Şimdi Ara

Nintendo Wii 2 geliyor 2012

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
20
Cevap
0
Favori
1.959
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Arkadaşlar nintendo wii 2 nin , 2012 sonunda çıkacağını ve fuarda yayınlanacağın açıkladı.

    Kaynak:http://www.bilgisitesi.net/nintendo-wii-2-geliyor



  • Sitede tam dh cakmasi.
  • site normal bir site , dh forum nasıl benzettin hayret
  • Arkadaki turuncudan mı öyle düündün?
  • Wii, Xbox 360, Playstation 3 ve yeni Nintendo konsolu (Wii 2 diye bahsedilmiş) ile ilgili karşılaştırmalar yapmış.Bu cihazların GPU saat hızlarını karşılaştıran site Wii 2'nin gücünü ortaya çıkarmaya çalışmış. Tabi Nintendo HD (Wii 2) diye bir cihazın olup olmadığı bile bilinmiyor. Sadece sağlam kaynaklardan yola çıkarak bu karşılaştırma yapılmış. ATI R700 serisinin saat hızının 900 mhz'e ulaşmasından yola çıkarak yapılan karşılaştırmada Nintendo HD'nin diğer konsolları geride bıraktığı sonucu çıkarılmış. Bu arada Playstation 3'ün GPU'sunun saat hızının 700 mhz, Xbox 360'ınkinin ise 500 mhz olduğunu belirtelim. Aşağıda karşılaştırmaya ait çizelgeyi görebilirsiniz.

    http://www.bolumsonucanavari.com/Haberler-Nintendo_HDnin_GPUsu_Xbox_360tan_80_Guclu_mu-14976.htm



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi SiPAHi_ -- 2 Mayıs 2011; 0:07:25 >
  • Daha öncesinde NGP hakkındaki gerçekleri ortaya çıkartan Fransız sitesi 01net'in yeni yayımladığı Wii 2 haberinde de heyecanlandıracak bilgiler mevcut.Sitede konsolun kendine özel yapım üç çekirdekli IBM PowerPC işlemciye, 4.1 versiyon shader birimli ATI R700 ailesinden bir grafik kartına ve 512 MB belleğe sahip olacağı söyleniyor.Bunlar da elbette oyun geliştiricilerin işine yarıyor, çünkü bu sayede onlar da oyunların HD konsol portlarını daha rahat yapabilecekler. Aynı zamanda Project Café geriye dönük uyumluluk özelliğini de barındıracak. Dolayısı ile Wii ve GameCube oyunlarını oynatabilecek.Konsolun kumandasında altı inçlik yüksek çözünürlüklü dokunmatik ekran, kullanıcıya bakan tarafında bir kamera, D-Pad, iki adet bumper'ı, iki adet tetiği ve muhtemelen açıklanmayan daha pek çok özelliği olacak Ayrıca kumanda Wii sensor bar olarak da kullanılabilecek.

    http://www.merlininkazani.com/Wii_2_hakkinda_yeni_bilgiler_geldi-haber-40766p1.html
  • GTA V En iyi Goruntuyu Nintendo Wii 2 HD'de Vericek.

    GTA 5'in Nintendo'nun konsoluna da gelmesi hardcore oyuncuları bu cihazı almaya itecektir.  Ayrıca Nintendo'nun HD konsol ile birlikte artık Wii'de olduğu gibi kontrolcü ile ilgi çekmeye çalışmayacağı ve "hardcore" olarak nitelenen oyunlara kapısını açacağı biliniyor.Yani Rockstar Games'in bu konsola bir oyun çıkarması şaşırtıcı olmayacaktır.       Son dönemlerde GTA 5 söylentileri de yaygınlaşmaya başladı. Bu oyunun 2012'de piyasaya çıkacağı düşünülüyor. Nintendo'nun HD konsolu da benzer tarihlerde piyasada tahmin ediliyor. Yani GTA 5'in Nintendo'nun HD konsoluna çıkması mümkün. Tabi GTA 5 diğer platformlar için de piyasaya çıkacaktır, fakat Nintendo'nun HD konsoluna çıkarsa konsollar arasında en iyi görüntü bu cihazda olacak gibi görünüyor.

    http://www.bolumsonucanavari.com/Haberler-Soylenti_Rockstar_Games_Wii_2_Oyunu_Gelistiriyor-15001.htm
  •  Nintendo Wii 2 geliyor 2012


     Nintendo Wii 2 geliyor 2012


     Nintendo Wii 2 geliyor 2012
  • Oyun otoritelerinden 1UP'tan gelen bilgiye gore Nintendo Wii 2 HD ilk sosyal oyun konsolunu yapma amacında. Bunun yanı sıra "Friend Code" sistemi tarihe kavuşuyor.Muhtemelen PSN ve Xbox Live'daki gibi bir sistemle karşılaşacağız. Konsolun tasarımı yapılırken ana felsefe "bağlanmak, paylaşmak ve diğerleriyle oynamak"olmuş. Bu nedenle konsolun online yeteneklerinin çok iyi olacağı söyleniyor. Mesela arkadaşlarımızın kendi evlerindeki oyunlarını izleme şansımız olacakmış. Bunların yanı sıra en önemlisi ise diğer arkadaşlarımızın oyunlarına sorunsuzca bağlanabileceğimiz söyleniyor.Wii'nin basit online sisteminden sonra bu açıklamaları duymak çok sevindirici, çünkü devir artık online oyun devri.

    http://www.bolumsonucanavari.com/Haberler-Nintendo_HD_Soylentileri_Devam_Ediyor-15199.htm
  • Nintendo Wii 2 HD yeni nesilde online alt yapiya PSN ve Xbox Live kadar onem veriyor.

  • Nintendo'nun HD Konsolu Xbox 360'a mı Benziyor..

    Konsolun mimarisi Xbox 360'a çok benziyor ve Xbox 360 oyunları bu konsola kolayca port edilebilecek. Tabi daha önce açıklandığı gibi Nintendo'nun konsolu Xbox 360'tan biraz daha güçlü olacak.    01NET ayrıca Nintendo'nun HD konsolunun IBM PowerPC teknolojisini kullanan özel 3 çekirdekli bir CPU'ya sahip olduğunu ve versiyon 4.1'e ait bir shader ünitesiyle birlikte ATI'nin R700 serisinden bir GPU'yu kullanacağını açıkladı. Bunların yanı sıra 01NET cihazın Ram'inin ise en az 512 MB olmasını bekliyormuş. Bugünkü bir haberimizde cihazın joy pad'inin bir ekrana sahip olacağını ve bu ekrandan oyun oynanabileceği yönünden söylentilerin dolaştığını aktarmıştık.01NET'e göre bu kontrol cihazı dokunmatik bir tablet gibi ve orta seviyede görseller sunuyor. Muhtemelen cihaz iPad'in aksine yarı-HD görseller sunacak.

    http://www.bolumsonucanavari.com/Haberler-Nintendonun_HD_Konsolu_Xbox_360a_mi_Benziyor-14928.htm
  • Siteye göre Tayvan merkezli firma Foxconn'da üretilecek cihazların üretim maliyetleri göz önüne alındığında Nintendo'nun HD konsolu 350 ila 400 dolar arasında bir fiyata satılabilir. Cihazların Ekim ayında fabrikadan ayrılmaya hazır olacaklar ve Kasım'da da satışa sunulabilecekleri söyleniyor. Buna rağmen Nintendo'nun oyun geliştiricilerine daha fazla zaman ayırmak ve stok yapmak amacıyla 2012 yılının başına kadar bekleyeceği söyleniyor. Nintendo'nun HD konsolu ile ilgili bir çok isim ortaya çıktı. Bu isimler büyük ihtimalle cihazın kesinleşmiş adı değil, ama "STREAM" adının da söylentiler arasında bulunduğunu hatırlatalım.

    http://www.bolumsonucanavari.com/Haberler-IGN_Nintendonun_HD_Konsolu_350400_Olabilir-15063.htm
  •  Nintendo Wii 2 geliyor 2012


    Asil merak uyandirici bir ozelligi varmis yeni nesildeki "Nintendo'nun. HD konsolu için başka büyük bir sürpriz daha bulunuyormuş". Kuvvetle muhtemel E3 2011 de bu ozellik tanitilicak.

    http://www.bolumsonucanavari.com/Haberler-Nintendonun_HD_Konsolu_Xbox_360a_mi_Benziyor-14928.htm



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi SiPAHi_ -- 30 Nisan 2011; 10:44:53 >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: SiPAHi_

    Wii, Xbox 360, Playstation 3 ve yeni Nintendo konsolu (Wii 2 diye bahsedilmiş) ile ilgili karşılaştırmalar yapmış.Bu cihazların GPU saat hızlarını karşılaştıran site Wii 2'nin gücünü ortaya çıkarmaya çalışmış. Tabi Nintendo HD (Wii 2) diye bir cihazın olup olmadığı bile bilinmiyor. Sadece sağlam kaynaklardan yola çıkarak bu karşılaştırma yapılmış. ATI R700 serisinin saat hızının 900 mhz'e ulaşmasından yola çıkarak yapılan karşılaştırmada Nintendo HD'nin diğer konsolları geride bıraktığı sonucu çıkarılmış. Bu arada Playstation 3'ün GPU'sunun saat hızının 700 mhz, Xbox 360'ınkinin ise 500 mhz olduğunu belirtelim. Aşağıda karşılaştırmaya ait çizelgeyi görebilirsiniz.


    http://www.bolumsonucanavari.com/Haberler-Nintendo_HDnin_GPUsu_Xbox_360tan_80_Guclu_mu-14976.htm

     Nintendo Wii 2 geliyor 2012



    Üstadım forumdaki paylaşımlarınıza saygım sonsuz da; o kadar bahsetmeme karşın, ısrarla şu yanlış bilgiler içeren haberi yorum yapmadan eklemenizi anlayabilmiş değilim. Öyleyse ben de ısrarla, ek olarak olarak vermenizi beklediğim düzeltmeleri ekliyorum:

    - PS3 GPU'sunun saat hızı 700 MHz değil, 550 MHz. 700 MHz olan, GPU'nun değil GPU belleğinin saat hızı.
    - GPU saat hızı tek başına bir şey ifade etmez. GPU gücünü, GPU içindeki ünitelerin sayısı-verimliliği, ve bunların çalıştığı saat hızı belirler. Genel grafik başarısını da, GPU'yla beraber, bellek başarımı ve sistemin ana işlemcisi belirler.
    Ne PS3'ün GPU'su Xbox 360'ınkinden güçlü, ne Wii1'in GPU'su diğerlerine o kadar yakın, ne de -eğer R700'lerin üst modelleri olacaksa- "Wii2"deki GPU diğerlerinden o kadar az farkla güçlü.

    Wikipedia'dan bile edinilebilecek sıradan bilgiler bunlar. Kaynağa gerek duymuyorum.


    Tarafsız biçimde haberleri burada sunmak istiyor olabilirsin ama şu koyduğun grafiğin inan hiçbir doğru yanı yok. Forumda ilerde ek tartışma-sürtüşme çıkarmaktan başka bir işe yaramıyor, bu tarz haberler.
    BSC'nin yaptığı hatayı forumda da tekrarlamayalım, rica ediyorum.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Castle Bravo -- 1 Mayıs 2011; 23:37:35 >
  • @ cz evet kardesim daha oncede soylemisdiniz fakat tam olarak anliyamamisdim simdi daha aciklayici anlatmisiniz tesekkurler. Bir yerde haklisin cunki bu donanim daha kesinlikte kazanmis degil zira bu gosterilen donanim ic dinamiklerinden daha fazlasida olabilir. Tekrar tesekkurederim kardesim duzeltme icin.
  • Şimdi yeni bir söylentiye göre Nintendo'nun HD konsolunun adı "Feel" olabilirmiş. İsveç kaynaklı bir sitenin haberinin Neogaf'ta yayınlanması sonucu ortaya çıkan söylentilere göre Nintendo HD'nin adının "Feel" olması, kontrolcünün ekranın ile ilgili. Yarı-HD olacak bu ekranlar iPad'inki gibi sert bir yüzeye sahip değil; kontrolcünün ekranına dokunarak sert, yumuşak veya pürüzlü yüzeyleri algılayabilecekmişiz. Peki bu mümkün mü? Tek söyleyebileceğimiz, Nintendo'nun bir çok yeniliğe imza attığı ve böyle bir şeyi sunmasının bizi şaşırtmayacağı.Vitality Sensor adlı parçanın da Nintedo HD'de önemli bir rol oynayacağı söyleniyor. Sanırım Nintendo'nun yine büyük planları var.

    http://www.bolumsonucanavari.com/Haberler-Nintendonun_HD_Konsolunun_Adi_Feel_Mi-15346.htm
  • "Kontrolcünün ekranına dokunarak sert, yumuşak veya pürüzlü yüzeyleri algılayabilecekmişiz"

    Nintendo Wii 2 HD Feel icin bahsi gecen bu ozellik sanirim boyle bir sey olucak muthis.

  • Kontrolcünün Ekranı 3B olabilir belki. Böylelikle nintendo her eve üç boyutu sokar. Ekranda yumuşak veya pürüzlü yüzeyleri algılamanın oyunda ne gibi bir etkisi olacağını anlamadım açıkçası, öyle bir şeyi 3ds e koysaymış ya. Ayrıca bu joy pad en fazla ek bir kontroller olmalı, nintendo bu uygulama ile eskiye dönmüyor mu? Umarım süprizleri wii remotun geliştirilmiş bir versiyonu olur.
  • Diğer konsolların 2015'ten önce gelmeyeceğini hesaplarsak, Nintendo alıp başını gider diye düşünmek yanlış olmaz. Wii 1 maalesef parti oyunlarından öteye gidemedi. Wii 2'den çok şey bekliyorum.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.