Şimdi Ara

GT 520 aldatmaca mı???

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
24
Cevap
0
Favori
13.365
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • http://www.webdenal.com/msi-cx640-097xtr-i5-2410-2g-500g-15-6-dos-1vga_323199.html
    arkadaşlar gt 520 eski nesil gt 420 nin bir üst versiyonu değil mi?
    Eğer öyle ise neden gt 420 den 3dmark06 puanı daha düşük?
    http://www.notebookcheck-tr.com/Mobil-Grafik-Kartlari-Benchmark-Listesi.10102.0.html
    Yoksa bu, nvidia nın daha önceleride yaptığı gibi ismi bir sonraki nesil ekran kartlarıyla aynı ismi kullanarak kullanıcıyı aldatıyor mu?
    Malumunuz Nvidia bu konuda geçmişi pek parlak değil????
    eğer notebookcheck teki grafik test sonuçları kriter değil mi?
    GT 520; Gt 420 den daha iyi bir kart mıdır?
    cevap yazan arkadaşlara şimdiden teşekkürler...

• Normali öyle olması lazım, notebookcheck-tr.com sitesi ne kadar sağlıklıdır bilemiyorum, gt420, gt520 olması bir kenara mantık olarak daha sonra çıkan sonraki nesil notebooklara bir öncekinden daha iyi bir ekran kartı koymalılar...
    Bir açıklaması vardır mutlaka, uzman arkadaşlar açıklar...
  • gt420 96 shader ve 128 bitti.
    gt520 ise 48 shader ve 64 bit.
    Yani gt520 giriş seviyesi bir kart ve gt420'den daha kötü.
    Sıralama da aşağı yukarı doğrudur.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi EPICA -- 22 Nisan 2011; 17:22:32 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: EPICA

gt420 96 shader ve 128 bitti.
    gt520 ise 48 shader ve 64 bit.
    Yani gt520 giriş seviyesi bir kart ve gt420'den daha kötü.
    Sıralama da aşağı yukarı doğrudur.

o zaman isim kullanıcıları kandırma amacı güdüyor... doğru mudur?
  • kandırmaca değildir her serinin üst versiyonu çıkınca daha hızlı olcak diye bi kural yoktur mesela AMD serilerinde 5630 / 5650 / 5670 gibi gider sonu 70 yada 90 olan performanslı karttır ama 30 50 seileri giriş orta seviyedeki kartlardır.aynı şekilde 6000 serisi içinde bunlar geçerlidir.Nvidia AMD farketmez hepsinde bu şekilde
  • yeni konu açmaya gerek yok,gt520m notebookcheckte 64 bit ve 128 bit olarak gözüküyor acaba 520m nin 128 bitliğidemi var,bilgisi olan varmı?
  • daha önce gt 420m orta-alt seviyeye hitap ederken gt 520m şimdi alt seviyeye hitap ediyor, yani kandırmaca falan yok sadece sınıf değişikliliği var ki bunu da hem nvidia hem de amd yapar
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    RX 460 Mı Yoksa GTX 950 Mi ?
    9 yıl önce açıldı
    GT 840 Kötü mü
    10 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • ben bu vga ile sc2 yi ayarları laptopun kendisine bıraktım medium filan yaptı
    ama gayette güzel performans verdi bana göre
    kaldı ki bu tip makinada masaüstü sistem performansı beklememek lazım
  • gt520 iki türlü versiyonu var.

GF108 - core 600/1200 MHz, 128 Bit 900 MHz DDR3

GF119 - core 740/1480 MHz, 64 Bit 800 MHz DDR3

Mesela benim bilgisayardaki 128bit
  • beyler nvidia geforce gt 520m 1gb 128 bit ekran kartım var laptobumda yani gt 520mlerin 128 biti olanlarıda var ve iyi bir ekran kartı şu ana kadar mw 3 pes 2012 bf 3 need for speed hot pursuit 2010 ve crysis 2 yi yüksek ayarlarda sorunsuzca oynadım olay sadece ekran kartında değil bi pcden en iyi verimi almak istiyorsanız başlangıç programlarının hepsini kapatıp ekran kartının en son sürümünü yükleyip directx 11 versiyonunda çalıştırın oyunları performansta çok farkediyo ve game booster advanced system care gibi programlar kullanarak bilgisayarın performansını artırabilirsiniz benim laptobum casper ve şuan çok memnunum sadece ısınma problemi var biraz onuda çözersem dahada iyi performanslar alabilecem tavsiyem laptop alacaklar için çok pahalı ve sırf ekran kartı çok iyi diye gidipte para vermeyin bütün ekran kartlarının performansı hemen hemen aynı makul oyunları iyi çalıştıracak bi ekran kartıda yeterli olacaktır çok üst düzey bi ekran kartına gerek yok ;)

• peki "lewel123" arkadaşım bunu nasıl anlarız bi makina almadan önce
    http://www.gold.com.tr/urunozelyeni.asp?ID=104112&ad=CASPER-NiRVANA-CN.MGi2430-A-i5-2430-8GB-500GB-W7B-Tasinabilir-Bilgisayar

link bu makina casper şöyle yazıyor
    2 GB Nvidia GT520Mekran kartı - 1 gb ayrılmış bellek ??
    128 bit mi 64 bit mi ??
    http://www.notebookcheck.net/NVIDIA-GeForce-GT-520M.43104.0.html bu linkte tede notebookcheck'de 64/128 bit olarak gösteriyor hangisi acaba?

• quote:

Orijinalden alıntı: oceanozgur

peki "lewel123" arkadaşım bunu nasıl anlarız bi makina almadan önce
    http://www.gold.com.tr/urunozelyeni.asp?ID=104112&ad=CASPER-NiRVANA-CN.MGi2430-A-i5-2430-8GB-500GB-W7B-Tasinabilir-Bilgisayar

link bu makina casper şöyle yazıyor
    2 GB Nvidia GT520Mekran kartı - 1 gb ayrılmış bellek ??
    128 bit mi 64 bit mi ??
    http://www.notebookcheck.net/NVIDIA-GeForce-GT-520M.43104.0.html bu linkte tede notebookcheck'de 64/128 bit olarak gösteriyor hangisi acaba?

onu anca yerinde anlayabilirsin.Mağazada açık bilgisayar varsa arama butonuna dxdiag yazıp enter'a basın.sonra ekran sekmesine gelin orda yazar zaten başka türlü dış görünüş ve özelliklerinden anlayamassın...

Mesela ben Msi Cx640 aldım.gt520m ekran kartını hep 64bit olarak biliyordum.laptop geldi bi baktım 128bit lik versiyonu....Çoğu oyunlarıda açıyor.Hot pursit 2 most wanted test driver 2 shift fifa 2012 hepsini sorunsuz oynadım

• nvidia gt520m ile gta 4 oynanıyor ayrıca.
  • Hatırlatırım masaüstü 6870 de 5870den daha kötü bi karttı. Yani her yeni seri eskisinden daha iyi olmuyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi HighonFire -- 30 Ocak 2012; 9:21:33 >
  • Son cevabın üstünden neredeyse 2 ay geçmiş hortlatıyorsam üzgünüm fakat dxdiag da ekran kartının bit i nerede yazıyor acaba ?
  • Dxdiag'da yazmaz. GPU-Z gibi bir programla bakabilirsin.
  • Teşekkürler hocam.
  • quote:

Orijinalden alıntı: suvarsahayatvar

nvidia gt520m ile gta 4 oynanıyor ayrıca.

Ben oynuyoruma ama 24 fps ile oynuyorum ve oyun hep baştan başlıyor. Baştan başlıyor derken yanlış anlaşılmasın reset atmıyor oyunu kaydediyorum başka yerden başlıyor. Texture ve render bunları ne yapayımm ben texture medium render high olsa olur mu dicem ama yaptım bi ara azda olsa takıldı. High high yapınca zaten acayipp kasıyor bi daha yapmam zaten.
  • quote:

Orijinalden alıntı: dgkn.95

quote:

Orijinalden alıntı: suvarsahayatvar

nvidia gt520m ile gta 4 oynanıyor ayrıca.

Ben oynuyoruma ama 24 fps ile oynuyorum ve oyun hep baştan başlıyor. Baştan başlıyor derken yanlış anlaşılmasın reset atmıyor oyunu kaydediyorum başka yerden başlıyor. Texture ve render bunları ne yapayımm ben texture medium render high olsa olur mu dicem ama yaptım bi ara azda olsa takıldı. High high yapınca zaten acayipp kasıyor bi daha yapmam zaten.

Alıntıları Göster

senin hatanın sebebi crack olabilir usta

• Orijinalden alıntı: hogcada

senin hatanın sebebi crack olabilir usta

Evet biliyorum ama daha yapmadım yapıcam bir ara crack değişimini. Bu arada ilk quote'nin başına / koymasaydın iyiydi
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.