Şimdi Ara

Philips amBX ile kullanıcılara daha fazla etkileşim vaad ediyor.

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
17
Cevap
0
Favori
2.098
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Ev elektroniği ve PC çevre birimleri üzerine deneyimli bir firma olan Philips, bir basın açıklaması yaparak kullanıcının oyun ile etkileşimini arttırmayı hedefleyen amBX isimli teknolojisi hakkında bazı detayları duyurdu. Philips'in LCD televizyonlarında kullandığı Ambilight 2'nin çok daha ileri bir versiyonu olarak düşünülebilecek amBX teknolojisi, kullanıcının oyun içerisinde bulunduğu ortama göre, oyun oynanan odanın ışıklandırılmasında ve havasında çeşitli değişiklikler yaparak oyun deneyiminin arttırılmasını hedefliyor.

    Örnek vermek gerekirse, oyun içerisinde ormanlık bir alana girildiğinde odaya yerleştirilmiş ışıklar odanın aydınlatmasını yeşil renge çevirirken, deniz bulunan bir ortamda ışıklandırma maviye dönerek sanal ortamda bulunulan alanı odanıza taşımış oluyor. amBX, sadece ışıklandırma ile de kalmayarak eğer oyun içerisinde rüzgar esen bir noktadaysanız, fan açarak size doğru hava üflenmesini de sağlayabiliyor.

    Philips'in 2006'nın mayıs ayında resmi olarak pazarlamaya başlayacağı amBX teknolojisi, eğer oyun üreticileri tarafından yeterli desteği görürse kullanıcıların şu ana kadar yaşadıklarından çok daha farklı ve heyecan verici bir oyun deneyimi yaşamalarını sağlayabilir.

    Fakat konu oyun programcıları olduğunda herşey toz pembe olmuyor. amBX, bu kriterden dolayı düşünce olarak güzel fakat uygulanabilirliği tartışmalı bir teknoloji. SLI, çok kanallı ses, fizik motoru gibi kullanıcılara çevresel olmasada grafik ve ses açısından yüksek deneyim yaşatabilecek teknolojilerin bile henüz bütün oyunlar tarafından desteklenmediğini düşünürsek, bu tip çevresel efekler uygulamaya yönelik ve programcılara ek yük bindirecek bir teknolojinin oyun programcıları tarafından ne kadar kabul göreceği düşünürücü bir konu.

    Eğer Philips, programcıların üzerindeki yükü azaltacak ve oyun motorlarına kolaylıkla entegre edilebilecek bir yazılımı etkili bir şekilde pazarlayabilirse amBX teknolojisini içeren oyunları 2007 gibi raflarda görebiliriz. Fakat eğer her şey yolunda gitmez ve yazılım konusunda sorunlar yaşarlarsa bir kaç ucuz oyun ve tanıtıp demosundan sonra rafa kaldırılmış bir teknolojide olabilir.


    Sayfanın Linki : http://www.ambx.com/




  • F.E.A.R oynamayı hayal bile edemiyorum hatta korktum.. güzel bişeye benziyo ama
  • Teknoloji gerçekten inanılmaz boyutlara doğru yol alıyor. Geçen gün okuduğum bir haberde bilgisayarlardan artık koku da alabileceğimiz yazılıydı. Bilgisayara takılan extra bir aparat sayesinde insanlar internetten indirebilecekleri kokuları hissedebileceklermiş. Görüldüğü gibi hergün yeni birşey çıkıyor. Bence oyun ve yazılım üreticileri bu teknolojiye uygun yazılımlar çıkaracaklardır. Piyasada dönen milyon $'ları düşünürsek bu bence mantıklı. Oyun sektörü tahmin edilenden büyük bir pazar(her ne kadar Türkiye için bunu söyleyemesek de)
  • @Administrato®

    Dediğiniz haber aslında uzun süredir var. Fakat bu teknolojiler her ne kadar ilgi uyandırıcı olsalarda yayılmalarında pazarlayan firmanın büyüklüğü ve programcıların ilgisi çok önemli.

    http://forum.donanimhaber.com/m_1630405/tm.htm
  • umarım kullanım alanı bulur ama gereksiz gibi
    yeni nesil konsol ve hdtv ikilisi alıp bizi götürür zaten
  • makul 1 fiyata satılsa tutulur aslında. sonuçta phılıps yapmış.
    ama 2 ampül 1 pervaneye astronomik fiyat çekerlerse sadece belirli 1 kitleye hitab eder.
  • hele oyunlarda kokuların olacağını düşündüğümüzde
  • quote:

    Orjinalden alıntı: meçhul gazi

    hele oyunlarda kokuların olacağını düşündüğümüzde


    resident evil tarzı bi oyun oynamak istemezdim kokudan ölürdük herhalde
  • quote:

    Orjinalden alıntı: kengurum

    quote:

    Orjinalden alıntı: meçhul gazi

    hele oyunlarda kokuların olacağını düşündüğümüzde


    resident evil tarzı bi oyun oynamak istemezdim kokudan ölürdük herhalde


    Tabiiki yapan kişi resident evil tarzı oyunlarda kötü koku salınca rahatsız olacağımızı düşünmüştür .onlar gece gündüz boş bir iş için çalışmıyorlar senelerdir.
  • hakkaten oyun oynamak süper olurdu
  • Cok güzel görünüyor ... fiyatı makul olursa cogunluk alır bence...
  • quote:

    Orjinalden alıntı: meçhul gazi

    hele oyunlarda kokuların olacağını düşündüğümüzde

  • Bu bana gelecekteki konsolların nasıl olcagı hakkında fikir verdi sadece.
  • Vermiş bişiler sana ben hiçbişey anlamadım
  • Gözleri bozmazmı bu ya bir karanlık bir aydınlık.çok zararlı. ayrıca, multi fps oyunlarını oynamak çok dikkat gerektirir. oyunamı bakalım yoksa ambx'nin renk değişiminemi? bence alışması zor ve göze zararlı gibi gözüküyor.
  • quote:

    Orjinalden alıntı: Digiali


    quote:

    Orjinalden alıntı: meçhul gazi

    hele oyunlarda kokuların olacağını düşündüğümüzde



    Clive barker oyunlarını oynamak isterdim her bi yan kan kokardı her daim...
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.