Şimdi Ara

Sorun nerede bulamıyorum

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
10
Cevap
0
Favori
3.505
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Arkadaşlar yaklaşık 5,5 ay önce başlayan sorunubir türlü çözemedim.Önce 120 gb harddisk takılı pc inanılmaz yavaşladı oyunu falan boşverin bigisayarımı tıkladığında 5dk sonra sayfa açılıyor 5dk yüklüyordu hdd bad sectör olduğunu düşünerek biraz uğraşma sonucu pes ettim gittim 1 tb yeni hdd aldım üzerine windowsu kurdum bir müddet okadar sıkıntılı olmamakla beraber oyunlarda anormal yavaştı cpu sıcaklığından şüphelenmeye başladım pcyi 5-6 saat kapalıyken açtığımda biosta sıcaklığın 70 lerde gezindiğini gördüm.
    diğer eski pc yide kontrol etmeye başladığımda oda açılış sıcaklığı50 derecelerde idi. 2sinin termal macun yeniledim eskisi süper oldu hala kullanıyorum (gigabayte olsun çamurdan olsun)
    Ancak lga775 asrock anakartın fanı takarken tırnakları kırdım gittim cpu fanı yeni aldım.

    Temiz bir windows 7 64 bit yükliyeyim dedim demez olaydım.
    Format atarken MAVİ EKRAN hatası almaya başladım xp win7 32 bit win7 64 bit yok hepsinde mavi ekran biri ntdlr eksik biri boot eksik başka cd lerle kurulum denedim internetten indirip kurmayı denedim yok çözemedim en son 1tb hdd lowlevel format attım aşşağı yukarı 48 saat sürdü yaklaşık 5 saattir format atmaya çalışıyorum mavi ekran hatası veriyor.
    hata kodu bu stop: 0x00000024 (0x00190203,0x899c6a00,0xc0000102,0x00000000
    bu arada anakartı 2-3 kere komple söktüm yeniden kurdum ram slotlarını değiştirdim kafam durdu artık ....







  • DSKCHK /R yaptınız mı?
    Bu da olmazsa forumlardan gördüğüm kadarıyla birileri çözümü hdd'yi başka bir sisteme bağlayıp oradan partionları silip tekrar kurarak bulmuşlar.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: ettaL

    DSKCHK /R yaptınız mı?
    Bu da olmazsa forumlardan gördüğüm kadarıyla birileri çözümü hdd'yi başka bir sisteme bağlayıp oradan partionları silip tekrar kurarak bulmuşlar.



    Yaptım arkadaşım hiren boot cd ile partitonları sildim. olmadı,reganatör ile low level format attım gene olmadı.acaba başka bir işletim sistemi kurmayı denesem mi, diye düşünüyorum denemediğim kalmadı çünkü
  • bence calısan bir sisteme takıp orada biçimlendirdikten sonra disk birleştirme yap.
    daha sonra xp cdsi ile biçimlendir. oda olmazsa win 98 cd si ile fdisk dene.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: sungur249

    bence calısan bir sisteme takıp orada biçimlendirdikten sonra disk birleştirme yap.
    daha sonra xp cdsi ile biçimlendir. oda olmazsa win 98 cd si ile fdisk dene.


    Evet yapmadığım sadece bunlar hdd sata diğer pc sata destekli değil o yüzden yapamadım yarın sata ide dönüştürücü alıp deneyeceğim.Ama anlıyamadığım Low level format atmama rağmen çözülmemesi ilginç virüs olabilirmi çünkü mavi ekran sadece yukarıdaki değil

    http://i54.tinypic.com/10n9451.jpg

    http://i55.tinypic.com/2vtd1t3.jpg

    Bilgisi olan arkadaşlar paylaşırlarsa sevinirim




  • yeni bi sata kablosuyla anakart üzerinde farklı bir sata slotundan diski bağlamanı öneririm. ilk resimde verdiğin mavi ekran hatası ise işlemciden kaynaklanan bir hata işlemciyi ve işlemci slotunu kontrol edin.
  • Stop: C0000221 Unknown Hard Error /Systemroot\system32\ntdll.dll

    bu hatayı dün sistem kurarken bende almıştım başka bir XP CD'si denedim sorun çözüldü, mümkünse farklı bir XP CD'si bulup format atmayı dene...
  • 3 farklı xp cd 1win 32 bit 1 win7 64 bit hepsinde çeşitli sorunlar mavi ekran sorunları yaşıyorum yapmadığım ekran kartını değiştirmedim diğer herşeyi denedim sata ide dönüştürücü aradım bulamadım bugün mecidiyeköyde bakacağım bulabilirsem diğer pcde hdd biçimlendirip format atmaya çalışacağım.
    hdd sorun varmı yokmu yada virüs varmı ondan emin olmalıyım diye düşünüyorum
  • Arkadaşlar sorun çözülmüştür. Problemi şu şekilde çözdüm. Bilgisayarıma windows 7 kurmaya çalışırken harddiski bölümlere ayırıyoruz ve bu sırada windows kendisi ayrı bir bölüm oluşturuyor. Bu denemeden sonra xp kurmaya çalışınca windows 7 kurarken ki üçüncü bölümü görmüyor. Bu da mavi ekran hatasına yol açıyor.

    SORUNUN ÇÖZÜMÜ :
    Tekrardan windwos 7 kurar gibi cd yi takıyoruz oluşturulan bölümleri siliyoruz. Kur işlemini iptal ediyoruz ve sonra xp cd sini takıp restartlıyoruz . Sonrası bildiğimiz format..

    Ben bu şekilde çözdüm. Umarım problemi olan herkesin işine yarar.
    Ayrıca ilgilenen arkadaşlara teşekkür ederim.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi EĞİNLİ -- 15 Mayıs 2011; 22:31:41 >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.