Arkadaslar simdi kağıt üzerinde farklar ortada bu sekilde bir karşılaştırma yapmak degil amacım. Öncelikle iPhone 4 kullanıcısıyim. iPad bana her zaman iPhone daha büyük ekranlisi olarak gelmiştir. O yüzden hem almayı cok istemisimdir Hemde almaya gerek yok diye dusunmusumdur. Benim su anda islerimi organize edebilecegim, notlarimi tutacagim surekli yanimda tasiyabilecegim notebookdan hafif notebookla yapabilecegim islerin buyuk bir bolumunu yapabilecegim sarji iyi giden bir urune ihtiyacim var.Bazi arkadaslarim iphone var exper easypad al Android var. Kullanım alanı daha geniş falan diyorlar. Hemde daha uygun fiyata alabilirsin diyorlar. Simdi sahibinden bakiyorumda 500 tl iPad ilanları çıkmaya başladı. iPad almiskende ipad2 alayım diyorum. Sonrada ne gerek var Android boşver. iPad bu kadar uygunkn fiyatı iPad al diyorum. iPad 2 ile iPad arasında kullanım olarak nasıl farklar var? iPad2 al su yüzden gibi kullanıcı yorumlarınızı bekliyorum. Arada 2 katı fiyat farkını oluşturacak bir fark göremedim ben? Urunu bugün inceledim ekranı aynı oldugundan illada ipad2 aldıracak bir fark bulamadım. Sizlerin bu konudaki samimi yorumlanizi bekliyorum. Kafam cok karışık :(
iPad 2 de çift kamera var, çift çekirdekli 1GHZ Apple A5 işlemciye sahip, 10 saatlik bir pil ömrü var, ipad2nin ekranı ipad1'e göre 9 kat daha iyi. Eğer pek oyun oynamam diyorsanız iPad1 alın bence. Almışken tam alıyım, sonradan iPad1'i elimden çıkarmaya uğraşmıyım dersenız iPad2 alın. Eksik yazdığım şeyler olabilir, gören arkadaşlar düzeltirse sevınırım :)
iPad 2'de retina ekrana geçiş yapılmaması gerçekten çok büyük bir eksik oldu çünkü iPad oldukça hızlı bir cihazdı elbette A5 işlemci ve 2 katı ram olması iyi oldu fakat dediğim gibi ilk iPad'i inceleyince zaten donanım olarak yeterli olduğunu göreceksiniz, bunların yerine ekrana yatırım yapsaydı apple daha iyi olurdu özellikle iphone4 ile herkesin gözünü kamaştırdı sonra iphone4 kullanan adama piksel saydırdı garip bir strateji. En basitinden aşağıdaki videoyu izleyince neredeyse aynı cihazlar ''ipad vs ipad2'' yazdım ilk çıkan video. Ekran çok büyük fark yaratırdı ama bu nesilde olmadı 3.nesilde o kadar büyük ekranda yüksek çözünürlük tek kelimeyle harika olacaktır.
Orijinalden alıntı: losthell iPad 2'de retina ekrana geçiş yapılmaması gerçekten çok büyük bir eksik oldu çünkü iPad oldukça hızlı bir cihazdı elbette A5 işlemci ve 2 katı ram olması iyi oldu fakat dediğim gibi ilk iPad'i inceleyince zaten donanım olarak yeterli olduğunu göreceksiniz, bunların yerine ekrana yatırım yapsaydı apple daha iyi olurdu özellikle iphone4 ile herkesin gözünü kamaştırdı sonra iphone4 kullanan adama piksel saydırdı garip bir strateji. En basitinden aşağıdaki videoyu izleyince neredeyse aynı cihazlar ''ipad vs ipad2'' yazdım ilk çıkan video. Ekran çok büyük fark yaratırdı ama bu nesilde olmadı 3.nesilde o kadar büyük ekranda yüksek çözünürlük tek kelimeyle harika olacaktır.
öyle aman aman farklar yok . ip3 den ip4 e geçişteki devrimsel farklar olmadıkça retina ekran gibi örneğin , almam ben bunu ,
bence yanlış bir değerlendirme olmuş,çift çekirdek A5'in hızını 5-6 uyguluma birden açıkken test etmeliydi,youtube'a girme hızıyla değil... ayrıca sağdakinin ekranında bariz bir fark var.
adamlar da ipad1'e göre çok para istemediler zaten 1000 liraya ipad2 var..
quote:
Orijinalden alıntı: webislander bence yanlış bir değerlendirme olmuş,çift çekirdek A5'in hızını 5-6 uyguluma birden açıkken test etmeliydi,youtube'a girme hızıyla değil... ayrıca sağdakinin ekranında bariz bir fark var.
Öylede hocam ikinci el iPad ile iPad 2 arasında yaklaşık 2 katı fiyat farkı var bunu hak ediyormu?
@Paper59 hocam ekranı aynı 9 kat iyi degil sanırım ekran kartı cipi 9 kat performansli demek istedin :)
@losthell hocam sana katılıyorum ekranı muhakkak değiştirmeleri gerekiyordu.
@tgezer hocam bence her zaman en yeni teknoloji iyidir ama fiyat performansta cok önemli bence. Burada fiyat performans sanki iPad tarafında gibi geliyor bana. 500 tl civarı iPad dersek ipad2 1000tl dersek. iPad sanki daha ağır basıyor.
Bu arada diğer kullanıcı arkadaşların yorumlarını bekliyorum
quote:
Orijinalden alıntı: Marmarali
quote:
Orijinalden alıntı: webislander bence yanlış bir değerlendirme olmuş,çift çekirdek A5'in hızını 5-6 uyguluma birden açıkken test etmeliydi,youtube'a girme hızıyla değil... ayrıca sağdakinin ekranında bariz bir fark var.
Öylede hocam ikinci el iPad ile iPad 2 arasında yaklaşık 2 katı fiyat farkı var bunu hak ediyormu?
@Paper59 hocam ekranı aynı 9 kat iyi degil sanırım ekran kartı cipi 9 kat performansli demek istedin :)
@losthell hocam sana katılıyorum ekranı muhakkak değiştirmeleri gerekiyordu.
@tgezer hocam bence her zaman en yeni teknoloji iyidir ama fiyat performansta cok önemli bence. Burada fiyat performans sanki iPad tarafında gibi geliyor bana. 500 tl civarı iPad dersek ipad2 1000tl dersek. iPad sanki daha ağır basıyor.
Bu arada diğer kullanıcı arkadaşların yorumlarını bekliyorum
söylenenenlere göre(ben bilmiyorum) ipad(1) 16 gb 3G 1000 liraya peşin veriyorlarmış 1367 liraya da ipad2 16 gb 3G veriyorlar 2 katı fiyat nerede ki siz ipad1 fiyatlarına hangi siteden baktınız?
İkinci el iPadlerden bahsediyorum hocam. Wifili modeller 500tl civarında sayılıyor. iPad 2 de min. 1000tl civarında olduğunu söyleyebiliriz
5-6 uygulama birazda kullanım şekline bağlı tabi ben iPhone4'te enfazla 2 uygulama bırakıyorum çıktığım uygulamarı hemen temizliyorum ama 5-6 uygulamada da sorun olacağını düşünmüyorum çünkü 3gs'te sorun yaşamadığımı hatırlamıyorum tabi kullandıkları ram miktarı fazla olmayan uygulamalar olabilir çok zaman geçti. Youtuba'ta bir video daha var Safari'de Tab testi yapıyor adam 10 tane falan tab açıp bakın ilk iPad hepsini ramde tutamıyor bazılarında sayfayı tekrar yüklüyor şeklinde ramin yetersiz kaldığını vurguluyor bu da bir kullanım şekli. Fiyat konusunda da zaten çok bir fark yoksa iPad 2 alınır ama 2.el ile bariz fark var ve videoda o farka değer birşey göremedim hep 1-2sn fark var sonuçta bunlar aynı ağı kullanıyorlar o da bir gecikme sebebi olabilir. Kısaca eğer uygun temiz 2.el bir iPad bulursanız alın yada hediye gelmesi durumunda acaba satıp iPad2 almak için o kadar masrafa ve zahmete katlanmayın şahsi kanaatim bu benim.
Hocam iPad 1 3G+wifi 16GB kullanıyorum.Bana da yakın zamanda hediye geldi.Satıp ipad2 alsam mı acaba diye düşündüm ben de.Ama fark olmadıgını görünce vazgeçtim.1sene kullanır,iPad 3'u alırım.Benim için en büyük etkenlerdennbir jb idi.iPad'ime mis gibi jb yaptım;ama iPad2 için daha jb yok.Senin için de önemliyse bu farkı da göz önünde tut.:)
Yaw yorumlarınızı okudum benide ipad 2 den soğuttunuz...
Muhakkak ki ikisi arasında çok çok farklar yok, kamera olmuş olmamış benim için çok önemli değil, yalnız yarın öbür gün bunulari da kullanabileceğimiz ilginç uygulamalar olur. Filhakika daha hafif, daha ince ve iPad 1'e göre de kat kat hızlı olması benim tercihimi iPad 2'den yana kullanmama sebep oldu.
@losthell sana katılıyorum
@Deagle100 jb iOS işletim sistemi için cok gerekli. Sonuçta Apple bu işletim sistemine sahip cihazları hem cok kısıtlıyor Hemde çıplak satıyor.
@HackAv hocam soğuyacak birsey hala en iyi tablet iPad 2. Benim burada öğrenmek isterdigim kullanıcıların iPad ipad2 değerlendirmesi.
@sezersunar bende aslında iPad 2 almayı tercih ederdim ama iPadin fiyatı cok düşünce iPad 2 de inceledim detaylı kendime iPad alacam sanırım. Aslında easypadde düşünmüyor değilim ama iPad daha kullanışlı ve keyifli bir cihaz izlenimi veriyor bana.
Bence hiç düşünmeden iPad 2 için kendinizi zorlayın derim iPad i alırsanız son sahibi olursunuz ekonomik olarak geri dönüşü olmaz elden cikartirken ama iPad 2 de verdiginizin büyük kısmını geri alırsınız elden cikartirken ve ileride çıkacak yüklü zorlu uygulamalarda iPad 2 ipade fark atacaktir mevcut uygulamalar iPad için çıkan uygulamalardir önümüzdeki günlerde iPad 2 için yapılmış çok güzel uygulamalar göreceğimize eminim ve iPad bu uygulamalarda iPhone 3g iPhone 3GS farkı gibi eksik kalacaktır benim fikrim bu ama ekonomik acıdan iPad 2 zorluyorsa sizi iPad 1 de suan piyasada bulunan tüm diger tabletlerden iyi bence iciniz rahat olarak alabilirsiniz
quote:
Orijinalden alıntı: Marmarali @losthell sana katılıyorum
@Deagle100 jb iOS işletim sistemi için cok gerekli. Sonuçta Apple bu işletim sistemine sahip cihazları hem cok kısıtlıyor Hemde çıplak satıyor.
@HackAv hocam soğuyacak birsey hala en iyi tablet iPad 2. Benim burada öğrenmek isterdigim kullanıcıların iPad ipad2 değerlendirmesi.
@sezersunar bende aslında iPad 2 almayı tercih ederdim ama iPadin fiyatı cok düşünce iPad 2 de inceledim detaylı kendime iPad alacam sanırım. Aslında easypadde düşünmüyor değilim ama iPad daha kullanışlı ve keyifli bir cihaz izlenimi veriyor bana.
E tamam iste o zaman hocam iPad1'in hayırlı olsun:) Ben de öyle düşünüyorum,çok gerekli.
aldığı elektronik cihazı yenileyen ve güncelleyen arkadaşlardansanız tabii ki ipad2 derim. "şuan ipad1 alıp ilerde 2 ye geçerim" lafı saçma geliyor...
ipad 2 deki işlemci ipad e 1000 basar
iPad 2 kulanıyorum. iPad 1 kullanmadım. Ancak sunu soyliyebilirim ki kesinlikle iphone un buyugu degil. Cok daha kabiliyetli ve kullanımı kolay. Hiç bu kadar kullanışlı olacağını beklemiyordum. Ayrıca çok hızlı bir cihaz. Ben 13" macbook pro kullanıyorum evde, artık bir yere giderken kod yazmayacaksam götürmüyorum macbook'u. Kod yazma dışında her işimi yapabiliyorum. Yapamadığım bir şey olursa da eve uzaktan bağlanıp yapıyorum :) Mesela bu akşam şehir dışına çıkacam ve bütün haftasonu çalışacağım. Evde bilgisayarımı açık bırakıp iPad'i aldım yanıma. Bu arada iPad'i tabi ki apple klavye ile birlikte kullanıyorum uzun süreli çalışmalarda.
ben 2. el ipad 16gb wifi aldım 600 tl ye, çok temiz. açıkcası çok memnunum. 2 katı para verip ipad2 almak bana biraz gereksiz geldi. İleride ipad3 çıkarsa düşünebilirim ama şimdilik 2 ye gerek yok
yeni mesaja git
Yeni mesajları sizin için sürekli kontrol ediyoruz, bir mesaj yazılırsa otomatik yükleyeceğiz.Bir Daha Gösterme