Şimdi Ara

Vestel 8230p 40 inc LED tv,evde deneyim !

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
7
Cevap
0
Favori
1.360
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Bugün hiç aklımda olmayan Vestel LED tvyi aldım !

    Vestel yeni LED serisi 8230,Siyah seviyesi oldukça düşük,gerçek siyah almak için bir hayli uğraştırıyor !

    HD yayınlarda çok iyi,SD yayınlarda tam manası ile çuvallıyor,görüntü keskinliği harika,akıllı resim işlemcisi açıkcası yetersiz,kumada üzerinden erişim zor ve menüler çok kısıtlı !

    2 usb giriş,ethernet bağlantısı ve hdmi girişler yeterli !

    İncelik olarak fena değil ama panel tasarımı zayıf,fiyat 1.500 Lira 40 inc !

    Rahatsız edici yanı ise,malesefki köşelerden ışık sızmaları mevcut,karanlık sahnelerde azda olsa dikkatli izleyiciyseniz rahatsız edebilir !

    Ürünü yarın geri iade ediyorum sabah gelip alacaklar !

    Bendeki Panasonic L42U2E,inanın SD yayınlarda muhteşem,HD yayınlarda yine aynı şekilde,pixsellenme olayı 50 hrtz olmasına rağmen hiç sorun yaşamadım !

    Vestelde ise malesefki,100 hrtz olmasına rağmen aynı şeyler söz konusu değil,aslında LED tv karşıtıyım ama mağaza tanıdık olunca ve normal Uydu bağlantısıda arızalı idi video görüntüsüne görerek karar verdim ve elbetteki yanıldım :)

    Gerçi hakkını yememem lazım,netlik ve keskinlik olarak çok iyi,insan tenini renklerde baz alırım,oldukça yüksek resim veriyor !

    SD yayınlarda malesef panel,anlaycağınız şekilde dağılıyor,görüntüyü tuturamıyor,yüzeysel dalgalanmalar hissediliyor !

    Gerçi bu olayı LG LE5300 serisindede gördüm,HD ve Dvdlerde muhteşem,SD yayınlarda aynı şekilde gerçek siyah almak çok zor !

    Led tv alacaklar aslında hep yazdım acele etmeyin,bu paneller aynen Lcdlerde olduğu gibi zamana ihtiyacı var !

    Usb-Ethernet denemedim,panelde bu tür detayları aslında gerek duymam,Blu-ray bu konularda en iyisidir,gerçek şuki Blu-Ray üzerinden usb görüntü ile tvden direk usb görüntü çok farklıdır,Blu-rayden her zaman en yüksek verimi alırsınız !

    Vestel benim için sınıfta kaldı,keşke,görüntü dağılması olmasaydı,bunun dışında çok iyi ama SD yayın işin içine girince olay bitiyor !

    Bu arada,kumanda üzerinden menü erişimi çok kısıtlı,serin-ılık-canlı-dinamik tonlar yetersiz !

    Üründe oyun modu mevcut,sinema modu mevcut ama yeterli değil !

    3D seçimi mevcut ama renklerle uğraşmaktan 3d Özelliğine bakamadım,yalnız Teledünya 3D yayınlarda fena değil,bu konuda Panasonicten başarılı uyduruk gözlüğü baz alrak yorumdur fazlada ciddiye almayın,açıkcası yoruldum ve ürünü incelemeyi bıraktım,Panasonic lcd'im ise tam manasıyla moralimi yükseltti :)



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi andy1 -- 27 Nisan 2011; 19:56:26 >







  • biz de 32 inch olanından aldık sd yayın gayet başarılı diye düşünüyorum valla real madrid barcelona maçını izledik dün hiç ghosting falan olmadı görüntü de gayet netti sd yayında ayrıca 3d tuşu kumanda evrensel olduğu için var bu serilerde 3d yok o tuş favori kanallar için kullanılıyor

    bu arada d smart ve normal scart kullanıyoruz



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Gavuzla -- 29 Nisan 2011; 20:12:24 >
  • Hocam,ben biraz görüntüde,abartılıyımdır,yani HD kalitesine yakın görüntü alabilmeliyim,32 panellerde dağıl olayı alt seviyededir,yani panel büyüdükçe dağılmalar,fazlalaşır !

    3d örneğini ise,Led tvlerin yüksek kontrast değerine göre söyledim,bu konuda normal lcdlerden analog 3D yayınlarda başarılılar,Panelde 3d desteği var fakat bu tanımladığımız şekilde yada anladığımız şekilde değil,yinede yüksek kontrast ve hrtz olayı iyi !

    Fakat benim için önemli olan üreticilerin renk kalibrasyonları değil,benim kıstasım her zaman insan teni olmuştur,sebebi ise nerdeyse bir insan yüzü tüm renk tonlarını taşır,bu tonları hep göz önünde bulundurdum,ben doygun renklerde asla bir paneli izleyemem !

    Bu konuda Vestelin Led tvsi başarılı diyorum ama dağılma olayları işin tadını bozuyor malesefki !
  • siyah üretimini ben de beğenmedim ama ten rengi ve diğer renklerde gayet iyi geldi bana
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Gavuzla

    siyah üretimini ben de beğenmedim ama ten rengi ve diğer renklerde gayet iyi geldi bana


    Kesinlikle size katılıyorum hatta ince detaylarda mükemmel resim veriyor,insan elindeki damarları dahi algaılamak kesinlikle çok kolay,ama sorun bu değil zaten !

    Sorun SD yayınlardaki,resim netliği,panel HD yayın-BLU-RAY-DVD-OYUN'larda çok iyi,hatta mükemmel diyebilirim !

    SD yayınlarda ise her türlü bağlantıyı denetim,malesef aldığım randıman vasatın üstüne çıkamadı,resimde pixselleynmeyi engeleyemiyor,yüksek çözünürlükte çok iyi,keşke Vestel bu panelde gerçek akıllı sensör2ü kullansaydı,kullanabilirler ve bunuda yaptıklarını çok iyi biliyorum,fakat Türkiye'de panellerde malesefki işi fazla ciddiye almıyorlar !

    Resim işlemcisindeki bu kaliteyi keşke,panelede %100 verebilselerdi,inanın çu paneli ufak bir değişikle süper konuma sokabilirlerde,Türkiye'de neden bunu yapmıyorlar,AR-GE mühendisleri umarım bu eleştiriyi okur,ve bu panellere gerekli müdahaleyi yaparlar !

    Panelin bir kötü tarafıda Bulutlanma kapalı siyah panelde inanılmaz şekilde rahatsız edici,arka ışık işe çok dengesiz !

    SD yayınlarda Ghosting olayı net şekilde panele yansıyor !

    Hemen hemen her kanalda net şekilde Blurlanma (bulanıklık) inanılmaz rahatsız edici !



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi andy1 -- 28 Nisan 2011; 17:24:46 >




  • Bir konuya daha açıklık getirmek isterim,ürünü resmi Vestel Bayisinden 1000 Lira peşin 4 taksitle lamıştım,elbetteki beğenmediğim için,telefon ettim,en ufak sorun yaşamadan yada tepki vermeden,geldiler ürünü aldılar !

    Yaklaşık 1 saat sonrada paranız hazır istediğiniz zaman para idaneizi alabilirsiniz diyede,memnun edici bir tavır sergiledirler !

    Vestel bayilerinide tebrik etmeyi en azından müşteri memnuniyetine önem verdikleri için Teşekkür ediyorum !
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.