Şimdi Ara

İddia: Nokia telefon bölümünü Microsoft'a satabilir

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
98
Cevap
1
Favori
8.810
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj



  • Microsoft ve Nokia arasındaki stratejik işbirliği, yakın gelecekte farklı bir kimliğe bürünebilir. Microsoft ile yapılan anlaşma kapsamında telefonlarında Windows Phone işletim sistemini kullanmaya hazırlanan Nokia, Eldar Murtazin'in iddiasına göre mobil bölümünü yani telefon üretimden sorumlu kısmını Microsoft'a satabilir. Akıllı telefon pazarındaki kayıpları devam eden ve pazar payındaki erime son yıllarda iyice hissedilen Nokia cephesindeki bu iddialar, Microsoft yakınlaşmasının başladığı günlerden bu yana zaman zaman öne sürülmüş ancak doğrulayacı herhangi bir kanıt bulunamamıştı.


    Eldar Murtazin'in Twitter hesabında yer verdiği detaylara göre kendi alanlarında lider olan iki dev ismin yetkileri 20Mayıs'tan sonra yani bu ayın sonuna doğru bir araya gelip bu olasılığı masaya yatıracaklar. Yine Murtazin'in iddiasına göre, olası bir anlaşma durumuda satın alma işlemleri yıl sona ermeden önce tamamlanmış olacak. Mobil teknolojilere ciddi yatırımlar yapan Microsoft'un, Windows 7 mobil işletim sistemine ek olarak Nokia'yı alıp aynı zamanda donanım üreticisi kimliği kazanmayı ve Apple ile benzer şekilde kullanıcılara tamamı Microsoft çözümü olan tasarımlar sunmayı planladığı konuşuluyor.


    İddia oldukça büyük ancak doğruluğu hakkında henüz "bu iş bitti" diyebileceğimiz yeterli bir argüman bulunmuyor. Fakat Eldar Murtazin'in iddia ettiği gibi Microsoft, Nokia'yı satın alırsa mobil pazardaki rekabet yeni bir boyut kazanabilir. Dünyanın en büyük yazılım şirketi aynı zamanda dünyanın en büyük telefon üreticisi olduğu takdirde, üreticiler arasında rekabet bambaşka bir boyut kazanabilir. Faaliyetlerini Microsoft'tan gelen tepe yöneticisi Stephen Elop'un kaptanlığında sürdüren Nokia'nın, ortaya atılan bu iddialar karşısında nasıl bir tutum sergileyeceğini anlamak için bir süre daha beklememiz gerekecek.








  • Zaten Nokia'nın %99'u telefon bölümü değil mi?
  • bir firmanın sonuna daha geldik, iyi seneler
  • Nokianın telefon bölümü dışında hangi bölümü var ki doğru düzgün iş yapmış olan? Ormancılık bölümü mü
  • İsabet olur.
  • Nokia kendinde değildi zaten Smartphone çıkalı. Çok mantıklı bir iş yapılmış olur.
  • eee zaten işin kaymağını yediler hatta kapta kalan kaymağı ekmekleriyle sıyırdılar artık suları ısındı. i phone ve samsung htc sony ericcson un hatta daha sayamayacağım markanın atılımından ve sybian dan bıkanlar benim gibi sonra böyle birşey olursa hiç şaşırmam daha çoğu firmanın 10 yılda yapamayacağı karı yaptı artık satışlar düştü yeni stratejiler geliştiremiyor bnkz teknoloji müdürleri kovuluyor artık satmamak için ellerinde pek nedenler kalmadı
  • Sony de tek başınayken çöçeleyip duruyordu mobil piyasada,silikti...ne zaman Ericsson ile mobil bölümünü birleştirdi bir saygınlığı olduğu...iyi işler cıkardığı dönemler oldu...
  • Hemen satmak nokianin isine gelir. Her gecen gün deger kaybediyor zaten.
  • Satsın ya
  • nokşianın telefon bölümünden başka bölümümü var? donanım zaten çöp at gitsin yazılım kısmınıda bi şirkete transfer etmedimi? :D
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Takao

    nokşianın telefon bölümünden başka bölümümü var? donanım zaten çöp at gitsin yazılım kısmınıda bi şirkete transfer etmedimi? :D


    Evet var, Nokia-Siemens Networks oldukça önemli bir yatırım. Bu şirket, 150'den fazla ülkede 600'den fazla operatörle çalışıyor ve onların ağ altyapılarını kuruyor.
    < Bu mesaj bir yönetici tarafından değiştirilmiştir >
  • 5 sene önce nokianın bu günlere geleceği kimin aklına gelirdi. ayrıca nokia hala orta-alt segmentte çok satıyor ve telefondan pek bişey beklemeyenler için oldukça kullanışlı telefonlar üretiyor. eğer microsoft alırsa tamamen smartphone üretmek için kullanıcak alt segment ne olacak merak ediyorum.
  • Smartphone satışında gerilerde diye Nokia'nın batacağını kapıya kilit vurup gideceklerini sanan tipler var ya dünyadan haberleri yok sanıyorlarki Dünyada bir tek smartphone var Dünyada onun etrafında dönüyor..
  • şu fotodaki telefonu piyasaya sürselerde bari son son onu alsak :)
  • Alacakları belliydi. Microsoft Nokia'nın donanım üretmesinden daha çok Nokia ismini kullanmak istiyor. Sokakta kime sorsa Nokia iyidir, Nokia en iyi telefondur der. Nokia Hindistan'da resmen ayrı bir boyut kazanmış biri durumda. Nokia Symbian ile devam etmesi bu zemini hazırlardı. MeeGo'yu ise destekledi ama kullanmadı. Nokia'nın tek zayıf yeri Amerika ve MS orada sözünü geçirebilecek güce sahip.


    Donanım üreticilerin savaşında daha çok işletim sistemlerinin savaşını izleyeceğiz.
    iOS(Apple), WP7(Nokia), Android(Samsung,LG,SE,HTC vb.), MeeGO(Intel belki Nokia.)

    iOS 5 ile Apple farkını atacağı bir versiyon olacağını düşünüyorum. iPhone 5 haberlerinde çok iOS5 haberleri yapılıyor. iOS ile daha performanslı bir işletim sistemi göreceğiz. iOS'un tek dezavantajı özgürlük tanımaması oluyor.
    WP7 performansda iOS'dan aşağı kalan yanı yok. Sadece uygulama ve temel işlevlerinin bazıları eksik. Doğru adımlar atılırsa gelecekte zirveye oynar. Ama OpenSource ve Linux'un karşısında dayanabilmesi çok az ihtimal :)

    Android'i ise kısa süren imparatorluğa benzetiyorum. Şuan şahlanmış durumda ama sanal makine üzerinde çalışıyor performansda ödünç veriyor. Pili verimli kullanmaması ve sürekli güncelleme bekletmesi sinir bozucu. Ama doğru şekilde gelişirse ve Google vazgeçmezse çok yol alır.
    MeeGo kral. Sadece yanlış ellerde o kadar. Yatırımlar doğru yapılsaydı Android yerine MeeGo görürdük. Nokia'da WP7 kayınca, Intel'in enerji tüketme özürlüsü X86 ile yola devam edecekler. Çok yazık ARM varken x86'nin MeeGo ile kullanılması biraz sinir bozucu. Hala MeeGo için umutluyum




  • Arkadaşım ben 6 senedir Nokia Kullanıyorum. Severek sevmeyerek, orası tartışılır. Ama ilklerin firması Apple değil Nokia. Bunu unutmayalım. Stephen Elop adlı Fatih Ürek kılıklı CEO, Koskoca firmanın içine etti, ve bıraktı. Microsoftun kölesi yaptı Koca firmayı yazık yani sadece yazık. Seneye o İlklerin, birinciliklerin Firmasının yerinde yeller esecek.

    İddia: Nokia telefon bölümünü Microsoft'a satabilir






  • Güvenli kipte açılan nokia istemiyoruz..
  • olacğı belliydi adım adım değer kaybediyordu.. Geçmiş olsun diyelim, microsoftun ne kalitede üreteceği mechul.. Androide geçseydi herkes için yararlı olurdu diye düşünüyorum..
  • Vay be 5110, 3310, 6600, 6300 son olarak 5800 iyi şeyler yapmıştı aslında :D



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Le7els -- 16 Mayıs 2011; 19:04:53 >
  • 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.