Şimdi Ara

LG Cinema 3D TV / LG FPR - 2011 LW Serisi (LW4500,LW5400,LW5500,LW570S,LW650S)[ANA KONU] (28. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
31.571
Cevap
139
Favori
2.034.717
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 2627282930
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • quote:

    Orijinalden alıntı: gimmeluck


    quote:

    Orijinalden alıntı: secospacos

    Arkadaşlar dün döndüm izmir'e ve TV'me kavuştum nihayet. Herkes inceleme istiyordu. Şimdi inceledim sizin için.

    CİHAZ : LG 47LW5500
    ALDIĞIM FİYAT : 3300TL/12


    ŞİMDİ GELELİM CİHAZIN FİZİKSEL İNCELEMESİNE:


    Cihaz mükemmel ince bence. önceki LCD'm den sonra gerçekten kağıt gibi duruyor. çerçeve de aynı şekilde ince. Evet en incesi bu değil ama bence yeterince ince. Cihazın bence bu konudaki tek kusuru, cihaz asıldıktan sonra Ethernet-scart-vga bağlantılarına birşey takıp çıkarmanın ölüm olması. usb ve HDMI slotları daha dışarda olduğu için onlarda sorun yok. ben de TV'yi söküp Tüm cihazlarımı bağladıktan sonra yeniden astım ve sorun ortadan kalktı. şimdi ise kalan bir tek problem var. o da güç kablosunun sökülüp takılamaması. bu nedenle yaşam ünitesinin arkasından geçiremedim çünkü fiş çok kalın.

    NORMAL YAYIN
    Normal olarak evde izledigim standart koaksiyel Kablolu TV. Otomatik tarama sonrası kanalları yerleştirdi ve izlemeye başladım. Görüntü kalitesi olarak fazla birşey beklemiyordum zaten ama yine de iyiydi. bulanıklık ve karıncalanma yok denecek kadar az. ama şimdi standart olarak izlemek için bi HD-Smart almayı düşünüyorum. ayda 29,90 olmuş.

    USB'den film-müzik vb.
    Ben gerçekten film hastası birisiyimdir. sürekli internetten 720p-1080p filmler indirir izlerim. genelde MKV formatında olur. Cihaz MKV oynatma konusunda çok başarılı. 1TB'a kadar HDD destekliyor. takılma donma vb şeyler hiç olmuyor ve görüntü inanılmaz derecede güzel. bu konuda fazla birşey söyleyemem heralde. gayet başarılı



    inceleme için teşekkürler, 2 sorum vardı,

    Normal yayın kablo derken, Yani bildigğimiz kablolu Analog yayın mı? 47"de camur gibi goruntu olmalı 2 metreye kadar filan, 4 metreye cekılince anca izlenebilir olur. ama siz iyi diyorsunuz, daha onceki TV niz ne idi yani neyle karsılastırarak iyi diyorsunuz?

    USbden sorunsuz mkvler derken, Bazı arkadaslar Ekrana tam oturmama sorunundan bahsetti bu sizde olmadı mı hiç?
    DTS denemesi yaptınız mı, ama gerek kalmadı sanırım, çözmüyor.



    merhaba
    normal yayın dedigimiz kablolu tv yayını aylık 8 lira falan
    eski televizyonum samsungtu ama model hatırmamıyorum 42inç 720p bir televizyondu. 4yıl öncenin malı.
    mkv'lerde asla sorun yok gayet süper. dts'yi ac3'e çevirince(yaklaşık 25dklık işlem) bir problem kalmıyor.




  • quote:

    Orijinalden alıntı: malcolmx99

    lw serisi kullanan arkadaşlar en ideal görüntü oranlarını yazabilirlermi?(renk,parlaklık,kontrast vs)


    kontrast 100
    renk 70-80
    parlaklık 70-80
  • Benim de TV geldi ama bu akşam uğraşacak halim kalmadı, yoğun bir gündü. Biraz karıştırma fırsatı buldum, Avatar 3D trailer felan izledim, gayet tatmin ediciydi 3D görüntüler. Full HD yayınlar da gayet kaliteli.
    secospacos, TruMotion ve local dimming açık mı kapalı mı daha iyi 3D görüntü alınıyor acaba? Yarın karıştıracağım bayağı ama optimal ayarlarda başlamanın daha iyi olacağını tahmin ediyorum
  • Sayın secospacos ,
    yorumlar ve fotolar için çok teşekkürler.. nihayet foto koyuldu.. alan kaçtı ne foto ne ses
  • quote:

    Orijinalden alıntı: techraven

    Benim de TV geldi ama bu akşam uğraşacak halim kalmadı, yoğun bir gündü. Biraz karıştırma fırsatı buldum, Avatar 3D trailer felan izledim, gayet tatmin ediciydi 3D görüntüler. Full HD yayınlar da gayet kaliteli.
    secospacos, TruMotion ve local dimming açık mı kapalı mı daha iyi 3D görüntü alınıyor acaba? Yarın karıştıracağım bayağı ama optimal ayarlarda başlamanın daha iyi olacağını tahmin ediyorum


    ikisi de açık olarak güzel bence. trumotion açınca hareketler çok daha kesintisiz oluyor. local dimming ile ise uzakta kalan yerler rengine göre daha koyu veya daha karanlık oluyor. bence güzel


    quote:

    Orijinalden alıntı: wings35

    Rica ederim



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi secospacos -- 2 Haziran 2011; 0:17:21 >




  • Arkadaşlar hayırlı olsun. Ayrıntılı inceleme bekliyoruz.

    Özellikle kimden acaba O kendini biliyordur :D
  • quote:

    Orijinalden alıntı: techraven

    Benim de TV geldi ama bu akşam uğraşacak halim kalmadı, yoğun bir gündü. Biraz karıştırma fırsatı buldum, Avatar 3D trailer felan izledim, gayet tatmin ediciydi 3D görüntüler. Full HD yayınlar da gayet kaliteli.
    secospacos, TruMotion ve local dimming açık mı kapalı mı daha iyi 3D görüntü alınıyor acaba? Yarın karıştıracağım bayağı ama optimal ayarlarda başlamanın daha iyi olacağını tahmin ediyorum

    Hayırlı olsun. Hangi modeli aldınız acaba?
  • Teşekkürler. 42LW650S.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: techraven

    Teşekkürler. 42LW650S.


    Bu model 47LW5500 ile hemen hemen aynı fiyattı sanırım. Hayırlı olsun
  • arkadaşlar 3D TV lerdeki crosstalk olayı nedir?



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cendere02 -- 2 Haziran 2011; 9:41:11 >
  • resimlerin çakışması anlamına geliyor
  • nasıl yani resimlerin çakışması...
  • Samsung forumlarında bu soruya daha iyi cevap bulabilirsin. Bu Lg modelinde crosstalk yok denecek kadar azdır. Çünkü teknolojisi farklıdır.

    Olayı şöyle özetleyebilirim.
    Tv 2 ayrı görüntüyü birleştirerek gönderir. Gözlükler yardımıyla sağ göz kendine gelen görüntüyü sol göz kendine gelen görüntüyü görür; böylelikle 3d hissi oluşur. Fakat sağ göz sol'un görüntüsünü veya tersi oluşursa ekrandaki görüntünün hayaleti gibi bir durum oluşur. Bu duruma crosstalk adı veriliyor.

    Amma da özet oldu. Uzun olsa kim bilir neler yazıcam

    Edit: İmla



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ReJim -- 2 Haziran 2011; 10:31:58 >
  • Bu arada 3D çalışma mantığını ve bu crosstalk olayını bir de uygulamalı anlatmak isterim.

    1- Elinizi tam karşınıza kaldırın ve işaret parmağını yukarı doğru tutun.
    2- Parmağınızın arkasına odaklanın ve Sağ görünüzü kapatın
    3- Şimdi aynı işlemi diğer gözünüzle yapın ve sırayla birkaç kez tekrarlayın.

    Buradaki görmeniz gereken şey: Görüş açısı farkı ile parmağınızın görüntüdeki yerinin değişmesidir. Basit bir fizik olayıdır.

    Şimdi crosstalk olayını ve gözlüğün çalışma sistemini anlatayım.

    4- Şimdi 2 gözünüz açık olarak parmağınıza odaklanın. Daha sonra parmağınızın arkasına odaklanın. Parmağınız arkasına odaklandığınızda 2 adet parmak göreceksiniz. İŞTE TEMELDE BU OLAY CROSSTALK oluyor.

    5- 3D temeli bu sistem üzerine kurulu. İki renkli gözlükler (Kırmızı-Cyan), Aktif gözlükler ( SG- samsung,Lg,Sony,Panasonic,Philips,Vestel), Pasif gözlük ( LG)
    hep bu temelde çalışır. Oynatılan medyada 2 ayrı görüntü birleştirilmiştir. Gözlükler görüntünün odaklamasını ayarlayarak size 3d hissi oluşturur.


    Gözlüklerde bir gözün görmesi gereken görüntüyü diğeri görünce "biraz farklı olmakla beraber" temelde parmaklarda olduğu gibi hayalet görüntü oluşmasına crosstalk denilir.

    Umarım anlatabilmişimdir, yanlış veya eksik bilgi vermemişimdir.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ReJim -- 2 Haziran 2011; 10:53:42 >




  • teşekkür ederim biraz anladım bu 3D tv lerdeki crosstalk olayını. acaba ekran titremesi de bundan mı kaynaklanıyor.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cendere02 -- 2 Haziran 2011; 11:01:07 >
  • Lg ler Flickr Free olarak çıktı. Yani ekran titremesi yok. Bununla ilgili belgeleri falan da mevcut bildiğim kadarıyla.

    Aktif gözlüklerde sık görülüyor bu durum.
  • arkadaşlar dün akşam televizyonu görmek için adana carrefoursa teknosa ya gittim orada lw 5500 teşhirde idi satıcı arkadaş bana televizyonun belli bir derecede yukarıda bakılınca 3d görüntüde bozulma yaptığını söyledi ve gözlükle ayakta baktığında oluştuğunu söyledi bende hakikaten ayaktayken televizyona baktığımda hakikaten görüntü bozuktu eğilipte baktığımda gayet güzel ama tv den yüksekte bakarsanız 3d bozuluyor birde yine aynı görevli bu tv ye ait gözlüklerin güneş ışığına maruz kaldığında bozulma olduğunu söyledi ve bana abi boşver bunları pfl 8605 h/12 yi bak istersen dedi ve tanıttı iyiden iyiye aklım karıştı 4 gün önce d7000 alacakken düne kadar lw6500 alacakken şimdide pfl 8605 h/12 çıktı şimdi yardımcı olun alan arkadaşlar bu iş çığrından çıktı iyice...




  • Yukarıdan bakmayla ilgili yorum yapamıycam. Şu an evde değilim gidince değerlendirmesiniz yaparım.

    Bu arada satıcı arkadaş Lg ler için yukarıdan bakınca şöyle böyle demiş ama. Sizin baktığınız 3d lerde sadece karşıdan bakınca verim alırsınız dedi mi acaba? Malum yandan bakınca 3d birbirine giriyor bu modellerde.

    3d konusunda en başarılı ürün Panasonic plazmalar. Onlarında Burn-N sıkıntısı var. Anlayacağın 10 numara 3d yok. Beğendiğin 3d var. Hangisini alırsan al diğerlerini unut bence.

    En azından ben öyle yaptım
  • 3D TV nizi kumsalda kuma gömüp öğlen saat 2'de ayakta izlemediğiniz sürece sorun yok o zaman sanırım.

    Size bilgi veren arkadaş büyük ihtimalle Philips çalışanıdır ya da daha yüksek fiyatlı bir ürün satmaya çalışıyordur. TV zaten görüş açısı içerisinde izlenir, TV ye neden yukarıdan bakasınız ki? Şahsen ben hiç üstten bakmadım hayatımda hiçbir TV ye ama baksanız bile crosstalk ya da titreme yapmadan 3D görüntü alacağınızı düşünüyorum, FPR teknolojisinde bakış açısı gayet esnek.

    Her zaman dediğim gibi insanlardan bilgi alın ama asıl testi her zaman kendiniz yapın (hem forumlarda, hem teknomarketlerde geçerlidir). Bir TV nin sadece kötü yanlarını size gelip anlatıyorlarsa bilin ki o işte bir gariplik vardır. Eve alacağınız bir 3D TV ye hiçbir zaman yukardan bakmazsınız ve dama koyup orda izlemediğiniz sürece güneş altında FPR gözlük ile TV izlemezsiniz. Mağazaya gidip evinizde kullanacağınız gibi test ederseniz LW5500 ya da LW6500 ü bu tür sorunlarla karşılaşmayacağınızı göreceksiniz.




  • doğru ben cevahir AVM de LG nin yeni nesil 3D Cinema tv yi pasif gözlüklerle(FPR) deneyince ekran titremesi olmadı. ama eski aktif gözlüklerde oluyordu.
  • 
Sayfa: önceki 2627282930
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.