Şimdi Ara

Buz ve Ateşin Şarkısı Serisi (40. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
5.139
Cevap
77
Favori
190.103
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 3839404142
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • 2.kitabın ilk kısmını okuyorum, bu Varys ne kadar sinsi ve tehlikeli bir adam ya. Pycelle,Serçeparmak gibilerden çok daha tehlikeli bana kalırsa. Tek sorunu bel altında ama.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: WolvoXx

    http://awoiaf.westeros.org/images/c/c6/House_Targaryen_Family_tree.jpg
    bu belki yardımcı olur...

    güzelmiş oldukca yararlı hem de teşekkürler.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Creative_Director

    quote:

    Orijinalden alıntı: WolvoXx

    http://awoiaf.westeros.org/images/c/c6/House_Targaryen_Family_tree.jpg
    bu belki yardımcı olur...

    güzelmiş oldukca yararlı hem de teşekkürler.

    Fatih Aegon, çok karizma adammış vesselam :))
  • 1.kısım bitmek üzere,acaba 4.kitabın ne zaman Türkçe'ye çevrileceği belli mi ?
  • Konuya nolmuş yahu birçok mesaj silinmiş
  • 3.Kitap 1.bölüm bitti ekşın yok kitapta bazı bölümleri sıkıldım atladım hele brann ve sansa bölümlerini ayar oluyorum o ikisine
  • 3. kitap 2. kısımın yarısındayım. Bu yazarı Allah bildiği gibi yapsın. Bu adam bildiğin Lannister sempatizanı yahu! Starklara çektirmediği kalmadı. Hayır yani, 2 lordu Tywin'e karşı gelince adamların anasını ağlatır, uğruna şarkılar yazılır. Bir de Starklara bak. Elim ayağım titredi bak yine.

    Red Wedding(Kırmızı Düğün) ve 3.kitabın devamı hakkında feci spoiler içerir.


    O bölümü yazan ellerin kırılsın George. Hiç mi acımadın lan. İnsan yazamaz be. Bir de saçmalık üzerine saçmalık. Bas bas Castamare Yağmurlarını çalıyorlar bu beyinsizler hala yemek yeme derdinde. Ama Robb da aptallık etti. Ulan bre gerizekalı, sen o kadar savaş kazan. Sonra düğün günü ordunu te öbür kaleye koysunlar, içki içirsinler. 2 tane koruman içki içmesin. Bak hele bak bak. Zaten o Westerling olayı da tam bir faciaydı. Aptal herif her seviştiği kızla evlenecek sanki. Hiç siyasi zekası yok bu Starkların Bunun babası da böyleydi yiğit adamdı ama herif düşünme özürlüydü. Ama az sevinmedim desem yalan olur çünkü şimdi Kuzey Kralı ünvanının Jon'a geçmesi olayı var sanırım öyle bir muhabbeti geçmişti hayırlısı. Stannis sanırım Jon'un yanına gidiyor mu ne oluyor yanlış sayfaya denk gelince gördüm. Çok cafcaflı şeyler olacak gibi. Bir de bu Stannis harbi korkulması gereken bir adam. Melis midir Melisa mıdır o kadın sayesinde öldürdü tüm kralları pat pat. Ama bunun dönüşü kötü olacak gibi geliyor sonuçta karışılıksız olacak değil. Zaten Davos hep Stannis çöktü falan diyor belli ki eritiyor adamcağızı bu büyüler falan. Bir de Lord Beric'in de kırmızı rahip'i var ama hiç böyle şeyler yapmıyor. Seviyeleri falan mı var bunların acaba? Ermiştir belki Stannis'in ki.

    Joffrey'in ölümü kesin gibi bi'şeydi zaten Robb ve Balon'dan sonra. Zaten yazar kombo yapıyorsa (Catelyn-Arya-Catelyn-Arya // Sansa-Tyrion-Sansa-Tyrion) bilin ki biri ölecek kaçışı yok. Her neyse o cofri sarısı ölürken içimin yağları eridi yemin ediyorum kalktım abartısız 5 dakika çiftetelli oynadım. Ama şunu anlamadım: Eğer bu çocuk Stannis'in büyüsü sayesinde öldüyse Sör Dontos neden üzümü ye bağını sorma ayağı yaptı? O nerden biliyor? Hatta Sansa'ya bu file(Saça takılan zımbırtı) seni kurtaracak falan demiş eşşeoğusu?

    Bir de şu Serçeparmak'ın olayını çözememişti 3 kitaptır ama feyzli bir abimizmiş. Zaten Ned'i de uyarmıştı aslında Ned dinleseydi bunu kurtulurdu belki de. Yazık oldu. Zaten bu Varys ile Petyr tüm krallığı elinin altında tutan yegane isimler bana göre. Herkes gider bu ikisi baki kalır ben diyeyim. Serçeparmak'ın Sansa'ya dediği şeyler de düşündürdü vesselam.

    Tyrion reyize yıkıldı bütün olay kahroldum. Herifin şahidi de yok. Bronn'da sattı doğal olarak. Ama Tyrion'un ölmesi için erken olduğunu düşünüyordum ki Dorne'lu prens geldi ve her şeyi açığa kavuşturdu... Tyrion adına dövüşecek ve istediği şeyi adım gibi biliyorum... Spoiler yemiştim. Merak edenler için spoiler(3.kitaptan mı bilmiyorum):

    SPOİLER
    Babasını.. Adam yine akraba katili olacak anasını satim.SPOİLER


    Heh işte buralardayım gençler. Okumaya devam okudukça güncellerim buraları. Burdan sonrası için bana spoiler vermeyin lütfen. Haydi selametle...


    Edit: Hasss. Ulan prens öldü ya la. Aptal herif bee neredeyse devirecekti Dağ'ı oysa. Üzüldüm açıkçası Tyrion bakalım şimdi ne yapacak. Bu arada Stannis'in ordusu Sur'a geldi. Jon'a bir şeyler teklif edeceğini düşünüyorum.


    Bir de biri söylesin şu Arya'nın kurdu bulunuyor mu kaybolduğundan beri içime dert oldu.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Myrnin -- 29 Haziran 2012; 20:39:19 >




  • "Taht oyunları" dizisini sonuna kadar izledim.Kitabını da okumayı düşünüyorum ancak okurken zevk alabilir miyim ? Sonuçta çoğu olayı ve sonuçlarını biliyorum ve okurken fazla bir merak duygusu uyandırmaz diye düşünüyorum.Böyle yapan var mı ?



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Glukhovsky -- 30 Haziran 2012; 13:57:23 >
  • E-Book olarak ilk 3 serisini nerden bulabilirim ?
  • Arkadaşlar Kılıçların Fırtınası 1.ciltte 306. sayfaya geldim. Bilmem katılır mısınız bir şey diyeceği


    Robb Stark çok fazla dizide abartılmış.Mesela ben kitapları okuamdan önce malesef Robb'un Red Wedding olayında başına gelecekleri duyunca şok oldum ve diziyi dahi bırakabilirim dedim kendi kendime ancak bugün catelyn bölümünde Karstark'a tutumu ve onu öldürüşü , Frey'lere kim ne derse desin attığı kazık , kurdunu dahi bir kızın dayısı için kendinden uzak tutması felan bana aslında ölümü hakettiği hissine kapılmamı sağladı. Umarım dizide de böyle gösterilir. Çünkü benim gibi onu çok sevenler kitabı okumadığı için şok olacaktırlar ama kitabı okuyanlar bence biraz daha normal buluyor bunu. Bilmem bana katılır mısınız . Sizinde bu konu hakkında görüşlerinizi almak isterim.




  • quote:

    Orijinalden alıntı: smash40

    Arkadaşlar Kılıçların Fırtınası 1.ciltte 306. sayfaya geldim. Bilmem katılır mısınız bir şey diyeceği


    Robb Stark çok fazla dizide abartılmış.Mesela ben kitapları okuamdan önce malesef Robb'un Red Wedding olayında başına gelecekleri duyunca şok oldum ve diziyi dahi bırakabilirim dedim kendi kendime ancak bugün catelyn bölümünde Karstark'a tutumu ve onu öldürüşü , Frey'lere kim ne derse desin attığı kazık , kurdunu dahi bir kızın dayısı için kendinden uzak tutması felan bana aslında ölümü hakettiği hissine kapılmamı sağladı. Umarım dizide de böyle gösterilir. Çünkü benim gibi onu çok sevenler kitabı okumadığı için şok olacaktırlar ama kitabı okuyanlar bence biraz daha normal buluyor bunu. Bilmem bana katılır mısınız . Sizinde bu konu hakkında görüşlerinizi almak isterim.



    Haketti tabii ki de.


    Önceki sayfalardan;

    quote:

    Orijinalden alıntı: Maximum_Carnage
    Biz Starkları çok sevdik ama...


    Starklarda biraz aşırı onurdan dolayı mallık mevcut arkadaşlar. Robb Stark'a inananlardan, sevenlerden biri de bendim. Kuzey Kralı olarak başarılı olmaya devam edeceğini, Kuzeyin lideri kalacağını, belki de intikam alacağını düşünmüştüm ama bu bir GRRM romanı ise bu klişe mümkün değil. Neyse, Robb Stark, Lord Eddard'ın olmamış hali. Gerçi o da saftı. Martin'in dünyasında hayatta kalmak için Lannister gibi olacaksın, Robb büyük hatalar yaptı. Misal:
    1-) Greyjoy'u Pyke'a göndermek. Yılların isyancısı Demir Adalar, senin yanında olur mu be oğlum? Ki Greyjoy bir Stark da değil. O yüzden ihanetine şaşırmayacaksın; bak evin de gitti, kardeşlerin de ölebilirdi.
    2-) Jeyne Westerling ile evlenmek. Robb, elinin değdiği ilk kızı halledip evlenince sonuç bu oldu. Hadi evlilik anlaşmasını bozuyorsun, ne diye Lannister sancaktarı küçük bir kale olan Westerlinglerden kız alıyorsun? Başka bir yerden kız al da desteklerini kazanırdın bari. Tyrell diyeceğim, o çoktan kapılmıştı. Kendisi kucaktan kucağa geçiyor zaten. Evleniyorsun, sonra diyorsun ki "Frey ne isterse vermeye hazırım, onsuz savaşı kazanamam." Tam salaksın Robb.
    3-) Oğlum evlendin bari, "Ulan bu Freyler beni kesmeye yer arar şimdi!" diye de mi düşünemiyorsun? Ne diye teklife atlayıp mal gibi Tully'nin Frey kızı ile olan düğününe Robb olarak sen, Freylerin kim olduğunu bilmiyor musun da Walder Frey'in yanına gidiyorsun? Öyle bir hata yapıyorsan kendini kollamaya bakacaksın, babanmış gibi Frey sözüne güvenmeye gerek yok, iyi mi oldu Kuzey sana kıçını döndü, Kuzey isyanı dindi, kılıçtan geçirildiniz? Kusura bakma da tam hakettin. Güzel gidiyordun ama sonra fena saçmaladın. Kurduna da yazık oldu, bir de salak salak kurda olan inancını kaybediyordun!




  • takip
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Glukhovsky

    "Taht oyunları" dizisini sonuna kadar izledim.Kitabını da okumayı düşünüyorum ancak okurken zevk alabilir miyim ? Sonuçta çoğu olayı ve sonuçlarını biliyorum ve okurken fazla bir merak duygusu uyandırmaz diye düşünüyorum.Böyle yapan var mı ?

    Bende öyle yaptım hocam almalısın kesinlikle okumak ile izlemek arasında çok fark var

  • Bran'in 3.göze sahip olması ya da yarısının kurt olması doğru mu yoksa çocukların uydurması mı? Bana çok mantıklı gelmedi de. Bu arada, 2.kitap 2.kısımdayım, çok spoiler olacaksa sadece doğru diyip geçin.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi yaban arısı -- 4 Temmuz 2012; 18:09:18 >
  • 2.kitabı bitirdim bende bi türlü para bulup 3.kitabı alamadım. Spoiler vermemek adına detaya girmicem ama evet yarı kurt yarı Bran diyebiliriz ayrıca hatırladığım kadarıyla daha sonradan bu özellik snowda da ortaya çıkıyodu sanırım Rob ve Aryadada olacak devamında.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: yaban arısı


    Bran'in 3.göze sahip olması ya da yarısının kurt olması doğru mu yoksa çocukların uydurması mı? Bana çok mantıklı gelmedi de. Bu arada, 2.kitap 2.kısımdayım, çok spoiler olacaksa sadece doğru diyip geçin.



    çok spoiler yok zaten o konuda ama doğru 3.gözü var




  • quote:

    Orijinalden alıntı: hlldmr

    quote:

    Orijinalden alıntı: yaban arısı


    Bran'in 3.göze sahip olması ya da yarısının kurt olması doğru mu yoksa çocukların uydurması mı? Bana çok mantıklı gelmedi de. Bu arada, 2.kitap 2.kısımdayım, çok spoiler olacaksa sadece doğru diyip geçin.



    çok spoiler yok zaten o konuda ama doğru 3.gözü var



    İşine yarıyor mu peki Starklar'ın? Yani bir yarar sağlıyor mu?




  • quote:

    Orijinalden alıntı: yaban arısı

    quote:

    Orijinalden alıntı: hlldmr

    quote:

    Orijinalden alıntı: yaban arısı


    Bran'in 3.göze sahip olması ya da yarısının kurt olması doğru mu yoksa çocukların uydurması mı? Bana çok mantıklı gelmedi de. Bu arada, 2.kitap 2.kısımdayım, çok spoiler olacaksa sadece doğru diyip geçin.



    çok spoiler yok zaten o konuda ama doğru 3.gözü var



    İşine yarıyor mu peki Starklar'ın? Yani bir yarar sağlıyor mu?


    daha herhangi bir yararı olmadı ama bence bran kendi g.tünü kurtarsa yeter




  • quote:

    Orijinalden alıntı: vendetta v

    3.kitaptan spoiler

    Arkadaş bu catelyn nasıl hayatta ya kitabın sonu gene nefes kesti.Kitap okumuyorum sanki lost izliyorum



    Büyük ihtimalle Beric Dondarrion'a üfleyip hayata geri döndüren Rahip Thoros tarafından Catelyn'e de üflendi, Işık Tanrısı'nın rahibi yani.Çünkü boğazı kesildiği için konuşamıyor falan, ayrıca adamlar birkaç gün ölü yattığına emin.




  • Arkadaşlar ankarada baktımda hiç bi yerde kralların çarpışması kitabının kısım 2 sinin ciltlisi yok acaba sadece öyle mi basıldı?
  • 
Sayfa: önceki 3839404142
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.