Şimdi Ara

KAÇAK TELEFON YASASI>>Burdan Devam (37. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
2.707
Cevap
0
Favori
213.260
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 3536373839
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • peki benim gibi 13 temmuzdan sonra faturasız alanlara mesaj gelcek mi herhangi bişeyle ilgili?

Dj. Yek
    Tavuk
    Ördek ( Aka Başkan ) feat "Mr. Kolpa"
    Bıldırcın
    The Kel
    and... The Armut
    ####################################KAPUSKA Productions####################################
  • arkadaşım bende senin durumundayım bak yukarıda yazmışım artık telefonlara elveda benimkinin cenazesini 14 aralık saat 13:30 da fatih camiinden kaldırıyoz zincirli kuyu mezarlığına defnedicez
    quote:

Orjinalden alıntı: Turşu

peki benim gibi 13 temmuzdan sonra faturasız alanlara mesaj gelcek mi herhangi bişeyle ilgili?

Sayfa kilitlenmeden burda son verelim.

• Arkadasim emsal ariyorsan ben de senin durumundayim ve yine ayni bizim durumumuzda olan arkadasima mesaj geldi. Ancak bana henuz gelmedi..Telefonlar ayni yerden ayni tarihte geldi. Hatta kampanyadan alindigi icin IMEI deki ilk 5 6 rakamimiz bile ayni. Ama ona mesaj geldi bana gelmedi..Bakalim gelecek mi ? Gelmezse artik hatamidir istisnamidir bilemem ama arkadas yirtacak biz oylece kalakalacaz

quote:

peki benim gibi 13 temmuzdan sonra faturasız alanlara mesaj gelcek mi herhangi bişeyle ilgili?
    Son sozumuz FENERBAHCE...

• imei klonlamak suş, evrakta sahtecilik yapmak suç bazı arkadaşlar neden ahsettiklerinin farkında değiller...kaş yapiim derken göz çıkarmaktan bahsediolar...
  • bu yasa umarım işe yarar,çunku cumartesi gunu kadıkoyde telefonumu kaptırdım.6600 onu ilk çıktıgı zaman ve ilk maaşımla almıştım farkeetim,adamı yanından geçtıgımız dukkanın içine doru iteledim. herkes bişi oldugunu farketti, ama yanımda annem vardı ve onun korkarak bana baktıgını gorunce hiçbişey yapamadım.elim ayagım bağlandı hala 4 gundur o an bişi yapamadıgıma inanamıyorum. ahh annem olmasaydı ahhh

• sisteme dahil olmayan kaçak telefonlara 1 Eylül-1 Aralık 2005 tarihleri arasında 'Telefonunuz kayıtlı değil, gerekli işlemi yaptırın' şeklinde kısa mesaj gönderilecek. 14 Aralık'a kadar kayıt yaptırmayan abonelerin cihazları konuşmaya kapatılacak.
    Çalıntı telefonu kullanana 10 bin YTL ceza
    Son düzenleme cep telefonu bayilerinin yanında teknik servislere de çekidüzen veriyor. Telekomünikasyon Kurumu'ndan yetki belgesi alan ve standartlara uyan merkezler ancak servis hizmeti sunacak. Murat Dursun, 14 Temmuz tarihi itibarıyla kaçak ya da çalıntı cep telefonu kullananlara da çeşitli müeyyideler uygulanacağını belirtiyor. Buna göre çalıntı telefona SIM kart takıldığında karttaki kimlik bilgileri GSM operatörleri tarafından tespit edilecek. Daha sonra bu bilgiler Çağrı Merkezi'ne gönderilecek. Buradan da güvenlik güçleri ilgili kişi hakkında takibat başlatacak. Savcılık incelemesi sonunda çalıntı ya da kaçak telefon kullandığı kesinleşen kişiler 100 YTL'den 10 bin YTL'ye kadar para cezası talebiyle yargılanacak. Yurtdışından telefon alan kullanıcıların yanı sıra turist ve gurbetçiler de telefonlarını SIM kart değiştirmeden kullanabilecek. Aksi takdirde telefonları görüşmeye kapatılacak. Dışarıdan getirenler ise gümrükte cep telefonunu beyan ederek aldığı belgeyi Turkcell, Telsim ve Avea bayilerine ibraz edecek. Böylece telefon Telekom Üst Kurulu kayıtlarına dahil olacak. Ülkemizi ziyaret için gelen turist ve gurbetçi vatandaşlar da ‘Yeşil liste' adıyla oluşturulan bölümde yer alacak. Ancak sadece gurbetçinin değil, birçok yabancı turistin Türkiye'de uzun süre kaldığına dikkat çeken bir sektör yetkilisi, "SIM kartın değişmemesi halinde aynı kişiler yüklü faturalar ödemek zorunda kalacak. Yönetmelikte bununla ilgili boşluk giderilebilir." değerlendirmesini yapıyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mtasar -- 8 Aralık 2005, 2:52:58 >

• ayrıca yurt dışından getirdiğiniz FATURA ÜZERİNDE İMEİ yazan telefonları kayıt ettiebeliyorsunuz

Orjinalden alıntı: Innocent TearS

Arkadasim emsal ariyorsan ben de senin durumundayim ve yine ayni bizim durumumuzda olan arkadasima mesaj geldi. Ancak bana henuz gelmedi..Telefonlar ayni yerden ayni tarihte geldi. Hatta kampanyadan alindigi icin IMEI deki ilk 5 6 rakamimiz bile ayni. Ama ona mesaj geldi bana gelmedi..Bakalim gelecek mi ? Gelmezse artik hatamidir istisnamidir bilemem ama arkadas yirtacak biz oylece kalakalacaz

quote:

ama bu zamana kadar öğrendiğim herşeye af geldiği vergi-trafik-faiz borçları,ssk,bağkur pirim borçaları..vs(öğrenci harçları hariç)
    buna da gelir kimse tasalanmasın.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cncrd -- 8 Aralık 2005, 9:30:04 >

• yurtdışı telefonlarda fatura mutlaka kendi adımıza mı olacak?

HTC One™

Time to unleash your brilliance. HTC.
    HTC One First Look / Introducing the New HTC One / HTC One Promo
  • quote:

Orjinalden alıntı: yildiray35

yurtdışı telefonlarda fatura mutlaka kendi adımıza mı olacak?

hayır önemli degil...faturada ımeı +tlf markası modeli yazması isim başkasına ait olur...
  • arkadaşlar...çook ilginç bir durum yaşadım...şimdi 1 ağustostda ebay den faturası ile ve faturada imei numarası da yazarak 6680 aldım...şimdi bu telefonu sorgulattım klonlu çıktı...hem 13 temmuz sonrası hem de klonlu...çok ilginç değil mi....ne olacak şimdi...aradım turkcell i...kafası karıştı oradakinin...tahminimce 13 temmuz öncesi kullanılan bir cihazdada aynı imei var ve tabiki hangi cihaz ilk aktif oldu bilinmiyor...şimdi gidip yurtdışı faturası nı göstersem ne olur....yada faturayı göstermesemde kayıt edecekler mi..anlamadım...fatura yı çıkaran firma ya mı ceza gelecek ..yoksa kim takip edecek ...anlamadım
  • beyler hala bi sonuca ulaşamadık galiba ben gece uyuyamıyorum artık ayın 14 de bi kaç haber ci çağırıp haber yapacağız beraber izlersiniz sizlerede selam çakarım tv den

Orjinalden alıntı: cinman

arkadaşlar...çook ilginç bir durum yaşadım...şimdi 1 ağustostda ebay den faturası ile ve faturada imei numarası da yazarak 6680 aldım...şimdi bu telefonu sorgulattım klonlu çıktı...hem 13 temmuz sonrası hem de klonlu...çok ilginç değil mi....ne olacak şimdi...aradım turkcell i...kafası karıştı oradakinin...tahminimce 13 temmuz öncesi kullanılan bir cihazdada aynı imei var ve tabiki hangi cihaz ilk aktif oldu bilinmiyor...şimdi gidip yurtdışı faturası nı göstersem ne olur....yada faturayı göstermesemde kayıt edecekler mi..anlamadım...fatura yı çıkaran firma ya mı ceza gelecek ..yoksa kim takip edecek ...anlamadım

Her iki durumda da kayıt yapıldığına göre senin telefonu kayıt altına almaları lazım.. Ancak daha sonra açıklanacak bir prosedür ile cihaza yeni bir IMEI numarası verilecektir..

Sen al faturanı götür bir bayiye telefonunu kaydettir.. faturan varsa para ödemeden halledersin bu işi...

• ya bu nası ıstır kımse bısı bılmıyor sadece tellerı kapatacagız dıyorlar baska bısı denmıyor. kımı dınlıyıcegımızı anlamadık
  • Turkcell Call Center la yaptığım görüşmede klonlu telefonların bir şekilde ama servis ama başka yollarla imei lerinin kopyalanmış telefonlar olarak değerdirildiklerini ve bunu çıkacak yeni uygulamalarla daha netleşeceğini belirttiler. ayın 11 -12 si gibi bir açıklama gelmesi bekleniyor klonlu teller için.

Bu süre zarfında klonlu telin kaydı için Turkcell Extra ya gidilmesini ve işlemlerin orda yapılmasını tavsiye ediyorlar.
    Bu kayıt işleminden sonra cihaz yasal olarak satılmış tellerden farklı olmayacak ama şu anki uygulamda sadece o numara kullanılabilecek.
  • Yasal uyarı ifadesi altında ‘Cihazınızın klonlanmış IMEI numarasının düzeltilmesi için MOBİSAD’a üye işyerlerine başvurmanız gereklidir’ mesajını alan aboneler, dernek üyesi 2 bin 500’e yakın işyerinde telefonlarına yeni cihaz numarası yükletecek. Klonunun düzeltilmesi işlemi 1 yeni lirayı geçmeyecek. Bu işlem sayesinde klonlanan telefonlar kayda hazır hale getirilecek. 100 binlerce telefonun IMEI numarasının aynı olduğunu belirten Dernek Başkanı Murat Dursun, bu numaraların birbirinden ayrılacağını ve kayıt altına almanın kolaylaşacağını söylüyor...

quote:

Orjinalden alıntı: visualize

Yasal uyarı ifadesi altında ‘Cihazınızın klonlanmış IMEI numarasının düzeltilmesi için MOBİSAD’a üye işyerlerine başvurmanız gereklidir’ mesajını alan aboneler, dernek üyesi 2 bin 500’e yakın işyerinde telefonlarına yeni cihaz numarası yükletecek. Klonunun düzeltilmesi işlemi 1 yeni lirayı geçmeyecek. Bu işlem sayesinde klonlanan telefonlar kayda hazır hale getirilecek. 100 binlerce telefonun IMEI numarasının aynı olduğunu belirten Dernek Başkanı Murat Dursun, bu numaraların birbirinden ayrılacağını ve kayıt altına almanın kolaylaşacağını söylüyor...
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.