olmadığı için quadro 4000'ini geri verdiğini söylemiş.
    bunun gibi bir kaç yorum daha okuyunca quadro 4000 almaktan soğudum. Acaba direk 580'mi alsam diye düşünüyorum.

    ben lightwave veya moya kullanmıyorum. kullandığım bu programlar dual GPU veya SLI desteklemiyor. iki tane 580 işime yaramaz, dual gpu kullanan 590 'da işime yaramaz.
    bütün olayı yeni mercury grafik motoru için http://en.wikipedia.org/wiki/CUDA denilen zımbırtı.Ne kadar çok olursa rendering o kadar hızlanıyor. 4096x2156 gibi yüksek çözünürlükte çalıştığım için 2gb RAM 'i tercih etmeliyim.

    3 adayım var;

    QUADRO 4000
    - bazı kullancılar tarafından 580'le aynı performansa sahip olduğu söyleniyor.
    - eğer 2d rendering'te, 2 kat performans veya üstü fark atmıyorsa yarı fiyatı olan GTX580 tercih ederim.
    - donanım olarak GTX mimarisinin gerisinde duruyor.
    + 10bit per color (30 bit dreamcolor monitor destekliyor)
    + nvidia tarafından öneriliyor. driverları daha iyi imiş.



    GTX590
    - dual gpu işime yaramıyor
    - yüksek watt harcayıp fazla ısınması işimi bozabilir. ben 5-6 saat oyun oynamıyorum. bilgisayarı rendere bıraktım mı 6 gün sonra iş bitiriyor. yani bir hafta boyunca makina çalışıyor. 100 tane soğutucu sistem yerine kasayı fırına çevirmeyecek ekran kartı tercih ederim.
    - GTX580 'den %70 daha pahalı fakat performans benim uygulamalarımda %10 bile fark edeceğine emin değilim. (dual gpu desteği yok)
    + Cuda core daha fazla


    GTX580
    + 512 Cuda core (quadro 4000'den iki kat daha fazla)
    + fiyat çok ucuz
    + ısınma derdi makul, OC edilmezse uzun süreli çalışmaları kaldırabilecek kadar stabil görünüyor.


    Kullandığım programlarla yapılmış bir test bulamadım. Nvidia kendi sitesinde quadro öneriyor bu programlar için.

    eski bir test var ki, quadro almaktan iyice soğuttu beni
    http://nofilmschool.com/wp-content/uploads/2010/07/MPE-Gains-2.jpeg


    SORU:
    donanım haber fiyatları birbirine yakın (quadro 4000 vs 590GTX) gibi kartları alıp encode testleri yapabilir mi ?
    bütün 2d 'cilerin kafasını karıştıran bir sorudur bu. boşu boşuna 2 kat para vermeyelim.



    rastgele kaynaklar: (güvenilir güvenilmez ayrı konu)
    3dmark testi
    http://www.geeks3d.com/20110406/nvidia-quadro-400-launched/
    tekno rehber







  • Forumda tek eksiğimiz tecrübeli ve kaliteli quadro kullanıcıları o yüzden emek verip açtığınız bu konuya çok çok kesin bir cevap çıkacağını sanmıyorum ama ben donanımsal teknolojisinden dolayı GTX580 seçerdim. Hem bütçenizi de zorlamamış olur. Eğer sisteminizde genel bir artış da sağlamak isterseniz kalan bütçeyle ssd veya hdd raid 0 ile destekleyebilirsiniz
  • Öncelikle GTX590'ı sallayın. Tek GPU çalıştığı sürece 580'den daha yavaş bir karttır. Boşuna para verilmiş olur.
    Saydığınız uygulamalar Quadro'nun tam alanına girmiyor her ne kadar önerilse de. Bu yüzden kesin bir şey söylemek zor. Siz bu zamana kadar saydığınız uygulamalar için hangi kartı kullanıyordunuz? Ne kadar tatmin edici oluyordu? 580'in performansı yeterli gelebilecekse Quadro ile risk almanıza gerek kalmaz.
  • açıkçası geforce serisi çıktığından beri sırf onları kullanıyorum. hiç bir zaman da memnun olmadım. quadro makinada kullandım ama xeon işlemcili workstation'u evimdeki desktopla karşılaştırmam saçma olurdu.
    GTX8800 var şu an, 8GB ram, Q6600 makina.

    0 efekt 4k video'yu sadece 2k'a rescale yapmanın 20 dakikası 150 saat render. nerdeyse bir hafta demek...
    100dakika bir filmi render etmem 30gün'ü geçiyor. çıldırmak üzereyim 7-8 aydır upgrade yapacağım diye araştırma yapıyorum.


    raid5 SSD zaten yapacağım, raidsiz bir bilgisayarım olmadı 96'dan beri. (adaptec aha2940tı sanırım :)

    daha ucuz dediğime bakmayın, parasında değilim. 3 kat daha performans verecekse 3 katı para vermeye hazırım.
    ama %10 performans verecekse %100 fazla para vermek enayilik oluyor. bu duruma düşmek istemiyorum.


    ingilizce ve rusça CG resourcelarını okudum, forumlarına baktım vs. hepsi aynı konuyu tartışıyor elde tutulur tek bir bilgi yok.
    iş arkadaşlarımla paylaştım derdimi, MACçilerin öve öve bitiremediği mac pro ile win7 de yaptım. aynı makinada snow leopard %5 daha yavaş çıktı. popomla güldüm.
    TET'i aradım quadro ve gtx karşılaştırması için gelip orda bir test yapabilir miyim dedim. kutuyu açtırmıyorlar bile.
    donanım haber gibi tester'lar isteyebilir bunu ancak... onları beklemekten başka da seçeneğim yok.




  • http://www.teknobiyotik.com/donanim/ekran-karti-vga/pny-quadro-4000-2gb-ddr5-256-bit-pci-ekspres-profesyonel-ekran-karti.html

    Buradaki kartın altındaki bilgilerle göre ben size quadro almanız gerektiğini söyleyebilirim. Ancak gtx580 nin cuda çekirdeği sayısının quadro 4000 nin 2 katı olduğu da kafamı karıştırmıyor değil. Bunları nasıl kullanacağınız hakkında bir fikrim yok ancak, mümkünse siz yapın bu ikisi arasındaki karşılaştırmayı.
    Mesela gtx580 alın bir hafta içerisinde ürünü geri iade etme hakkınız var ve bu süre içinde test edin daha sonra iade edip quadro 4000 alın. Quadro ile de test edin hangisi iyiyse O'nu alın. TAbi şöyle bişi var şimdi Quadro'yu ben daha iyi olduğunu farz ederek bunları yazıyorum en son elinizde Quadro kalır böyle yapınca ama daha düşük olrsa onu cevirip gtx580 alma şansınızda var. Biraz zahmetli gibi dursada değer

    Bir de bu render deyince benim aklıma işlemci geliyor. Render için sizin programlarda işlemcinin önemi nedir ? Biliyor musunuz ? Render heryerde render değil midir? Render için işlemci önemlidir.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi HiqhWoltage -- 19 Mayıs 2011; 15:33:32 >




  • Merhaba,

    link için teşekkür ederim HighWoltage, bunun ingilizce versiyonunu okumuştum. Bu Nvidia'nın reklamı anladığım kadarıyla.
    ekran kartı olayı oyuncular için aynı şekilde devam etse de, biz profesyoneller için çok değişti. artık GPU'nun CPU'dan çok farkı kalmadı. kullandığımız programlar (avid, autodesk, adobe, softimage) GPU'a yükleniyor bütün işlemlerde. hatta çok yüksek çözünürlüklerde çalıştığımız için (4k gibi) quadrolar'ın ECC özelliği eklenmiş durumda.
    ECC özelliğini kullanabilmek için Xeon sistem lazım. xeon'lara has olan ECC (hata düzeltmeli) rami VRAM gibi kullanıyor. düşünün 6gb'lık ekran kartının bile ram'i yetmiyor bazı kompozisting işlemlerinde.

    bir de daha önce söylediğim 10bit per color teknolojisi stüdyolardan çıktı. ne mutlu ki artık oyuncularda ne olduğunu anlamadan dreamcolor gibi monitörler alıyorlar. Sadece quadroların 30bit görüntü verebildiği bu monitörü oyun kartıyla kullandıklarından 8bit çıkışla kullanıyorlar.
    quadro'nun şüphesiz en güzel tarafı 30bit olmasıdır. Bir süre önce bir konferansta geforceların bios'larından oyunların istiyeceği şeyler hariç çoğu şeyin kapatıldığı söylenmişti. yani geforce ile quadrolar arasında bios ve driver farkı var aslında, fakat pazarlama yüzünden zorla 3 kat pahalı olan quadro aldırıyorlar.

    bu engellemelere rağmen 8bit çalışmaya razıyım, fakat renderda aralarında ciddi bir fark varsa paraya hiç acımam gider quadro alırım. ha yok, sadece pazarlama taktiği ise ben oyuncu kartıyla devam ederim yola.




  • quote:

    Orijinalden alıntı: 2kol3bacak

    Forumda tek eksiğimiz tecrübeli ve kaliteli quadro kullanıcıları o yüzden emek verip açtığınız bu konuya çok çok kesin bir cevap çıkacağını sanmıyorum ama ben donanımsal teknolojisinden dolayı GTX580 seçerdim. Hem bütçenizi de zorlamamış olur. Eğer sisteminizde genel bir artış da sağlamak isterseniz kalan bütçeyle ssd veya hdd raid 0 ile destekleyebilirsiniz


    Profesyonel kullanıcılar bağlamında ben de aynı şeyi düşünüyorum... Maalesef sayıları pek fazla değil ve mevcut olanlarda ekran kartı bölümünü çok takip etmiyor... Ancak merakımdan bu konulardaki yorumları yabancı forumlardan takip ettiğim kadarıyla dediğiniz gibi bir fikir birliği yok... Bence en iyi öneri 2 kartıda deneyip beğenmediğinizi iade edilmesi olanı...




  • arkadaşlar, 2bin liralık karttan bahsediyoruz. mediamarkt-teknosa gibi "müşteri memnuniyeti" peşinde olan firmalarda bu kart olmaz. diğer firmalarda "çakamayacakları" kartı iade almaz.

    iade sistemi şöyle oluyor; kartı alır size başkasını verirler, eğer ayıbı varsa ithalatçı geri alır yok sadece müşteri memnuniyeti için geri alınan kart ise toplama bilgisayara monte edilip satılır.
    çünkü sağlam kartı ithalatçılar geri almıyor.

    sizin bildiğiniz bir yer varsa quadro 4000 satip, 24 saat içerisinde geri alan söyleyin alayım.
  • Merhaba Burak,

    yanlış bilgilendirilmişsiniz, izninizle düzelteyim;
    quadro 4000, 5000,6000 tamamen aynı mimariyi kullanıyor.
    quadro 4000 - 6000 arasındaki teknik farklar şunlar:
    2gb ram 6gb
    475 çekirdek hızı 574
    256bit DDR5 ram 384bit
    256 Cuda 448

    Ayrıca eski Fermi diye bir şey yok, Fermi yeni Cuda (v2) versiyonunun kod adıdır. GTX465 gibi GTX 580 ve GTX590 daha yeni kartlar olmasına rağmen eski versiyon Cuda kullanırlar. v2.0
    Quadro 600,2000,4000,5000,6000 serisi v2.1 kullanmakta.

    GTX ile Quadro 4000,5000,6000 'lerin çekirdekleri aynı GF1100


    SSD konusunda eskisi gibi bir sıkıntı yok, labartuvarda SSD raid kullanıyoruz ve sonuç harika. dediğiniz gibi bütün bir sistem alıyorum, burada sadece ekran kartı ile ilgili yardım bekliyorum.
    I7 2600 mü, 970mi arasında çok emin değilim. gönlüm 6core olan 970'ten yana şu an. bilirsiniz bizim programlarda overclock yasaktır. günlerce render yaptığı için makinanın stabilitesi bozuluyor. haliyle 2600'ü 5k mhz'e çıkar öyle çalıştırma gibi bir seçeneğim yok.




  • Ben amerikada yaşadığım için ve burda aldığınız ürünü sorgusuz süalsiz geri vermeniz 5 dknızı bile almadığı için geçen hafta yeni bir sistem kurdum, şans eseri ellerinde quadro 4000 olmadığı için geçici olarak gtx 580 aldım, 3 gün sonra quadro 4000 geldi, öncelikle quadro 4000, gtx 580 yanında çok küçük duruyor neyse hemen after effect ve 3ds maxte testler yaptım sonuç şaşırtıcı gtx 580 maxte ve after effectte 1 sn erken renderi bitirdi. Ayrıca quadro 4000 sadece 1 saat çalışmasına rağmen çok ısındı fakat qtx 580 de hiç bir ısınma yok. Acele ettiğim için oyunlarda test edemedim ne yazık ki, bugün aklıma gtx 590 la test etmek geldi ama forumda bir arkadaş daha yavaş olacağını belirtmiş kafam karıştı çünkü arada sadece 100 dolar oynuyor. Benim sorum ise gtx 580 1,5 gb yerine 3 gb alsam ne kadar hızda değişme olur. yine arada 100 dolar oynuyor aynı parayı sistemede yatırabilirim çünkü.

    bu arada ssd sistemi oldukça hızlandırıyor herkese tavsiye ederim.




  • Andersan,
    bana test config'i ve test değerlerini mümkünse screenshot olarak yollayabilir misin?
    oyun performansına ihtiyacım yok gtx580 'in.
    590 alma diyen arkadaş benim için söyledi onu, çünkü dual gpu desteklemiyor programlarım. haliyle 580le aynı hızda çalışması gerekiyor teorik olarak fakat dual gpu destekleyen tüm oyun ve programlarda tabiki 590 daha hızlı olacaktır.

    3GB 580x benim için şart. senin için öyle mi bilmiyorum. zira ben çok yüksek çözünürlüklerle çalışıyorum 4096x2156 gibi görüntüyü işliyorum. (hele bu 10bit ve raw görüntü ise makina ölüyor. (xeon'lar bile ölüyor, desktop işlemcileri oynatamazlar bile)
    fakat HD (1920x1080) oyun oynayacak isen 1.5GB ram yeterli olacaktır. arada pek performans farkı olmaz.
  • ARKADAŞLAR BOMBAYI PATLATIYORUM...


    The Quadro board isn't going to really offer any additional improvements in terms of speed, etc. The Quadro 4000 is a single slot solution that only requires a single 6-pin power connector and at 142w draws considerably less power than either of the GTX cards. If available slots or power is a concern then thats something to consider, as is the fact that neither the GTX 570 or GTX 580 are currently officially Adobe supported solutions. (Although it seems that many users have been successfully using them since they became available.)

    The Quadro will allow you to output a 10-bit color format, but it doen't sound like you are working with any formats that are really going to take advantage of that capability. If the source format doesn't already contain 30-36bits of color data than outputing a 30-bit image will not provide additional quality since the additional color data just doesn't exist.

    Sean

    Sean Kilbride
    Technical Marketing Manager, NVIDIA

    ------------

    dreamcolor monitorünüz yoksa, ECC'li xeon kullanmıyorsanız, 10bit görüntü işlemiyorsanız quadroya gerek yok.
    GTX580 alıyorum, sorun çözülmüştür.




  • quadro 4000 geri verdiğim için onun değerlerini veremiyorum ama zaten aralarında 1 sn fark vardı.
     GTX VS QUADRO


    after effecte ise 30 snlik yaklasık 40-50 layerli bir proje render ettim 1900*1200 ve oda 6 dk 12 sn sürdü ve diğer kartla aynı sonuçları verdi.

    ben sadece after effect ve 3ds max kullanıyorum bu iki program için gtx 590 almama gerek var mı ya da gtx 580 3gb.

    teşekkürler.
  • 2k çözünürlük için gerek yok,
    fakat 3k ve üstü çözünürlük kullanacaksan, 3gb 'lık 580 al derim. zaten aralarında fiyat farkı da pek yok galiba?

    590'a gerek yok, ilk postumda saydığım gibi en büyük avantajı olan dual gpu bizim programlar tarafından kullanılmıyor zaten.

    bu arada adobe video card hack yaptın mı? yapmadıysan sana bir programcık yollayayım, cuda linkliyor adobe programlarına. yoksa adobe software mode'ta çalışıyor.
  • quote:

    Geforce ekran kartınızı Program kullanmadan Quadro ya dönüştürebilirsiniz.
    Bu yöntemi ATİ kartlardada firegl ye dönüştürmek için yapabilirsiniz.
    Bu yöntem Windows 7 x64 de işe yaramıyor, xp, vista x86/x64 de oluyor.
    Anlatımı Notebook da yaptım, ekran kartı 8400M GS.
    Cinebench 10 render testinde %10 fark oluştu, 3DS Max gibi uygulamalarda daha belirgin farklar oluşacaktır.

    1-)GPU-Z programını çalıştırıp kartımızın gpu koduna bakıyoruz,

     GTX VS QUADRO


    2-)http://en.wikipedia.org/wiki/Quadro bu sitedeki tablodan bizdeki gpu nun hangi quadro kartda kullanıldığına bakıyoruz.

     GTX VS QUADRO


    3-)http://www.nvidia.com/Download/index.aspx?lang=en-us Buradan kartımızın quadro karşılığı olan modelin sürücüsünü indiriyoruz.

    4-)İndirdiğimiz sürücünün .exe sine sağ tuş yaparak winrar ile çıkart diyoruz.

    5-)bilgisayarım > sağ tuş >yönet i seçiyoruz

    6-)Gelen pencereden sistem araçlarına giriyoruz.

     GTX VS QUADRO

    7-)Aygıt yöneticisine giriyoruz.

     GTX VS QUADRO


    8-)Görüntü bağdaştırıcıları yanındaki + ya tıklayarak kartımızı seçiyruz ve sağ tuş ile sürücü güncelleştir e basıyoruz.

     GTX VS QUADRO

    9-)

     GTX VS QUADRO


    10-)

     GTX VS QUADRO


    11-)3 numara ile gösterdiğim dosyayı(bazen "nv_disp" olabilir) masaüstünde winrar ile çıkarttığımız sürücü klasöründen gösteriyoruz.

     GTX VS QUADRO


    12-)Tamam a bastıkdan sonra "uyumlu sürücüleri göster" işaretini kaldırıp kartımızın quadro karşılığı olan kartı seçiyoruz ve ileri ye basıyoruz.
     GTX VS QUADRO


    13-)Çıkan uyarıya evet dedikten sonra sürücümüz yükleniyor bu esnada ekran gidip gelebilir.

     GTX VS QUADRO


    14-)

     GTX VS QUADRO


    15-)

     GTX VS QUADRO


    PC yi yeniden başlatın , yeni kartınız hayırlı olsun


    Uzun zamandır mailimde böyle bir yazı duruyor. Denemek nasip olmadı ama ufak bir işlemle Quadro FX 4600 sahibi olabilirsiniz (Kartınız G80GL 8800GTX dual-link DVI ise)




  • o programi yollarsan sevinirim cunku extra birsey yuklemedim, bu arada gtx 580 overclock nasil yapabilirim. bildigin bir program var mi?
  • Msi afterburner veya evga precision gibi programları kullanabilirsin overclock yapmak için
  • T3 Merhaba
    evet o olay doğru, performansta bir şey farkettiğini görmedim.fakat zaten 2D uğraşıyorum, 3D 'de işe yarayabilir. çünkü tek fark driver'ı.
    x86 sistem varken yapmıştım, x64'te çalışacağını sanmıyorum.
  • CG ve CGI alaninda ne olursa olsun 2D yada 3D mutlaka ve mutlaka Quadro kullanmanizda sart var. GTX serilerinin hicbirini Quadro ile karsilastiramazsiniz.

    Hatta ve hatta Quadro FX1800 serisi ustu modellerle her oyunu maximum detayla hic kasmadan rahatlikla AAA kalitede oynarsiniz.

    Arti olarak Quadro ekran kartlarinin Overclock potansiyeli inanilmaz.

    Tecrubelerimden yola cikara bilgilendiriyorum.

    Saygilar.
  • re:includee666

    Yorum için teşekkürler hocam... Forumda daha çok quadro kullanıcılarına ve yorumlarına ihtiyaç var...
    Benim anlamadığım pro kartların oyun performansı... Quadrolarla iligili yabancı forum incelemeleri genellikle profesyonel çizim programlarıyla yapılıyor, oyunlar değerlendirmeye konulmuyor...
    ancak burada yapılan teste göre:
    http://www.xbitlabs.com/articles/graphics/display/nvidia-quadro-5000_9.html
    3dmark vantage testinde gtx 470 quadro karşılığı quaro 5000 ve önceki nesil quadrofx 4800'e fark atmış görünüyor...Bu oyun performansı ile ilgili güncel oyunlarda tecrübeniz oldu mu acaba? Bir kaç bench yapıp sonuçları bizimle paylaşabilir misiniz?




  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.