Şimdi Ara

Tıp Kazanmak için..

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
117
Cevap
14
Favori
55.585
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Öncelikle herkese iyi akşamlar..

    Malum seneye YGS/LYS var. Benim tek hayalim olan tıpı kazanmak için sizlerden tavsiyeler bekliyorum.Orta halli bir anadolu lisesinin dereceli bir öğrencisiyim.
    Sorum şu; tıpı kazanmak için neler yapmam gerekiyor.
    Ayrıca 10. Sınıftan beri düzenli 2.5 - 3 saat ders çalışıyorum. Şu an ise 3-3.5 saat civarı ders çalışıyorum. 11. Sınıftan hiç eksiğim yok ancak YGS'den Mat1 hariç, hatrı sayılır bir eksiğim var.YGS'den şu an ortalama 100-110 net civarı yapıyorum. Bana verebileceğiniz tavsiyeleri bekliyorum. Lütfen ciddiye alın.



  • 10.sınıftan beri 3 saat çalışmak yeter de artar bile sıkma kendini fazla şuan sadece kendi senenin konularına sağlam biçimde hallet.

    Yazın ufaktan başlarsın zaten işi baştan tutarsan kazanırsın.
  • Ebe ile hemşire arasındaki farklı soruyu okudugun anda açıklayabiliyorsan tıpı kazanırsın
  • yazın şidetle yapman gereken tekşeyi söylüyorum ne mat1 ne fizik kimya 1 bitir millet kimya 1 çalışırken sen mat1 fizik1 ve fizik2 götürürsün tabi dershanen fizik1 ve fizik2 bir arada verebilicek bir dershane ise
  • olm git gez dolaş eğlen 10.sınıftan beri çalışmaya ne gerek var ya. son sene zaten sosyalleşmeye fırsatın olmayacak
  • Arkadaşlar yorumlarınız için teşekkür ederim. Yazın tüm ygs konularını bitirmeyi düşünüyorum ama bazıları da lysye çalış diyor. Sizce ne yapmalıym?
  • Güncell..
  • tıp istiyorsan matematikten çok fenin iyi olmalı.onun için fen'e daha çok ağırlık vermeni tavsiye ederim.Özellikle biyolojiye..
  • Tavsiyeleriniz için teşekkür ederim. Yok mu daha cevap veren?
  • lys önemli 12. lys konuları biraz daha zordur organik kimya aowwhh !!:)
    kardeş çalışırsan yaparsın azimli birine benziyosun zaten !:)
  • Inşallah kardeşim, yorumun için teşekkürler
  • Güncel
  • Tıp için hepsinden en fazla 1er net boş yapacaksın.

    Öncelikle ygs çalışmanı lise3 yazında bitir. lise4e girdiğinde liseli bebeler gibi ygs kasma. aç mat2 çöz sürekli. ben öyle yaptım ve şu anda mat2 bitti. integral kaldı. 2haftada onu bitirince mat2 tamamdır. lise4te herkes ygs için kaçarken sen kalıp lise4 konularını yalayıp yut okulda. dershanede ögrenirim yalan. ben mezunum senin gibi idim. geçen sene 416ygs ham ve 450 okkul puanlı lys aldım. okul puanım ise 65 idi. 520 ile alıyordu adam gibi tıp kaldım bu sene çalışıyorum. çünkü geçen sene lys kasmamıştım.

    Yazdan YGS denemelerine başla. YGS mantığı oturt kendine. misal. türkçe-mat-fen-sos gibi. hangisiyle yüksek başarı elde edersen. ayrıca net olayı ve puan olayı fasa fiso. yok efendim 120 netim var 130 netim var. tamam var da sosyalden 30 yapıp 130 yaptıysan sana katkısı az ki. benim 106 netim vardı fen ağırllıklı. 125netli kişi ile aynıyız.

    Demek istediğim mat-fen-türkçe-sos önem sıran bu olsun. yani matta 38-fende 37-türkçede 36-sosdan 20-30 çıkarmalısın ki lys için getirisi iyi olsun.
    yoksa lys de fulleyerek 6binlerde olursun anca tıpa gidersin.

    Kaliteli kaynak kullan. hatalı sorular senin aklını bular. ben mesela çok fazla yanlış çıktı mı kitabı bi kenara atarım çözmem dha kaliteli bulurum. aklım bulanmaz.
    lise4 içinde eğlencenden feragat edeceksin. bütün sene lys çalışacaksın. tabi ygs'ye kadar arada ygs bak. çok düşük ygs ile de tıpa giriş olmaz. getirisi az olduğu için. lise3 yaz tatilinde yani 3ayda ygs'nin büyük bir çoğunluğunu bitirip ygs'ye kadar sene içinde haftada 2deneme çözerek gayet de güzel şeyler yaparsın.

    bir çok arkadaşım bütün sene ygs kastı ve çoğunun türevi-integrali- organik kimyası - fizik lise son yok. adam okuldan kaçıo dershanede ygs kasıyor. olmaz işte sen okulda kalıp bunları ögrenip günü gününe sorularını ve tekrarını yapacaksın ki mattan 47-48 net yapmalısın. diğer dersler için de böyle bu durum. organik kimyayı kaçırıp dershanede ögrenirim dersen işin var. gerçekten zor konu.

    benim diyeceğim herkesin tersini yapacaksın.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Sadece Sürücü -- 13 Ocak 2013; 10:41:56 >




  • Ayrıca lise sonda ne biriyle çık ne de ayrıl.

    Yani sevgilin yoksa bütün sene olmasın. zaten bir sevgilin varsa da ayrılmamaya bak.
  • Arkadaşım uğraşıp o kadar yazmışsın, çok teşekkür ediyorum sana.
    O zaman ben bu yaz YGS'yi komple bitireyim.10.sınıf ve 11.sınıf konularına tekrar döneyim.
    Ayrıca hangi kaynakları kullanmalıyım?
  • fen bilimleri yayınlarının fen derslerini kullanıyorum. mat2 için güvender %100 mat2 öss soru bankası, şansın varsa 2.elcilerde kullanılmamış bulabilirsin benim gibi

    fem 'in bütün fen dersleri var. fdd biyoloji soru bankası. fdd analitik geo soru bankası. güvender geo öss(ygs-lys de olur) soru bankası. mat2 ögrenmek için karekök mat3-4-5 kullandım. lys güvender biyo soru bankası. her ders için deneme kitabı güvender. biyo yok fem aldım onun yerine şu anda hiçbirinde sorun yaşamadım.

    pergel yayınları mat2-fizik-kimya konu anlatımı. takıldığım yerde bakıyorum. hocaya bile gerek kalmıyordu.
  • Hocam fem simetri nasıldır?
  • galiba konu anlatım serisi. hiç kullanmadım. O yüzden bir şey diyemem.
  • O zaman en kısa sürede fen bilimleri alacağım(fizik,kimya,biyoloji). Mat1 için ne öneriyorsun? Karekok iyi mi? Bende ygssi yok 3.var ondan tam bilemiyorum ygssini
  • silinsin.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Sadece Sürücü -- 13 Ocak 2014; 14:39:46 >
  • 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.