Şimdi Ara

Nokia'nın akıllı telefon pazarındaki kan kaybı devam ediyor

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
43
Cevap
0
Favori
4.534
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj



  • Nokia birinci çeyrek finansal sonuçlarını bugün açıkladı. Şubat ayında yapılan Microsoft anlaşması için tamamlayıcı metne imza atan firmanın gelirleri bir önceki çeyreğe göre %18 düşerken, bir önceki yılın aynı dönemine göre %9 artış göstererek 10.4 milyar avro olarak gerçekleşti. Nokia'nın ilk çeyrekteki toplam telefon satışı ise 108.5 milyon adet olarak açıklandı ki bu satışların bir önceki yılın aynı dönemine göre %1 arttığını ancak geçtiğimiz yılın son çeyreği ile kıyaslandığında ise %12 düştüğü anlamına geliyor.


    Genel olarak tablo çok kötü görünmemekle birlikte asıl sıkıntının akıllı telefon segmentinde yaşandığı anlaşılıyor. 24.2 milyon akıllı telefon satan Nokia'nın bu segmentteki pazar payı 2010 sonunda %31 seviyesinde iken ilk çeyrekte %26'ya kadar gerilemiş durumda. Telefon satışlarındaki düşüş Nokia'nın, ASP olarak bilinen ortalama satış fiyatlarına da yansımış durumda. Bir önceki çeyrekte ortalama satış fiyatı 69 Avro iken, geride bıraktığımız ilk çeyrekte ise 65 Avro olarak gerçekleşti.


    X7 gibi yeni modellerini yakında pazara sunmayı planlayan Nokia, ikinci çeyrekte daha düşük satış rakamlarını tahmin ediyor ancak Nokia Siemens Network'den daha yüksek gelir elde edeceğini öngörüyor. Nokia'nın Windows Phone 7 tabanlı ilk telefonunu yıl sona ermeden önce pazara sunması bekleniyor.








  • bir telefon almak isterseniz en iyisini almak istersiniz symbıan en iyisi ama gelecegi olmayan bir sistem android cok geride ama hızlı gelişiyor ve gelecek vaat ediyor. windows 7 kendi halinde takılıyor:D ne olcak zamanla görcez
  • Symbian olduğu sürece kan kaybetmeye devam eder...
  • benim anlamadığım wp7 tabanlı bir telefon geliştirmek için 1 sene lazım diyorlar. o zaman htc nasıl her ay yeni model çıkartıyor?
  • quote:

    Orijinalden alıntı: murdocklawless

    benim anlamadığım wp7 tabanlı bir telefon geliştirmek için 1 sene lazım diyorlar. o zaman htc nasıl her ay yeni model çıkartıyor?


    Aynı romu telefonun özelliklerine göre editleyip sunuyo napıcak
  • meego'lu telefonu daha erken çıkarabilirdi. oysa wp7'ye geçmesinin en büyük sebebinin meego'nun gecikmesi olduğunu okumuştum bir yazıda. şu nokianın meegodaki boşluğunu htc doldursa güzel olurdu.
  • x7 gibi tasarımı berbat olan telefonlar çıkarmaya ve symbian kullanmaya devam ederse kendi eder kendi bulur.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: FbA3*

    x7 gibi tasarımı berbat olan telefonlar çıkarmaya ve symbian kullanmaya devam ederse kendi eder kendi bulur.


    +1
  • Kanımca Nokia atak patlaması yapacktr bu forumun sesnı duyacktır :D

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Benim de tahminim çok pahalıya yine düşük güçte işe yaramaz cihazlar çıkarmaya devam edecek. Tahimnle olmaz bu işler. Geri kaldı ama hala aynı telefonu çıkarıp duruyor. Akıllanmaz bunlar. N8, C7, E7, X7, C6-03.... İşlemci, ram, işletim sistemi, çözünürlük her bişey aynı. Hatta n8 hariç kameralrda otomatik odaklama bile yok. Fiyatlara bakıyorsun maşllahı var. Aklın yolu bir. Bu paraya böyle cihaz satmaya kalkarsan bilmeyenler de uyanmaya başlar.
  • Nokia artık anlamalı, artık Symbian ve Wp7 ona hiç bir getiri sağlamıyacak.Rakipleri 1 Ghz işlemcili, çift çekirdekli modeller çıkarırken Nokia'nın hala ARM 11 işlemcilerde ısrar etmesine anlam veremiyorum.Adamlar resmen batmak istiyorlar.
  • Akıllı telefon pazarının %26 sına hakimmiş. Bunda olumsuz bişey göremedim ben o kadar marka arasında pazarın 4te1ine hakim olmak gayet iyi bişey bence ayrıca piyasa eskisi gibi değil, herkez telefon yapmaya başladı artık, tabi ki eskisi gibi %60-70lik bir oranı olmayacak nokia'nın
  • Daha bunlar bir şey değil. İlerde daha beter duruma geleceklerini düşünüyorum. Belki Amerika pazarında WP ile çıkış yapabilirler fakat iOS ve Android varken bu bile çok zor görünüyor. Zaten WP7'nin satışları çok da iyi değil hatta kötü bile. Onu da geçtim dünya genelinde bunu nasıl yapabilecekler merak ediyorum. :) WP gibi kapalı kaynaklı bir sistemle nasıl başarılı olabilirler? Artık insanlar kapalı kaynaklı işletim sistemlerini istemiyorlar özgürlük istiyorlar. Gelecek Linux tabanlı sistemlerde. Android gibi ücretsiz işletim sistemi varken WP ile nasıl varlık gösterecek bunlar? Nokia elinin altında MeeGo gibi bir altın varken bunu değerlendiremedi. Tabi eski CEO olsaydı bunlar olmazdı. Umarım bu ortaklık daha kötü sonuçlar doğurur da yaptıkları hatanın farkına varırlar. Şu an Symbian işlevsellik olarak WP7'yi cebinden çıkarır. Gerçek bir Symbian kullanıcısı bu tür kısıtlamalara kesinlikle katlanamaz. Zaten Nokia'nın şimdi çıkardığı Symbian cihazlara niçin otofokus koymadığını anlıyorsunuzdur sanırım. Çünkü otofokus WP cihazlarında olacak.

    Herkes Symbian'a eleştiri yapıyor fakat suç Symbian'da değil Nokia'da. Nokia Symbian'ı sağlam bir şekilde geliştirip adamakıllı donanım koysaydı bugün Symbian şu anki halinden çok farklı olurdu. Ne diyelim hayırlı olmamasını temenni ediyorum.




  • quote:

    Orijinalden alıntı: Furkan!

    quote:

    Orijinalden alıntı: murdocklawlessbenim anlamadığım wp7 tabanlı bir telefon geliştirmek için 1 sene lazım diyorlar. o zaman htc nasıl her ay yeni model çıkartıyor?
    Aynı romu telefonun özelliklerine göre editleyip sunuyo napıcak


    1 sene mi sürüyor rom editlemek?
  • böyle giderse kan kaybını geçtim totoyu kaybedecekler :D
  • Win7yi merakla bekliyorum.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Android güçlü donanım ve yazılımla piyasada zirveye oynuyor.

    Apple normal donanım , stabil cihaz ve mükemmel yazılımla zirveye oynuyor.

    Nokia ise dandik donanım dandik yazılımla zil takıp düğünde oynuyor
  • Nokia nın en büyük özelliği kolay menüsünün olmasıydı telefon konusunda iyi olmayan yaşlı insanlar bile nokia telefonu kullana bilmekteydi hatta dikkat edin birçok yaşlı insanda nokia telefonu vardır çünkü kullanımı çok kolaydır. Eyer ki Nokia android işletim sistemine geçer birde android menüyü özelleştirip kolaylaştırabilirse hele hele akıllı telefonları yaşlı insanların bile kullanabileceği hale getirebilirse... Nokia gene pazarın dev ismi haline dönüşür...
  • @eeevrim kendi dediğine kendin inandın mı? Nokia'dan söz ediyoruz öyle birşey yapacağını hiç düşünmem.

    Nokia giriş-orta segmentte liderliğe devam ededursun, geçen gün sokakları süpüren adamdaki ORJİNAL iPhone 4 alabilen ama açlıktan ölsede öncelik telefon olan milletimizde ve varsa bizim gibi milletlerde Nokia'ya hayır gelmez anca yaşlılar alır. Android özgürlük ve hız+%85 stabilite, iOS stabilite demek. Symbian ve WP7 pek düşünmeye gerek yok bence çizik atıp, iOS ve özellikle Android'li cihazlara bakmakta fayda var. Çift çekirdekli telefonlar yavaş yavaş çıkmaya başlamışken ve çıkmaya devam ediyorken Nokia'nın burnunun dikine gidip ARM v11 tabanlı 600-700MHz'lik tek çekirdekli minnacık rame sahip Symbian'lı akıllı telefon çıkartsın. Böyle giderse WP7 fln Nokia'yı kurtarmaya yetmez giriş-orta segmenti de kaybederse batmaya mahkumdur.




  • bende n95 8gb var adam akıllı menüde gezemezsin bir donar bir iyi çalışır kamera açarsın donar beklersin saçma sapan ekran karışır yan kısaca symbian ölü bir sistem yazılım güncellemeside yapmıyorlar boş boş kullanıyorsun öyle.Ovi store desen ölü bir yer zaten neden insanlar nokia alsın ki.Bizim eski kafalılar alıyor oda halk arasında nokia sağlam telefondur imajından dolayı :)
  • 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.