Şimdi Ara

[Rehber] Detaylı Jungle Rehberi v0.1 (05.07.2011)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
123
Cevap
5
Favori
50.968
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • v0.1
    - Replay'ler bir süre için kaldırıldıOyunun muhtemelen izleyici modu yakında geliceği için yol replaylerini o zaman yenilemeyi planlıyorum.
    - İyi bir jungle champion'ının sahip olması gereken özellikler eklendi
    Oyunda önemli bir değişiklik olana kadar bunlar geçerliliğini koruyacak genel bilgilerdir.. O zamana kadar v0.1 son versiyonu olarak kalmaya devam edicek.
    v0.2
    -Spawn süreleri güncellendi.




    Öncelikle jungle neden yapılır?

    Jungle sadece daha fazla exp için yapılmaz. Jungle'daki amaç, bir tane daha solo lane açıp ordaki adamın 1v1 lane gibi kasmasını ummak değildir.
    Jungle'ın amacı, daha fazla gank, daha rahat warding ve dolayısıyla hem daha avantajlı mid/duo lane, hem de daha iyi görselin verdiği rahatlığa bağlı olarak daha rahat adamların üstüne baskı kurabilmektir.
    Yani çoğu DH'linin düşündüğünün aksine jungle 1v2 lane için avantaj sağlamaktan çok, diğer 2'li lane için avantaj sağlar. Düz mantıkla, 4 leveldayken adamlar 3 level olucak, 2 tane 4 level vs 2 tane 3 level olur gank gidiceksiniz. Onun yerine daha sağlam bir lane yapıp deny yaparsanız 4 level olduğunuzda adamlara daha az exp verirsiniz.

    İyi bir Jungle Champion'ında olması gereken özellikler
    Maddeler halinde söylemek gerekirse,
    -İlk tur için Mana golem ihtiyac duymaması:Ne işe yarıcağını söylemeye gerek yok sanırım. Karşı takım daha iyi bir level 1 takımı picklerse veya güvenli olsun diye wraith başlarken blue giderse çok çok zorlanmıcak bi karakter olması diyebiliriz. -Bkz. Warwic-
    -Yüksek HP ile Jungle yapabilmek:Her ne kadar blue başlıyan karakterler için başlangıçta ne kadar yardım aldığına göre çok değişcek olsa da, Yüksek hp ile ilerliyen ve yüksek hp ile bitiren bi champion kullanırken, karşınıza biraz daha kırılgan bi ilk tur jungler'ı gelirse çok rahat bi şekilde gidip ufak golem ya da wraith çalabilirsiniz. Wraith çalarken dikkat edilcek nokta ise, eğerki isterseniz, ufak wraithlerden tekini kesmeden bırakabilirsiniz, böylece o kampın spawn alma süresi adamın kesmesine bağlı olarak uzucaktır.
    -Earky Gank yapabilmesi:Level 4 gank'i idare eder olup, level 3 de hiç bişey yapamayan karakterler var, mesela Amumu'yu ele alalım, 3 Level'da E veren amumu, Bandage(Q) olmadan pek iyi gank yapan bi karakter değil. Bu örnek öylesine bir örnek tabi ki, normal bi oyunda 3 levelda geriye dönse, geriye gelene kadar ufak wolflar spawn alır ve ordan yeterince exp tamamlıyıp jungle devam edebilir. Ama extreme bir örnek gerekirse, 4 level olup yardım ediceği bi lane'e yardım götüremez. Umarım anlatabilmişimdir. Bundan az etkilencek champlere gelirsek, Nunu en büyük örnek olucaktır. Nerfden sonra bile çok güçlü bi level 2-3 gank'ine sahip yani.
    -Mid/Late Game Performansı:Bunu aslında ikiye ayırmak lazım, işler iyi gittiğinde ve kötü gittiğinde diye, ama early iyi geçerse çoğu bilindik jungler zaten gayet iyi bi lategame potansiyeline sahip. Ama tabiki belli başlı junglerlar var ki, onlar belli bi yerden sonra çok yavaş kasmış olsalar bile bi şekil asist/kill alıp ortalama düzeye gelip iş yapabilcek karakter. Buna en büyük örnek Amumu diyebiliriz. Hiç bişey yapmadığı bir oyunda bile güzel bi bandage veya ulti ile takımına çok çok iyi katkı verebilir. Ya da Warwick diyebiliriz, her ne kadar warwick ile kasamamak kasmaktan daha zor olsa da birşekil level 6 olup herangi birini savunmasız yakalıyabilirsiniz. Kötüsüne örnek vermek gerekirse, Olaf, Xin vb. şu sıralar çok aşırı picklenmeyen junglerları verebiliriz.

    Son olarak oyunun şu an ki durumu (2 solo carry, AD+Support bottom) için Tanky Junglerlar her zaman bir adım önde durucaktır ama genel olarak bir junglerın sahip olması gereken özellikler bunlardır diyebilirim

    Out Jungle yapmak ve Counter Jungle Kavramı

    Basit olarak jungle karakteri kullanan adamın eline çok aşırı para geçmez, özellikle ilk levellarda baya sınırda giden bir olaydır çoğu champ için. Gidip 2 hit atsanız base gitmek zorunda kalcak olanlar falan vardır hatta.
    Out jungle yapmak ve Counter jungle yapmak baya yakın şeyler olsa da birinde takımda 2 tane jungler olur. Bunlardan 1 tanesinin işi sadece rakip junglerı tırtıklamak olur. Bence pek uğraşılmaması gereken bişey olması bir yana, rakip carrylerin gelip kesme riski çok fazladır. Yani counter jungle için 5v5 olup ciddi anlamda koordine bir takım gerekir. Tek kişi yapamaz mı bunu? yapar. Bunu tek başına yapabilcek pek champ olmasada, Nunu falan biraz da Ward alırsa takımdakiler bunları tek başına yapabiliir.

    Out jungle yapmak ise, kendi jungle'ınızın yanında adamın jungleını da tırtıklamaktır. Counter jungle'a kıyasla daha az risk taşır, adamın daha az exp'ini çalar. Yapması izlemekten daha zordur, özellikle early game'de yapmak ciddi anlamda hesap gerektirir ve Warwick gibi 6 öncesi aktif gank gezemeyen champlere karşı yapılırsa da tüm oyunu zehir eder adama.

    Basit olarak sadece counter jungle yapan adam, sadece adamın jungle'ında gezen Shaco'dur. Out jungle yapan adam ise, Kendine bir buff alıp, adamın diğer buffını çalan, sonra carry'sine early buff veren Nunu'dur. Adamı bulup HP düşüren, belki buff ya da yan campleri çalan Warwick'dir. (Ya da diğer jungle'dan daha iyi oynayan, daha iyi map kontrolü sahip olan jungler diğerini out-jungle yapmıştır diyebiliriz)


    Olay aslında her 2 taraf içinde exp kaybı olurken (kill almazsanız en azından) adamın kaybı, sizinkinden fazla olduğu için düzgün yapıldığında baya mantıklı bişeydir. Yapması öyle kolay değildir, yani jungle gir gez bulursun mantığıyla yapılmaz. CV olursa takımınızda, çok daha kolaylaştığı bir yana, red de CV yiyip devam eden adama gitmekten çok, ufak wolf ya da ufak golem çalmaya gitmek daha mantıklıdır. (CV sadece Red vision vercek şekilde atılmaz genelde zaten, Ufak golem görürsünüz.)

    En basit olan örneği muhtemelen blue başlıyan bi chample blue aldıktan sonra adamın wraithleri alıp sonra wolf camp gitmektir. Adamın gelip sizin jungleınızdan ufak golem çalmaması durumunda adam 3 levelken 4 leveldan baya exp kasmış olursunuz ki jungle champlerin bazısı level 4 öncesi gank yapamaz. -Amumu gibi-

    Warding

    İlk base'imizi level 4'de yaptığımızı varsayarsak, DPS champler için genelde ufak razorlar bütün paramızı yicektir. Ufak razor ihtiyac duymadıysak, bot, pot, ward alıp önce ward sonra gank gideriz. Peki Ward nereye?
    İlk ward için belirli bir yer olmasada, karşınızdaki champ early game'i blue üstüne kurulu Amumu tarzında bişeyse kesinlikle adamın blue wardlayın, takıma daha önceden söylerseniz muhtemelen hem blue alır hem adamı kesersiniz. (Jungle bitirir bitirmez gidip dikerseniz, adam jungle bitirirken blue aldıysa 3 dk içinde göremezsiniz.)
    İlk ward nereye dikilceği baya önemli olan bi warddur. Saçma sapan bi yere dikmek istemezsiniz (75g ilk geri gidince gayet iyi bi gold miktarı). Yani adamın blue veya red başladığını bilmiyosak, 2 solo lane ortası ya da adamın jungle'daki 3 yol gayet iyi yerlerdir diyebilirim. Eğerki duo giriyosanız seçim biraz daha çok kendi arkadaşınızı korumak üstüne yapılabilir tabi ki.

    İşin biraz daha picklere bağlı olduğu nokta bu diyebilirim. Mavi ihtiyacı olmayan bi junglerdan mavi çalmak bize pek bişey kazandırmaz (Takımda anivia gibi, mavi olmadan pasif kalan mavi olunca domine eden tipler varsa iş başka tabi.)

    Spawnlar -Gurcellonline'ın konusundan alıntı-

    Kucuk Kamplar

    Wraith ler
     [Rehber] Detaylı Jungle Rehberi v0.1 (05.07.2011)


    Wolf lar
     [Rehber] Detaylı Jungle Rehberi v0.1 (05.07.2011)


    Ikiz Golemler
     [Rehber] Detaylı Jungle Rehberi v0.1 (05.07.2011)


    Pratik Bilgiler
    -Wraith Kamp daha fazla XP ama daha az gold verir.
    -Bufflarin verdikleri XP ve dakikaya gore oranlari cok onemli degildir. Muhim olan cikis zamanlari ve verdikleri buff ozellikleridir
    -Blue Buff in verdigi XP orani Red Buffdan daha fazladir ama kamplar digerleri ile ayni goldu verir.
    -Ikiz golemler iyi bir gold kazandiri, eger yakinlarindaysaniz ve yapacak baska seyiniz yoksa onlari oldurun :)


    Buff Kamplari
    Blue Buff
     [Rehber] Detaylı Jungle Rehberi v0.1 (05.07.2011)


    Red Buff
     [Rehber] Detaylı Jungle Rehberi v0.1 (05.07.2011)


    Gold ve XP kazanimlari
     [Rehber] Detaylı Jungle Rehberi v0.1 (05.07.2011)


    Buyuk Monsterlar
    Dragon
     [Rehber] Detaylı Jungle Rehberi v0.1 (05.07.2011)


    Baron
     [Rehber] Detaylı Jungle Rehberi v0.1 (05.07.2011)

     [Rehber] Detaylı Jungle Rehberi v0.1 (05.07.2011)



    Kaynak: REIGN of GAMING

    Spawn saatlerini bilmek neye yarar? Basit olarak level 1de blue almak yaklaşık 10~30 saniye sürer. Dolayısıyla 1:50+20+5:00 dersek adam 7:10'da tekrar gelip onu almak isticektir. 7:10 ideal zamandır, önce gitmeye pek gerek olmaması bi yana, adamın golem tankliyo olması da iyi bişeydir yani.

    Ganking

    Gank gitmenin jungle'ın esas amaçlarından birisi olduğunu söyledik. Peki gank gitmek ne işe yarar?
    Öncelikle gank gitmemizin sebebi adamı öldürmek değildir. Hatta solo lane'de stun/snare yoksa muhtemelende karşı taraf ölmez. Fakat, (Solonun ve karşı daki solonun eşit seviyede oynadığını varsayıyorum) adamı geriye yollamak bile orda bizim solomuzun karşı tarafı domine etmesini sağlayabilir. Etrafına da vision verince, zaten o lane ile işiniz bitmiş olur. Tek yapcağımız şey 3 dakikada bi ward dikmek olur ki geri dönüşü pek kolay olmayan bişeydir early base yapmak.

    Peki bizim solomuz ezikse? O zaman diğer lanelere bakarız. Hepsi rahat tutabilicek mi? tutabilicek gibilerse, ezik arkadaşımızın lane'inde kamp kurarız. Sürekli onu gankleriz. Elimize kill geçmese bile, feedlemeyen/az feedleyen/taşınabilir bir solo ve morali gittikçe düşen bir rakip geçer. (Başınıza gelmeden ne kadar sinir bozucu olduğunu anlatması imkansız olan bişey bu.)

    Bizim taraf eziyorsa? işimizi baya baya kolaylaştırır. Yapcağımız tek şey vision vermek. Gank atmaya gerek bile duymayın yani. Sadece adama gerekli vision verin bırakın rahat rahat ezsin. Karşı junglerı oraya çeksin. Siz gidip adamın jungleını bozun, buff falan çalın, diğer laneleri gankleyin.

    Rune, Mastery

    Sabit bir page falan vermicem de, genel olarak daha hızlı jungle bitirmek ve late game daha aktif olmak konusunda biraz seçim yapmamız gereken nokta oluyo bu.
    Daha hızlı jungle bitirmek için gerekenleri söyliyeyim, Armor Pen, Attack Speed, Armor. Bu 3'ü jungle ı hızlı bitirmek için en gerekli şeylerdir diyebilirim. Benim 2 tane kullandığım page var jungle için,
    1- Arp Quint, AS Kırmızı, Armor Sarı, MR/level Mavi
    2- HP Regen Quint, ARP Kırmızı, Armor Sarı, CDR Mavi
    Çoğu junglerla 4 dakika'dan kısa sürede bitirirsiniz jungle'ı bu 2siyle. Tabi farklı şeyler kullanılabilir, Dodge olsun, HP per level'lar olsun.

    Hız
    ~4 dakika ilk tur için standarttır. yani 4:30'da bitiriyosanız, biraz yavaş kalmıştır. Build/Rune değiştirmeyi falan deneyin derim.
    Tabi yavaş junglerlar da var, ama ganking de yazdım. İlk gank giden oyunu döndürtebilir.

    Champ replayleri
    -Pek yakında tekrar sizlerle! lolol.

    Oyun başlıyana kadar Num+ ile ileri almayın replayleri takılıyolar nedenini anlamadığım sebepten dolayı. Zaten çabuk başlıyo çoğu.


    Notlar

    - Süper oynayan, her oyununda akan falan bir adam değilim. Sadece kötü oynamam.
    - Olması gereken bu, hepsini aynı anda yapan kimse yok zaten, hepimiz insanız.
    - Jungle gitmek size oyun taşıma imkanı sunmaz. Oyunu taşıcak carry yaratma imkanı sunar.
    - Kendinizden daha çok minimap'i izlemenizi tavsiye ederim. Oyununuzun diğer alanlarına da yarar sağlar minimap izlemeye alışmak
    - Hepsini okucak kadar zaman harcamıcaktır çoğu kişi, ama benim hepsini yazcak kadar boş vaktim vardı. Baya boş bir insan gibi hissettim kendimi şu an.
    - Yanlış, hata, eksik varsa paylaşın, söyleyin. Bilgi paylaştıkça çoğalır.
    - Replayleri izlemek için, LOLReplay kurmanız gerekir.http://www.leaguereplays.com/download/
    ~versiyon hatası vb. alırsanız, eski versiyonlardan başlıyarak sırayla indirip üst üste kurmayı deneyin.
    - Eklencekler (Canım sıkıldığında eserse ekliceklerim diyelim)
    ~Renk, Resim vb.
    ~Geniş champ rehberleri
    ~Metin güncellemeleri vs.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi PhTx3 -- 31 Temmuz 2012; 11:10:59 >







  • güzel olmus selim. vakit olursa jungle shaco ile counter jungle olayını yapıp eklerim buraya.yada reginaldın bi videosu wardı onu koyim direk

    http://www.own3d.tv/video/104358/Shaco_Tutorial_By_Reginald

    buda shaco ya ezik diyyen team fightda ezik diyen arkadasların shaconun ne yapması gerektigi nasıl oynanması gerektigi hakkında fikir werir.istersen bunuda koy senin replaylarin yanına

    bu arada kucuk ama faydalı bi tip. herhangi bi buffı nashoru we golemi kestiginizde tam olarak kestiginiz saati yazarsanız chat e ( ozellikle dragonu ) wakit kaybetmeden team olarak duzenli olarak kesme adına ilk adımınızı atmıs. eger karsı takımdaki jungler cok agresifsede bufflarınızı calmaya calıstıgında yakalamıs olursunuz ws. aklınızda tutamıosunuz unutuosunuz kestiginiz sureyi o yuzden yazmak en faydalısı



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi chicheck -- 25 Nisan 2011; 11:00:39 >




  • Usanmamış yazmışsın hepsini okudum.Jungle herolara yeni başlayanlara iyi bir kaynak.Ders kitabı olarak okutulabilir
  • Yeni başlayan arkadaşlara yardımcı olur(Bende ne kadar boş bi adamım diyorum hepsini okudum)
  • Güzel olmuş, okudum hepsini, boş adam olduğumu da öğrenmiş oldum. Yeni başlayanlardan çok ileri düzeye hitap ediyor.
  • @çiçek, replay izlemedim ben şu ara izliyemem de, gelince izlerim koyarım ayarlarız. Shaco biraz daha oynamaya ve gank yapmaya dayalı geliyo bana. bilemiyorum.

    @hdloader,

    @AdYokk, Yeni başlamaktan çok, jungle yapmaya yeni başlıcaklara yardımı olur (onu kastetmişsindir belki bilemicem de yanlış anlaşılmasın yani, 10 levelda deneyip 1v2 bıraktığı adam deli gibi feedleyince insanlar buraya gelmesin.)

    @Riqimaru, Eyw reyiz :D

    @all, boş zamanlarımızı yararlı kaynak okuyarak geçiriyoruz artık




  • Bu rehberdeki en önemli bölüm:
    "Öncelikle gank gitmemizin sebebi adamı öldürmek değildir. Hatta solo lane'de stun/snare yoksa muhtemelende karşı taraf ölmez."
    Çoğu junglerın yaptığı hata bu , jungler ın asıl amacı kill almak değil , diğer lanelere yardım etmektir.Selim(phtx3) le çok kere beraber oynadık , özellikle son zamanlarda hep jungle oynadı ve genelde amumuyla gelip w açıkken ve red buff varken 2 kere vurup gitse bile , ondan sonraki 2 dakika içinde mutlaka kill aldım.Ki bu sadece karşıdaki adam benimle eşit veya daha iyi oynuyorsa olan birşey , genelde normal gamede adamlar benim zaten ezdiğim tipler olduğu için Selim geldiği an öldüler.

    Onun dışında pre-nerf eve ve udyr(udyrle yaptım baya) dışında jungle yapmayan , genelde solo lane giden benim için jungle yapmak bir dezavantaj , çünkü iyi bir jungler her türlü junglerla jungle yapmayı denemiş ve deneyim kazanmış junglerdır.Karşı tarafın junglerından daha iyi biliyorsan jungle ı ona hayatı dar edebilirsin.Nereden başladığından , ne zaman gank yapacağına kadar herşeyi biliyorsan karşı tarafın jungler ı ile ilgili , adamı tüm oyun etkisiz hale getirebilirsin , ki bunun için tüm oyun peşinde dolaşmanıza gerek yok , özellikle udyr oyun başında bir gank yedimi en az 20 dakika kendini toparlayamıyor.Amumuyla sadece bir kere jungle yaptım ve oda tamamen blue ya bağlı gibi geldi.


    Jungle yapanların/yapacakların da daha önceden jungle stream izlemiş olmasını öneriyorum , Selim'in şuan iyi jungle yapmasında çok önemli bir faktör olduğunu düşünüyorum.Onların yaptıklarının aynısını yapmak zorunda değilsiniz tabiki , ama en azından bir örnek bir fikir alabilirsiniz.




  • Benim oyunu genel olarak bilmemde streamlerin önemli yeri var. Mantıklı, mantıksız, öğrenilir, öğrenilmez tartışmıcam da, öğrenmek amaçlı, inceliyerek izlersen öğrenirsin yani. Eğlence amaçlı izlersen belli noktaları görebilirsin de jungle yapmanın baya detayı var yani öyle zevkine izlerken pek denk gelmez.

    Oyunda jungle'ını bozması zor olan pek champ yok zaten, bi Nunu gibi. Adamın jungle girsen karşına geldimi kaçamazsında yani. (yani kesebilicek güçteysen de pek kesme imkanın yok 1v1, büyük ihtimal o slow atıcak lanelerden gelen adam kesicek seni. En iyi ihtimal 1-1 olur ki, o durumda bile onlar 1 de asist almış olur)

    Bi ara smitela ilgili 2-3 satır yazarım D:



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi PhTx3 -- 24 Nisan 2011; 14:20:34 >
  • Nunu zaten pull + 1-2 hit yardımıyla boots ile jungle yapabilen tek hero.Boots + ward alıp yinede decent jungle yapıyor , ranked de nunu oynadığımda varmıydın bilmiyorum 10 hple golemi kesmeyi başarmıştım , sonrası gelmişti baya sağlam olmuştu (9-0-21 dim ve armor falan yoktu daha o zaman bende , mp regen runelar vardı )
  • Ben yoktumda, OddOne'ın main Nunu ve nasıl oynadığını biliyorum yani :D böyle last pick jungler falan gelince, yürüyüp adamın buff yiyip giden değişik bi yapısı var :D
  • BUMP.

    Sion jungle replaylerini de ekledim. Sion jungle diğerlerine kıyasla biraz daha zor deneyenler bilir, Pull olmadan blue başlamak baya zor olabiliyo.

     [Rehber] Detaylı Jungle Rehberi v0.1 (05.07.2011)
     [Rehber] Detaylı Jungle Rehberi v0.1 (05.07.2011)


    1. versiyonda Enrage ile Ancient Golem'dan başlarken, 2.'de Shield ile ufak golem'dan başlıyo. 2.'si level 5 olana kadar olduğundan biraz uzun ve yorucu bi macerası var.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi PhTx3 -- 25 Nisan 2011; 8:49:52 >




  • Daha hiç jungle hero oynamadım. Çok merak ediyorum ve çok zevkli duruyor. Eline sağlık deneyeceğim umarım
  • Bi ara ben shaco jungle yaparken replay al onuda koyarsın selim. Udyr içinde geçerli.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Ragnarok---

    Bi ara ben shaco jungle yaparken replay al onuda koyarsın selim. Udyr içinde geçerli.

    o bi ara gelmicek gibi devrim
  • Up çekelim yararlı konu. Jungle hakkında her şeyi vermişsin. Üst konu bile olabilir.
  • Off geçen zilean jungle yaptım onuda koyarım bir ara 20 dakkalık ibretlik replay var
  • Sizce irelia ile iyi bir şekilde jungle yapılırmı yapılırsa build , yol fln yardım ederseniz sevinirim :)
  • quote:

    Orijinalden alıntı: kurtlord

    Sizce irelia ile iyi bir şekilde jungle yapılırmı yapılırsa build , yol fln yardım ederseniz sevinirim :)

    Irelia solo top kesinlikle çok ama çok daha iyi jungledan. Pek denemedim irelia jungle ama denerim bi ara.

    basit olarak armor başlaman gerekcek, wriggle çıkabilirsin ilk item sonrasında TForce cıkarsın daha bi DPS ağırlıklı bir buildin olur diye düşünüyorum. Tabi denemeden havada kalcağı bir gerçek ama muhtemelen işine yarar :P
  • Üst konu olması için şikayet ettim. Warwick ile jungle yaptığımda 6 olana kadar gank yapmıyorum. Yapmalı mıyım sence? Ulti yok kill almam çok zor ama biraz itebilirim sadece.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Black Burn

    Üst konu olması için şikayet ettim. Warwick ile jungle yaptığımda 6 olana kadar gank yapmıyorum. Yapmalı mıyım sence? Ulti yok kill almam çok zor ama biraz itebilirim sadece.

    Orda lane'lerin ne durumda olduğu önemli, soloların zorlanıyosa özellikle kesinlikle gank gitmelisin, Kill önemli bişey olsa da herşey değil. Adamı base yollamak o exp'i kaçırmasını sağlamak kesinlikle solonun işine yarar. Ayrıca rakip solo geri gidince, rakip jugle o CS'i almaya gelicektir, gank gitmesini de geciktirebilir diyebilirim.

    Oyunun şu an ki durumunda genelde bruiser/tank karakterler jungle kullanılıyo, mid game ward almakla geçince pek para kasılmadığı için Carry jungle çok süper olmuyo diyebiliriz, bide özellikle bot lane'nin support carry, top ve mid inde AP/AP ya da AP/AD carry olduğu için takımın en büyük ihtiyacı damage tankliyebilcek karakterler ^^




  • 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.