Şimdi Ara

Creative SB X-Fi Surround 5.1 Pro USB Ses Kartı varmı kullanan

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
33
Cevap
0
Favori
4.977
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Creative SB X-Fi Surround 5.1 Pro USB Ses Kartı acaba nasıl arkadaşlar varmı kullananlar ve bu kartı ben sadece müzik dinlemek için aldım malum onboard ses kartıyla kıyaslanmaz.. acaba ne gibi avantajı ve dezavantajı var bu kartın ?

Creative SB X-Fi Surround 5.1 Pro USB Ses Kartı  varmı kullanan

• quote:

Orijinalden alıntı: bLind35

Eğer almadıysan bunun bir üst modeli çıktı ona bak derim bende bir üst modelini aldım.
    CREATIVE SB DIGITAL MUSIC PREMIUM HD SES KARTI

Merhaba,
    O üründe 5.1 özelliği yok diye biliyorum, doğru mu? Optik çıkışın yanında bir de optik giriş var gördüğüm kadarıyla, diğerleri de line in/line out ve mic in/headphone out. Daha çok profesyonel kayıt için kullanılıyor ve 2.1 den fazlasını desteklemiyor sanırım. Ses kalitesi muhtemelen X-fi surround dan daha iyidir ona birşey diyemem. Ama 5.1 amacıyla almayı düşünenler varsa bilmelerini istedim. Ben de bunu alacaktım Z5500 lerle kullanmak için ama araştırınca 5.1 ile uyumlu olmadığını görünce vazgeçtim.

X-fi Surround 5.1 ve X-fi Surround 5.1 Pro olmak üzere 2 modelini gördüm. İkisi de THX ve DD destekliyor. Aralarındaki fark olarak pro da kumanda olduğunu gördüm. Bunun dışında başka bir fark var mı acaba? Kullanan varsa açıklayabilir mi? Pro olan modelini almayı düşünüyorum dizüstünde kullanmak için. Bir de Titanium Fatality serileri var masaüstüler için olan. Onlara kıyasla nasıldır bu usb modelleri, ciddi bir fark var mıdır arada? Gerçi dizüstü için usb olarak fazla da alternatif yok bunlardan başka ama fatality modelleri ciddi anlamda üstün ise masaüstü alacağım zaman düşünebilirim.

• yazmayacaktımda forumda bilgi kirliliği cok fazlda diye acıklama getiriyim. Pro olmayan modeli THX destekli değil. Daha doğrusu pro modelinin tek farklılıgı THX özelliğinin gelmiş olması gibi duruyor. Kumanda olayına gelince Türkiye'de satılanların hiç bir tanesinde kumanda yok. Ben yurtdışından getirdim kumandalı modeli. Fakat böyle bir kumanda olamaz insana cinnet gecirmesi için başlı başıma bir neden. örnegin ses acacam. 1 kere basıyorum 2. alması için 3-4sn beklemek gerekiyor. basılı tutunca acılmıyor. Neyse kumandanın bir mantıgı yok kısacası.

Bende var hiç memnun deilim beş para etmez. Laptop kullanmıyorsanız kesinlikle tavsiye etmem. ama 5.1 sistem için başka alternatif yok gibi.

Orijinalden alıntı: kronik

yazmayacaktımda forumda bilgi kirliliği cok fazlda diye acıklama getiriyim. Pro olmayan modeli THX destekli değil. Daha doğrusu pro modelinin tek farklılıgı THX özelliğinin gelmiş olması gibi duruyor. Kumanda olayına gelince Türkiye'de satılanların hiç bir tanesinde kumanda yok. Ben yurtdışından getirdim kumandalı modeli. Fakat böyle bir kumanda olamaz insana cinnet gecirmesi için başlı başıma bir neden. örnegin ses acacam. 1 kere basıyorum 2. alması için 3-4sn beklemek gerekiyor. basılı tutunca acılmıyor. Neyse kumandanın bir mantıgı yok kısacası.

Bende var hiç memnun deilim beş para etmez. Laptop kullanmıyorsanız kesinlikle tavsiye etmem. ama 5.1 sistem için başka alternatif yok gibi.

Evet şimdi gördüm pro olmayanda THX yerine X-Fi Crystalizer, X-Fi CMSS-3D Surround vs. gibi teknolojiler kullanılmış. Kumanda çok önemli değil açıkçası (en azından kendi adıma), hoparlörün kumandasından da kontrol edilebilir. Ama sizin kumandada öyle bir problem olması normal değil, kumandada bir problem yada pili zayıflamış filan olabilir mi acaba?http://www.youtube.com/watch?v=jouCKhJrqCg burada gayet normal bir şekilde çalıştığı görülüyor. Üstelik pro olmayan modeli.

Peki ses kalitesi konusunda ne söyleyebilirsiniz? Memnun değilim derken ses kalitesini mi kastettiniz yoksa sırf kumanda olayı yüzünden mi? Dizüstü ile kullanacağım için (müzik dinlemek için), başka da pek alternatif yok sizin de dediğiniz gibi. Malum dizüstünün onboard ses kartının kalitesi gayet vasat, müzik dinlemeye elverişli değil. Alışveriş sitelerinde alanların yorumlarına bakıyorum, genelde 5 yıldız verilmiş, alanlar gayet memnun yani. Gerçi beklentileri nedir ve müzikteki detaylara ne kadar önem veriyorlar bilemiyorum. Eğer Titanium fatality serileri yada başka markaların masaüstü modelleri bundan çok çok üstün, aralarında çok fazla fark varsa masaüstüne geçmeyi düşünüyorum. Yok o kadar farklı değil, en azından orta kalite de olsa tatmin eder diyorsanız almayı düşünüyorum.

• bendeki kumanda o değil aşağıdaki,

Creative SB X-Fi Surround 5.1 Pro USB Ses Kartı  varmı kullanan

simdi müzik dinleyecem diyorsunuzda z5500 ile dinleyenlerdenseniz muhtemelen sizi memnun eder. profesyonel mânâ da müzik dinlemek için üretilen bir ses kartı değil zaten. oyun ve filmlerde fiyatına göre gayet başarılı. ama müzik için aynı şeyi söyleyemem. tabiyki onboard ses kartına göre fark ediyor. titanium sesini dinlemedim hiç, audiotrack cube usb vardı bundan önce stereo ses kartıydı tabiyki o, müzik acısından 2 gömlek üstündü creative göre. masa üstüyle kıyaslamak yanlıs bana göre usb hiç bir zaman ona yakın performans veremez benim tahminime göre. eski 2zs ve xtreme music kullanan biri olarak bunları söyleyebilirim.

sonuc olarak çok kötü değil, onboard ses kartına göre fark var i, büyük bir beklenti olmadan alırsanız memnun olabilirsiniz, tabiyki ne ile kullanacagınızada bağlı.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Sitesinde sistem gereksinimleri olarak: Intel® CoreTM 2 Duo or AMD® eşdeğer işlemci, 2.2 GHz ya da hızlısı yazıyor.

Benim bilgisayarımın işlemcisi Intel Core Duo T2500 2.0 GHZ.

Yani çalıştırmaz mı?

http://asia.creative.com/products/product.asp?category=1&subcategory=873&product=20055&nav=1&listby=usage

• PRO olmayan modeli kullanan ve Kurulum CD sini internete upload yapabilecek birisi var mı ?
  • Dün Saturn'den 189 Liraya Pro Olan Modelini aldım Evden Çıkmadan Önce winamp ta müziği yarıda bırakmıştım Dizüstü Kullanıyorum Geldim Kurulumunu Yaptım Play Tuşuna bastığımda Aradaki Farka inanamadım Şimdiye kadar almadığıma çok pişmanım Ses Sistemim de Logitech X-530 Bu arada Müzik dinlemeye doyamıyorsun Ses çıkışını hemen 5.1 yaptım arka sağ ve sol hoparlör den sesin az geldiğini farkettim onları %60 'tan %100 çıkarınca daha iyi oldu Ve ürün ayrıca çok şık ben tavsiye ederim verdiğiniz paranın karşılıgını fazlasıyla veriyor
  • quote:

Orijinalden alıntı: raziel1991

Arkadaşlar bu ürünü Roccat Kave 5.1 kulaklıkla hem laptopta hem de masaüstünde kullanmak için almayı düşünüyorum.
    Müzik ve aynı zamanda film izlemek için bu ikiliye karar verdim. Maalesef hoparlör alamıyorum apartmanda yaşadığımdan dolayı.
    Siz ne önerirsiniz bu ürünleri alırsam memnun kalır mıyım?

bende roccat kave+x-fi surround 5.1 pro ses kartını kullanıyorum masaüstünde ses olarak onboarda göre baya ses farkını hissettim,ses kalitesi de iyi.Yalnız filmlerde bilmiyorum ben mi öyle hissediyorum ses ler bazen boguk gibi algılıyorum,başka gün birdaha denesem çok kaliteli oluyor,psikolojik sanıyorum.Laptopta kullanmak için de ideal bir kart.Geceleri roccat full seste film izlenmiyor yalnız haberin olsun.Hapörlör niyetine kullanıyorum bazen kulaga takmadan, o derece ses çıkıyor

• takip
  • arkadaslar bende AKG 701 KULAKLIK VAR BILGISYARDA KULLANDIGIMDA SES AZ GELIYOR SES KARTINDAN ANLASILAN. Creative SB X-Fi Surround 5.1 Pro ALDIGIMDA SESI NET SEKILDE YÜLSELTIR MI ? KALITE YÜKSELIR OKUDUGUM KADARIYLA AMA KIMSE SES SEVIYESINDEN BAHSETMEMIS. YARDIMINIZI BEKLIYORUM

Orijinalden alıntı: TuffkiLLe

PRO olmayan modeli kullanan ve Kurulum CD sini internete upload yapabilecek birisi var mı ?

Bende var da hocam niçin ihtiyaç duyuyorsun autoupdater'dan bütün herşeyi indirebilirsin CD içeriğindeki driver'lar dahil

Orijinalden alıntı: Behlül

quote:

Orijinalden alıntı: TuffkiLLe

PRO olmayan modeli kullanan ve Kurulum CD sini internete upload yapabilecek birisi var mı ?

Bende var da hocam niçin ihtiyaç duyuyorsun autoupdater'dan bütün herşeyi indirebilirsin CD içeriğindeki driver'lar dahil

o şekilde hallettim zaten hocam herşeyi bir bir kurdu kendi kendine

Kartın detaylı incelemesine BURADAN ulaşabilirsiniz.

@murocan28

Merhaba,

SB X-Fi Surround 5.1 Pro ile onboard ses kartına nazaran kullandığınız kulaklıkla beraber biraz daha yüksek ve kaliteli ses alabilirsiniz.
    Ancak tüm bunlara rağmen X-Fi Pro'nun kulaklık çıkış empedansı oldukça düşük.

Kulaklığınızı tam verimde kullanabilmek için FiiO E5 gibi kulaklık amfilerine göz atabilirsiniz.
    Intel i9 9900K – Gigabyte Z390 Aorus Master – Corsair Vengeance RGB Pro 4x8GB 3200 Mhz – Samsung 970 Evo Plus NVMe – Corsair Hydro H100i RGB Platinum -Zotac GTX1080Ti Amp! Extreme Core Edition – Creative Sound Blaster ZX - Corsair Carbide Air 540 - Corsair QL 120x6 - Samsung 32" CHG70 2K 1ms 144Hz HDR600 QLED Curved – Edifier S550 Encore - Corsair Strafe RGB MK.2 – Logitech G900 Chaos Spectrum - Thrustmaster T300 Ferrari Integral Alcantara - Thrustmaster TH8A
  • tavsiyeniz için tsk ler dediğiniz gibi FiiO E5 benim kulaklık için iyi . satın aldım denedıkten sonra sizinle paylaşırım nasıl oldugunu
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.