Şimdi Ara

Seagate'in net kârı son çeyrekte ciddi oranda düştü

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
44
Cevap
0
Favori
2.566
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj



  • Samsung ile stratejik bir işbirliğine giden ve Güney Koreli firmanın sabit disk operasyonunu 1.37 milyar dolara satın alacağını açıklayan Seagate, 2011 mali yılı üçüncü çeyrek finansal sonuçlarını açıkladı. Geçtiğimiz yılın son çeyreği ile kıyaslandığında ciddi bir değişikliğin gözlenmediği Seagate cephesinde, 49 milyon adetlik sabit disk satışı gerçekleştirildi.


    Yapılan satışa bağlı olarak 2.7 milyar dolarlık gelir elde eden firmada hissederları üzen gelişme ise net kârın ciddi bir kayıp ile 93 milyon dolara gerilediği belirtildi ki bu %557'lik bir kayıp anlamına geliyor. 2011 mali yılının ilk 9 ayında 8.1 milyar dolar (bir yıl önce 8.7 milyar dolardı) elde eden firmanın net kârı ise 1.2 milyar dolardan 392 milyon dolara geriledi.








  • az daha devam etsinler samsung çipsetini kullanmaya.Daha da çok düşecek seagate.Ucuz etle yemek yapıp yedirelim dediler daha çok kar elde edelim dediler samsung başlarına bela oldu...
    WD den şaşmayalım en azından o da samsunga yaptırıncaya kadar....
    Hayatımda gördüğüm en dandik ürünler hep samsungtan çıkma.Ama şöyle de bir şey var Türkiye'deki işsizlik sorununa çare oluyor adamlar :)
    Hangi servise baksan dolusuyla samsung...E tabi adam dayanmıyor servise :)
  • Vallahi samsungtan bişey almam. Segate benim bildiğim sadece depolama ürünleri üretiyor. Onuda A dan Z ye kendisi üretsin bir zahmet.... !
  • quote:

    Orijinalden alıntı: anaksunamon

    az daha devam etsinler samsung çipsetini kullanmaya.Daha da çok düşecek seagate.Ucuz etle yemek yapıp yedirelim dediler daha çok kar elde edelim dediler samsung başlarına bela oldu...WD den şaşmayalım en azından o da samsunga yaptırıncaya kadar....Hayatımda gördüğüm en dandik ürünler hep samsungtan çıkma.Ama şöyle de bir şey var Türkiyedeki işsizlik sorununa çare oluyor adamlar :)Hangi servise baksan dolusuyla samsung...E tabi adam dayanmıyor servise :)


    Nokia, Apple, Motorola funlığı yapma, Samsung dünya devi, kullanıcı dostu bir firmadır, Turkcell'de çalışmış ve birçok samsung cihaz denemiş ve satışını gerçekleştirmiş birisi olarak. Kendi kullandığım telefonda samsung markadır, kamyonetde alıcak olsam samsung tercih edebilirim veya beyaz eşya, adamlar yapıyor. Kore malları genellikle sağlam oluyor ayrıca, sen gidip 150TL telefona verirsen tabiki çinde yapılmış olan cihazı vericekler sana, Samsung 160TL'ye Kameralı, edgeli, 4GB microSD Hafıza kartına kadar destek, MP3 Player, Renkli ekran, video kayıt v.b özellikleri veriyorsa bakalım nokiaya, 160TL'ye bi cihaz yok, varda benmi bilmiyorum? 189TL'lik cihazları bile renkli ekran ve klasik. Bumudur zihniyet anlayışı? 2004'ün teknolojisini kakalıyolar, git kakılmak istiyosan sanada kakalasınlar, kaksınlar.




  • quote:

    Orijinalden alıntı: diemcizone

    quote:

    Orijinalden alıntı: anaksunamonaz daha devam etsinler samsung çipsetini kullanmaya.Daha da çok düşecek seagate.Ucuz etle yemek yapıp yedirelim dediler daha çok kar elde edelim dediler samsung başlarına bela oldu...WD den şaşmayalım en azından o da samsunga yaptırıncaya kadar....Hayatımda gördüğüm en dandik ürünler hep samsungtan çıkma.Ama şöyle de bir şey var Türkiyedeki işsizlik sorununa çare oluyor adamlar :)Hangi servise baksan dolusuyla samsung...E tabi adam dayanmıyor servise :)
    Nokia, Apple, Motorola funlığı yapma, Samsung dünya devi, kullanıcı dostu bir firmadır, Turkcellde çalışmış ve birçok samsung cihaz denemiş ve satışını gerçekleştirmiş birisi olarak. Kendi kullandığım telefonda samsung markadır, kamyonetde alıcak olsam samsung tercih edebilirim veya beyaz eşya, adamlar yapıyor. Kore malları genellikle sağlam oluyor ayrıca, sen gidip 150TL telefona verirsen tabiki çinde yapılmış olan cihazı vericekler sana, Samsung 160TLye Kameralı, edgeli, 4GB microSD Hafıza kartına kadar destek, MP3 Player, Renkli ekran, video kayıt v.b özellikleri veriyorsa bakalım nokiaya, 160TLye bi cihaz yok, varda benmi bilmiyorum? 189TLlik cihazları bile renkli ekran ve klasik. Bumudur zihniyet anlayışı? 2004ün teknolojisini kakalıyolar, git kakılmak istiyosan sanada kakalasınlar, kaksınlar. Kaldıki samsungun harddiskleri çok iyidir, 160GB kullanıyorum performansından memnunum, seagate HDD'de var 80GB ondanda çok memnunum, seagatenin yan firması olan maxtor'un 80GB hddsi var, ondanda memnunum herhangi bir sorun görmedim, Herşeyin ucuzuna kaçmazsanız bu firmalardan size zarar gelmez. WD FUN'a adını yazdır ;)




  • Daha dün Vatan'dan 2 TB Seagate Harici Disk aldım, şimdi bir hesaplasınlar kar oranlarını, ciddi artış olmasını bekliyorum :X
  • Ona bakarsanız E250 kullanıpta telefonu garantiye düşmeyen yok. Hatta tandıklarımın çoğu E250 telefonlarını çöpe attılar. Bir arkadaşım yeni telefon aldı samsung telefon bir hafta sonra donmayaa kitlenmeye başladı. Garantiye verdi birşeyi yok dediler. 3 ay doğru düzgün telefonu kullanamadı. Konumuzun bununla alakalı. Biz burada kalitesizlikten dolayısıyla garantiye çok düşüyor demişik. Siz 189tl ye telefondan bahsetmişiniz. Telefon alcak olsak zaten buraya yorum yapmaz gider araştırırız. İnsanlar güler yüzlüde olsa garantiyle muhattap olmak istemiyorlar. Garantiye düşecek bir cihaz almak istemiyorlar. Anlayabildim mi?
  • 2011 mali yılının ilk 9 ayında ne demek? mali yıl ne zaman başlar, ne zaman biter?
  • quote:

    Orijinalden alıntı: salagil

    2011 mali yılının ilk 9 ayında ne demek? mali yıl ne zaman başlar, ne zaman biter?


    Firmadan firmaya değişiyor.
  • 10 yılda işlemci-ram v.s. çok büyük gelişmeler gösterirken hard diskler yerinde saydı. millet ssd'lere yığınla yatırım yapıyor,samsungta bunlardan biri, seagate'teki elemanlar daha düşünmüyorlarmış. yok 1tb disk ürettik, yok 3tb disk ürettik. yemişim tblerinizi. ocz hdd'leri hızda 7-8e katlayan ssd'ler üretmeye başladı. siz tblerinizle oynayın, 5400rpmde.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: i3e

    10 yılda işlemci-ram v.s. çok büyük gelişmeler gösterirken hard diskler yerinde saydı. millet ssdlere yığınla yatırım yapıyor,samsungta bunlardan biri, seagateteki elemanlar daha düşünmüyorlarmış. yok 1tb disk ürettik, yok 3tb disk ürettik. yemişim tblerinizi. ocz hddleri hızda 7-8e katlayan ssdler üretmeye başladı. siz tblerinizle oynayın, 5400rpmde.


    Evet haklısınız. Mekanik diskler ile piyasada kalması biraz zor artık segaate in. Onlar bunun farkında bence -http://www.seagate.com/www/en-us/products/enterprise-ssd-hdd/pulsar/pulsar-xt-2




  • Saçma sapan yorumlara hayret ediyorum.
    Seagate samsung çipler kulandığı için mi kârı düştü?
    veya samsung kullanmaya hangi marka var söylermisiniz?
    Daha 2 gün önce apple macbook'lar için daha hızlı yeni nesil samsung çipler kullanmaya başladı diye haber yokmuydu?
    Yorumları okuyanda diğer disk markalarında herşey kendi üretimleri zanneder.

    İlave olarakta mekanik diskler 10 yıldır hiçbir gelişme göstermedi diyenler; gidip 10 yıl öncesine ait 20-40Gb lık disk alıp 20MB/sn sonucu alıp bugünkü 120-140MB/sn sonucu ile karşılaştırıp yorum yapsanız iyi olmaz mı?



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Turkforce -- 21 Nisan 2011; 9:51:40 >
  • Başkalarının yorumlarına saçma sapan diyemezsiniz. Bunu dediğiniz zaman başkalarının düşüncelerine saygsızlık etmiş olursunuz. Herkes burada saygı çerçeveleri içersinde düşüncelerini gösteriyor. Yazdığınuız bu yorum bu çerçevenin dışında kalıyor. Kullandığınız kelimeleri seçerken biraz daha dikkatli olmanızı tavsiye ediyiroum.
  • ssd hardisk lerin çıkması tabiki kar oranını düşürdü ..ancak samsung her bütçeye hitap edcek ürün yapıyor ama ben alırmıyım derseniz samsung telefona 5 kuruş para vermem arkadaşların yaşadığı e250 vakası bende de var.. 6 sene dir 4 sonericsson telefon aldım ev ahalsine birtanesi arıza vermedi.. sonyericsson farkı.. seagate ssd ye girseydi oda satardı ..
  • quote:

    Orijinalden alıntı: vidoko

    ssd hardisk lerin çıkması tabiki kar oranını düşürdü ..ancak samsung her bütçeye hitap edcek ürün yapıyor ama ben alırmıyım derseniz samsung telefona 5 kuruş para vermem arkadaşların yaşadığı e250 vakası bende de var.. 6 sene dir 4 sonericsson telefon aldım ev ahalsine birtanesi arıza vermedi.. sonyericsson farkı.. seagate ssd ye girseydi oda satardı ..

    http://www.seagate.com/www/en-us/products/enterprise-ssd-hdd/pulsar/pulsar-xt-2 .)




  • quote:

    Orijinalden alıntı: timramon

    quote:

    Orijinalden alıntı: i3e10 yılda işlemci-ram v.s. çok büyük gelişmeler gösterirken hard diskler yerinde saydı. millet ssdlere yığınla yatırım yapıyor,samsungta bunlardan biri, seagateteki elemanlar daha düşünmüyorlarmış. yok 1tb disk ürettik, yok 3tb disk ürettik. yemişim tblerinizi. ocz hddleri hızda 7-8e katlayan ssdler üretmeye başladı. siz tblerinizle oynayın, 5400rpmde.
    Evet haklısınız. Mekanik diskler ile piyasada kalması biraz zor artık segaate in. Onlar bunun farkında bence -http://www.seagate.com/www/en-us/products/enterprise-ssd-hdd/pulsar/pulsar-xt-2


    seagate'in ssd'den uzak durduğunu söylemedim. ama seagate gibi bir lidersen, teknolojidede sürükleyici olman lazım. ocz, samsung, intele kaptırmaman lazım ssd'lerdeki ilerlemeyi.




  • quote:

    Orijinalden alıntı: Turkforce

    Saçma sapan yorumlara hayret ediyorum. Seagate samsung çipler kulandığı için mi kârı düştü? veya samsung kullanmaya hangi marka var söylermisiniz? Daha 2 gün önce apple macbooklar için daha hızlı yeni nesil samsung çipler kullanmaya başladı diye haber yokmuydu? Yorumları okuyanda diğer disk markalarında herşey kendi üretimleri zanneder. İlave olarakta mekanik diskler 10 yıldır hiçbir gelişme göstermedi diyenler; gidip 10 yıl öncesine ait 20-40Gb lık disk alıp 20MB/sn sonucu alıp bugünkü 120-140MB/sn sonucu ile karşılaştırıp yorum yapsanız iyi olmaz mı?


    mesajımı gerçekten çok iyi anlamışsınız HELAL OLSUN. ssdler 600mb/sn'lere dayanmışken (ki henüz emekleme çağında) siz 30-40mb/sn den 10 yılda 100mb/sn'e ulaşan hdd'lerdeki ilerlemeye bakmayı tercih ediyorsanız size bir şey diyemem. enerji tüketimi, sessizlik, dayanıklılık, hafiflik gibi ssd yeniliklerini ise düşünmeninde gereği yok.




  • Testlerde gayet iyi görünüyor SSD ile mekanik farkı. 600mb/sn transfer hızı olan SSD nin kapasitesi ve fiyatını ve kullanım ömrünü yazıp karşısına mekanik diskleri koyup karşılaştırma yaparmısın.
  • Hyr bu SSD atılımları nedir onu anlamadım. Biz burada SSD ler kötüdür, "Herkes mekanik disk almalı" gibi birşey söylemedik. Bende sizlerle hem fikirim ama siz öyle bir yorum yazmışsınız ki sanki mekanik disklerin teknolojilerini takip etmek suç olmuş. Sonuçta bu işlerde en önemli şey bütçe. Sizin durumunuz iyi olabilir ama sizin gibiler bu ülkede çoğunlukta değil. Yani durumu iyi olmayan bir sürü insan var. Herşey toz pembe değil yani. Herkes en iyisni ister. En iyi de her zaman pahalıdır.
  • rasgele bir haber donanımhaberden.http://donanimhaber.com/mobile/NewsDetail.aspx?Id=25274&do=&Page=8

    haklısın dedim ya. daha neden tartışıyorsun. bunlar pahalı çıktı, her yeni teknoloji gibi. DEMEKKİ HİÇ UCUZLAMAYACAKLAR, YAYGINLAŞMAYACAKLAR. ayrıca kullanım ömrü diye bir sorunları kalmadı.
  • 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.