Şimdi Ara

ASRock: AMD'nin Bulldozer işlemcileri Soket AM3 anakartlarda stabil çalışmayabilir

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
91
Cevap
0
Favori
12.415
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • AMD'nin yeni nesil Bulldozer işlemci ailesi için bekleyiş sürüyor. Güncel yol haritasında son dakika değişikliği yaşanmadığı takdirde, geliştirme çalışmaları beş yılı aşkın süredir devam eden Bulldozer tabanlı yeni FX işlemcileri Haziran ayında lanse edilecek. Teknik özellikleri yavaş yavaş netleşmeye başlayan işlemciler için belirsizliğin sürdüğü önemli bir nokta bulunuyor. Başta John Frehue olmak üzere AMD cephesi Bulldozer tabanlı işlemcilerin Soket AM3 anakartlarda yani şu an satılmakta olan en güncel anakartlarda çalışmayacağını açıklarken, anakart üreticileriyse 8 serisi yonga setlerini kullanan mevcut anakartların BIOS güncellemesiyle Bulldozer desteği sunabileceğini ifade ediyorlar.



    alt="ASRock: AMD'nin Bulldozer işlemcileri Soket AM3 anakartlarda stabil çalışmayabilir"


    Önce Asus ardından da MSI, AMD'nin 8 serisi yonga setlerini kullanan anakartlarının BIOS güncellemesiyle Bulldozer desteği kazanacağını açıklarken, Gigabyte ise farklı bir yol izlemişti. 8 serisi anakartları için yeni revizyonlar hazırlayan firma, siyah renkli işlemci soketine sahip bu modellerinin Soket AM3+ formundaki işlemcilerle yani Bulldozer tabanlı FX modelleriyle kullanılabileceğini duyurmuştu. Benzeri bir hamle ASRock'dan da gelirken, her iki üretici de siyah renkli işlemci soketine sahip, Soket AM3+ uyumlu 8 serisi anakartlarını şu an satmaktalar. Bu gelişmelere ek olarak ASRock, Soket AM3 anakartlarda Soket AM3+ işlemci kullanımına yönelik olarak kapsamlı bir çalışma yayınladı.


    ASRock, yeni nesil Bulldozer işlemcilerin Soket AM3 anakartlarda çalışacağı gerçeğini göz ardı etmiyor ancak bunun stabilite sorunlarına yol açabileceğini belirtiyor. Kullanıcıların Bulldozer işlemciler için gerçek anlamda Soket AM3+ işlemciler için hazırlanan anakartları kullanması gerektiğini söyleyen firma, bunun nedeni olaraksa şunlar söylüyor;


    - Yeni Soket Tasarımındaki Farklılıklar;



    alt="ASRock: AMD'nin Bulldozer işlemcileri Soket AM3 anakartlarda stabil çalışmayabilir"


    ASRock'ın açıklamalarına göre yeni "siyah" AM3b soket tasarımı, Soket AM3+ anakartlar için ilk belirleyici farktör. Yeni soket tasarımında pin deliklerinin boyutu %11 daha büyük. Tasarımdaki bu farklılığın işlemci ve anakart (Soket AM3) arasındaki mekanik uyumu etkileyeceği hatta işlemci için pin-bent problemine neden olabileceği belirtiliyor.


    - İşlemci ve Güç Kontrolcüsü Arasında Daha Hızlı Bağlantı;




    alt="ASRock: AMD'nin Bulldozer işlemcileri Soket AM3 anakartlarda stabil çalışmayabilir"


    ASRock'ın açıklamalarına göre Soket AM3+ anakartlarda daha yüksek hızda seri VID ( işlemci için belirlenen standart voltaj) desteği sunuluyor. İşlemci ve güç kontrolcüsü arasındaki bağlantı Soket AM3 anakartlarda 400 KHz olarak gerçekleşirken,Soket AM3+ anakartlarda ise hız 3.4MHz'e çıkıyor ve daha iyi güç yönetimi sunuluyor.


    - Verimli Güç Yükleme Tasarımı;



    alt="ASRock: AMD'nin Bulldozer işlemcileri Soket AM3 anakartlarda stabil çalışmayabilir"


    AM3+ anakartların daha yüksek güç yükleme verimliliği sunduğu belirtiliyor. Yeni tasarımın güç kaynağında %11.8'e varan oranda daha iyi verimlilik sunduğu ve bunun daha iyi işlemci güç tasarrufuna olanak tanıdığı belirtiliyor. Tabi güç tasarrufundaki kazanımın daha çevreci bir kullanıma olanak tanıdığına da dikkat çekiliyor.



    - İşlemci Güç Kirliliği Yeni Soket Tasarımı'nda %22 Azaltıldı;



    alt="ASRock: AMD'nin Bulldozer işlemcileri Soket AM3 anakartlarda stabil çalışmayabilir"


    ASRock'ın açıklamalarına göre, Soket AM3+ tasarımında işlemci güç kirliliği %22'ye varan oranda azaltıldı. Yeni tasarım sayesinde Soket AM3+ anakatların aynı yük altında Soket AM3 anakarltara göre Vcore varyasyonlarını geliştirdiği ve işlemci güç kirliğinini azaltarak daha iyi sistem stabilitesine olanak tanıdığına vurgu yapılıyor.


    - Daha Yüksek Akım Desteği;



    alt="ASRock: AMD'nin Bulldozer işlemcileri Soket AM3 anakartlarda stabil çalışmayabilir"


    Bulldozer tabanlı yeni nesil FX işlemcileri için hazırlanan Soket AM3+ anakartların daha yüksek akım desteği sundukları belirtiliyor. Satılmakta olan mevcut AM3 işlemciler çalışmak için 110A akıma ihtiyaç duyarken, yeni Soket AM3+ işlemciler ise çalışmak için 145A akıma ihtiyaç duyuyorlar yani akım talebi %32 oranında artıyor.


    - Daha İyi Soğutma;



    alt="ASRock: AMD'nin Bulldozer işlemcileri Soket AM3 anakartlarda stabil çalışmayabilir"


    ASRock, AMD'nin Bulldozer işlemcileri için hazırladığı "gerçek" Soket AM3+ anakartlarda, C.C.R. (Combo Cooler Retention Module) tasarımına yer verdiğini belirtiyor. Bu sayede işlemci, bellek ve güç komponentleri için daha iyi soğutma olanağı tanıynıyor hatta firmanın açıkladığı net rakmalara göre 5.4 derece daha serin çalıştırabiliyor.








  • ASRock hayallerimi yıktın :)
  • fiyat performan amd olur her zaman
  • quote:

    Orijinalden alıntı: DemonicMajesty

    ASRock hayallerimi yıktın :)

    çalışmasına çalışıyor ama anakart ne kadar dayanır bilemiycem



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi JrMaster -- 25 Nisan 2011; 2:14:22 >
  • Böyle olacaği belliydi zaten o yüzden anakartı değiştirmedim
  • "Satılmakta olan mevcut AM3 işlemciler çalışmak için 110A akıma ihtiyaç duyarken" 110 amper akım diyor bu doğrumu
  • yener 2600k yı yenmese bu kadar beklenmezdi ama daha pahalı olacak fx adı üstünde
  • quote:

    Orijinalden alıntı: kroniq_asi

    Buldozerde olsan İntel İ7-2600K yı geçemezsin:@


    liseli ergen..
  • i7-2600K tepe seviye bir işlemci değil zaten. Daha yüksek frekanslı Sandy Bridge Extreme işlemciler sonbaharda gelecek. Ama Bulldozer'in standart olarak overclock'a ihtiyaç duymadan 1866 mhz bellek desteği sunması çok avantajlı bir durum.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi zotti52 -- 25 Nisan 2011; 1:56:57 >
  • @kudretx
    quote:

    dh ilanlarinda anakart ureticileri bios update ile destek vericegini soylerken senin bu aykiri tavir ve triplerin iyi olmuyor,amd kullanici dostu diyoruz sen inteli ovup duruyorsun yahu,
    1156 anakarti olan sirf 1155 islemci kullanmak icin anakartini saticak bunun neresi kullanici dostu.


    hani amd bios güncellemesi ile destek veriyordu al sana kullanıcı dostu öyle demeyin hep kullanıcı dostu diye
  • quote:

    Orijinalden alıntı: snow-leopard

    hani amd bios güncellemesi ile destek veriyordu al sana kullanıcı dostu öyle demeyin hep kullanıcı dostu diye


    quote:

    "ASRock, yeni nesil Bulldozer işlemcilerin Soket AM3 anakartlarda çalışacağı gerçeğingöz ardı etmiyor ancak bunun stabilite sorunlarına yol açabileceğini belirtiyor"


    Arkdaş okumanızda sorunmu var yoksa başlığı görüp yorummu yapıyorsunuz

    işlemciler eski anakartlarda da çalışacak ama performans ve stabilite için yenileri daha uygundur diyor adamlar ve çeşitli kısımlarda soket verimliliğinde iyileştirme yapıldığını belirtiyor kesinlikle çalışmıycak olmayacak uymayacak açmayacak takılmayacak denmiyor

    başlık yorumculuğundan bıkmadınızmı artık



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi JrMaster -- 25 Nisan 2011; 2:15:11 >




  • bazılarına dert olmuş intel babalarının firması galiba

    am3le olmazdı bulldozer revizyon şart ama p67 gibi dandikten birşey olmamalı

    am3+ için bir kere ramden yamuluyor şu anki soketler
  • Amd soket uymasın diye ugraşıyor intel 1155 soket eskisi 1156 soket buda pim deliklerini büyültüyor D anakart satmak için üzücü dogrusu
  • Stabilite sorunu olacağı zaten biliniyordu.Biran önce çıksalarda gözümüz gönlümüz açılsa:))) 1866 mhz bravo Amd.
  • cidden çalışmaları çok detaylı ve hergün yeni bir detayı inceliyoruz 5yılı aşkın süredir yaptıkları çalışmanın, emeğin karşılığını alacaklarını düşünüyorum. Yalnız fiyat konusu biraz korkutuyor amd f/p konusunda eski tutumunu aratmaz diye umut ve temenniler besliyorum :)
  • Asrock'ın bu açıklamayı kendi anakartları satılsın diye yapmadığı ne malum.
    Çünkü sadece Asrock ve Gigabyte Am3+ sokete sahip, Asus ve Msi Bios ile bu desteği veriyor.

    Bu durumda bu tarz bi açıklama yüzünden Amd sistem toplayan biri tercihini Asrock ve Gigabyte'dan yana kullanabilir.

    Am3+ işlemciler zaten 0.51mm ise Am3 anakartlardaki soketler 0.45 olduğuna göre zaten o sokete girmez.

    Demek ki Buldozer işlemcilerde 0.45 olmalı, bu durumda anakart ve işlemci arasında neden mekanik problem olsun?

    Bence Asrock en başta dediğim yöntemi uyguluyor.
    Am2+ anakartlarda AM3 işlemciler problem çıkardımı hayır.
  • Aslında o kadar da üzülecek, dert edilecek bir durum yok bence.Tabi ki max verim için 900 serisi chipsetler gerekli olacaktır ama bu verim ne kadar göreceli ne kadar kağıt üzerindedir tartışılır.

    Madem eski işlemcilerle uyumlu çalışacak, bari yeni chipsetli boardları inceden piyasaya salmaya başlasalar.Ocak ayından bu yana Intel'e oldukça upgrade-zamanı-gelmiş-müşteri kaptırdı Amd.Bakalım beklenen ve bahsedilen performansa değecek mi...

    Ciddiye bile almamak lazım gelir ama açıklamadan da olmaz, bu kadar teknolojik mevzulara "Baak gördün mü hani kullanıcı dostuydu" tarzı bilinçsizce yorum getiren bünyelere akıl sağlığı diliyorum.
  • Şu soru da artık bir son bulsun ama ya, bir marka birşey söylüyor, bir diğer marka başka birşey söylüyor. Hatırladığım kadarıyla bile AMD , AM3 anakartlar uygun değil diyordu, sonra bir marka çıktı bios ile destek vericez vs dedi, hatta model numaralarını bile sıraladı, sonra başka bir marka da aynı şekilde, şimdi bakıyoruz, bir diğer marka da böyle söylüyor.

    Hadi eski anakartlarda tam verimli çalışmayabilir cümlesini anlayabiliriz, ama stabil çalışmaması demek büyük sorun bence. Stabilite derken ne kast ediliyor, bu kısım çok önemli...
  • intel yeni platforma geçer 1 pin eksilterek amd de aynı deliği %11 dahamı genişletiyor anlayamadım :)
  • Hadi eski anakartın delikleri yenisinden daha büyük olsa anlarım. Ama eski anakartın delikleri yenisinden daha küçük. Bu işlemci bu anakarta nasıl girecek? İşlemci ayakları 0,51 mi olacak yoksa 0,45 mi? Her firma birşey söylüyor. Ortalık arap saçı. Bence yeni anakart almak daha iyi.
  • 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.