Şimdi Ara

MERCEDES BENZ VANEO KULLANICILARI KULÜBÜ (28. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
4 Misafir (1 Mobil) - 3 Masaüstü1 Mobil
5 sn
879
Cevap
47
Favori
269.914
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
4 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 2627282930
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • SEVGİLİ VANEO CU ARKADAŞLARIM. 3 SENE BOYUNCA SİZLERLE GÜZEL PAYLAŞIMLARDA BULUNDUM. BU GÜN İSTEMEYEREKTE OLSA VANEO MU SATTIM. VANEO MU SATTIM FAKAT FORUMUN HER ZAMAN TAKİPÇİSİ OLACAĞIM. SORULARINIZI ÇEKİNMEDEN SORABİLİRSİNİZ. HERKESE KAZASIZ GÜNLER.
  • arkadaşlar arabamın polen filtresi nerede bulamıyorum söyler misiniz acaba
  • Vaneo 2004 17 cdi Gazi kokledigim zaman motor ariza lambasi yaniyor 3 4 gun sonmuyor problemi ne olabilir?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • orkun2000 kullanıcısına yanıt
    Resimde görünen vidaları sökün. Sonra havalandırma bölümünü çıkartın ve üstten bakınca 2 vida daha var onlarında sökün. Sonra o bölümü aralayın. Arabanın iç orta havalandırma kanallarının tam arka tarafında kalır polen filitresi bölümü. Oraya da bu vidaları sökerek ulaşırsınız. Sıkıntı olursa telefonla arayın sesli olarak anlatayım veya polen filitresini kutulu alırsanız içinde mutlaka resmi olacaktır. tel 0541550 00 08
     MERCEDES BENZ VANEO KULLANICILARI KULÜBÜ
     MERCEDES BENZ VANEO KULLANICILARI KULÜBÜ



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cfergul -- 7 Ekim 2014; 0:27:35 >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: kahramankemal

    Vaneo 2004 17 cdi Gazi kokledigim zaman motor ariza lambasi yaniyor 3 4 gun sonmuyor problemi ne olabilir?

    Rail basınc uyarısı veriyordur. Anlık ve yüksek devirli hareketlerde bunlar olabilir. Sonuçta motor kendini korumaya alıyor. Eğer arıza lambası yanmış ise mutlaka kayıtlara almıştır. Makinaya bağlatın baktırın orada net olarak yazar.
  • Tesekkurler.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 2004 MODEL MERCEDEZ-BENZ VANEO İMAGİNATİON ARAÇ ALIP ARANIZA YENİ KATILDIM.

    VANEO 3.SIRA KOLTUK NERDEN BULURUZ İSTANBULDAN? TEKLİ KOLTUK FARKI VAR MIDIR?

    EGR VALFİ İPTAL EDİLEBİLİR Mİ YADA TEMİZLETİLEBİLİR Mİ?
  • erg valfini biraz alet kullanıyorsan kendin söküp temizleye bilirsin. ben temizledim. forumda resimleri var nerenin söküleceğini gösteriyor çok zor değil.
  • S.A Arkadaşlar. 2 gün önce 2003 vaneo 1.6 aldım. Ambiant paket. Ustalara gösterdiğimiz zaman direksiyon kutusundan yağ kaçırdığı nı söylediler. Aracın sorunu şu, araç düşük hızda iken veya ilk hareket halinde bir anda direksiyon aşırı sertleştirilmiş ve o şekilde sanki hidrolik değilmiş gibi devam ediyor. Fakat arabayı durdurup tekrar çalıştırın ca direksiyon bir anda rahatlıyor ve hiç problem yok gibi gidiyor. Ne yapmalıyım. Komple mi değişmeli yoksa tam mi görmeli veya kim hangi usta bu işin ehlidir istanbulda bilemiyorum. Zeytinburnu nda oturuyorum. Benden önceki sahibine bir usta ya göstermiş ve direksiyon kutusu kartını tamir etmiş güya. Ama bence olmamış. Bir Usta var beyinci. Bana şunu dedi, kutuyu söktürür ona götürürüm 150 tl ye role sistemine geçiririm kutuyu ve bir daha ömür boyu sıkıntı olmaz diyor. Sizce ne yapmalıyım. Böyle bir tecrübesi olan var mı. Lütfen bir fikir verin.
    İkinci sıkıntı ise aracın sağ ön amortisör patlamış. Nerede değiştirelim sizce. Ben mi alayım parçayı yoksa servise mi gösterelim. Ne dersiniz. Aksaray'da al herhangibir ustacataktı ddiyen de oldu ne yapsam bilemiyorum.
    son olarak bu aracın orjinal lastik ebatları nedir acaba bilen var mı. Kapıda iki ayrı ebat yazıyor. Lastikleri değiştirelim diyorum. Ne marka ve ne ebat olmalı.
    Yardımcı olursanız sevinirim. Teşekkürler

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Arkadaşlar sorumu cevaplayan kimse yok mu. Bu mudur vaneo kardeşliği.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • stafet S kullanıcısına yanıt
    Vaneolarda belli km lerde yaşanan bir problem. Direksiyon pompanız artık eski gücünü yitirmiş ve kaçırmaya başlamış ve ne yazıkki pompa tamiri yok. Ya çıkma alacaksınız ya da sıfır. LAstik ebatına gelince arabanın sağ kapısını açtığınızda aracın şase kısmında yazar. Sanırım 195/50/16 idi.
  • Teşekkür ederim verdiğiniz bilgi için. Peki sanrouf çalışmıyor ve arıza nedir bilmiyorum. Düğmeye basınca en ufak bir ses veya tepki yok. Bunlar genelde ne arıza verir ki. Bunların çıkmasına baktım maalesef hiç bulamadım. Bu konuda bilginiz varmı abi.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • direksiyonda bende sorun yaşadım bir kaça yoktu, elektrilciye götürdüm tanıdığım bir usta, bir röle sistemi vardı o bozulmuş kablo ve röle değişti 25 tl ödedim. Direksiyon pompası tamiri ile ilgili nette araştırma yapmıştım. istanbul ve ankara da tamir eden yerler mevcut googla elektirikli direksiyon pompa tamiri yazarsan firma bulursun bir kaç yerden fiyat al ve garanti iste tahminen 400- 500 arası isterler bende öle istediler. ama bildigin bir usta varsa seni yönlendirsinler. Bu araç hakkında ögrenmeniz gereken ilk şey her usta anlamaz, parayı ödeyen o olmadığı için parça değişimini önerir en basit ve en ucuz olan tamirden başlayın. örneği 400 nere 25 tl nere biraz dikkatli olun. yağ kaçagına inka olduysanız pompayı tamir ettirin. pompanın yağ haznesine bakın yağ tamsa elektirik sorunudur röle ile çözersiniz.
  • Teşekkürler tavsiye ettiğiniz şekilde yapacağım sanırım.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Sanroof için ne dersiniz. Hiç başına gelen varmı. Hiç çalışmıyor.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • aracın kitapcığı duruyormu ? kitapcıkta sanruf için manuel açma kapama nasıl yapılıyor onu gösteriyor. basitce sanruf düğmesinin yanındaki lambanın altında sanruf için elle açmak için bir anahtar girişi var. bu anahtar arabanın orjinal takım çantasında mevcut alyan anahtarına benziyor bu aleti bulup elle açıp kapamayı bir deneyin egerki kapatıp açabilirseniz dişli grubu sağlamdır motorunda yani elektirsel bir arıza olduğunu anlaya bilirsiniz. kitapcık yoksa evde foto çeker yollarım nasıl yapıldıgını görebilirsiniz.
  • merhaba, kapı altı lazer logo uygulaması yaptım. yapacak olan arkadaslara ufak bir bilgilendirme kapı sensöründen gelen kablonun voltajı düşük o yüzden ekstra bir swich ile sorun çözülüyor. haberiniz olsun.
  • piano5555 P kullanıcısına yanıt
    Merhaba bende a 170 cdi var.bir defa yokuş çıkarken 90 km hızla birden f arızası verdi.dua ediyorum sollama anında böyle bir şey olmadı.tüm vaneo ve a serisi kullanicilarına şiddetle tavsiye ediyorum.aracı çok sıkıştırmayın.hele sollama yaparken 10 defa düşünün...neticede elektroniğin hâkim olduğu şanzuman.can daha önemli.benim aracımda sabah ilk kalkışda silkelenerek stop ediyordu.sonra bir gün f arızası verdi.kenara çektim.1 dakka bekledim.kontağı kapatarak.devam ettim az ilerde gene f arızası.ertesi gün vites geçişleri yüksek devirde olmaya başladı aynı gün tamamen f arızası verdi.ustaya götürdüm şanzuman beyninden dediler.beyni söktüler,dışarda tamir edildi.750 beyin 500 usta 150 yağ bana 1400 tl mal oldu.gelelim benim tespitime, beyin dedikleri şey elektronik kart değil.plastik bir parça üzerinde bakır su yolları var ve üstünde 5 adet elektrikli valf var.bakır su yolları valflere iletişim sağlıyor.hangi vites olması gerektiğinde.ilgili valfe elektrik vererek.yağ geçişine izin veriyor.sitedeki arkadaşlardan biri yabancı bir site önermiş a dan z ye fotoğraflı ve tamirinide göstermiş.birinci neden şanzuman yağı sıcaklığı 80 85 dereceye ulaşıyor.ve sürekli akışkan halde.bu bana bulaşık makinasını hatırlattı.şanzuman yağı belli bir zaman sonra içinde gözle görünmeyecek metal artıkları barındırır.sıcak akışkan yağ içindeki bu maddeler,bu su yollarını tıpkı Zımpara eder gibi inceltip kopmasına neden oluyor.işte Size f arızası.ayrıca tamir görmüş beyin lehimleri çok iyi olmalı hatta gümüş kaynağı olursa daha sağlam olur.lehim 85 derece sıcaklıkta çok dayanamaz.erir.çözüm şanzuman yağını 40000 değilde 30000 filtreyi her defasında değişin.ayrıca hava filtresini 5000 km bir değişin yoksa motor nefes almak için kartelin geri dönüş borusuna yönelir.buda yağ eksiltme ve turbodan yağ atma ile sonuçlanır.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • güzel açıklama olmuş. geçmiş olsun
  • Arkadaslar 1 senedir vaneo kullaniyorum 1.6 ambiante kasasini aracin sag arka surgulu kapisindan cukura girince ses geliyor bu konuda bilgisi olup bana yardim edecek bir arkadas var midir ?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 2627282930
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.