Şimdi Ara

Intel'den Sandy Bridge sürücü güncellemesi; Entegre grafik performansında %43'e varan artış

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
25
Cevap
0
Favori
4.969
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • AMD'nin giriş seviyesindeki dizüstü bilgisayarlar ve netbook'lar için hazırladığı Brazos kod adlı Fusion platformunda entegre grafik performansıyla öne çıkması ve ilk çeyrekte üç milyon adetlik satış rakamına ulaşmasından sonra gözler L1ano kod adını taşıyan daha yüksek performanslı Fusion modellerine çevrilmiş durumda. Resmi lansmanı Haziran ayında yapılacak yeni işlemci ailesi için Donanimhaber.com olarak dünyada ilk defa bazı performans sonuçlarını paylaşmış ve işlemcilerin entegre grafik performanslarını masaya yatırmıştık. İşlemci modeline göre 160-400 paralel işlemcili entegre grafik birimlerine sahip olacak Fusion A serisi yeni işlemcilere karşı Intel de hazırlıklarını sürdürüyor.





    Sandy Bridge işlemci ailesi ile şirket tarihinin en performanslı grafik çözümlerini entegre olarak sunan Intel, grafik konusunda şu an için AMD'ye rakip olabilecek noktada olmasa da var olan donanımlarından maksimumu alabilmek için sürücü güncellemeleri üzerinde çalışıyor. Firma tarafından yayınlanan Sandy Bridge odaklı yeni bir sürücü güncellemesi ile ikinci nesil Core işlemci ailesindeki HD 2000 ve HD 3000 serisi entegre grafik birimleri için oyunlarda %43'e varan performans artışı sağlandığı ve yeni oyunlara destek getirildiği belirtiliyor. Yeni sürücü ile birlikte Intel bazı yeni özellikleri de devreye sokuyor. Şimdi 15.22.1.2361 sürüm numarasını taşıyan sürücünün detaylarına yakından bakalım;


    1. Intel Wireless Display 2.1 ile Blu-Ray Oynatım Desteği


    - Kullanıcılar ikinci nesi Core işlemci ailesine ve WiDi (Wiresless Display) teknolojisine sahip sistemleriyle kişisel veya çevrimiçi içeriği daha büyük görüntü kaynaklarına kablosuz olarak üstelik yüksek çözünürlükte akıcı bir şekilde aktarabiliyorlar.

    - Intel Wireless Display özelliği 1080p, HDCP 2.0 çıkış koruma ve 250ms altındaki görüntü gecikme süresi ile interaktif kullanım deneyimini arttırıyor.

    - Intel WiDi teknolojisi yeni sürücü ile Blu-ray sürücüsü ile korumalı içeriği oynatım desteği, Intel Insider teknolojisiyle uyumlu, HDMI 1.4a üzerinden Intel InTru3D Stereoscopic 3D video oynatımı (stereo 3D özellikli donanım ve video oynatım yazılımı gerektirir) desteği alıyor.

    - OpenGL 3.1 donanımsal Transform and Lighting aktivasyonu ile OpenGL tabanlı çeşitli uygulamalarda performans artışı

    4. Birbirine geçmiş, binişmeli videolar için MPEG 2 donanımsal kodlama desteği.


    2. Yeni Sürücü ile Oyunlarda Sağlanan Performans Artışı


    Intel yeni sürücünün 3D oyunlar için kaydadeğer performans artışları sağladığını belirtiyor. Modern pek çok oyunun yeni sürücü ile Intel HD 3000 entegre grafik biriminde yapılan testlerinde dikkat çekici sonuçlardan bahsediliyor. Özellikle Far Cry 2'deki %43'lük artış dikkat ederken, Crysis Warhead'de yine %39 ile ciddi bir artış yaşandığı belirtiliyor.


    Intel'e göre yeni sürücünün test edilen oyunlarda sağladığı performans artışı (HD 3000 entegre grafik birimi için) şu şekilde;





    Valve'nin Portal 2 oyunu gibi bazı yeni yapımlara destek getiren sürücü, DisplayPort monitörlerde Stereoscopic 3D oynatımını da mümkün kılıyor. Intel'in yeni sürücü paketi aynı zamanda Display Audio ve Turbo Boost Technology sürücülerini de içeriyor, Turbo Boost cephesinde rapor edilen bazı problemlerin giderildiği belirtiliyor.


    Intel'in Sandy Bridge işlemci ailesindeki entegre grafik birimleri için hazırladığı yeni sürücü paketini indirmek için;


    - 32bit versiyon: http://downloadcenter.intel.com/Detail_Desc.aspx?agr=Y&DwnldID=20035

    - 64bit versiyon: http://downloadcenter.intel.com/Detail_Desc.aspx?agr=Y&DwnldID=20037




  • muhtemelen bu yenilikler daha önceden intelin elinde vardı, fusion lar çıkınca piyasaya sürdü. intelden uzak duracağım, ne pahasına olursa olsun...

    düzenleme: imla



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi fz18 -- 11 Mayıs 2011; 22:58:35 >
  • İllaki intelin,fusionlar patlak verince vasat grafik birimlerini güncellemesi mi gerekiyordu.bu kadar performans artışı bence sadece eski entegre grafik işlemcilerinin ne kadar vasat olduğunun kanıtıdır.oyuncu kesim düşünür ki benim entegre grafik birimimin harici ekran kartıma yardımı dokunamayacaksa benim için işlemciye verilen fazladan 20-30 dolarlık bir hiçtir.Multimedia,internet,ofis vs vs işler için bilgisayar kullanlar için ise müjdeli haber bu artık full hd flash video filan izlerken biraz daha az sürünecek performansları çok kesin konuştum ama bakalım gerçekten intel bizi şaşırt ne olur!!!(Düşünen bir homosafiyen için fusion hala en mantıklı çözüm demekten kendimi alamıyorum)
  • boş işler bunlar yazılımla bilmem ne kadar artış olmuş sen bana oyunlarda ne kadarlık fps artışı olmuş ondan bahset önümüzde bir tablo yersen artık,amd güzel iş çıkartıyorda şu mobil platformada bir girseydi tamamen
  • hadi canım demekten kendimi alamadım...Muhtemelen işlemciye daha fazla yük atayarak yapmıştır.Yoksa entegre ıgp nin ne olduğu ortada ve fousion ile baş etmesi için ise daha çok yol kat etmesi gerekiyor..
  • Casper yaşadı
  • Oyun oynayacak adam işlemcideki entegre grafik birimine mi bakar? Alır harici bir ekran kartı oynar adam gibi oyununu. Kaç kişi oyun için bu işlemcinin gpu'sunu kullanıyor ? 10 fps verdiği oyunda artık 13fps veriyor %30 gelişme helal güzel ama ne fusion'da ne de sandy'de bu gelişmeler masaüstü oyuncular için pek birşey ifade etmiyor. Önemli olan cpu performansı,verimliliği.
    Notebooklar gibi yerlerde oldukça önemli bu tip işlemciler, asıl hedefleri o gibi platformlardr.
  • Özellikle Far Cry 2'deki %43'lük artış dikkat ederken, Crysis Warhead'de yine %39 ile ciddi bir artış yaşandığı belirtiliyor.

    bu oyunları oynatabiliyor muydu da yüzde bilmem kaç performans artışı sağlanmış :D
  • quote:

    Orijinalden alıntı: hakanbilici

    Özellikle Far Cry 2'deki %43'lük artış dikkat ederken, Crysis Warhead'de yine %39 ile ciddi bir artış yaşandığı belirtiliyor.

    bu oyunları oynatabiliyor muydu da yüzde bilmem kaç performans artışı sağlanmış :D


    Hava durumu sunar gibi olmuş
  • Pühh bee! :D Keşke p67 li anakart almasaydım :PPPpp
  • Sanki adamlar sürücü için para istedi. Anlamsız anlamsız yorumlarla konuyu doldurmuşsunuz.
  • İntel bırak bu işleri şimdimi aklına geldi grafik performansını yükseltmek
  • Yav biraz objektif olun.
    edit: yalnız değerleri de görmek lazım, 1 fps'den 2 olduysa %100 gibi bir mantık yoktur umarım



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi WinteR -- 12 Mayıs 2011; 1:08:42 >
  • Sürücü tarihinde 04/13/2011 yazıyor?
  • quote:

    Orijinalden alıntı: zevksiz

    İntel bırak bu işleri şimdimi aklına geldi grafik performansını yükseltmek


    işlemciler geçen yıl mı çıkmıştı?
  • Eskiden Intel GPU sürücülerine çok önem vermezdi; oyunlarda belli başlı, çok görülen hataları gidermeye çalışırdı sadece. Yine de, Fusion haricinde AMD'nin IGPlerine verdiği destekten daha çok destek verirdi. Bu gelişme oldukça iyi olmuş. Yeni özelliklerin haricinde Intel sürücülerinde oyunlarda performans artışı kalemini de görmek hoş.
  • Bence oyunları bıraksınlarda şu gereksiz israf yapan gpuları kapatmak için driver çıkarsınlar.
  • 3D06 testinde 3650 veriyor HD 3000 HD 200 de 3400 veriyor eger %43 arttıysa bu da cok iyi bir gelisme arkadas dusuk de olsa her oyunu acsın diyen adam VGA almadan onboard ile oyun oynayabilir ilk defa duzgun bir onboard VGA yapmıslar soyle boyle demenin anlamı yok iyi bir gelisme
  • Adamlar IGP ile oyun oynatıyorlar artık. Bence ciddi bir gelişmedir. Hem Intel'in hem de AMD'nin yaptıkları taktire şayan. Tabi AMD'nin başından beri bu konuda lider olduğunu da belirtmek gerek. Intel oyunlarda uyum konusunu halletmeden önce AMD HD3000 IGP'lerle oyun oynatıyordu.
  • yok yok %100000000000000000000000000000000000
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.