Şimdi Ara

ABDÜLHAMİD'İN ROBOTU ve KB'in ALTIN KALPLİ ÜYELERİ!

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
57
Cevap
0
Favori
2.296
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Biraz şaka yapayım başlıkta dedim;
    Aslında biraz da internet eleştirisi; Neredeyse 10 yıldır internet ile yatıp-kalkıyor gençlik. Bilgi kaynağı olarak olağanüstü. 20-30 yıl önce binlerce dolara bulunabilecek hatta varlığından bile haberdar olmayabileceğimiz bilgiye dakikalar veya saatler içinde ulaşabiliyoruz.Bu açıdan internet harika bir yer.
    Peki temel ve kaliteli bir eğitimin yerini tutabiliyor mu? İnternet kullanan bir eğitimsiz internetteki bilgiden yararlanarak konusunda bilgili birisini hiç olmazsa internette alt edebiliyormu?
    Son soru KB'de çok sık karşılaştığımız bir durum. Bazen arkadaşlardan öyle " bilimsel alıntılar " geliyor ki ilgili konuda biraz eğitimi olan yakaladığı çok temel bir noktanın toptan yanlış olduğunu farkedince alıntının gerisini okumaya bile gerek duymayabiliyor.( ben bunu çok sık yaparım mesela! Öte yandan internette bu türden temelsiz kişilerce yayılan bilgi yığını çok olduğundan yine konudan habersiz birisi yanlış bilgilendirilebiliyor.
    Abdülhamid ve robotu diye birşey internetin her yerinde var ( halada devam ediyor! )! Ama son günlerde işin ne olduğu, Robotun tamamen uyduruk olduğu açığa çıktı. Bu konudaki haberi alta aldım ve onun da altına KB'de ve Konu dışında önceden çıkmış konu ile ilgili yazıları aldım.

Amacım yalnızca bu türden "bilgiye" dikkat çekmek, ve ne olduğu belirsiz hikayelerin KB de yayınlanmalarını birazda olsun engellemek. Robot yapmıştır vs. gibi Abdülhamidi savunan arkadaşları aşağılamak filanda değil amacım. ( çünkü bazen çok iyi kurgulanmış olanlarına rastlıyorum ve bildiğim bir konuda olsa ayıklamakta bende zorluk çekiyorum )! Ama KB linklerinde kimlerin sağlam durduğunu izlemek KB deki yeni arkadaşlar için öğretici olacaktır sanıyorum!

Kurtlar vadisine de böyle bir hikaye yakışır zaten!

http://www.haberinyeri.net/robot-alamet-fanteziden-ibaret-99756h.htm

" Robot Alamet fanteziden ibaret
    Bir yazar bir hikaye kaleme aldı. Bir Osmanlı saatçisi Alemdar adlı robot yapmış, padişah da robotu hediye olarak Japonlara göndermişti.

Böylece Japonya’nın bugünkü robotik teknolojisinin temelleri atılmıştı. Gazeteler bu faraziyeyi gerçek sanıp haber olarak yayınladı, gazeteleri okuyan Necati Şaşmaz da senaryosunu yazdı, filmini yapacağını duyurdu. Sonuç: Yazar Oktan Keleş ile Necati Şaşmaz davalık.

Bugünkü robotların atasının bir Osmanlı eseri olabileceğini hiç düşündünüz mü? Bundan bir süre önce bazı gazetelerde Padişah II. Abdülhamit’in bundan 112 yıl önce Ertuğrul Fırkateyni ile Japon imparatoru Meji’ye hediye olarak gönderdiği robot Alamet’ten bahsedildi. Japonların robot teknolojisinde geldiği noktanın Abdülhamit’in gönderdiği Alamet adlı robotla başladığını öğrenince atalarımızla gurur duyduk kuşkusuz.
    Buraya kadar herşey milli ve manevi duygulara uygun. Tek bir küçük sorunla: Abdülhamit’in robotu Alamet tamamen bir yazarın fantezisinden ibaret. Böyle bir robot da hediye hikayesi de tarihi bir vaka değil. Ama bazı gazeteciler gibi Kurtlar Vadisi’nin aktörü Necati Şaşmaz da bu haberi ciddiye alıp, filme çekeceğini ilan edince işler karıştı. Hikayenin yazarı, tarih araştırmacısı Oktan Keleş, Pana Film ile Necati Şaşmaz’ı mahkemeye verdi, kendisinden izinsiz senaryo ve film çekimlerinin önlenmesini istedi. "

Devamını yukardaki linkte okursunuz zaten. Kısacası uyduruk hikayeyi 3 yıldır insanlar okumuş ve gerçek sanmışlar! Altta da konunun tartışıldığı KB konusu var;

http://forum.donanimhaber.com/m_32490482/mpage_1/f_/key_abdulhamid%2Crobot//tm.htm#32497614

Ve konu dışımızda da bolca söz edilmiş Abdülhamid ve Robotundan, meşhur " Türk ve Osmanlı Tarihi " konusu dahil;

http://forum.donanimhaber.com/m_40804950/mpage_1/f_/key_abdulhamid%2Crobot//tm.htm#40804950

http://forum.donanimhaber.com/m_22293386/mpage_26/f_/key_abdulhamid%2Crobot//tm.htm#32501987

http://forum.donanimhaber.com/m_32489319/mpage_1/f_/key_abdulhamid%2Crobot//tm.htm#32489319

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi neommy -- 2 Mayıs 2011; 18:42:57 >

• Biz eleştirel açıya ve fikri birikime sahip olmadığımız icin böyle sonuçlar normal.
    Kanal örneğinde olduğu gibi adam muhteşem bir proje diyor niye muhteşem deyince rte yapacak diyor aynı şekilde eleştirenlerde bu yüzden eleştiriyor.
    Başka biri kuranda kar kelimesi yok demekki muhammed yazmış çünkü kar ne demek bilmiyordu diyor
    Ben bildiğini ıspatlarsam ne olacak diyorum farketmez diyor.
    Öğrenmek için değil savunmak için varız.
  • İyiki zamanında eleştirel durmuşum
  • quote:

Orijinalden alıntı: destroyer39
    İyiki zamanında eleştirel durmuşum

Hemde nasıl uçurumun kenarından dönmüşün valla!
  • Bir de Osmanlıca gazete vardı diye hatırlıyorum. O gazeteyide sonradan mı bastılar.
  • quote:

Orijinalden alıntı: ar_tryk
    Bir de Osmanlıca gazete vardı diye hatırlıyorum. O gazeteyide sonradan mı bastılar.

Sizi Lehrer 35'e havale edeyim!

Ali Kuşçu çok formda ve gittiği konuda herkesi çok güldürüyor! Ama yukardaki soru Ali Kuşçu'yu ezip geçti!

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi neommy -- 2 Mayıs 2011; 20:28:19 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: neommy

quote:

Bir de Osmanlıca gazete vardı diye hatırlıyorum. O gazeteyide sonradan mı bastılar.

Sizi Lehrer 35'e havale edeyim!

Yapmayın gözünüzü seveyim. Artık eskisi kadar sabırlı değilim. Sonra ceza alıyorum.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Neomy rus elçisi gibi benim için. Her zaman fikrini alacaksın söylediğinin tersine inanacaksın

Yardakçıları da aynı.
  • quote:

Neomy rus elçisi gibi benim için. Her zaman fikrini alacaksın söylediğinin tersine inanacaksın

Yardakçıları da aynı.

İşte onünçin eller mersine giderken marazlı kafa tersine gidiyor. Osmanlı da bundan battı, Türkiye'nin karanlığa yelken açması da bundan. Bu binbirsurat başka bir halt istese de yapamaz. Fıtratı bu.

• quote:

Neomy rus elçisi gibi benim için. Her zaman fikrini alacaksın söylediğinin tersine inanacaksın
    Yardakçıları da aynı.

Anladığım kadarıyla Osmanlıca gazete nedeniyle siz hala Abdülhamid ve Robotuna inanıyorsunuz!
    İnançlara saygım sonsuzdur!

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi neommy -- 2 Mayıs 2011; 20:44:39 >

• Ertuğrul Firkateyni’yle Japonya’ya gönderilen Alamet’in şimdiye kadar duyulmamasının belgelerdeki eşanlamlı ifadelerden kaynaklandığını belirten Keleş, “Tarihi kayıtlarda ‘Osmanlı nişanları, hediyelerle beraber Japon İmparatoru'na takdim edilmiştir" şeklinde geçiyor. Osmanlıca nişan kelimesiyle ve robotun ismi olan ‘Alametí kelimesinin eş anlamı olduğu için robot olan Alamet adeta araya kaynamış" diyor.

Oktan Keleş, robotun yapımından kısa bir süre önce icat edilen gramafon sayesinde ses kaydı alınabildiğini söyledi.

http://www.bugun.com.tr/haber-detay/72272-dunyayi-sasirtan-osmanli-robotu-haberi.aspx

Gazete kitaptan alıntıdan bahsetmiyor. Diyor, söylüyor ifadeleri kullanılmış.

Burada yalan varsa Okan Keleş in dir. Eğer yalansa.

Ayrıca gazetede(Osmanlıca) Okan Keleş arşivi yazıyor. Bu gerçek değilse sahtekarlığa girer.

Umarım böyle bir şey yoktur ve yazar doğru söylüyordur.

• quote:

Ertuğrul Firkateyni’yle Japonya’ya gönderilen Alamet’in şimdiye kadar duyulmamasının belgelerdeki eşanlamlı ifadelerden kaynaklandığını belirten Keleş, “Tarihi kayıtlarda ‘Osmanlı nişanları, hediyelerle beraber Japon İmparatoru'na takdim edilmiştir" şeklinde geçiyor. Osmanlıca nişan kelimesiyle ve robotun ismi olan ‘Alametí kelimesinin eş anlamı olduğu için robot olan Alamet adeta araya kaynamış" diyor.

Oktan Keleş, robotun yapımından kısa bir süre önce icat edilen gramafon sayesinde ses kaydı alınabildiğini söyledi.

http://www.bugun.com.tr/haber-detay/72272-dunyayi-sasirtan-osmanli-robotu-haberi.aspx

Gazete kitaptan alıntıdan bahsetmiyor. Diyor, söylüyor ifadeleri kullanılmış.

Burada yalan varsa Okan Keleş in dir. Eğer yalansa.

Ayrıca gazetede(Osmanlıca) Okan Keleş arşivi yazıyor. Bu gerçek değilse sahtekarlığa girer.

Umarım böyle bir şey yoktur ve yazar doğru söylüyordur.

Tamam sayın Ar_tryk, ben ikna oldum vallahi-billahi Robot vardır!

• quote:

Orijinalden alıntı: neommy

quote:

Yardakçıları da aynı.

Anladığım kadarıyla Osmanlıca gazete nedeniyle siz hala Abdülhamid ve Robotuna inanıyorsunuz!
    İnançlara saygım sonsuzdur!

Gazetedeki resimlere hiç inanmamıştım. Siz burada böyle bir olay yok deyince rus elçisi geldi aklıma acaba gerçek mi yoksa diye düşünmeye başladım

• Eveet. Neommy i robota kalben ikna etmek lazım. Nasıl yaparız

En iyisi daha eski robotları araştırıp getirmek lazım. Bak bunlar zamanında yapılmı. Alamet niye olmasın gibilerden örnek vermek lazım.

Evet robot araştırması başlıyooor.

Bakalım neler varmış
  • @Ar-tryk;

İnsaf adamın kendisi yani yazar Oktan Keleş benim hikayemi çaldılar diye dava açmış Necati Şaşmaz'a! Adam zaten benim çıkacak romanımdan bir parça diyor sizse hala komediyi kabullenemiyorsunuz!

Ek: Ben sustum!

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi neommy -- 2 Mayıs 2011; 20:59:11 >
  • @ar_tryk

Sen yine araştır da, şuna da bir bak bence.

quote:

internet sitesindeki duyurunun ardından yazar Oktan Keleş’in avukatı Abdullah Egeli, İstanbul Fikri ve Sınai Haklar Hukuk Mahkemesi’nde Pana Film Dağıtım, Pana Film Sinema, Pana Film Yapım şirketleri ve Necati Şaşmaz aleyhine dava açtı. Avukat Egeli, müvekkilinin yazar olduğunu, ileride roman olarak yayımlayacağı eserlerinin kurgusunu yaparak, bir internet sitesinde yayınladığını anlatıyordu. Başvuruda Keleş’in 4 Haziran 2009’da, ‘Abdülhamit Han ve Robot Teknolojisi’ adıyla kurguladığı hikayenin kaynak alınarak bazı gazetelerde gerçekmiş gibi haber yapıldığı belirtiliyordu.
  • Adam arşiv yapmış. Bu seneryo olamaz. Etik meselesi. Ama gazetedeki resimler bana göre temsili. Ya başka ülke gazetelerinden alınmış, ya da hayali olabilir. Bilemem. Bu gazetenin gerçek olmaması Okan Keleş arşivi yazdıktan sonra mümkün değil.

• quote:

Orijinalden alıntı: destroyer39
    @ar_tryk
    Sen yine araştır da, şuna da bir bak bence.
    quote:

internet sitesindeki duyurunun ardından yazar Oktan Keleş’in avukatı Abdullah Egeli, İstanbul Fikri ve Sınai Haklar Hukuk Mahkemesi’nde Pana Film Dağıtım, Pana Film Sinema, Pana Film Yapım şirketleri ve Necati Şaşmaz aleyhine dava açtı. Avukat Egeli, müvekkilinin yazar olduğunu, ileride roman olarak yayımlayacağı eserlerinin kurgusunu yaparak, bir internet sitesinde yayınladığını anlatıyordu. Başvuruda Keleş’in 4 Haziran 2009’da, ‘Abdülhamit Han ve Robot Teknolojisi’ adıyla kurguladığı hikayenin kaynak alınarak bazı gazetelerde gerçekmiş gibi haber yapıldığı belirtiliyordu.

Birşey değil araştırırken ilk bulacağı robot benim uzmanlık alanımdan bir robot olacak!
    Tanıdığım Ar_tryk' senin yazdığına " mahkeme sonucunu bekleyelim bakalım " diye cevap verir kesinlikle!

• quote:

Adam arşiv yapmış. Bu seneryo olamaz. Etik meselesi. Ama gazetedeki resimler bana göre temsili. Ya başka ülke gazetelerinden alınmış, ya da hayali olabilir. Bilemem. Bu gazetenin gerçek olmaması Okan Keleş arşivi yazdıktan sonra mümkün değil.

Peki adam niye dava açmış? Şaka mı yapıyor?
  • 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.