WEB CAM' IN BÖYLESİ (Tüm Sürüm)

Tüm forumlar >> [Donanım / Hardware] >> Teknik Yardım

freegen -> WEB CAM' IN BÖYLESİ (29 Kasım 2005; 21:27:01)

Selam arkadaşlar, yaklaşık bir haftadır sınırlı bütçemle bir web cam almaya çalışıyorum, bu forumda bu konu üzerine açılmış tüm yorumları okudum, çevresel deneyimleri de dikkate aldım ve internette de araştırdım, derken şöyle bir ürün gördüm, bunun için ne dersiniz hiç kullananınız oldumu, bu konuda sizlerden teknik olarak destek istiyorum lütfennnnn, sonra şişirme balon gibi patlayıp, mor rengin bana yakışıp yakışmadığını araştırmak zorunda kalmayayım. Aşağıda adı geçen ürünle ilgili teknik verileri veriyorum.
PIRANHA PC 189 1.3 MEGAPİKSEL AYARLANABİLEN IŞIKLI + MİKROFONLU + 10X DİJİTAL ZOOMLU WEBCAM
1.3 Megapiksel ayarlanabilen ışık şiddet seviyeli ve mikrofonlu webcam
1280 x 960 Piksel maksimum çözünürlük
Dahili mikrofon
Notebook ile kullanabilme (Mandallı sistem)
10X Dijital Zoom Özelliği (Türkiye’de ilk kez Piranha™ Webcamlerde)
Dijital zoom özelliği ile web kameranızın odaklandığı görüntüyü 10 kata kadar yakına getirebilirsiniz.
Yukarı aşağı – sağa sola 360 derece hareketli üst metalik gövde
Beyaz renkli Led aydınlatma ışıkları (Toplam güç: 8 Lux)
Işık seviyesini kablo üzerindeki kontrolden “manuel” olarak ayarlayabilme
Işık seviyesini kontrol özelliği sayesinde, “sensörlü aydınlatmalarda” meydana gelen “ortamdaki şık değişimine bağlı kontrolsüz yanıp-sönme” veya “istemediğiniz zaman ışığı kapatamama” gibi aydınlatma sorunları olmayacaktır.
MagicHands™ Resim efekti özelliği
Piranha™ web kameranızdan tam 14 farklı resim efekti ile görüntü alabilir (MagicHands™) ve karşı tarafa da efektli olarak gönderebilirsiniz.
Resim efektleri : Siyah beyaz, Sepia (Eski zaman), Block (Küçük kareler), Shift, Glass Tile (Cam kiremit), Relief, Cama vuran yağmur damlaları (hareketli), Canvas (Dokuma), Particle, Mosaic, Negative, TV (Televizyon izleme), Dithering, Paint
FunnyFrame™ Çerçeve içinden görüntü özelliği
Piranha™ web kameranızı kullanırken, karşı tarafa görüntünüzü özel tanımlı çerçeve efekleri ile gönderebilirsiniz. (FunnyFrame™) Çerçeve efektlerinden bazıları: Gece görüşlü dürbünden bakış, Süikast silahından bakış, Çiçekler arasından, Kalpler arasından. (Not: Ayrıca kendi çerçevelerinizi de oluşturup, kullanabilirsiniz. Mesela Televizyonun içinden konuşuyormuş gibi)
Görüntü aynalama (Mirror) özelliği: Görüntüyü sağa/sola veya yukarıya/aşağıya döndürebilir, bu sayede kameranızı her pozisyonda kullanabilirsiniz. (Başa aşağı bile)
MSN Messenger® ve Yahoo Messenger® gibi başlıca yazılımlarla uyumludur.
6 Katman yüksek kaliteli CMOS optik glass lens
Video kayıt ve konferans
30 fps (CIF), 15 fps (VGA) görüntü akış hızları
Otomatik beyazlık kontrolü / Arka plan ışığı dengeleme
Resim keskinlik kontrolü
Parlaklıklık ve kontrast kontrolü
USB arayüz
Daha kolay kullanım için kablo uzunluğu yaklaşık 2 metredir.
2 yıl garanti
Birlikte gelen ek yazılım özellikleri
Güvenlik&Gözetim amaçlı, programlanabilir ve harekete duyarlı olarak resim veya video çekimi (Motion Dedector - Alarm)
Alarm anında çekilen resmi veya videoyu e-mail ile gönderme
Alarm anında siren çalma
LAN kullanım desteği
Video mail gönderebilme
Video konferans
Video çekimi
Greeting card maker
Özel resim efektleri

tirabzonli -> Cevap: web cam' ın böylesi (29 Kasım 2005; 21:46:38)

Fiyatını da söylede ona göre birşey diyelim

freegen -> Cevap: web cam' ın böylesi (29 Kasım 2005; 21:59:59)

doğru yawww pardon, kdv ve kargo dahil 37 YTL.

tirabzonli -> Cevap: web cam' ın böylesi (29 Kasım 2005; 22:02:53)

Fiyatı çok uygun.Bence kaçırma

fener1907bahce -> Cevap: web cam' ın böylesi (29 Kasım 2005; 22:24:35)

hocam bi dünya özellik yazmısın sen ya sadece 37 se ii al bencede.
ısıklarının ıstenmedıgınde yanmaması cok ıı bısey benımkı acıp ısık ledını acıp kapamalı yapmayı dusunuyorum. olur olmaz yerde yanıyo
not:aynı fıyata kargo dan deılde bi tanıdık bılg.alsan begenmedın gotur deıstır. boyle kucuk seylerı bu sekılde almak ıı oluyo. 4 model alıp test edıyom sonra ver gerı.

pollock -> Cevap: web cam' ın böylesi (29 Kasım 2005; 22:25:36)

37 iyi. arakadaşa 30 ytl ye aldık üzerinde 4 tane led var ışıgın az olduğu yerlerde otomatik yanıyor. markasını bilemiyecegim. oda ışıgında güzel sonuç veriyor.

freegen -> Cevap: web cam' ın böylesi (29 Kasım 2005; 22:29:55)

ONBAŞIM SAOL DA BEN İZMİR' DEYİM VE BU ÜRÜNÜ BİTEK İNT. TE Kİ ALIŞ VERİŞ SİTELERİNDE BULABİLİYOM, YANİ İZMİR KAZAN BEN KEPÇE AMA BU ÜRÜN YOK, ANCAK BUNUN BENZERİNİ BULABİLDİM, ONUNDA SADECE 1.3 MP VE IŞIĞININ AYARLANABİLDİĞİNİ ÖĞRENEBİLDİM, PEGASUS MARKA, FİYATIDA 39-YTL KDV DAHİLDİ.

freegen -> Cevap: web cam' ın böylesi (29 Kasım 2005; 23:21:40)

eeee arkadaşlar kimsenin bi fikri yokmu yahuu.

aGGr3ss1v3 -> Cevap: web cam' ın böylesi (29 Kasım 2005; 23:45:17)

apache 32 ytl çok memnunum...

SkiNNy -> Cevap: web cam' ın böylesi (30 Kasım 2005; 0:08:34)

o paraya apache alınır [sm=s15.gif]

piranha miranha bu ne kardeşim yakında shark mhark çıkar [8D]

DIGITAL -> Cevap: WEB CAM' IN BÖYLESİ (5 Aralık 2005; 12:31:33)

BEN DE SİPARİŞ ETTİM PIRANHA' YI HEPSIBURADA' DAN. GELECEK BAKALIM BUGÜN YARIN. SANA ÇARŞAMBA FALAN ANLATIRIM. AMA 1.3 MEGAPIKSEL' İ TEST EDEN BİRŞEY OLSA İYİ OLURDU.

@volki@ -> Cevap: WEB CAM' IN BÖYLESİ (5 Aralık 2005; 12:55:15)

Bence fiyatı çok uygun.Kaçırma[:'(](1.3mp olduğundan..)

nadir_en -> Cevap: WEB CAM' IN BÖYLESİ (5 Aralık 2005; 14:38:10)

özelliklerine göre fiyatı iyi imiş..
ama marka da hiç duyulmamış bir marka...
dikkatli olmak lzaım.. hani dükkandan görerek
deneyerek alsan tamam diyeceğim ama internetten
biraz sakat aslında...

egzantirig -> Cevap: WEB CAM' IN BÖYLESİ (5 Aralık 2005; 15:25:43)

ne kadar cok özelligi varmıs öle ya[sm=o_o.gif]

bu kadar özellige 37 az [8D][8D]

istavrit -> Cevap: WEB CAM' IN BÖYLESİ (3 Ocak 2006; 12:15:49)

arkadaşlar ben aldım bu kamerayı. gerçekten fiyatına nazaran iyi bir makina. birtek video kaydını başaramadım. ışığın ayarlanabilmesi olayı çok iyi. görüntü efektleri gayet güzel. ürünü alanlar video kaydını bi denesinler ve açıklasınlar.

tufan1987 -> Cevap: WEB CAM' IN BÖYLESİ (3 Ocak 2006; 12:49:11)

hem hızı hemde vga kalitesi açısından logitech i öneririm çok iyi kesinlikle öneririm fiyatıda uygun

http://www.logitech.com/index.cfm/products/details/EEUR/EN,CRID=2204,CONTENTID=10860
iyi düşün bikerede en doğrusunu al [:'(]

hocam69 -> Cevap: WEB CAM' IN BÖYLESİ (3 Ocak 2006; 18:20:54)

Apache web cam önerdiniz. Ben de buradaki yorumlara inanıp aldım. Çok aptal bir şey. 10 dakikada insanın gözünü mahvediyor ışıkları. Kapatma düğmesi yok birşeyi yok. Daha resim çekme olayını bile anlayamadım. Işıkları gündüz yanmıyor ama gece yanıyor ve gözleri mahvediyor. Bilgisayarın usb sine takamıyorum. Çünkü taktığımda sürekli ışıkları yanıyor. Ben de kullanacağım zaman tak çıkar yapıyorum. [>:]
Apache olsun, piranha olsun hepsi ÇİN MALI. Başka birşey demeye gerek yok sanırım.

erdem12 -> Cevap: WEB CAM' IN BÖYLESİ (3 Ocak 2006; 22:14:28)

[sm=s18.gif][sm=s18.gif] Bu wep cam için daha öncede forum açılmıştı. Ben kullandım. Gercekten harika bir ürün. sadece kurariken biraz zorlanabilirsin. 1.3mp vede harika bir görüntüsü var. Pişman olmazsın. Aşağıdaki link'e bir bak istersen[sm=s18.gif]

http://forum.donanimhaber.com/m_4870834/mpage_1/key_//tm.htm#4977641

tafesan -> Cevap: WEB CAM' IN BÖYLESİ (25 Ocak 2006; 7:01:44)

quote:

Orjinalden alıntı: hocam69

Apache web cam önerdiniz. Ben de buradaki yorumlara inanıp aldım. Çok aptal bir şey. 10 dakikada insanın gözünü mahvediyor ışıkları. Kapatma düğmesi yok birşeyi yok. Daha resim çekme olayını bile anlayamadım. Işıkları gündüz yanmıyor ama gece yanıyor ve gözleri mahvediyor. Bilgisayarın usb sine takamıyorum. Çünkü taktığımda sürekli ışıkları yanıyor. Ben de kullanacağım zaman tak çıkar yapıyorum. [>:]
Apache olsun, piranha olsun hepsi ÇİN MALI. Başka birşey demeye gerek yok sanırım.

abi sordunmu ışıkları ayarlanabiliyormu diye ? apache istediği kadar güzel göstersin o ayarlanamayan ışıkları sağolsun benim gözümde 0 dır.Benim gece lambasına ihtiyacım yok üzerinde bana maximum kontrol sağlıycak ürüne ihtiyacım var uygun fiyata.Piranha da çin şu bu malı da ısıkları ayarlanabiliyor. :D herkezi dinleme bir bak özelliklerine herkez piranha da iyi diyor ışıkları ayarlanıyor da bak.ondan alman lazımmış. apache yi tak çıkarla geçmez hayat

ömerözkan -> Cevap: WEB CAM' IN BÖYLESİ (25 Ocak 2006; 9:46:31)

ŞİMDİDE FLY ÇIKARDI 1,3 MP DÜŞÜNEBİLİRSİN.35 YTL

ferrari_tec -> Cevap: WEB CAM' IN BÖYLESİ (25 Ocak 2006; 13:00:41)

ben aldım ondan güzel fena değil ama 1.3 mp değil kesinlikle alınca sende anlıycaksın
ben bütün ayarlarına baktımen fazla 640*480 oluyo çözünürlük ama web cam olarak görüntüsü net güzel alınabilir

JjJj -> Cevap: WEB CAM' IN BÖYLESİ (25 Ocak 2006; 14:00:39)

[:'(]

bulent35220 -> Cevap: WEB CAM' IN BÖYLESİ (26 Ocak 2006; 8:53:31)

uyduruk çin mallarına [:-]

SayGili -> Cevap: WEB CAM' IN BÖYLESİ (26 Ocak 2006; 12:56:43)

arkadaşım ürünü alırsan bizede izlenimlerini sun lütfen.bizde aydınlanalım iyiyse alırız.banada lazım[:(]

KaFFa -> Cevap: WEB CAM' IN BÖYLESİ (26 Ocak 2006; 16:55:43)

zoom özelliği nasıl kullanılıyor ? bitürlü bulamadım

ahmetdede -> Cevap: WEB CAM' IN BÖYLESİ (26 Ocak 2006; 17:04:51)

bunu hangi siteden sipariş verdiğinide yazarmısın?

KaFFa -> Cevap: WEB CAM' IN BÖYLESİ (27 Ocak 2006; 7:49:23)

hepsiburada.com

KaFFa -> Cevap: WEB CAM' IN BÖYLESİ (27 Ocak 2006; 8:14:54)

ben aldım hepsiburada.com'dan piranha 1211 modelini..2 gün içinde elime ulaştı.. kredi kartına istediğin kadar taksidi de yaptiriyosun :) kameraya gelincede ayna gibi görüntüsü var...anlatılan çoğu özelliğini çalıştırdım.. resim olarak 800*600 resim aldım en fazla...ışıkları falanda süper, geceleyinde gündüz gibi görüntü veriyo.. daha önceden philips 820k webcam.im vardi..70milyona falan almıştım zamanında bide..iyi olsun marka olsun falan dedik.. o kadar irenç bi kameraydı ki çöpe atsan yeridir... şimdi mutluyum :)

AudiA6 -> Cevap: WEB CAM' IN BÖYLESİ (27 Ocak 2006; 9:31:19)

yaw ben philips pvc840k modeli var herhalde 110 ytl fln ccd sensör var ondan aldıracaktım babam gitmiş olivetti almış hepsi aynı zaten Olivetti,apache,casper,pegasus bir iki marka daha vardı unuttum.görüntü takılıp duruyo almadan önce bazıları çok az takılıyo dediler.bu nasıl düzelir?çözünürlüğü fln mı düşürecez? bilgisayarı kapatıyosun ışıklar açık kalıyo ışıklara acıyom kapatıyom[8D] 50 ytl vermiş+golddan almış değiştireceklermi bilmiyorum[8D]

apocaliypse -> Cevap: WEB CAM' IN BÖYLESİ (27 Ocak 2006; 10:45:19)

super bi cihazmis yaa bende tukkana alayim bari satarim üç bestane

AudiA6 -> Cevap: WEB CAM' IN BÖYLESİ (27 Ocak 2006; 11:11:39)

hattan da olabilir dediler o kadar takılmaması lazım dediler bakalım şundan almaya gidiyorum PHILIPS SPC900NC 1.3MP CCD 90fsp,D.ZOOM,YÜZ TAKİBİ

KaFFa -> Cevap: WEB CAM' IN BÖYLESİ (27 Ocak 2006; 13:29:46)

walla bende philips 820k webcam vardı çöpe attım söyliyim..bi kamera bu kadar iğrenç olamaz.. sırf markalı diye bide acaip pahalı

ceyarr -> Cevap: WEB CAM' IN BÖYLESİ (27 Ocak 2006; 17:23:51)

Piranha PC1211 aldım ben bir iki ay kadar önce PC 189'dan tek farkı 3'er sıradan 2 sıra 6 adet ışığının olması. PC189 ise toplam 4 ışıklı ve kafa kısmı yuvarlak, benim aldığım kare. Bütün özellikleri aynı.

Çok iyi bir kamera, şiddetle tavsiye ederim. PC1211 modelini tercih ederseniz daha çok ışıklı bir kamera almış olursunuz, ışıkları zaten istediğinizde kablosunun üzerindeki ayar düğmesinden ayarlayabiliyorsunuz.

Bu kameraya fiyatına göre iyi demek, kameraya haksızlık etmek olur. Piyasadaki kat kat daha pahalı ve markalı kameraların çoğundan kat kat iyi bir kamera dersem yalan olmaz. Işıkları gözümü aldığı için genellikle ışığı kapalı olarak kullanıyorum. Monitörün ışığı bile çok çok yeterli. Görüntü kalitesi kelime yerindeyse perfect. Çektiği fotoğraflar da gayet tatmin edici.

Birçok da özelliği var. İçerisinden çıkan yazılımla pek çok şey yapabilmek mümkün. Hele güvenlik kamerası olayı çok iyi [:'(]. Pcniz açıkken kamerayı güvenlik kamerası olarak ayarlayıp evden çıktığınızda. Eğer odaya biri girerse. Hem sesli alarm verebiliyor. Hem de sessiz olarak (bilgisayarınız internete sürekli bağlıysa) bulunduğunuz,istediğiniz bir yere kaydettiği foto ya da videoyu (video veya foto, bunu siz seçiyorsunuz) mail olarak atıyor..

BUNDAN BAŞKA WEBCAM ALINMAZ [;)]
E TABİ 200 DOLAR VERİP BOMBA GİBİ BİR LOGITECH ALACAKSANIZ O BAŞKA [:D] ama değmez...

Ben çoğu markayı denedim, kafayı kırma raddesine geldim. Kimi iyi, ışığı sönmüyor falan... Yukarıda telaffuz edilen markalar arasından, Logitech hariç, hiçbirinin elle tutulur bir yanı yok..

Ha bir de çoğu aynı kasayı kullanıyor. Aşağıda ilk resimdekinden. Fason üretiliyor sonuçta.. Olivetti,casper,vs.. hepsinin dış görünüşü aynı. Ama bunun da dış görünüşü aynı onlarla diye aldanıp yabana atmayın. Mekanizması kesinlikle aynı değil. Alın ve sonra da bana Allah RAzı olsun diyin, sevaba gireyim [:D]

ulan amma iddialıyım ha, sanki ben üretiyorum [sm=ebebe.gif]

[image]local://upfiles/9505/91776A80997E4CC8BC96CF5F72B9AC6D.jpg[/image] PC1211

[image]local://upfiles/9505/2AA0B061C1574DA9BE823C882EBC5830.jpg[/image] PC189

ceyarr -> Cevap: WEB CAM' IN BÖYLESİ (27 Ocak 2006; 17:29:35)

quote:

Orjinalden alıntı: KaFFa

Dostum valla şu an işyerindeyim, nereden buldum hatırlamıyorum ama. Cdsini yüklediğinde Zoom diye bir şey yüklüyor. İkonu Dürbün şeklinde. Ben onu masaüstüne aldım. Zoom yapacağım zaman tıklıyorum. Aşağıya saatin oraya yerleşiyor. Ona da tıkladığında küçük bi pencere açılıyor. Oradan Zoom özelliğini aktif hale getirip ne kadar zoom yapmak istiyorsan ayarlıyorsun [:'(]

KaFFa -> Cevap: WEB CAM' IN BÖYLESİ (28 Ocak 2006; 11:22:43)

quote:

Orjinalden alıntı: ceyarr

quote:

Dostum valla şu an işyerindeyim, nereden buldum hatırlamıyorum ama. Cdsini yüklediğinde Zoom diye bir şey yüklüyor. İkonu Dürbün şeklinde. Ben onu masaüstüne aldım. Zoom yapacağım zaman tıklıyorum. Aşağıya saatin oraya yerleşiyor. Ona da tıkladığında küçük bi pencere açılıyor. Oradan Zoom özelliğini aktif hale getirip ne kadar zoom yapmak istiyorsan ayarlıyorsun [:'(]

tamam buldum kardeş saolasın :):)
şimdi de şu güvenlik kamerası özelliği kaldı :) bu vp-eye adlı yazılımlamı yapılıyor acaba ?

derkin -> Cevap: WEB CAM' IN BÖYLESİ (28 Ocak 2006; 11:41:55)

1211 alacaksan al arkadaşım.Bu piranha çok tartışıldı.Size hala kullanan biri olarak söylüyorum almayı düşünen varsa okusun ;
bir kere 1211 i alacaksın çünkü 6 led ışık ve 12 lux(diğeri 4 led ve 8 lux)
Fiyatı bidolu.comda 35,4 ytl idi 2 tane sipariş verdim kargo filan 70 küsür tuttu.
Verdiğim sipariş 2 günde geldi(istanbuldayım.ya bidolu.com un iyi ticaret anlayışı ya da ups kargonun anlayışı.Ama bugune kadar ne aldıysam bidoludan hiç bir sorunum olmadı)

gelelim kameraya ; bazı arkadaşlar dandik çin mallarına BAN atmış.Haklıdırda.pegassus piranha hatta muhtemelen olıvettı codegon apache gibi ürünler(bu tip webcamleri için konuşuyorum) hepsi bir fabrikada yapılan ve üstüne marka yapıştırılan mallar.Ancak işin birde şu kısmı var.Bundan önceki web camin creative vista plus(piyasa değeri 30 ytl-ben 20 ye bırakıyorum :) ) ve hiç memnun değilim.Görüntü takılması karanlıkta bir işe yaramaması v.b. bir sürü problemi var o yüzden pek iyi değil.Şimdi diyeceksiniz ki peki bu creative philips gibi markalar bu işi yapacak teknolojiye sahip değil mi?Tabiki sahip ama en düşük 70 ytl karşılığı.Ve cmos sensorlu(yani görüntü böyle nokta nokta gibi görünür.Bildiğimiz dandik cep telefonu kameraları veya 5 mp ve 80 milyonluk foto makinaları gibi) eeee 70 ona verene kadar 130 ytlye ccd sensörlü(yani görüntü kalitesi cmosa göre daha iyi----not daha iyi olarak bahsettiğim bizim kullanım amacımıza göre çünkü d-slr fotoğraf makinaları yani dijital profesyoneller cmos kullanır ama 10-23 megapıxel arasındadır) philiipsi alırım.

1,3 mp olayı başlı başına bir aldatmaca.Zaten kutusundada hardware 500 k software 1,3 mp yazıyor.o yüzden aldanmayın ama yinede kalitesi iyidir.Türkçe menu vs denen bir sürü ıvır zıvırı var.

Yazılımı çok karışık ve çok kötü.Bu kadar kötü bir yazılım görmedim.Renkler iğrenç ötesi.Bir kere açtım bir daha açmadım.

Neyse alacak almayacaklara son uyarım.Pegassus olıvettı(olıvettı eskiden iyiymişte o niye bu kervana katılmış anlamadım) apache gibi ürünlerden hem ucuz hemde daha iyi gibi duruyor.

bu arada kutusu gelincce sizi şaşırtabilir.benim creativenin kutusunun 3 te 1 i o kadar küçük.Baktınız mı bunun içinden nasıl kamera çıkar dersiniz...

son olarak ;Dandik çin mallarına BAN.Ama bu benim açımdan web-cam için değil.çünkü kullanma oranınız az ise sadece msn de kullanıp veya bir yerleri kontrol etmek içinse alınır.Yok bu işi profesyonel yaparım derseniz tabiki philips ccd sensörlü(modelini hatırlamıyorum 135 ytl ydi) alın.Ama foto makina gibi ürünlerde asla çin malı almayın.Vereceğiniz paraya yazık olur.Gidin bir arçeliğe bekoya bakın.Fotoğraf makinaları var 1-2 model.Sonra birde keysmarta bakın prakticaya bakın.Hepsi birbirinin aynısı olan tek bir firmadan çıkan ürünlerdir.

Herkese kolay gelsin.

molik1980 -> Cevap: WEB CAM' IN BÖYLESİ (29 Ocak 2006; 5:52:06)

arkadaslar bu piranhadan bende aldım.off... problem, problem, problem... bır sorun var. camden kayıt yaptıktan sonra izlerken cızırtı sesi geliyor, aynı zamanda cam'in mikrofonu ile sesli chatte karsı tarafa cızırtı sesi gidiyormuş. bu problemi nasıl çözerim, ugrastım ama olmadı bir türlü,yardım istiyorum, eger sorun cihazdan ise, hepsiburada.com' dan aldım, biran evvel geri göndereyim.

ceyarr -> Cevap: WEB CAM' IN BÖYLESİ (29 Ocak 2006; 18:06:33)

Arkadaşım çok şey bekliyorsunuz 35 YTL'lik bir webcamden :) Ben msn'de kullanıyorum. Odamın duvarları da koyu renk boyalı. Odanın ışığını da kısıyorum kullanırken. Piranha canavar gibi gösteriyor. Bir de msn'de kamera açıkken kamera ayarlarına gelin orada 50Hz standart olarak kullanıyor onu 60 Hz yapın. Bir de "Backlight Comp" diye bir şey var, onu da açarsanız daha da bir aydınlık oluyor ve kameranın ışıklarını açmadan tabir-i caiz ise cillop gibi bir görüntü alıyorsunuz. Yazılımları öyle çok kaliteli değil elbet ama kurcalayıp öğrenince işinize yarayan bir iki şey bulabiliyorsunuz. Profesyonel amaçlı alacaksanız gidip ccd sensörlü bi logitech alın derim ama en az 150 doları gözden çıkarmanız gerek..

ceyarr -> Cevap: WEB CAM' IN BÖYLESİ (29 Ocak 2006; 18:11:23)

quote:

quote:

Orjinalden alıntı: ceyarr

quote:

tamam buldum kardeş saolasın :):)
şimdi de şu güvenlik kamerası özelliği kaldı :) bu vp-eye adlı yazılımlamı yapılıyor acaba ?

VP eye ile değil dostum. Yazılımı yükleyince başlat menüsüne VP EYE adlı bir menü oluşturuyor. Onun içerisinde "VIDEO MONITOR" diye bir şey var. Onu açıyorsun. Sağda yuvarlak bir göz çıkıyor. Onun hemen altında içerisinde el işareti olan bir yer var. ona tıklıyorsun onun içinde Security sekmesi var. Orayı kurcala biraz, çözersin. Güvenlik kamerası görüntü yakaladığında hangi ses ile alarm veriyor onu bile seçebiliyorsun :) Değişik alarm sesleri var :)

KaFFa -> Cevap: WEB CAM' IN BÖYLESİ (29 Ocak 2006; 20:10:23)

eywallah ceyarr :) çözdüm herşeyi çok basitmiş :)

Sayfa: [1] 2 3   sonraki >   >>

Valid CSS!

Forum Software powered by ASP Playground Advanced Edition 2.3
Copyright © 2000 - 2006 ASPPlayground.NET
0.8291016