Şimdi Ara

[ÇÖZÜLDÜ] HP DV6 serisi çift ekran kartı çözünürlük problemi!!..

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
13
Cevap
0
Favori
5.974
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • [ÇÖZÜLDÜ]

    Değerli arkadaşlar. HP Pavillion DV6-3340ET dizüstü bilgisayar aldım. Donanım olarak çok memnunum. Ben bir tane ekran kartı yeter derken adamlar batarya kullanım esnasında az enerji sarf etsin diye "Intel GMA HD" ekran kartı da koymuşlar içine. Diğer ekran kartı AMD Radeon HD6550M. Laptop problemsiz çalışıyor. İstediğim oyunları da oynatıyor. O konulardan bir şikayetim yok.

    Ancak gelin görün ki çift ekran kartı olduğu için çözünürlük değiştirme kısmında bazen 2 bazen 4 ekran görüyor ve oyunlardan çıkış yaptıktan sonra heralde çözünürlük değiştiği içiin bazen beni 2nci ekrana atıyor. Bu durumda sadece duvarkağıdı görünüyor.

    Bu sorunu çözmek için "Windows + P" tuşlarına basıyorum. O da beni bazen 1nci bazen de 2nci ekrana atıyor. Intel GMA HD ekran kartını devre dışı bırakınca da ekran simsiyah oluyor. Onu da kırk takla atarak ancak düzeltebildim.

    Şimdi özetle bu bir sorun değil belli, bu bir özellik ama hiç istemediğim bir özellik. Ben istiyorumki aşağıya resmi koydum normal bir laptop çözünürlük değiştirme ekranında olduğu gibi "TEK EKRAN" olsun. 2nci 3ncü masaüstlerini istemiyorum.

    Bunun kalıcı bir ayarı var mı? Sorunu yaşayan arkadaşlar varsa paylaşabilirler mi tecrübelerini?

    Sizde de aynı sorun olup olmadığını görmek için herhangi bir pencereyi sağa veya sola doğru iyice sürükleyin o şekidle fark edebilirsiniz.

    Bunun gibi tek ekranlı şekidle ayarlamak mümkün değil mi?
     [ÇÖZÜLDÜ] HP DV6 serisi çift ekran kartı çözünürlük problemi!!..



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi tahir2023 -- 27 Mayıs 2011; 2:00:25 >







  • bilgisayarınızda ikincil ekran kartı sürücüsü doğru çalışıyormu ? eğer çalışıyorsa ati ccc çalıştırdıktan sonra güc seceneklerinde güc tasarruf modunda ikinci karta geç gibi bir secenek vardır.. onu devre dışı bıraktığınızda bilgisayarınız hem batarya hem şarj modunda aynı kartı kullanacaktır..
  • evet hocam belirttiğin şeyleri defalarca kontrol ettim.
    Hem AMD Radeon kartın hem Intel GMA HD ekran kartlarının en güncel sürücülerini kendi sitelerinden indirdim, HP'nin sitesinde 2010 eylül driverları var onlar eskiler ama yüklediklerim en son sürümler.

    Pil moduna geçince de ATI de normal kullanımda da ATI de onun da ayarını yaptım.

    Hocam bu bahsettiğim durum bir problem yada bir arıza değil bunu farkındayım, adamlar çift ekran kartı koyarak teknoloji yapim demişler ama işin tadı kaçmış. Ben tek ekranlı kullanıyorum hani diyorum LCD Plazma vs bağlasam tamam problem çıkacak ama sadece laptopun ekranını kullanıyorum.

    Çözünürlük ayarkısmında yukarıdaki resim gibi tke ekran olmasını istiyorum ama çift ekran var.
  • eğer sürücülerinizi hp nin sitesinden indirip kurmadıysanız olmaması normaldir.. hp nin kendi sitesinden driverleri indirip kurarsanız sorununuz çözülecektir.. amd nin kendi sitesinde ki sürücler maalsef değiştirilebilir özelliği desteklemiyor.. hp nin sitesinden indirdiğiniz driveri kurduktan sonra dediğim ayarı yapın sonucu buraya yazarsanız yardımcı olmaya çalışırım..
  • Dediğim gibi hocam bu bir sürücü yada ayardan kaynaklanan sorun değil, bu çift ekran kartı zımbırtısı yüzünden olan bir durum ama ben bunu istemiyorum.

    Daha önce 100lerce kez format çekmişimdir laptop ve pc lere hiç böyle bir durumla karşılaşmadım..

    Son olarak hocam sizin dediğiniz gibi HP nin sitesindeki sürücüleri de denedim ama durum aynıydı.

    Şu an laptopun çözünürlük değiştirme sayfası aynen şu şekilde. hocam Print Screen aldım bak resimde de görünüyor yan tarafta da sanki ekran varmış gibi onun da resmini çekmiş. Ama ben harici bir ekran bağlamadım.

     [ÇÖZÜLDÜ] HP DV6 serisi çift ekran kartı çözünürlük problemi!!..




  • quote:

    Orijinalden alıntı: tahir2023


    Dediğim gibi hocam bu bir sürücü yada ayardan kaynaklanan sorun değil, bu çift ekran kartı zımbırtısı yüzünden olan bir durum ama ben bunu istemiyorum.

    Daha önce 100lerce kez format çekmişimdir laptop ve pc lere hiç böyle bir durumla karşılaşmadım..

    Son olarak hocam sizin dediğiniz gibi HP nin sitesindeki sürücüleri de denedim ama durum aynıydı.

    Şu an laptopun çözünürlük değiştirme sayfası aynen şu şekilde. hocam Print Screen aldım bak resimde de görünüyor yan tarafta da sanki ekran varmış gibi onun da resmini çekmiş. Ama ben harici bir ekran bağlamadım.

     [ÇÖZÜLDÜ] HP DV6 serisi çift ekran kartı çözünürlük problemi!!..



    hocam senin ekrana nolmuş




  • Ekran kartından kaynaklanan problem değil.Daha önce pc yi herhangi bir monitöre veya lcd tvye ya da projökter gibi görüntüleme cihazlarına bagladıysan ekranı genişletmişssin.Tek yapman gereken suan laptopta olmadıgım için tam yolunu söleyemiceyecegim ama masaüstünde hangi ekran kartındaysan ati veya intel ayarlarına girip biraz kurcalaman gerekiyor sadece gerisi zaten gelir.Makina suan 3 ekran olarak gözüküyor windowsta onun tek ekran olması gerekiyor ordan da ayarlayabilirsin.
  • tahir hocam kusura bakma ikinci gösterdiğin resme bakmamıştım.. şimdi dikkatimi çekti bakında orada birden fazla ekran yazısı var masa üstünü bu alana genişlet var.. oradaki seceneği kontrol edebilirmisin..
  • "masa üstünü bu alana genişlet " ayarında denemediğim kombinasyon kalmadı. Onları kurcalayınca beni 1-2-3 no lu masaüstlerinden birisine atıyor. O zaman da ya simgeler olmuyor sadece görev çubuğu ya ekran simsiyah oluyor o andan itibaren Windows+P tuşlarıyla akraba oluyorum.

    Denemek istediğim bikaç yol var. ATI Catalyst Control center da Powerplay i devredışı bıraktım ama yine var 2-3 masaüstü olarak görüyor. Pencereleri simge durumuna küçültüp sonra tekrar büyütürken bazen diğer masaüstlerine geçiyor ondan sonra kurtarmak sorun oluyor. Yoksa çift ekran olmasının zararı yok da işte bu dediğim bazen istek dışı diğer masaüstlerine geçme sorunu oluyor.

    Bence hiç gerek yokken çift ekran kartı koymuşlar. Olay biraz ticari, hem intel ekran kartı veriyor hem ati ikisi de kazanıyor olan kullanıcıya oluyor. biton ayarla uğraş dur sonra...




  • Tahir Bey'in sorunu çözülmüştür. Kendisi hp web sitesindeki ekran kartı driverlerini yükleyerek sorunu çözmüştür.. :)

    Kendisi Buraya yazmaz diye ben yazdım..

    Kolay Gelsin..
  • Arkadaşlar bende Amd Radeon Hd6800 ekran kartı var. iki tane monitör bağladım fakat ikinci monitörü görmedi. 2 tane dijital çıkışı var ve adaptör ile vga ya dönüştürerek monitörleri bağladım. Bu problemi nasıl giderebiliriz ?
  • konuyu hortlatmak gibi olucak ama paylaşımsız ekran kartını nasıl aktif ettiniz. bende bi hp ultrabook var her zaman intel hd graphics card aktif görünüyor şarja takılı veya değil. kurcalamadığım yeride kalmadı. sürücüler hep son sürüm. biostan hiç bir seçenek yok ekran kartı ile ilgili. nvidia kontrol paneline giremiyorum. donanım kullanımda olmadığından iptal edildi uyarısı veriyor. internette biraz araştırdım hp dışındaki markalar için birsürü çözüm var pcnin markasının kendi sitesinden sürücüleri yükleyince düzelir diyorlar. hpnin sitesinden belki 50 kere yükledim yok bi türlü paylaşımsız olanı aktif edemedim. bilen varsa çözümü şimdiden teşekkürler.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.