Şimdi Ara

Lenovo'dan MacBook Air'a rakip geldi; ThinkPad X1

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
74
Cevap
0
Favori
10.416
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Önde gelen pek çok bilgisayar üreticisinin, Apple'ın ultra-ince tasarımlı MacBook Air modeline rakip çözümler hazırladığını daha önceki haberlerimizde dile getirmiştik. Bu konuda adım atan ilk firma Samsung olmuş ve Güney Kore merkezli firma, kasa yapısında uzay araçlarında da kullanılan Duralümin alaşımına yer verdiği 9 serisi ultra ince dizüstü bilgisayarlarını Türkiye'de dahil olmak üzere dünya genelinde satışa sunmuştu. Samsung'dan sonra Asus da benzer bir adımla U36 serisi ultra-ince tasarımlı yeni dizüstü bilgisayarını duyurarak Apple'a meydan okumuştu. Bu noktada yeni modeli boy gösteren son üretici ise Lenovo oldu ve firmanın ThinkPad X1 modeli gün ışığına çıktı.



    alt="Lenovo'dan MacBook Air'a rakip geldi; ThinkPad X1"


    İnce ve şık tasarımıyla dikkatleri üzerine çeken MacBook Air, arka arkaya sunulan rakip modeller karşısında rekabet gücünü kaybedecek gibi görünüyor. Apple'ın donanım tarafında eski nesil Intel platformunu tercih etmesinden ötürü ikinci nesil MacBook Air, Sandy Bridge tabanlı yeni modellere karşı en azından performans olarak zayıf düşmeye başladı. Lenovo'nun detayları sızdırılan ThinkPad X1 modeli de Intel'in yüksek performanslı yeni Sandy Bridge platformunu kullanıyor. Huron River kod adlı mobil platform kapsamında 2.5GHz'de çalışan çift çekirdekli Core i5-2520M işlemcisinden güç alan bilgisayarda, 13.3-inç büyüklüğünde ve 1366 x 768 piksel çözünürlüğünde ekran bulunuyor. Gorilla Glass teknolojisiyle desteklenen ekranın bu sayede, darbe ve çizilmelere karşı, rakip pek çok modelin ekranına kıyasla daha yüksek dayanıklılık sergilemesi bekleniyor.



    alt="Lenovo'dan MacBook Air'a rakip geldi; ThinkPad X1"


    Lenovo ThinkPad X1, açıklanan bilgilere göre 21.5mm kalınlığa sahip. Bu değer onun dünyanın en ince dizüstü bilgisayarı yapmasa da hem en ince ThinkPad hem de en ince dizüstü bilgisayarlardan birisi olarak tasarıma önem verenlerin ilgisini çekecek gibi görünüyor. 8GB DDR3 bellek ve 160GB kapasiteli SSD ile donatılan ThinkPad X1, aynı zamanda SDXC kart okuyucusuna da sahip.


    Görsel anlamda ThinkPad ailesinin geleneksel çizgilerini koruyan ve piyasadaki en başaırlı klavye tasarımlardan birisi olan LED arka aydınlatmalı tuş takımı ve tam yatırılabilir ekranıyla, ince tasarımına rağmen profesyonellere yönelik temel ThinkPad özelliklerini korumayı da sürdürüyor. Dolby Home Theater v4 ve HD-VOIP gibi çoklu ortam özellikleriyle birlikte gelişmiş bağlantı yeteneklerine (USB 3.0, eSATA, DisplayPort ve HDMI) sahip olan ThinkPad X1'in yapısında yüksek kaliteli malzeme kullanıldığına özellikle dikkat çekiliyor. Yurt dışında 20 Mayıs'ta kullanıma sunulacağı belirtilen ThinkPad X1'in resmi olarak doğrulanmasa da 2920$ olacağı iddia ediliyor.








  • İBM i lenavo satın aldı şu takoz tasarımdan halen vazgeçemediler. Apple den gıcık alan bir insan olsamda Apple Macbook Air halen bu konuda lider bence. Adamlardaki tasarım uyumu, estetik malesef kolay yakalanabilecek bir seviyede değil.
  • Üf o ne fiyat be

    Tasarım basit, klasik hatlar içeriyor ama cezbediyor..
    Kaç kg acaba ve şarjı ne alemde.. Benim için çok uzak aletler fiyatlarından ötürü ama insan istiyor ben ince daha taşınabilir bir dizüstü bilgisayarı olsun. Şu 2.8 kg'lik cihaz bile ağır geliyor.. Belki daha ağırdır :D Benim şuan kullandığım..
  • Klasık bır thınkpad tasarımı. Sanırım uzun sure IBM R31 kullandıgımdan dolayı gozume hos geldı.
  • Macbook Air ile ancak inceligi ile yarisabilir,fiyat olarak zaten imkansiz.
  • Hayırlı olsun
  • trackpadi görüyormusunuz, touchpade 1 milyar basacak bir teknoloji........ neden her laptopta yok anlamam
  • Tasarımı çok kötü bunun. Benim şu anki favorim Samsung 9 serisi.
  • bunların fanı nasıl
  • Gayet güzel olmuş ülkemize gelirse alınabilirlik durumuna göre tercih edilebilir hamal gibi ağır toplar taşımaktanda işimi görsün diye alınabilir
  • Birde kapalı resmini koysaydınız keşke
    bu arada o fiyatta ne öle...
  • Lenovo Thinkpad'in bu versiyonu ile süper bir iş çıkarmış. Eminim ki Apple dan çok daha dayanıklı bir ürün olmuştur.

    Saçma sapan yorumlar yapıyor insanlar. Bu alet ThinkPad arkadaşlar. Yani ekstra dayanıklı. Askeri standartlarda bir ürün. Dağ tepe kullanabilir, yere düşerken içiniz rahat olabilir. Bu aleti kıyaslarken bunu lütfen düşünün!

    Yani olay sadece tasarımda ve incelikte değil. Adamlar bu incelikte ve bu dayanıklılıkta üretim yapıyorlar. Apple da ne derece darbelere karşı dayanıklılık var bilemeyiz...

    Sınıfları, kullanım alanları ve amaçları bir kere bam başka ürünler...
  • Fiyati gercekten inanilmaz derecede pahali. Nedense Apple'in genellikle pahali sattigindan sikayet edilir ama bazi urunler var ki diger firmalar Apple'in sattigi fiyatlara mal bile edemiyorlar o urunlerin turevlerini (bkz. Macbook Air, ipod touch, ipad)
  • Eski IBM, yeni Lenovo'nun bu tasarımı yıllardır süre gelen ve kurumsal firmalar için hazırlanmış bir tasarımdır. Görünüşte güzellikten çok ciddiyeti yansıtır. Bu yüzden çoğu firma (çalıştığım şirkette dahil) bu modelden çalışanlarına dağıtır. Yukarıdaki model de, bence yine daha çok kurumsal olarak düşünülmüş yeni bir seridir. O yüzden bireysel kullanıcılar boşuna görünüşüne takılmasın.
  • güzel ama pahalı
  • benim adam bilgisayarı diye adlandırdığım bir çizgileri var.
    bütün markalar gibi genç işi saçma sapan dizaynlar yapmak zorunda değiller ya.
    karizma sahibi bir bilgisayar olmuş.
    apple'ın kendine has bir çizgisi vardır ve ibm'in de aynı şekilde.
    bence ne apple ciddi görünümlü bilgisayar yapsın ne de lenovo genç işi yapsın.

    eskiden cep telefonlarında ericsson büyük adam telefonu yapardı alcatel çoluk çocuk telefonu yapardı.
    şimdiyse bütün telefonların tipi aynı.

    anlatmaya çalıştığım herkesin hendine has bir çizgisi olmalı.
  • Genel thinkpad tasarımı hakkında wiki den bir alıntı:

    The first ThinkPads were very successful, and soon collected more than 300 awards for design and quality

    Tasarımı çok kötü deyenlerin başkalarının beğeni, ihtiyaç ve zevklerini hiçe saymalarını gerçekten anlayamıyorum.
  • Tipi yok ama zaten bu pc leri genellikle işadamları felan kullanıyor klasik İBM tasarımı yıllardır göyle bu cihaz uzun sürede değişmez.Ama inceltmeleri iyi olmuş bildiğin 4-5 cm kasası vardı
  • Klasik itici ibm tasarımı.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Tasarım beğenisi göreceli bir şeydir. İsterse bütün tasarım ödüllerini alsın herkes beğensin önemli değil benim için ben beğenmedim. Başkası beğenebilir ona da saygım var. O kişiye de neden beğendin demiyorum ki. Beğenebilir, sevebilir, kullanabilir özgür bir ülkede yaşıyoruz. Ancak ben beğenmedim bu benim kişisel görüşüm. Lütfen artık aşalım bu konuları.
  • 
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.