tek ide kablosundan hem cd-rom hemde hdd çalıştırmak için hdd jumper ayarı nasıl olmalı tek başına 120 gb görüyor ama cd-rom ile bağlamaya çalıştığım zaman 33 gb gibi komik bir rakam çıkıyor karşıma...
Şuan için Intel'in D930 işlemcilerinin zaten çok tuttuğunu ve iyi olduğunu söylemiştim. Bu bağlamda bir tavsiye yapacak olursam. Intel D930 195 dolar
Asus p5ld2 anakart 130 dolar (Eğer oyunla işim olmaz diyorsan 115 dolara onboard erkan kartı modelini yani Asus P5LD2-Vm alıp ekran kartına para vermekten kurtulursun nasılsa boş ekran kartı slotuda var ki ileride ihtiyaç duyulursa istediğin ekran kartını takabilirsin.) Ekran kartı olarak 130 küsür dolara iyi fiyat/performansa sahip olduğuna inandığım için aldığım ve yanılmadığımı düşündüğüm 7600gs tavsi ederim.
2*512 ddr2 twinmos 85 dolar Samsung 160gb sata2 ncq 60 dolar Dvdwr 40 dolar Aopen H600b27 75 dolar Gibi bir sistem toplayabilirsin. Ekran kartı ile beraber 1300 küsüre gelir kalan 200 ytl ilede zevkine göre klavye mouse hoparlör vs. alabilirsin. Fiyatlar Ankara Gigatekten. Ben Kocaeli'de 4 yıl kaldım. Ama malesef 4 yıllık öğrenci hayatım bitti. Şuan memleketim olan Ç.kaledeyim. Eylülde nasip tayin nereye çıkarsa.
iyi günler,
anlaşılacağı üzere, henüz bilgisayar alımını gerçekleştiremedim. Birincisi, emelimi amele çevirmek için gerekli çabaya vaktim olmadı, ikincisi foruma göz attıkça farklı farklı fikirler ve sorular belirdi. Şöyle ki;
1- "Intel Pentium D 930" ile "Intel Core2Duo E6300" arasında az bir fiyat farkı var. Yukardaki sistemde böyle bir değişiklik iyi olur mu?..
2- Böyle bir değişiklik olursa, yukardaki sistemde başka değişiklik yapmak gerek ve şart olur mu?..
3- "ASUS p5ld2-vm"de onboard grafik kartı olmasına rağmen, neden "ASUS p5ld2"den daha ucuz, p5ld2'nin üstünlüğü nedir?..
4- dvd-rw'lar arasında tercih ne olsun (50$'a kadar)?..
@kkilis 1- Tavsiye yaptığımız zaman itibarı ile Conroe işlemciler piyasaya henüz sürülmediği için sistemin hemen alınacağını düşünüp d930 önerisinde bulunmuştum. Conroeler piyasaya sürüldü sürülecek stoklara girdi girecek. Elbetteki E6300 modeli yepyeni bir mimari ve yepyeni bir işlemci olarak özellikle verdiği performansla ve buna göre düşük sayılabilecek fiyatı ile ilk tercih olmayı hakediyor.
2-İşlemciyi Conroe olarak düşünürsen anakartıda Conroe işlemcilerle birlikte piyasaya sürülecek ve Conroe desteği bulunan anakartlardan seçmek zorundasın. Hangisini seçeyim dersen. Şuan çok fazla alternatifin olmamakla birlikte özellikle overclock bölümünde herkes bunu çözüme kavuşturmaya çalışıyor.
3-Asus P5LD2-VM daha ucuzdur. Çünkü; Overclock potansiyeli düz P5LD2'den daha azdır ve en önemli fark budur. Vm olan modelinde ICHR yongası varken Düz olan modelde ICH7R yongası vardır. ICH7R raid performası olarak daha iyidir. Bunun dışında P5LD2 de 3 tane pcı genişleme yuvası vardır VM olan modelde 2 tane.
4-Dvd-wr olarak çok fazla alternatif var. Her marka hakkındada birçok görüş var. Bir aralar Nec çok rağbetteydi. Sonra Nec2i kötüleyenler oldu vs.vs... Ben bundan 5 ay önce Lg almıştım 40 dolara 50-60 küsür dvd yazdım herhangi bir problemle karşılaşmadım. Okuma sorunumda olmadı hiç. Daha fazla bilgi için http://forum.donanimhaber.com/m_3668131/tm.htm
@xl_ocean Ben çok defa harddiskleri cdrom kablosuna cdromla beraber bağlayıp normal kapasite gördüm. Muhtemelen jumper ayarlarında bir terslik vardır. Cdromdaki Jumper'ı master harddisktekini slave ayarlayarak dene olmazsa tam tersini yap. Büyük ihtimal sorunun düzelecektir.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi supremum -- 28 Temmuz 2006; 22:20:17 >
Core2Duo 2160@3060(9*340)mhz //Big Water 735//Asus P5B DELUXE WI-FI //Sapphire X1800XL //2*1Gb OCZ Platinum DDR2 800@1060Mhz//160 Gb Seagate 8mb cache sata2+80Gb Seagate //Philips 170X6FB LCD//Ev Yapımı Feel! Tıkla //LG Dvd-rw//Philips cd-rw//Lc POWER 550Watt//HP 1315 All in one//Creative Megaworks THX550 5+1//Creative Audigy2ZS //Logitech Momo Racing Force//
yaw supremum baba bişe soracam hep merak etmişimdir bu anakarta giren 4 pinlik kare gibi bi power kablosu war ya o ne işe yarıo tam? benim eski p4 boardda öle bişe yoktu onsuz da çalışıodu şimdikinde war çok da cins biyerde kabloyu nerden geçirsem die düşünüorm yaw.. tam böle belediyenin diktiği elektrik direkleri gibi ortadan dikine geçiyor
I had a friend many years ago,One tragic night he died,The sadest time of my life,For weeks and weeks I cried,Through theanger,and through the tears I've felt his spirit through the years I'd swear, He's watching me Guiding me through hard times I feel it once again It's overwhelming me His spirit's like the wind The angel guarding me Oh, I know, oh, I know He's watching over me Oh, I know, oh, I know He's watching over me
@kasketçi Yeni ve yeterli bir sistem olmuş. Gerçi daha öncede söylemiştim. X1300pronun performansını pek beğenmiyorum. O yüzden sisteme göre zayıf gördüğüm tek parça ekran kartı. 101 dolar kadar ödüyorsun mademki bi 15 küsür dolar daha ödeyerek en azından x1600pro almanı tavsiye ederim. Onun dışında yakın zaman içerisinde bi 512 ram daha ekleyeceğini düşündüğüm için rami illaki 1 gb yap gibi bir öneride bulunmuyorum.
@nerazzuri Ya açıkçası parçaların çalışma prensiplerinden pek haberdar değilim. Yani o 4 pin kablonun anakartın hangi özelliğini çalıştırdığını veya hangi bileşenine güç sağlamak amacınca güç verdiğini bilmiyorum. Ama bildiğim bişey var ki eğer o 4 pinli kabloyu takmazsan sistem açılmıyor. (Bikaç kez unuttuğum oldu ekrana böyle bakıyosun acaba nerde yanlış yaptık diye ) Açıkçası sistemin açılması için anakartın neresinde olursa olsun o kabloyu bi şekilde takmak zorundasın.
Edit:Bu arada ilk sayfada bulunan bazı bilgilerin zaman içerisinde Amd'nin Am2 soketi ve Intel'in yeni işlemcileri&anakartları piyasaya oturduğunda gerekli güncellemeleri yapılacaktır.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi supremum -- 30 Temmuz 2006; 12:48:55 >
Core2Duo 2160@3060(9*340)mhz //Big Water 735//Asus P5B DELUXE WI-FI //Sapphire X1800XL //2*1Gb OCZ Platinum DDR2 800@1060Mhz//160 Gb Seagate 8mb cache sata2+80Gb Seagate //Philips 170X6FB LCD//Ev Yapımı Feel! Tıkla //LG Dvd-rw//Philips cd-rw//Lc POWER 550Watt//HP 1315 All in one//Creative Megaworks THX550 5+1//Creative Audigy2ZS //Logitech Momo Racing Force//
sizce nasıl bu sistem??aklıma takılan şey ekran kartı ve anakart.kötü ise bu fiyata yakın bi öneriniz varmı?çakışma yada ısınma gibi sorunları olabilir mi anakart ve ekran kartında?
sizce nasıl bu sistem??aklıma takılan şey ekran kartı ve anakart.kötü ise bu fiyata yakın bi öneriniz varmı?çakışma yada ısınma gibi sorunları olabilir mi anakart ve ekran kartında?
Anakart için daha önce yüzeyselde olsa bir gözgezdirmişliğim vardı. Gayet güzel ve uygun fiyata performans+SLI desteği veren bir anakart. Ekran kartı olarak x1600prolar günümüz oyunlarını yeterli grafik kalitesinde asgari şartlarda çok rahat oynatacak bir kartttır. İşlemci için ise pek olumlu şeyler söyleyemeyeceğim. Çünkü 5xx serisi işlemciler Intel'in meşhur soba olarak bilinen işlemcileridir ve ısınmaları ile ünlüdürler. Hernekadar fiyat olarak uygunda olsa başka elternatifler bütçe çerçevesinde değerlendirilebilir diye düşünüyorum. Ram 677 mhz ve Twinmos olarak gayet iyi ancak bir adet daha 512 Twinmos eklemeni tavsiye ederim. Harddisk olarak 250gb olanlardanda düşünebilirsin. Onun dışında söze gerek yok. Diğer parçalar için yoruma ihtiyaç duymuyorum.
teşekkür ederimyorumun için içim rahat artık.işlemciler hakkında pek bi bilgim yok acaba senin önerin nedir?(biraz baktımda intel'in çoğu modeli 5xx serisi değil mi)