Şimdi Ara

Gigabyte, PowerRock EX serisi yeni güç kaynaklarını pazara sunuyor

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
20
Cevap
0
Favori
1.733
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj



  • Önde gelen donanım üreticilerinden Gigabyte, ürün gamını yeni güç kaynaklarıyla genişletmeye hazırlanıyor. Geçtiğimiz yıl içerisinde lanse edilen PowerRock serisi güç kaynaklarıın devamı olarak hazırlanan PowerRock EX isimli yeni modeller, ilk etapta beş farklı kapasite seçeneği ile geliyorlar. Gigabyte cephesinden gelen bilgilere göre bu seçenekler 300 Watt, 350 Watt, 400 Watt, 450 Watt ve 500 Watt olacak. ATX 12V v2.0 standartlarıyla uyumlu olan ve Tayvan üretimi kapasitörlerle donatılan güç kaynakları için 80Plus sertifikasyonuyla ilgili herhangi bir bilgi ise bulunmuyor.


    120mm çapında fan ile serinletilen ve yüksek voltaj, yüksek akım ve kısa devre gibi çeşitli güvenlik önlemleriyle desteklenen güç kaynaklarının hata öncesi kullanım süreleri 100,000 saat olarak belirtiliyor. 300 Watt, 350 Watt ve 400 Watt kapasiteli modelleri tek, 450 Watt ve 500 Watt'lık modelleri ise çift 12v rail tasarımı ile desteklenen PowerRock EX serisi güç kaynaklarının yakında satışa sunulması beklenirken, fiyatları ise henüz açıklanmadı.











  • ben de isme bakınca powerRock falan.dedim 1200 watt moduler psu koymuş gigabyte.
  • Gigabyte bir tek şu power supply işini ciddiye almadı zaten, o super b serileri falan rezalet. Yeni seridede yüksek performans isteyenlere yönelik bir hamlesi yok, yeşillik olsun diye alt segmente yüklenmiş sanki.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: damn2u

    Gigabyte bir tek şu power supply işini ciddiye almadı zaten, o super b serileri falan rezalet. Yeni seridede yüksek performans isteyenlere yönelik bir hamlesi yok, yeşillik olsun diye alt segmente yüklenmiş sanki.


    +1 Düşüncelerime tercüman olmuşsun.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: damn2u

    Gigabyte bir tek şu power supply işini ciddiye almadı zaten, o super b serileri falan rezalet. Yeni seridede yüksek performans isteyenlere yönelik bir hamlesi yok, yeşillik olsun diye alt segmente yüklenmiş sanki.


    Odin GT ve Sumo serisi güç kaynaklarını niye çıkardı o zaman??
  • Odin ve Sumo kaç senelik seri? Ne ile neyi kıyaslamaya çalışıyorsunuz pes doğrudu, sırf muhalefet olmak adına yapılmış bir yorum sizinkisi. Gigabyte yüksek verimlilikte sürekli sertifika alan, komponentleri kalite kokan yada iyi bir firmaya üretim yaptıran bir firma mı oldu power supply konusundada onu tercih etmedi dünya? Neden tercih sıralamasında hep alt sıralarda yer aldı? Neden testlerde verimlilikten sınıfta kaldı diğer ürünlere göre? Bizde Gigabyte firmasını psu konusunda iyi yerlerde görmek isteriz ama aynı fiyatta daha iyileri varken Gigabyte'ı göklere çıkartacak değiliz heralde.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: damn2u

    Odin ve Sumo kaç senelik seri? Ne ile neyi kıyaslamaya çalışıyorsunuz pes doğrudu, sırf muhalefet olmak adına yapılmış bir yorum sizinkisi. Gigabyte yüksek verimlilikte sürekli sertifika alan, komponentleri kalite kokan yada iyi bir firmaya üretim yaptıran bir firma mı oldu power supply konusundada onu tercih etmedi dünya? Neden tercih sıralamasında hep alt sıralarda yer aldı? Neden testlerde verimlilikten sınıfta kaldı diğer ürünlere göre? Bizde Gigabyte firmasını psu konusunda iyi yerlerde görmek isteriz ama aynı fiyatta daha iyileri varken Gigabyte'ı göklere çıkartacak değiliz heralde.


    Ben sana ufak bir soru sordum.Gerçekten bu konuda bilgin var diye düşünerekten ama belli ki muhalefet olan sensin.Sumo kaç senelik demişsin al bu haberi oku kaç senelik olduğunu oku.
    http://www.donanimhaber.com/guc-kaynagi/haberleri/Gigabytetan-900-Watt-ve-1200-Watt-kapasiteli-iki-yeni-guc-kaynagi.htm
    Hadi odin serisi biraz daha eski diyelim.Sertifikası yok diyorsun.Odin GT,Odin Pro,Odin Plus bunların hepsinin verimlilik sertifikası var.
    http://www.gigabyte.com/products/list.aspx?s=51&p=149&v=1&ck=41 buraya bak gigabyte güç kaynakları hakkında bilgi edin daha sonrahttp://www.plugloadsolutions.com/80PlusPowerSuppliesDetail.aspx?id=38&type=2 bu linki incele.

    Son olarak bana gigabyteın verimlilikte sınıfta kaldığını gösteren testleri göster.Bende kendimin muhalefet olduğunu kabul edeyim.Bu arada gigabyte güç kaynaklarının tercih sırasında altlarda olması fiyatların yüksek olmasından kaynaklanıyor.Kimsenin burada pireyi deve yaptığı yok olmayan şeyi olmuş gibi de göstermiyorum.Madem bir yorum yazıyorsun bir dayanağı olsun madem benim sorduğum soruya soruyla karşılık veriyorsun ilk önce sen kendin cevapları bil.




  • Gigabyte Sumo serisi 2009'da Odin serisi 2007'de lanse edildi, aynı isim adı altında üretilen yeni nesil power supplyleri gözümüze sokarak ne yapmaya çalışıyorsunuz? Biz çok büyük bilgi sahibi değiliz o yüzden böyle sitelerde bilgi alışverişi, paylaşım, tartışma işine giriyoruz ama Allah'a şükür elimizin altındakini doğru kullanmayıda biliriz fakat sizin Gigabyte firması ile bir bağınız var gibi savunmanız dahada ilginç. Yanlış hatırlamıyorsam pclabs'ın yada başka bir hardware sitesinin çizgi elektronikte güç kaynaklarını test ederek verimlilik ve güç dalgalanması konusunda yaptığı testler piyasadayken siz daha bu işlere merak salmamıştınız? Gerçekten sizin gibi fanatikleri anlamakta güçlük çekiyorum, şu saatten sonra sizin gibi bir fanatik yüzünden bu marka bir müşteri daha kaybetti, böyle körü körüne firmaları savunan, insanları aşşağılayıcı tavırlar sergileyen kişiler yüzünden firmalara karşı antipati oluşuyor. Yineliyorum aynı fiyat segmentinde daha iyileri varken gidip daha kötüsünü ne tercih ederim nede tercih ettiririm. Biz kendi paramızıda, kişilerin parasınıda en iyi şekilde değerlendirmesi için öneri yapan forum üyeleriyiz, sizin yorumlardanızdan bir mana çıkartmak istemiyorum ama fikriniz ve zikrinizin ne olduğu az çok ortada.




  • quote:

    Orijinalden alıntı: damn2u

    Gigabyte Sumo serisi 2009'da Odin serisi 2007'de lanse edildi, aynı isim adı altında üretilen yeni nesil power supplyleri gözümüze sokarak ne yapmaya çalışıyorsunuz? Biz çok büyük bilgi sahibi değiliz o yüzden böyle sitelerde bilgi alışverişi, paylaşım, tartışma işine giriyoruz ama Allah'a şükür elimizin altındakini doğru kullanmayıda biliriz fakat sizin Gigabyte firması ile bir bağınız var gibi savunmanız dahada ilginç. Yanlış hatırlamıyorsam pclabs'ın yada başka bir hardware sitesinin çizgi elektronikte güç kaynaklarını test ederek verimlilik ve güç dalgalanması konusunda yaptığı testler piyasadayken siz daha bu işlere merak salmamıştınız? Gerçekten sizin gibi fanatikleri anlamakta güçlük çekiyorum, şu saatten sonra sizin gibi bir fanatik yüzünden bu marka bir müşteri daha kaybetti, böyle körü körüne firmaları savunan, insanları aşşağılayıcı tavırlar sergileyen kişiler yüzünden firmalara karşı antipati oluşuyor. Yineliyorum aynı fiyat segmentinde daha iyileri varken gidip daha kötüsünü ne tercih ederim nede tercih ettiririm. Biz kendi paramızıda, kişilerin parasınıda en iyi şekilde değerlendirmesi için öneri yapan forum üyeleriyiz, sizin yorumlardanızdan bir mana çıkartmak istemiyorum ama fikriniz ve zikrinizin ne olduğu az çok ortada.


    Ben sana link verdim kanıt gösterdim.Senin söylediklerinde laftan ibaret.Doğru bile hatırlamadıklarınla bana cevap veriyorsun yazılar yazıyorsun.Ama şu konuda seni çok takdir ettim güzel edebiyat yapmışsın ama içi boş.Sen sana anlatılanları nasıl öyle anlıyorsan öyle anlayorsun ki zaten nasıl anladığında ortada işine geldiği gibi yani.Senin ve seni gibilerden gördüğümüz hep aynı klişe laflar misal "sen yokken ben vardım","fikrin ve zikrin aynı","sizin gibi zihniyete sahip olanlar",marka fanatikliği" vb.Eğer elinde fiyat dışında markalar arasında karşılaştırma yapacak birşey yoksa ve elinde sağlam kanıtlar yokken bir markanın ürünü hakkında atıp tutuyorsan sana bana ettiği şu sözünü değiştirerek yinelerim "Gerçekten sizin gibi fanatikleri anlamakta güçlük çekiyorum, şu saatten sonra sizin gibi bir fanatik yüzünden bu marka bir müşteri daha kaybetti, böyle körü körüne firmaları kötüleyen, insanları aşşağılayıcı tavırlar sergileyen kişiler yüzünden firmalara karşı antipati oluşuyor"



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi knnkpln -- 30 Nisan 2011; 19:21:11 >




  • Laftan ibaret olup olmadığını üstte araştırıp link vermişsiniz ya, yine araştırarak anlarsınız buraya kanıtlarıda koyarsınız, bu kadar zor mu? Yine işi kişiliğe konulardan dem vurmaya çalışıyorsunuz, boş işler geçiniz. Kaynak maynak deyip bir yerlerden bir şeyler yakalarım diye kasmayın hükümet gibi kendi yaptığınız şeyleri başkaları yapıyor gibi gösterip cahil kandıracak bir ortamda değilsiniz. Bu forumda çok kişi bilir Gigabyte firmasının psu konusunda parlak bir geçmişi olmadığını.

    http://www.cizgi.com.tr/page.aspx?key=psu

    Şu alttaki konudaki mevzuu aktif olsa zaten gerekenleri görürdünüz şimdi olduya bittiye getiriyorsunuz diye atıp tutmayın.

    http://forum.thgtr.com/kasa-guc-kaynagi-kasa-uyarlama-modifikasyon/cizgi-elektronik-psu-testleri/

    Allah için birilerinde çizgi elektronik güç kaynağı testleri duruyorsa şuraya koysun.




  • quote:

    Orijinalden alıntı: damn2u

    Laftan ibaret olup olmadığını üstte araştırıp link vermişsiniz ya, yine araştırarak anlarsınız buraya kanıtlarıda koyarsınız, bu kadar zor mu? Yine işi kişiliğe konulardan dem vurmaya çalışıyorsunuz, boş işler geçiniz. Kaynak maynak deyip bir yerlerden bir şeyler yakalarım diye kasmayın hükümet gibi kendi yaptığınız şeyleri başkaları yapıyor gibi gösterip cahil kandıracak bir ortamda değilsiniz. Bu forumda çok kişi bilir Gigabyte firmasının psu konusunda parlak bir geçmişi olmadığını.

    http://www.cizgi.com.tr/page.aspx?key=psu

    Şu alttaki konudaki mevzuu aktif olsa zaten gerekenleri görürdünüz şimdi olduya bittiye getiriyorsunuz diye atıp tutmayın.

    http://forum.thgtr.com/kasa-guc-kaynagi-kasa-uyarlama-modifikasyon/cizgi-elektronik-psu-testleri/

    Allah için birilerinde çizgi elektronik güç kaynağı testleri duruyorsa şuraya koysun.



    Verdiğin linklerde gigabyte ilgili birşey yazmıyor mu?Yoksa ben körmüyüm?Senin yazdıkların tutulacak bir yanı yokki yakalamaya çalışayım.Bahsettiğim konuyla ilgili alakasız kaynaklar verip gigabyte güç kaynaklarından yakınan hayali kişileri şahit göstermişsin.

    Biraz ingilizcen varsa şu aşağıda verdiğim linkteki 80plus sertifikası veren tek kuruluşun test protokolünü oku.
    http://efficientpowersupplies.epri.com/pages/Latest_Protocol/Generalized_Internal_Power_Supply_Efficiency_Test_Protocol_R6.5.pdf

    Konuştukça batıyosun işin içine siyaseti de soktun ya daha da sana cevap vermem.Hadi sana iyi forumlar.




  • knnkpln

    Ben kimsenin şikayetlerini göstermiyorum sana, şu testlerin aktif halde bulunduğu bir kaynak ortaya çıktığı an gözüne gözüne sokmaktan geri kalmaz kimse merak etme. Geçmişini bilmeden geleceğine bakarak savunduğunun firma ürünleriyle neyin tartışmasını yapıyorsun hayret doğrusu. Bu devirde Everest bile 80+ sertifikası alıyor bana neyi anlatıyorsun? Gigabyte zamanında bronze ürün bile üretmiyordu, bunu anlamayacak ne var? Çok mu kaliteli ürünler yaptı şimdiye kadarda sürekli bir savunma halindesin? Git al gigabyte seni tutan mı var? Artık eleştirmeyip sineye çekip forumda göz mi gezdireceğiz konulara? Akıl timsali oldun çıktın bir günde başımıza, ister yaz ister yazma, firmanın psu konusundaki geçmiş gün gibi ortada.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: damn2u


    knnkpln

    Ben kimsenin şikayetlerini göstermiyorum sana, şu testlerin aktif halde bulunduğu bir kaynak ortaya çıktığı an gözüne gözüne sokmaktan geri kalmaz kimse merak etme. Geçmişini bilmeden geleceğine bakarak savunduğunun firma ürünleriyle neyin tartışmasını yapıyorsun hayret doğrusu. Bu devirde Everest bile 80+ sertifikası alıyor bana neyi anlatıyorsun? Gigabyte zamanında bronze ürün bile üretmiyordu, bunu anlamayacak ne var? Çok mu kaliteli ürünler yaptı şimdiye kadarda sürekli bir savunma halindesin? Git al gigabyte seni tutan mı var? Artık eleştirmeyip sineye çekip forumda göz mi gezdireceğiz konulara? Akıl timsali oldun çıktın bir günde başımıza, ister yaz ister yazma, firmanın psu konusundaki geçmiş gün gibi ortada.


    Ya verdiğin linklerde gigabyte testi varmı yok mu sen bana onu söyle.Madem dediklerinde bu kadar iddaalısın bana değil bu yazdıklarını kanıtlayacak birşey göster gigabytla ilgili.Everest bile 80plus alıyor demişsin.Everestin güç kaynağı ürettiğini sanıyorsun ama başka firmaya yaptırıyor üzerine everest markasını yapıştırıyor kime yaptırdığını söylemiycem kendin araştır bul.Everestde zaten segment bilgisayarın çıkardığı bir marka.Ama zaten senin bu söylediklerimden haberin bile yok olsa böyle saçma sapan konuşmazsın.80plus kriterlerinde haberin yok.Aç oku dedik belliki onuda yapmamışsın.Çizgi elektroniğin 2007den kalma testlerini güncelmiş gibi insanlara burada kanıt diye koyuyorsun.Çizgi elektroniğin o sayfasındaki güç kaynaklarınla ilgili bilgileri aklı başındaki bütün bilgisayar kullanıcıları zaten biliyor sen burada kulaktan dolma bilgilerinle kime neyi kanıtlamaya çalışıyorsun.Bırak Allah aşkına ya.Doğruluğundan emin olduğun konularda insanlarla tartış.Sırf altta kalmamak için bana cevap verip durma.Bu haberin altına yazdığımız yorumları baştan sona okuyan herkes senin demogoji yaptığını anlar onun için çırpınıp durma.




  • bence rezalet
  • Git mesajlarımı sildir sen anca, neyse konuya gelelim senin gibi bir izbe için bile uğraşıp buldum, ki demiştim özür mü dilersin yoksa başka çıkış yollarımı ararsın diye ama ikisinede yeltenme. Gigabyte eski nesi power supplyleri başarısızdır bu kadar basit.

    Gigabyte, PowerRock EX serisi yeni güç kaynaklarını pazara sunuyor

    Gigabyte, PowerRock EX serisi yeni güç kaynaklarını pazara sunuyor

    Kaynak ==>http://www.darkhardware.com/inceleme/psu_test-ekim09-07




  • ne tartışmışınız ya alt tarafı bi psu hani gigabyte fiyatı az uygun olsa tadından yenmez ama fiyatı pahalı yoksa hep hayalimdir bi odin gt sağibi olmak donanım haberde video incelemeside vardı hala duruyomu bilmiyorum ama 750wat ve 1200 wattla felan kıyaslanıyodu her kademede en iyi verimliliği odin gt veriyodu ki halla o psu nun teknolojisinden bi psu gelmedi piyasaya tabi bu segmetler nasıldır orası tartışılır
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Tanarri

    ne tartışmışınız ya alt tarafı bi psu hani gigabyte fiyatı az uygun olsa tadından yenmez ama fiyatı pahalı yoksa hep hayalimdir bi odin gt sağibi olmak donanım haberde video incelemeside vardı hala duruyomu bilmiyorum ama 750wat ve 1200 wattla felan kıyaslanıyodu her kademede en iyi verimliliği odin gt veriyodu ki halla o psu nun teknolojisinden bi psu gelmedi piyasaya tabi bu segmetler nasıldır orası tartışılır



    Doğru diyosun tartışma anlamsız ama bana yenilir,yutulur şeyler demiyor arkadaş.Verdiği tabloda 2007 senesinin tablosu.O zaman superb serisi odinlerin ilk serisi yeni çıkmıştı.Gigabyte çıkardığı verimliliği yüksek diğer güç kaynaklarını görmezden geliyor.İddaalarına kanıtlamak için yukarıdaki tablodan başka elinde hiçbirşey yok.O tabloda da superb serisi var kaldı ki aynı fiyat aralığında olduğu muhtemel güç kaynaklarının test tablosu.Daha öncede çizgi elektronik linkini vermişti adamlar xilence güç kaynağı öneriyorlar tamam doğrudur önersinler xilence o zamanki gaming serisi %70 verimli şimdiki revizyonlı gaming serisinin bronze sertifikası var.Bunun niye söylediğime gelince demekki bir firma geçmişten ders çıkarım güç kaynaklarını yenileyebiliyor ve kaliteyi arttırıyor.Gigabyte sumo serisini yeniledi zaten odin plus,odin pro ve odin gt zaten iyiydi.Kaldı ki superb serisi gigabyte ilk serilerinden ve piyasada o zaman çok da bir iddiası yok.Bu piyasa da sadece verimliliği yüksek olsun diyen insanlar yok adamlar başka ülkede düşük segment güç kaynaklarını satabiliyor ki ürün çıkarıyorlar.Türkiye deki bilgisayar kullanıcıların beklentileri yükseldi ve güç kaynağı alırken artık herkes verimlilikten bahseder oldu o yüzden bu ürünler Türkiye'ye dahi gelmiyor.Üst segment sınf zaten artık gelmiyor çünkü pahalı,bunu yukarıda kabul etmiştim zaten.Ben gigabyteın bütün ürünleri iyidir superb serisi de iyidir yanılıyorsun diye birşey demedim sadece 2 model söyledim orta ve üst segment.Arkadaş kendi kendine parladı üstüne hakaret etti,bana marka baltalayan,marka fanı dedi ama yukarıdan itibaren yazdıklarını bir okusun asıl marka kötüleyen,marka fanı olmasa da asıl marka anti-fanı kimdir bir baksın.

    dam2u
    Haklı değilsin.Haklı bile olsan bana hakaret eden insandan özür dileyecek kadar haysiyetsiz bir insan değilim ben.




  • Arkasında ucuz PSU larda görmeye alışık olduğumuz şebeke seçim anahtarı var. Buradan PSU nun pasif PFC (Belki o bile yok) olduğu, 80+ olmadığı, giriş seviyesi ürün olduğu anlaşılıyor. 50-60$ lık kasalarla gelen PSU lardan hallice o kadar. Bir yenilik yok. En az 10 yıl önceki teknoloji ile üretilen PSU lar bunlar.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi HexfeT -- 2 Mayıs 2011; 18:23:20 >
  • Giriş seviyesi sistemlere ucuz olabilirse alınır takılır, 8cm'lik fana sahip dandik psu'lardan iyidir sonuçta, zira alternatif daha iyi markalar varkende kimse kolay kolay almaz bu markayı.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.