Şimdi Ara

Efsane Çikolata 'Cino' İncelemesi [SS'li]

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
165
Cevap
7
Favori
37.644
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
47 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • 1980-90 kuşağının, özellikle de köy veya küçük mahallede yaşamış çocukların ekmek almaya gittiklerinde artan parayı değerlendirmelerinin en iyi yoluydu Cino. Yiyip yiyip mideyi bozardık, sonra tekrar yerdik.
    Teras Gıda A.Ş.'nin belki de tek ticari başarı sağlamış ürünüdür bu çikolata.
    Aslında "çikolata" demek için bin şahit ister. Kendisi, üzerinde yazdığına göre "Kayısılı Kakao Kaplamalı Bar"dır, ama biz ona hep "Cino Çikolata" dedik, "Cino Çikolata" diyeceğiz.

    Aslında aylardır canım, bu çocukluğumda vazgeçemediğim tadı tekrar tatmak istiyordu. Öyle ki, bakkal bakkal gezdim, bulamadım, kargoyla getirmeyi düşündüm. Ama bir gün küçük bir mahalle bakkalına girdim ve cino kutusu gözüme ilişti. Üzerine gofretleri yığmışlar, cinolar altta kalmıştı. Elimi daldırırken bakkal amcaya "Tanesi ne kadar?" diye sordum. "5 kuruş" cevabını alınca da yanımdaki tüm bozuk para olan 75 kuruşla 15 adet cino aldım. 2 kutu da sipariş ettim, 1 kutuda 250 tane, 2 kutuda toplam 500 tane var.

    Neyse, nostajiyi ve yaşadığım anıları bir kenara bırakıp, bu konuyu açmamın asıl amacına döneyim. Evet, bugün ayrıntılı Cino incelemesi yapacağız. Cino eskiden nasıldı, şimdi nasıl? Başlayabiliriz.

    Cino, fiyat/performas olarak belki de dünyadaki en iyi ürünlerin başını çekiyor. 5 kuruşa aldığınız bir cino, fiyatının karşılığını fazlasıyla veriyor. Birkaç fotoğraf paylaşayım, öyle devam edelim incelememize.

     Efsane Çikolata 'Cino' İncelemesi [SS'li]
    (499 adet cino, 1 tanesi yendiği için 499 oldu)

     Efsane Çikolata 'Cino' İncelemesi [SS'li]
    (Cino)

    Öcelikle Cino'nun boyutunun ne kadar küçükdüğüne değineceğim. Neredeyse orta parmağım kadar olmuş. Aşağıda cetvelle ölçülmüş SS ekledim. Siz de burdan kıyaslama yapabilirsiniz ama şöle bir tez de var tabii: Cino küçülmedi, biz büyüdük.

     Efsane Çikolata 'Cino' İncelemesi [SS'li]
    (Pakedi yaklaşık 8,5 santimetre kadar)

    Pakedi açmak biraz zahmetli. Dişinizle açmaya çalışırsanız daha da zorlaşıyor. Bisiklet, motorsiklet gibi araçlarda tek elinizle tutup dişinizle açmanız imkansıza yakın yani.

     Efsane Çikolata 'Cino' İncelemesi [SS'li]
    (Pakedin içinden bize gülümseyen açılmış bir Cino)

    Yukarıda pakediyle birlikte Cino'nun boyunu ölçtüm ve 8,5 santimetre çıktı. İçerisindeki "çikolata" dediğimiz asıl Cino da neredeyse pakedinin yarısı kadar. Ama emin olun 5 kuruş için fazla bile

     Efsane Çikolata 'Cino' İncelemesi [SS'li]
    (Yiyeceğimiz, bizi ilgilendiren kısım 4,5 santim kadar. Pakedin fiyatını da dahil ederek hesaplarsak santimetresi 0,75 kuruştan az bir fiyata geliyor.)

    Ve mutlu sona ulaşmak için bir ısırık alıyoruz. Çoz az değişse de çocukluğumuzdan gelen o tat damaklarımızda bir bayram havası yaşatıyor. Eğer çocukluğunuzda Cino yemişseniz 2 hazzı üst üste yaşıyorsunuz. Birincisi Cino'nun o muhteşem kayısılı tadı, ikincisi çocukluğunuzun gözlerinizin önüne gelivermesi. Bakkala girişiniz, leblebi tozları, keçi b*ku çikolatalar arasında Cino'yu bulmanız, almanız, açmanız ve ağzınızın kenarlarına bulaştıra bulaştıra yemeniz.

     Efsane Çikolata 'Cino' İncelemesi [SS'li]
    (Isırılmış bir Cino. Kendim ısırdım, evet.)


    Eğer çocukluğunuza dönemk, çifte haz yaşamak, hatta biraz da abartıp titreyerek b.... için bir an önce bir mahalle bakkalı bulun ve Cino alın. Yalnız benden size tavsiye, üst üste 5'ten fazla yemeyin, ben denedim, mideyi bozdum geçende

    Okuduğunuz için teşekkürler. Olabildiğince sıkmamaya çalıştım, sıkılmışsanız da zamanınızı çaldığım için özür dilerim.

    Emeğe saygı teraziye bir tık.



    İmla nedeniyle yaplılan editle gelen açıklamaya bir edit daha: "Bir kutu göndersene" şeklinde mesajlar göndermeyin lütfen, biraz ararsanız bulursunuz arkadaşlar.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Debaser -- 17 Ocak 2014; 20:07:50 >







  • +rep
  • terazine tıkladım
  • panpa nerden aldın bende arıyodum hep
  • Beğendim. Çok severdim bunları var mı hala bakkallarda? Bana da yollasana 5-10 tane.
  • Hiç bir yerde bulunmuyor artık olsada yisek
  • merak ettim nasıl acaba tadı
  • eti cin sandim bı an

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • sen ucuza bulmussun bizim bakkal tanesini 10 kurusa veriyor ama bu cino lar eskisi kadar kaliteli degil..
  • quote:

    Orijinalden alıntı: The Animals

    panpa nerden aldın bende arıyodum hep


    Bir mahalle bakkalında buldum Bursa'da. Bursalı varsa aranızda, Atıcılar Ahmet Dink Sağlık Ocağı yakınlarında bir bakkaldı. Tam yol tarifi veremeyeceğim.

    Ayrıca kargoyla 5-10 cino göndermemi isteyen arkadaşlara şunu söyleyeyim: 10 cino 50 kuruş. Kargo fiyatı en azından 4-5 lira. 50 kuruş için 5 lira masraftan kaçınmam derseniz, göndereyim. Ama bana kalırsa arayın, bulun. Mutlaka çevrenizde vardır. Özellikle küçük mahallelere gidin. Bu tür yerlerin bakkallarında bulunabiliyor.

    Bu arada epey yazım hatası yapmışım. Bi el atayım şuna




  • Off canım çekti
  • =Keçi boku, Leblebi Tozu ve Cino= Efsane Üçlü
  • çok yerdim küçükken la canım çekti
  • çok ucuzmuş 1 koli de bana gönderir misn para göndersem?
  • ben nefret ederdim veletken tadından yediğim an tükürmüştüm hatta o ayrıda

    güzel konu cidden
  • panpa ben bir koli alırım bizim burda yok
  • Kaç gram, yedi gram mı?

    Ayrıca ilk mesajda hesap hataları var.

    2. bir ayrıca ise, niye Cino'nun boyunu ölçerken 30 cm'ye hizalayıp.. 21,5 cm'ye geldiğini görüp 30-21,5=8,5 cm diyorsun anlamadım.. 0'a hizalasan doğrudan 8,5 cm olduğunu göreceğiz..
  • quote:

    Orijinalden alıntı: SchutZ

    =Keçi boku, Leblebi Tozu ve Cino= Efsane Üçlü

  • İnceleme güzel olmuş.

    Video incelemelerinizide bekliyoruz.
  • ohaa ama cinoya da karışmayın beyler bi zahmet.. Çocukluğum var lan onda.. minicik platonik aşkımla cino yiyişlerim var... yapmayın ellemeyin cinomuza... vurmayın dedim vurdular
  • 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.