Donanım Haber Forum
Ana Sayfa | Kayıt ol | Profilim | Gelen Kutusu | DH Hız Aşırtma VT | Adres Defteri | Email'le üyeliklerim | Benim forumlarım | Fotoğraf Albümleri
Favorileriniz | Üyeler | Arama | SSS | Şikayet listesi | Uyarı listesi | Nick işlemleri
Cevap: Ne nerede bulunur? PC montajı nasıl yapılır? BURDA!!!

İlgili konuları bak: (bu forumda | tüm forumlarda)

Bu isimle girdiniz: Guest
Bu konudaki kullanıcılar: hiç
  Basılabilir versiyon
Tüm forumlar >> [Donanım / Hardware] >> Dahili Bileşenler >> Cevap: Ne nerede bulunur? PC montajı nasıl yapılır? BURDA!!! Sayfa: <<   < önceki  4 5 6 7 8 9 [10] 11 12 13   sonraki >   >>
Giriş
Mesaj << Daha eski konu   Daha yeni konu >>
supremum

Bu kullanıcının bu kategori altındaki blog mesajlarına git Bu kullanıcının DH Blog sayfasina git

Sisteme Gözat

14 Nisan 2007; 19:57:00 
Bu mesajla ilgili şikayetinizi bu icon a tıklayarak yapabilirsiniz.

Sadece geçici olarak bazı işlemciler macunsuz kullanılabilir ancak temin edildiği anda macun kullanılması bilgisayarın çalışma performansı açısından ve daha önemlisi işlemcinin hayati tehlikesi açısından şarttır.
Amd sempron, Amd Venice veya Winchester çekirdekli bir işlemciyi yada Celeron serisi bir işlemciyi geçici olarak (ortam sıcaklığı kasa havalandırması ve işlemci soğutucusunun işlemci üzerine gerçekten iyi oturması önemli) macunsuz kullanabiliriz. Ancak prescott çekirdekli bir p4 veya D8xx serisi bir işlemciyi asla macunsuz kullanılamaz.
Eniştemin bilgisayarının işlemcisini çok sık reset attığı için kontrol etmek istediğimde işlemci fan mandallarının birinin attığını gözlemledim. Bu sayede macun tamamen kurumuş ve mandalı takmama rağmen sıcaklığı düşüremedik. O gece itibarı ve ertesi gün pazar olduğu için macun bulamadığımızdan diş macunu ile bir süre idare etmiştik. Partikül içermeyen düz beyaz diş macunları 1-2 gün idare edebiliyorlar.

Core2Duo 2160@3060(9*340)mhz //Big Water 735//Asus P5B DELUXE WI-FI //Sapphire X1800XL //2*1Gb OCZ Platinum DDR2 800@1060Mhz//160 Gb Seagate 8mb cache sata2+80Gb Seagate //Philips 170X6FB LCD//Ev Yapımı Feel! Tıkla //LG Dvd-rw//Philips cd-rw//Lc POWER 550Watt//HP 1315 All in one//Creative Megaworks THX550 5+1//Creative Audigy2ZS
//Logitech Momo Racing Force
//

safranboy

14 Nisan 2007; 22:39:58 

tesekkürler
bu durum hep kafamı karıştırıyor
arkadas bir seneden beri amd sistemini macunsuz kullanıyor anlamış değilim

Tek bildiğim şey hiçbirşey bilmediğimdir
ÖnceVatan

Sisteme Gözat

17 Nisan 2007; 14:01:30 

Tebrikler! Büyük emek harcanmış.

27tolga

17 Nisan 2007; 14:15:49 

ellerine emeklerine saglık

arctura

17 Nisan 2007; 17:07:35 

quote:

Orjinalden alıntı: safranboy

tesekkürler
bu durum hep kafamı karıştırıyor
arkadas bir seneden beri amd sistemini macunsuz kullanıyor anlamış değilim

bende p4 3.2 tek çekirdekli işlemcimi 2 sene veya o civarda macunsuz kullanıyorum (aman ha burada diğer p4 3,2 kullanıcılarına daha yüksek veya daha düşük macunsuz kullanın gibi bir anlam çıkarmayınız! burada bir çok faktörü göz önünde bulundurulmalıdır işlenci fanı kasa içi hava sürkilasyonu ortam sıcaklığı o/c
yapılıp yapılmadığı kullandığı program veya oyunlar işletim sistemi vs...bu tamamiyle benim bilgisayarıma benim insiyatifimle uygulanıyor !)

çift çekirdekli veya muadili işlemcilerde (yeni nesil olmasa bile gerekebilir!!!) kullanılması gerekliliği yönündeki yorumlara katılıyorum...

tabiiki burada önemli bir diğer önemli husus işlemci fanının güzel ve dengeli oturtulması önceki yazıda yazıldığı gibi tek tırnağın çıkması gibi bir durumda macun sürmenizin bir anlamı kalmaz!!!

burada macunun görevi işlemci ile soğutucu arasındaki ısı transferinin en yüksek verimlilikte olmasını sağlamak ...

bu arada macun sürüldükten sonraki herhangibir zamanda fana olan temas bile bahsettiğimiz bu verimliliğin düşmesine sebep olabilir...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi arctura -- 17 Nisan 2007; 17:16:10 >

paylaştıkça çoğalan tek şey bilgidir...
Gesque_

8 Mayıs 2007; 12:46:06 

eline saglık süper bi konu

furkan_1157

13 Mayıs 2007; 2:16:32 

tebrik ederim! Böyle arkadaşları görünce çok duygulanıyorum! hiç bir çıkarı olmadan yardım amaçlı bir sürü UGRAŞŞ!

necc7

13 Mayıs 2007; 10:37:30 

eline sağlık kardeş güzel bir çalışma olmuş

dell inspiron 6400 cs11 intel core 2 duo t5600 1.83 ghz 2x1024mb kingston 667 ddr2 ram 256mb x1400 vga 120 gb sata hdd Sony Nec Optiarc AD-5540A dvdrw
abihayat07

13 Mayıs 2007; 13:04:53 

formatlama güzel anlatılmış fakat resimler çok yavaş yükleniyor yinede helal olsun.

kamiloglu

Sisteme Gözat

13 Mayıs 2007; 13:53:26 

Hazırlayan arkadaşa teşekkürler, çok emek sarfetmiş ama benim gibi bu donanım olayına yeni başlayanlar için birebir işe yarayacak bilgiler.

alcatraz'dan kaçış

Gurur ÇALOĞLU

20 Mayıs 2007; 15:42:48 

Emeğine Sağlık

supremum

Bu kullanıcının bu kategori altındaki blog mesajlarına git Bu kullanıcının DH Blog sayfasina git

Sisteme Gözat

22 Mayıs 2007; 13:21:57 

Teşekkürler arkadaşlar...
Konu ile ilgili yapılması gereken birkaç güncelleme var ancak pek fazla zamanım olmadığından müsait bir zamanda yapacağım.
Resimli format anlatımında 20 küsür tane 640*480 fotoğraf var. Yazılarla birlikte boyutu 640*10600 gibi boyutlara ulaştı. Buda resim kalitesindende taviz vererek ortalama 1 mb oldu. Çok fazla olmasa gerek. Daha fazla kalite düşürerek resimlerin görünürlüğünü bozmak istemedim.
Herkese iyi forumlar...

Core2Duo 2160@3060(9*340)mhz //Big Water 735//Asus P5B DELUXE WI-FI //Sapphire X1800XL //2*1Gb OCZ Platinum DDR2 800@1060Mhz//160 Gb Seagate 8mb cache sata2+80Gb Seagate //Philips 170X6FB LCD//Ev Yapımı Feel! Tıkla //LG Dvd-rw//Philips cd-rw//Lc POWER 550Watt//HP 1315 All in one//Creative Megaworks THX550 5+1//Creative Audigy2ZS
//Logitech Momo Racing Force
//

selimkilinc07

22 Mayıs 2007; 17:07:20 

emegıne saglık cok sagol bırde laptop a ram takacagım ama acmaya korkuyorum saglıklı bır sekılde nasıl yapabilirim

bildiğim tek şey hiç birşey bilmediğimdir center][DH]OpelTakımı

2005 astra
night_33

Sisteme Gözat

24 Mayıs 2007; 15:36:03 

bilgilendirici güzel bir calısma elıne sağlık

The Power of Dreams Honda

2005 CİVİC LS,GÜMÜŞ GRİ " 1600 cc 110 hp "
KueRaKa

25 Mayıs 2007; 21:14:57 

Bilgiler İçin Teşekkürler..
kadirpusu

27 Mayıs 2007; 20:47:41 

Bilgilerin herkese faydalı olacağına inanıyorum...Paylaşım için herkese teşekkürler...ya konumuzla bi alakası yok ama bi soru soracam.bende 2 Gb lik bi flash disk var.içindeki verileri silemiyorum.sadece okunur disk oldu yani ne silebiliyorum nede yeni birşey atabiliyorum.acaba içindeki virüslerden dolayımıdır.virüs taraması yaptım 122 virüs çıktı ama dediğim gibi yazmaya karşı korumalı olduğundan virüslerden silinmiyor.Bilgisayarım==>Yönet falan hepsini denedim olmuyor.garantiside olmadığı için kaldım öyle....
YArdım ederseniz sevinirim...

HAYAT YALANSA GERÇEK SEN OL...
</
kadirpusu

27 Mayıs 2007; 20:50:00 

Bilgilerin herkese faydalı olacağına inanıyorum...Paylaşım için herkese teşekkürler...ya konumuzla bi alakası yok ama bi soru soracam.bende 2 Gb lik bi flash disk var.içindeki verileri silemiyorum.sadece okunur disk oldu yani ne silebiliyorum nede yeni birşey atabiliyorum.acaba içindeki virüslerden dolayımıdır.virüs taraması yaptım 122 virüs çıktı ama dediğim gibi yazmaya karşı korumalı olduğundan virüslerden silinmiyor.Bilgisayarım==>Yönet falan hepsini denedim olmuyor.garantiside olmadığı için kaldım öyle....
YArdım ederseniz sevinirim...

HAYAT YALANSA GERÇEK SEN OL...