Şimdi Ara

DH Özel: AMD'nin Bulldozer işlemcileri için resmi lansman tarihini açıklıyoruz

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
46
Cevap
0
Favori
16.879
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Donanimhaber.com olarak yine bir ilki gerçekleştiriyor ve AMD'nin beş yıldır merakla beklenen yeni nesil Bulldozer işlemcileri için "resmi" çıkış tarihini açıklıyoruz. Aralık ve Ocak aylarında yine dünyada ilk defa AMD'nin resmi performans öngörülerini yayınladığımız Bulldozer tabanlı yeni nesil FX işlemcileri için artık geri sayım başlamış durumda.


    Haberimizde yer alan görselden de anlaşılabileceği üzere önümüzdeki Haziran ayı belki de AMD için tüm zamanların en yoğun dönemi olarak tarihe geçecek. Çok sayıda etkinlik planlayan AMD, Bulldozer tabanlı yeni nesil FX işlemcilerine ek olarak L1ano kod adlı Fusion işemcilerini ve VISION 2011 kapsamında yeni platformlarını lanse edecek.



    alt="DH Özel: AMD'nin Bulldozer işlemcileri için resmi lansman tarihini açıklıyoruz"


    AMD için lansman dizisi 1 Haziran ile birlikte başlayacak. Asya'nın en büyük teknoloji etkinliği olan Computex fuarının ikinci günü hem Fusion L1ano işlemcilerini içeren masaüstü ve mobil platformlar tanıtılacak hem de Bulldozer FX işlemcileri için hazırlanan 900 serisi yeni yonga setleriyle birlikte VISION 2011 yapılanmasının detayları açıklanacak.


    Donanım tutkunları için asıl gelişme ise oyun dünyasının en önemli etkinliği olan E3 Fuarı'nda gerçekleşecek. Las Vegas'da düzenlenen etkinlik kapsamında, Bulldozer mimarisini temel alan yeni nesil FX işlemciler, yeni logolar, yeni işlemci markası, Soket AM3+ platformu, 900 serisi çipsetler ve yeni anakartların resmi geçit törenine tanık olacağız.



    alt="DH Özel: AMD'nin Bulldozer işlemcileri için resmi lansman tarihini açıklıyoruz"


    13 Haziran'da ise doğrudan son kullanıcılar için olmasa da endüstri için önem taşıyan bir etkinlik gerçekleştirilecek; AMD Fusion Geliştiriciler Zirvesi. Fusion işlemicilerinin, x86 mimarisini temel alan geleneksel işlemcilerden farklı olduğunu dile getiren AMD, etkinlik kapsamında yeni işlemciler ve bu işlemcilerin yarattığı yeni ekosistem üzerinde duracak.


    Fusion Geliştiriciler Zirvesi'nden hemen bir gün sonra yeni bir etkinlik daha olacak. Bu etkinlik kapsamında AMD, özellikle Fusion tabanlı yeni platformlarını lanse edecek. Computex 2011'deki tanıtımın daha büyüğünü gerçekeleştirecek olan firma, L1ano kod adlı Fusion işlemcierin masaüstü ve mobil versiyonları ile VISION 2011'i tanıtacak.








  • ekran kartı gibi sonradan sorun çıkmasın.:)
  • bekliyoruz gelsin 4 çekirdek amd 4 çekirdek intel karşılaştırma testleri hadi bakalım
  • Hayırlısı olsun bakalım, yeni bulldozer işlemciler intel karşısında bir üstünlük sağlayacakmı merak ediyorum...
  • haberi ilk DH den alıp yabancı sitelerde tekrar DH logolu resimler görmek gerçekten hoş
    artık yabancı sitelerde alışmış ki onlarda kısaltarak [DH] yazıyor kaynaklarına

    http://www.overclock.net/hardware-news/1005933-dh-its-official-launch-date-amd.html



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi oem84 -- 3 Mayıs 2011; 10:20:19 >
  • Şöyle geriye doğru bakıyorumda, son aylardaki pek çok önemli donanım gelişmesini dünyada ilk defa açıklamışsınız. Eskiden Fudzilla gibi yabancı sitelerde bir donanım tutkunu olarak çok vakit harcardım ama neredeyse tek başına DH yeter hale geldi. HD 6990'da bir sıkıntı oldu ama böyle devam edin, Türkçe yayın yapan bir siteyi, tüm dünyada görmeye devam edelim. Başarılarınız daim olsun, iyi günler.
  • :) Herkez alışmış DH ye :) Merak ediyorum nasıl bir işlemci çıkacak
  • inşallah gene amd ile papaz olunmaz

    adamlara belli olmaz bizden önce açıkladınız diye küserler mazallah

    :)
  • Önemli olan fiyat performans oranı. İntel amd karşısında iyi olabilir ancak fiyat da çok önemli. Şahsen %20 + performans için AMD'ye ödediğimin 2 katını ödemek istemem.
  • umarım performansta inteli geçip fiyatta intelin ardında kalır.
  • O değilde şu donanım haber logosunu daha saydam yapsaydınız daha iyi olmazmıydı ? Yazılar okunmuyor..
  • karşılaştırmalı testlerle günlük kullanım arasında bence fark var. oyüzden milyonlarca lirayı intel e ve hergün çıkardığı yeni soket yapısına ödemek yerine buldozer alırım uzun süre kullanırım.. ve bunu bi çok kullanıcının yapacağından da eminim..
  • hahhaha, 1. mesaja yarıldım...
    Ben de tam onu dicektim.

    Sonradan 6990'a benzemesin !?!?!?
    Size test kartı göndermeyen AMD, lansman tarihini mi sızdırdı?
    İlginç ilişkiler, entrikalar...
    Para, yolsuzluk, cinayet, güzel kadınlar, ajanlar... Film gibi...

    Filmin adı da "6990'ın intikamı" ya da "Cayman'ın intikamı"...
  • gelsin bakalım bd neymis görelim
  • ooooo 890 yeni aldık daha
    b cıkardılar 900 geliyormuş bu neyaa
  • quote:

    Orijinalden alıntı: spaydix

    bekliyoruz gelsin 4 çekirdek amd 4 çekirdek intel karşılaştırma testleri hadi bakalım

    Sen ne dediğinin farkındamısın acaba?
  • Ben pek sorun çıkacağını sanmam hatta belki DH ilk inceleme yapan siteler arasında yer alır. Sonuçta DH ile AMD arasındaki bilgi alışverişi daha da güçlendiği belirtilmişti.

    Performansı tahminimce i7 2600K'ya rakip veya biraz daha iyi fiyat olarak daha düşük veya benzer bir fiyata sahip olacağı yönünde...(x8 ler için) birde modül sistemi daha önceki haberlerde de olduğu gibi kullanılırsa ve yeterince verimli olursa AMD BullDozer'lerin önü açık demektir. Sonuçta 1modül=1çekirdek olursa zaten bir nevi çoklu izlek desteği gelmiş olacak. ama gerektiğinde de çekirdek başına düşen performans arttırılabilecek.(uygulamanın çekirdek desteğine göre) Gelsin de f/p oranı SB'lere eş veya daha yüksek olsun, anakartı uygun fiyatlı(FX anakartların ucuz olucağını pek sanmam ama...)stabil ve performanslı olsun yeter benim için :))
  • Bana kalırsa AMD nin 6990 ayıbı için özür niteliğinde haberi ilk DH e vermesi. Hatasını bir şekilde telâfi etmeliydi. İyi olmuş.
  • Ben de Mayısın son haftasında bekliyordum. Eğer fuarın ilk günü tanıtırlarsa Dh deül de ben haklı çıkarım :D
  • quote:

    Orijinalden alıntı: spaydix

    bekliyoruz gelsin 4 çekirdek amd 4 çekirdek intel karşılaştırma testleri hadi bakalım

    eğer kastettiğin adil karşılaştırma falansa, bu son kullanıcı olarak beni hiç de ilgilendirmeyen bir durum. isterse amd 50 çekirdekli işlemciyle intelin 4 çekirdekli işlemcisini geçsin, beni ilgilendiren ödediğim parayla hangisinden daha fazla performans aldığım. örneğin i5 2500k'yı i7 2600k'yı tokatlayabiliyor mu aynı fiyata?
  • 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.