Şimdi Ara

Nokia 5140 ile Cep'ten telsiz tarzı konuşma (Push to Talk)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
5
Cevap
0
Favori
2.751
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Cep telefonlarına sonunda GPRS üzerinden VoIP yeni IP üzerinden ses hizmeti girmeye başladı. Nokia'nın bu modeli Gprs Class 10 destekli olduğundan Upload yani karşı tarafa yükleme slotlarından iki tanesi aynı anda kullanılabiliyor. Bu sayede diğer telefonlara göre yükleme performansı tam iki katı gibi bir değer. Yükleme hızı artınca doğal olarak Nokia bu tür bir sistemi dahil etmeyi düşünmüş. Normal masa üstü bilgisayarlarda bile VoIP daha yeni yeni otururken cep telefonlarında ne kadar stabil olur merak konusu.

    Aslında zaten şimdiden bir kısıtlama mevcut sistem Half-Dublex çalışıyor yani siz konuşurken karşı taraf konuşamıyor, o konuşurkende siz konuşamıyorsunuz. Aslında tam telsiz mantığı gibi aynı anda sadece bir kişi konuşabiliyor ve/veya görülebiliyor. Sistemin bir artısı ise bir kişiden bir çok kişiye aynı anda sesli veya görüntülü bağlantı kurabiliyor. Komik olan yakında belli grupların oluşup insanların bu şekilde tekrar yıllar önceki gibi telsiz çılgınlığına dönüp dönmeyecekleri. Zira normal telsizlerdeki gibi çağrıya cevap bile vermeniz gerekmemekte.

    Tabii herşeye rağmen bu hizmetin GPRS'i mantıklı bir şekilde kullanması durumunda hoş gelişmeler yaşanabilir ve bir anda hayatımızda cep telefonu gibi bir değişim söz konusu olabilir çünkü Nokia 2004 yılında Series 60 tipi modellerine yani 36xx, 76xx ve n-Gage gibi yeni modellerine bunu ekleyecek. 2005'te ise tüm modellerinde standart koşacak. Fiyatlandırma ise servis sağlıyıcılara kalmış bir şey ama genelde kendi internet omurgaları içersinde döneceği için fiyatları çok ucuzlatmaları hatta aylık standart sözde bir fiyat almaları söz konusu olabilir.

    Nokia'nın bu modeline gelirsek içerdiği özellikler arasında Dijital Pusula, Antreman koçu yazılımı, entere dijital kamera, yolu aydınlatma için güçlü ışık, FM radyo ve tabii ki en önemlisi J2ME yazılımları ile uyumluluk gibi herkesin bayılacağı süper özellikler var. Ne yazık ki çıkış tarihleri 2004'in ikinci çeyreği ve fiyatları belli değil.


    Sayfanın Linki : http://www.infosyncworld.com/news/n/4297.html








  • gercekten guzel telefon fakat yanındaki kırmızı şeritler hos durmamış diye düşünüyorum.güncm
  • Hort
  • Al bide benden o kadar. :D
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.