Şimdi Ara

Apple, piyasa değeri ve gelirden sonra Microsoft'u kar olarak da geride bıraktı

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
34
Cevap
0
Favori
3.843
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Yaklaşık 14 sene içersinde iflasın eşiğinden dönerek eski günlerinden daha iyi bir seviyeye gelmeyi başaran Apple, özellikle yazılım alanında en büyük rakibi olan Microsoft'a finansal anlamda üstünlük kurmaya devam ediyor.


    Geçtiğimiz yılın Mayıs ayında piyasa değeri olarak Microsoft'u geçmeyi başaran ve bu alanda Microsoft'a yaklaşık 105 milyar dolar gibi büyük bir üstünlük kuran Apple, 6 ay önce Microsoft'u 15 yılın ardından çeyrek geliri olarak geriden bırakmasından sonra; 2011 takvim yılının 1.çeyreğinin karları baz alındığında rakibini geçmeyi başardı.


    Her iki firmanın son çeyrek verilerinin kıyaslaması şöyle;







  • Tmm ikiside teknoloji firmasıda birisi kac personel calıstırıyor diger kac personel calıstırıyor bunlarıda dusunmek lazım sonucta Gelir - Gider = Kar ise giderleride verme sansınız varsa verirseniz degerlendirme daha adil olur kanaatindeyim.

    SAYGILARLA
  • Fanlar saolsun derler artık.(körü körüne firmayı savunanlara bu sözüm.Yanlış anlaşılmasın) Microsoft süper über değil ama iyi. Ve o gelirlerin büyük bölümü iPad-iPhone satışlarındandır. Hava atmak için iPhone-iPad alanlar varken ve o kadar parayı veren varsa o firma batmaz tam tersine gelirlerde başa oturur. Hakkını vererek kullananlar, işi için gerekli olanlar ve tarafsız olanlara(ne kullandığı önemli değil.) değil bu sözlerim tekrar belirteyim. Bir arkadaşımın dediği gibi: "Bu devirde aç olmak önemli değil, açlıktan kıvranmak önemli değil, insansın veya kara cahilin önde gidenisin önemli değil, önemli olan elindeki telefon, altındaki araba, üstündeki pahallı kıyafettir." Bence doğru da diyor, bir de yine arkadaşımın bir sözü daha var: "Son model bir iPhone alıp arkasındaki kemirilmiş elma gözükecek şekilde tutup bütün gün öyle dolaşıcam. Bana bu halimle bakılmıyor(dikkatli) ama elimdeki iPhone olunca bakılıyor değil mi?" Yanlış mı? Usta çırağının elinde, daha dokunmatik nasıl kullanılır bilmeyen ekrana bastırırken kıracak tipler ve hatta geçenlerde gördüğüm sokakları temizleyen adam.. iPhone'u kullanabiliyor mu? Hayır ama elinde o olunca havalarından geçilmiyor. Açmış, tokmuş önemli değil onu için... Hakkını vererek kullananların elinde eskisin ama hava atmak için onu alabileceğini göstermek için alanlar lütfen almasınlar ergen telefonu gibi herkeste görmek güzel olmuyor...




  • İphone um yok hiç bir Apple ürünü kullanmadım bu zamana kadar ama insanlar istediğini almakta özgür. kimisinin çok parası var Porsche 997 GT2 RS Limited Edition a biner kimisinin durumu ortadır Opel Astra ya biner. Canı isteyende hiç bir özelliğini kullanmadığı iphone4 ünü alır sağda solda havasını atar. Burada asıl sorun milletin parasıyla hava atması değil
    paraya zenginliğe lükse göre insanlara muamele edilmesidir. bunuda yapan bizleriz.
  • microsoft donanımdan ziyade yazılımla bu ciroyu elde eden bir firma.. ama appleın bu karının çok çok büyük bir kısmı donanım satışındandır. doğal olarak elma=2, armut=1 diyerek böyle bir karşılaştırma yapmak çok çok yanlış olur. bir arabayla bir arabayı kıyaslarsınız bir arabayla otobüsü değil.. neden mercedesin karı ile appleın karı karşılaştırılmıyor? çünkü aralarındaki fark oldukça bariz ama microsoft ilede aralarında böyle bir fark var. microsoft tarihinin en başarılı windowsunu çıkardı ve şimdiye kadar 350milyondan fazla sattı. appleda mı işletim sistemi sattı! böyle karşılaştırma olmaz... kulvarlar aynı değil.. ha zune satışları ile ipod satışlarını karşılaştırabilirsin ama bu yanlış..
  • evet yine applela ilgili olumlu haber ve altına kompleksli bir yorum.
    yok hakkıyla kullanana bir şey demezmiş ama dokunmatik ekranı kullanmayı bilmeyenin bile cebindeymiş iphone
    size ne bunlardan? insanların parasını neye nasıl harcadığı nasıl kullandığı sizi neden ilgilendiriyor?
    adam isterse 2 tane iphone alır hiç kullanmaz. yani durum bildiğiniz zenginin parası züğürdün çenesini yorar durumu.
    fakir olup alan ben hiç görmedim ama onların da kendi tercihi. Adama gidip sen fakir olduğun halde iphone alıyorsun toplumu yozlaştırıyosun falan mı demeli o zaman.
    aşın artık bu konuları memlekette bundan çok daha önemli bir sürü sorun var. Kim iphone almış kim almamış hiç önemli değil.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi dark-knight -- 1 Mayıs 2011; 19:49:33 >
  • aynen katiliyorum.
    genelde ulasilamayan ciger hakkinda yapilan yorumlar bunlar.

    quote:

    Orijinalden alıntı: dark-knight

    evet yine applela ilgili olumlu haber ve altına kompleksli bir yorum. yok hakkıyla kullanana bir şey demezmiş ama dokunmatik ekranı kullanmayı bilmeyenin bile cebindeymiş iphone size ne bunlardan? insanların parasını neye nasıl harcadığı nasıl kullandığı sizi neden ilgilendiriyor? adam isterse 2 tane iphone alır hiç kullanmaz. yani durum bildiğiniz zenginin parası züğürdün çenesini yorar durumu. fakir olup alan ben hiç görmedim ama onların da kendi tercihi. Adama gidip sen fakir olduğun halde iphone alıyorsun toplumu yozlaştırıyosun falan mı demeli o zaman. aşın artık bu konuları memlekette bundan çok daha önemli bir sürü sorun var. Kim iphone almış kim almamış hiç önemli değil.




  • Microsoft sadece yazılım ile bu değerde kazanıyosa vay apple haline... ama yinede apple hellal olsun arap atı gibi açıldı
  • @Harbinur @dark-knight kedi ciğer meselesi değil iş. İstesem bende alabilirim ama herkeste olan telefonu almak istemedim ve esnek bir işletim sistemli cihaz istediğim için Galaxy S aldım ama SGS2'e de terfi etmeyi düşünüyorum yani ulaşamadığımdan değil. Başka bir firmayı örnek vereyim: Nokia. üst segment telefonu var diyebilir misiniz?(düzgün ve rakipleriyle başedebilecek güçte) Yok.Nasıl Nokia kullanan kesim belli ise(genelde orta yaş ve üzeri) Apple alanlarda ülkemizde bilinçsiz kesim çoğalıyor ve firmanın imajını (bana göre)zedeliyor. Ferrari'ye tüp taktırmaya çalışan Türk'ün elinden aracı alınıyorlarsa(firmanın imajı zedelenmesin diye) Apple değil belki ama tüketiciler kendilerine bir bakması lazım. Kullanılmayacak şeye fazladan o kadar para vermek akıl karı değil. Çok parası olur olmaz beni ilgilendirmez ama cahil olduktan sonra para da varsa halkımız saolsun üstüne başına göre insan yerine konuyorsunuz bu toplumda. Arada yok mu düzgün insan? Var ama kaç kişi?

    Eksileyen eksilesin. Üstünüze giydiğiniz kıyafete, elinizdeki telefona, cebinizdeki paranıza ve altınızdaki arabaya göre değerinizin biçildiği bir toplumdayız...



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Firaristt -- 1 Mayıs 2011; 20:25:58 >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: Firaristt

    @Harbinur @dark-knight kedi ciğer meselesi değil iş. İstesem bende alabilirim ama herkeste olan telefonu almak istemedim ve esnek bir işletim sistemli cihaz istediğim için Galaxy S aldım ama SGS2'e de terfi etmeyi düşünüyorum yani ulaşamadığımdan değil. Başka bir firmayı örnek vereyim: Nokia. üst segment telefonu var diyebilir misiniz?(düzgün ve rakipleriyle başedebilecek güçte) Yok.Nasıl Nokia kullanan kesim belli ise(genelde orta yaş ve üzeri) Apple alanlarda ülkemizde bilinçsiz kesim çoğalıyor ve firmanın imajını (bana göre)zedeliyor. Ferrari'ye tüp taktırmaya çalışan Türk'ün elinden aracı alınıyorlarsa(firmanın imajı zedelenmesin diye) Apple değil belki ama tüketiciler kendilerine bir bakması lazım. Kullanılmayacak şeye fazladan o kadar para vermek akıl karı değil. Çok parası olur olmaz beni ilgilendirmez ama cahil olduktan sonra para da varsa halkımız saolsun üstüne başına göre insan yerine konuyorsunuz bu toplumda. Arada yok mu düzgün insan? Var ama kaç kişi?

    Eksileyen eksilesin. Üstünüze giydiğiniz kıyafete, elinizdeki telefona, cebinizdeki paranıza ve altınızdaki arabaya göre değerinizin biçildiği bir toplumdayız...

    Bu bakış açısı günümüz ekonomi ve marketing gelişiminde uygun değil artık. Kapitalist sistemin reklam vasıtasıyla medya üzerinden yaptığı baskı bu durumu doğuruyor. Ben 17-18 yaşında iken beğenmediğim insanlar uzun marlboro içiyor diye içmiyordum. Şöyle yaparsınız, sizin kültür ve gelir düzeyinize uygun olmayan restoran veya tatil yöresine değil başka yere gidersiniz ancak bir malı kullanmayı bilmeyen kullanıyor diye almamazlık edemezsiniz. Bu kendinize yaptığınız haksızlık olur. Ben galaxy S i sevmedim(tercihim bu yönde) ancak htc desire hdyi sevdim. Illa iphone için söylemiyorum, ister alır ister almazsınız ama 100 kişiden 10 tanesi hava atmak için almışsa yapacak birşey yok. Dünya üzerinde her mal için parasını hakediyor veya etmiyor diye düşünme hakkımız var, buna katılıyorum.




  • öncelikle teknoloji bir merak bir hevestir insanlar pahalı telefonları cebinde çok para olduğu yada aşırı zengin olduğu için kullanmıyor adam pahalı yada ucuz almışsa helal olsun kullansın parasını kimse ödemiyor kendisi ödüyor bize laf düşmez tamamen zevk meselesi.
  • Windows u herkes orjinal kullansa Microsoft'un karına kimse yetişemez.
  • @Rusty

    +1
  • quote:

    Windows u herkes orjinal kullansa Microsoft'un karına kimse yetişemez.


    Satılan Laptopların yanında windows'u zorla dayamasalar insanlara o zamanda microsoft'un karı acayip düşer.
  • Tebrik etmekten başka yapacak bir şey yok.
  • quote:

    Tebrik etmekten başka yapacak bir şey yok.


    A olurmu hiç. Saçmasapan şeyler yazıp, b.k atmak varken insanların herhangi bir başarıyı tebrik ettiğini gördünüzmü hiç?
    Daha durun. Ne zırva yorumlar yazılacak bu konuya...
  • Apple fanı değilim yani kendisine değil ama ürünlerine hastayım.İmac ve macbook air en çok almak istediğim elektronik cihazlar.Belki hiçbir zaman alamayacağım ama olumsuz konuşmak olmaz yinede firma adına.Cidden ürünleri pahalı değil çok pahalı.Keşke fiyatları uygun olsada alabilsek.Apple'a kızdığım tek nokta isim değeri olarak ürünlerinin üstüne çok fazla bir fiyat koyması zaten firmanın amacı bana göre ürünleri belli bir fiyatta tutup elit tabakaya satmak ve apple markasını ayak altı yapmamak olsa gerek bu stratejide çok iyi tutuyor.Marka ve firma değerleri yukarda


    Apple tükiyede iphone ile çok büyük başarı gösteriyor onun haricindeki ürünleri türkiyedeki alıcıların ekonomik olarak boyunu aşıyor.Zaten iphoneyi alan bile 12-24 ay taksit yaparak alabiliyor,çoğu kesim.


    Not: Dargelirlilik yapmıyorum fakat yapmak zorunda kalıyorum apple ürünleri karşısında




  • quote:

    Orijinalden alıntı: mertgraph1979

    quote:

    Windows u herkes orjinal kullansa Microsoftun karına kimse yetişemez.
    Satılan Laptopların yanında windowsu zorla dayamasalar insanlara o zamanda microsoftun karı acayip düşer.


    o zaman ne kullanacaksın kopya windows mu yoksa linux mu
  • yazılım yapan bir firma ile bilgisayar ve akıllı telefon üreten bir firmayı karşılaştırmak ne kadar doğru bilemiyorum ama ikisi de kendi işinde önder dir
  • quote:

    o zaman ne kullanacaksın kopya windows mu yoksa linux mu


    İnsanlar her yeni çıkan windows sürümlerine para harcamak istemeyebilir. Mesela Windows Vista Service pack 2 kullanan biri windows 7'e para vermek istemeyebilir. Yada hala xp ile yoluna devam etmek isteyebilir. Bu yeni bir laptop alırken, yada markalı bir masaüstü bilgisayar alırken kullanıcının tercihine bırakılmalıdır.

    Tabiki windows yerine linux'ta tercih etmek isteyebilir kullanıcılar.
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.