Şimdi Ara

Yurtdışı Alışverişlerine Yeni Düzenleme

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
66
Cevap
0
Favori
3.108
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Devlet Bakanı Hayati Yazıcı, internet yoluyla yurt dışından yoğun bir şekilde gıda takviyeleri, sporcu gıdaları ve kozmetik ürünlerinin getirilerek 150 Avro vergi muafiyetinin suistimal edildiğini belirlediklerini bildirdi. Bakan Yazıcı, bunun üzerine yaptıkları düzenlemeyle kargo ve posta yoluyla yurt dışından getirilen eşyalarda vergi muafiyeti hükümlerinden artık sadece gerçek kişilerin yararlanacağını söyledi.

Devlet Bakanı Hayati Yazıcı, yaptığı açıklamada, elektronik ticaretin gittikçe artan şekilde kullanılmasının, gümrük mevzuatında yer alan posta ve hızlı kargo yoluyla gelen eşyaya yönelik muafiyetlerin de çok yoğun şekilde tercih edilmesi sonucunu getirdiğini, buna bağlı olarak da söz konusu muafiyetlerin suistimalinden kaynaklı şikayetlerin arttığını söyledi.

İnternet üzerinden insan ve çevre sağlığına uygun olmayan ürünlerin satışa sunulduğu, yapılan satışların ticari nitelik arz ettiği ve devletin bundan vergi kaybına uğradığına ilişkin şikayetlerin gelmesi üzerine, Gümrük Müsteşarlığına talimat vererek bir çalışma yapılmasını istediğini anlatan Bakan Yazıcı, Gümrük Müsteşarlığının da sektörel bir inceleme başlattığını belirtti.

Bu inceleme sonucunda, gıda takviyeleri, sporcu gıdaları ve kozmetik ürünlerinin posta ve hızlı kargo yoluyla yoğun şekilde getirilerek 150 Avro vergi muafiyetinin suistimal edildiği, ayrıca sağlığa aykırı ürünlerin bu yolla ülkeye girdiğinin tespit edildiğini ifade eden Yazıcı, bunun sonucunda e-ticaretin elektronik altyapısının ve ilgili mevzuatının hazırlanması yönünde çalışmalarının yapıldığını kaydetti.

Bu kapsamda öncelikle, e-ticaretin kontrol altına alınması, takip edilebilir ve izlenebilir olması için teknik altyapı hazırlandığını anlatan Yazıcı, şöyle konuştu:
    “E-ticarete konu eşyanın gümrük işlemlerinin elektronik ortamda yapılabilmesi, eşya ve sahiplerinin izlenebilmesi, muafiyet amacı dışında ticari amaçla yapılan ithalatların takip edilebilir olması açısından oluşturulan Elektronik Ticaret Gümrük Beyannamesi (ETGB) programı hazırlanarak 7 Mart 2011 tarihinden itibaren fiilen kullanılmaya başlanmıştır. Bu program ile suistimali önleyecek ve gerekli denetim ve risk analizlerinin yapılmasına imkan verecek yeni bir uygulamaya geçilmiş oldu. Bu uygulama ile ön beyan ve risk analizi kapsamında yapılacak gümrük kontrolleri daha etkin olacak, gelen ve giden gönderinin miktarı, mali boyutu ve türleri konusunda istatistik üretilebilecek. Diğer taraftan, konunun hukuki altyapısının hazırlanması çalışmaları da tamamlandı.”

Buna göre, kargo ve posta yoluyla yurt dışından getirilen eşyalarda vergi muafiyeti hükümlerinden artık sadece gerçek kişilerin yararlanacağını anlatan Yazıcı, böylece, 150 avro muafiyetinin ticari amaçla kullanılmasının önlenmesine yönelik bir tedbir aldıklarını kaydetti. Bakan Yazıcı, söz konusu muafiyetten, sürekli aynı kişinin yararlandığının tespit edilmesi halinde, muafiyetin kullanımına da sınırlama getirildiğini bildirdi.

MUAFİYETİN KULLANIMINA YÖNELİK TEDBİRLER

Muafiyetin suistimalinin önlenmesi amacıyla bazı tedbirler alındığını, bu tedbirleri bir genelge ile duyurduklarını belirten Bakan Yazıcı, şöyle devam etti:
    “Kozmetik ürünleri ile tedavi amaçlı olmayan gıda takviyeleri ve sporcu gıdalarının muafen posta ve hızlı kargo yoluyla getirilmesi tamamen yasaklanmıştır. Bunun dışındaki eşya için muafiyet hakkının kullanımına, 2 ayda en fazla 1, yılda en fazla 5 şeklinde bir sınırlama getirilmiştir.

Ayrıca, yüksek kıymetli siparişlerin muafiyet kapsamına sokulmak amacıyla bölünerek getirilmesinin önüne geçilmesini teminen, aynı gönderici tarafından Türkiye'deki bir alıcı adına gönderilen ve aynı konşimento muhteviyatı gönderilerin bir bütün sayılması ve tamamının kıymetinin birlikte dikkate alınması uygulaması başlatılmıştır.”

Bu arada düzenleme öncesindeki mevzuata göre kargo ve posta yoluyla yurt dışından getirilen eşyalarda vergi muafiyeti hükümlerinden gerçek kişilerin yanı sıra tüzel kişiler de yararlanıyordu. Artık bu haktan sadece gerçek kişiler yararlanabilecek. Ayrıca 150 avronun altında olan kozmetik ürünleri ile tedavi amaçlı olmayan gıda takviyeleri ve sporcu gıdaları gümrük vergisinden muaf tutuluyordu, yeni düzenlemede bu ürünlere 150 avronun altında olsa bile vergi uygulanacak. Önceki düzenlemede muafiyet hakkının kullanımında süre sınırlaması yokken yeni düzenlemede 2 ay içinde en fazla 1, yılda en fazla 5 şeklinde bu haktan yararlanabilinecek.

Kaynak :http://www.hurriyet.com.tr/ekonomi/17603483.asp?gid=381

Özetlemek gerekirse ;

Shopto & Ebay & Zavvi vb. gibi alışveriş sitelerinden oyun ve aksesuar alışverişini gerçekleştiren kişiler yanii bizler için gerçekten kötü bir haber...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi thuglife -- 21 Nisan 2011; 22:44:41 >

• Yukarıdaki yazıdan şunu anladım,yurtdışından oyun alan "gerçek kişiler"(yani bizler) bu uygulamadan etkilenmeyecek ama "tüzel kişilere"(vakıf,dernek,şirket vs. gibi) kota ve vergilendirme uygulanacak.
  • Tüzel kişilere (şirket,vakıf,dernek) gümrük muafiyeti tamamen kalkmış durumda yanii alıcı olarak şirketin adının gösterildiği tüm alışverişlerde ithalat mevzuatına bağlı olarak işlem yapılacak. (Beyanname, Konşimento)

Şahıslarda 150 Eurosınırı durmakta eskisi gibi fakat 2 ay içerisinde 1 alışveriş ile sınırlandırılmışız.
  • al işte ya hay ben böyle ülkenin

edit:ne zaman uygulamaya konacak bu iş?seneye başlasın bari

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Duman7 -- 21 Nisan 2011; 21:14:05 >
  • Evet hükümete desteğe devam türk halkı, ne de olsa durmak yok yola devam .
  • ....2 ay içinde en fazla 1, yılda en fazla 5 şeklinde bu haktan yararlanabilinecek.

Bu ay 4 oyun aldım ama herhangi bir sorun olmadı,eğer bu uygulama bu işin ticaretini yapmayan bizleride etkiler ve kota gelirse seçim öncesi kendi kuyuları kendileri kazmış olurlar.
  • Oyun satıcılar vardı forumda spotçu vs. internetten getirtiyor onlar, onların işi yaş oldu.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: Armag3d0N

....2 ay içinde en fazla 1, yılda en fazla 5 şeklinde bu haktan yararlanabilinecek.

Bu ay 4 oyun aldım ama herhangi bir sorun olmadı,eğer bu uygulama bu işin ticaretini yapmayan bizleride etkiler ve kota gelirse seçim öncesi kendi kuyuları kendileri kazmış olurlar.

E-ticarete konu eşyanın gümrük işlemlerinin elektronik ortamda yapılabilmesi, eşya ve sahiplerinin izlenebilmesi, muafiyet amacı dışında ticari amaçla yapılan ithalatların takip edilebilir olması açısından oluşturulan Elektronik Ticaret Gümrük Beyannamesi (ETGB) programı hazırlanarak 7 Mart 2011 tarihinden itibaren fiilen kullanılmaya başlanmıştır. Bu program ile suistimali önleyecek ve gerekli denetim ve risk analizlerinin yapılmasına imkan verecek yeni bir uygulamaya geçilmiş oldu.

• quote:

Orijinalden alıntı: Armag3d0N

....2 ay içinde en fazla 1, yılda en fazla 5 şeklinde bu haktan yararlanabilinecek.

...7 Mart 2011 tarihinden itibaren fiilen...

Bu tarihten itibaren başlamış. Seninkilere de bişey olmadığına göre bizlere bi zararı dokunmayacak.
  • @thuglife
    Tarihi gördüm ama işte benim sipariş ettiğim oyunlarda herhangi bir sorun çıkmadı.
  • şu an sadece takip ederek denetliyorlar. yaptırım sonra olacak. o zaman yılda 5 hak varsa 150*5=750 euro sonuna kadar kullanılarak alınmalı diye düşünüyorum. bu da 2 ayda 1 sipariş olarak kullanılmalı . yani takriben 1 siparişte 4 oyun gibi bir rakama tekabül ediyor. bu da yılda 15-20 oyun oluyor. bence asıl seçimden sonra çok ciddi yaptırımlar uygulanmaya başlanılacak. çünkü malum cari açık çok ciddi boyutlara ulaştı. seçimden sonra ciddi vergi artışları bekliyorum. özellikle de lüks tüketimde. yalnız bu uygulama spotçu esnafı fena etkileyecek.
  • şimdi 7 sine kadar bişey alsam bide 9 unda alsam sorun olur mu?gözlük ve ayakkabı almam lazımda
  • Şuana kadar sorun çıkmaması bundan sonra çıkmayacağı anlamına gelmiyor :/ ben tedirgin oldum açıkcası genellikle yurt dışından alışveriş yapan birisiyim. Tek mantıklı hareket eş dost adına sipariş vermek olacak bundan sonra sanırım.
  • Eski uygulamada, gıda takviyeleri, sporcu gıdaları ve kozmetik ürünlerde 150 euro altına vergi uygulanmıyordu. Bundan sonra bu ürünler 150 euro altında olsa bile vergilendirilecek. Bahsettiği muafiyet hakkından da sadece gerçek kişiler yararlanabilecek ve tüzel kişilerde bu muafiyet hakkı yok. Sonuç; bizim ürünler yani oyun, aksesuar vb. eşyaların bu uygulama ile hiçbir alakası yok.
  • quote:

Orijinalden alıntı: hhsyni

Eski uygulamada, gıda takviyeleri, sporcu gıdaları ve kozmetik ürünlerde 150 euro altına vergi uygulanmıyordu. Bundan sonra bu ürünler 150 euro altında olsa bile vergilendirilecek. Bahsettiği muafiyet hakkından da sadece gerçek kişiler yararlanabilecek ve tüzel kişilerde bu muafiyet hakkı yok. Sonuç; bizim ürünler yani oyun, aksesuar vb. eşyaların bu uygulama ile hiçbir alakası yok.

Gıda takviyeleri, Sporcu gıdaları ve kozmetik ürünlerde 150 Euro'yu bırak 1 Euro olsa bile ancak gümrük vergisi ödedikten sonra gümrükten teslim alınabilecek. Fedex , DHL , UPS bunlarla sipariş vermeyin yoksa aldığınız maldan daha fazla gümrük masrafı ödersiniz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi thuglife -- 21 Nisan 2011; 22:36:58 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: RIDANES

Skyrim ben böyle işi ya.

Aynen
  • Halkını becermek isteyen hasta zihniyetli bir devlet,Sermaye gücünün kontrolündeki,devletin halkın parasını çalıp cebini dolduran satılık politikacılar ve ezilen halk. Bu kadar sermaye gücünün altında ezilen ezik bir devlet olamaz arkadaş.

Satılık gazeteler sağolsunlar sermayedarların elinde kocaman haberlerle Strawberry 300milyon dolar kar elde etti gibi kocaman manşet yaptılar bak hükümet millet ucuz alışveriş yapıyor biz milleti düdükleyemiyoruz diye hemen satılık hükümet taşı koydu.Zaten bu düzenlemenin yapılması için büyük bir lobi yapılıyordu.Tekin Acar,Sevil,Milupa,Sabancı,Koç ailesi,Aral vs. amaçlarına ulaştılar.Bu millete yaşama hakkını bile süreyle belirleyecekler yakında.

Düne kadar kavşaklarda yollarda radar yoktu sırf bütçe açığını kapatmak için ve kamera vb. malzemeleri satan adamları zengin etmek için heryere döşediler.Neymiş efendim halkın güvenliğiymiş geç lan ordan.

Daha 3 ay önce Almanya,İtalya'da trafik sistemlerini gördükten sonra herşeyin palavra olduğunu iyice anladım. Eğer bir yerde radar varsa 2 Km önceden EŞŞEK KADAR TABELAYLA gözünüze sokarak bakın burda radar var ceza yemeyin diye adamlar uyarıyor.Bilerek hızla geçersen cezayı yiyorsun.Adamların radarları koydukları yerde tehlikeli olabilecek yerler vatandaş yoldan çıkmasın kaza yapmasın diye.

Bizde nasıl acaba ? Kaçınız gördünüz kocaman tabelayla radar vardır yazısını ? YOK !!

Otobanlara dahi radar döşemişler geçen Ankara otobanında giderken yemin ediyorum küçük değil 1 tane bile radar yazısı yoktu ve hepsi tuzak yerlere yerleştirilmiş oda yetmemiş gişe yakınlarına gizli köşelere ekip arabaları ceza yazmak için bekliyor.Bikaç sivri akıllı demesin şimdi millet uçarak gidiyor diye.İtalya'da Ferrarini biri gelip biri gidiyor geç Ferrariyi dandirik Fiat,Smart,Mini cooperlar rahat söylüyorum 200 den aşağı gideni görmedim radar tabelasını gördükleri yerde frene asılıyorlar.Almanyada zaten çoğu otobanda hız sınırı yok millet airbus uçağı gibi !!

Muz cumhuriyeti bile bundan iyidir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi EnCoDe86 -- 21 Nisan 2011; 23:55:35 >

• Oyuna falan karışmasınlarda ne halt yerlerse yesinler.

İyiki zamanında alacaklarımı almışım. Şimdiye olsa yanmıştım demekki. :)
  • quote:

Orijinalden alıntı: thuglife

quote:

Orijinalden alıntı: hhsyni

Eski uygulamada, gıda takviyeleri, sporcu gıdaları ve kozmetik ürünlerde 150 euro altına vergi uygulanmıyordu. Bundan sonra bu ürünler 150 euro altında olsa bile vergilendirilecek. Bahsettiği muafiyet hakkından da sadece gerçek kişiler yararlanabilecek ve tüzel kişilerde bu muafiyet hakkı yok. Sonuç; bizim ürünler yani oyun, aksesuar vb. eşyaların bu uygulama ile hiçbir alakası yok.

Gıda takviyeleri, Sporcu gıdaları ve kozmetik ürünlerde 150 Euro'yu bırak 1 Euro olsa bile ancak gümrük vergisi ödedikten sonra gümrükten teslim alınabilecek. Fedex , DHL , UPS bunlarla sipariş vermeyin yoksa aldığınız maldan daha fazla gümrük masrafı ödersiniz.

Yanlış bilgilendirme yapıyorsunuz. Tüzel kişiler için muafiyet tamamen kalktı. Gerçek kişiler için 150 euroluk muafiyet senede en fazla 5 kez olmak üzere geçerli. Ve birbirini takip eden alışverişler için 2 aylık süre söz konusu.

Sporcu gıda takviyeleri ve kozmetik ürünlerin hızlı kargo ve posta yolu ile gelişi tamamen yasaklandı. Vergisini öder alırım diye bir şey yok.

• Mazot, uyuşturucu ve sigara kaçakçılığından sonra kuzey ırak üzerinden geçinenlere yeni ekmek kapıları açıyorlar işte. Artık elektronik eşya, parfüm, gözlük, ps3, oyunlar falan da görmeye başlarız malum tezgahlarda. Nerede vergileri abartır kontrolü sıkılaştırırsanız orada kaçakçılık patlar. Şu sıfır ithalat vergisiyle gelen ve milyarlarca dolarlık cari açığa neden olan pırlanta sektörüne de bir el atsalar artık. Ama atmazlar, hatunları bayılıyor öyle şeylere.
  • 
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.