Şimdi Ara

Sony ve Microsoft'un Yeni Atağı Ne Zaman Olacak?

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
135
Cevap
0
Favori
7.527
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj


  •      Şimdiki nesil miladını doldurdu dolduracak derken, çoğu çıkan yeni oyun grafikleri ile "Yok yok, daha bu nesilde baya iş var" söylemini akıllara getiriyor. Aynı şey ise Nintendo için geçerli değil. Nintendo Wii her ne kadar yapısı ile üst düzey bir eğlence sunsa da şimdiden yeni Nintendo konsolu konuşulmaya başlandı. Zira bu konsolun E3'te duyurulması bekleniyor. Açıkçası kontroller üzerinde ayrı bir ekran gibi ilginç fikirler bizi heyecanlandırmaya başladı. Nintendo'nun yeni nesil konsolu için gözüken tarih ise 2012 sonu...Peki Sony ve Microsoft'un yeni atağı ne zaman olacak?
     
         Bu konu ile ilgili endüstrinin nabzını yoklayan Kotaku sitesi, Microsoft ve Sony'nin yeni konsolları için "2014'ten önce ortaya çıkmaz" ortak görüşü ile karşılaşmışlar.
     
         Her iki firmanında birinci parti firmaları ile görüşen Kotaku sitesi genel kanının bu yönde olduğunu belirtmiş. Bazı firmalar ise her iki firmanın da birbirlerini kontrol eden bir yapıda olduğunu ve aslında bu gecikmenin nedeninin de bundan kaynaklandığı düşüncesine sahip. Tabi Microsoft ve Sony'nin daha yeni tanıştığı harekete duyarlı kontrol sistemlerinin de bu gecikmeyi sağlayan en büyük faktörler olduğu düşünülüyor.
     
         2014 yılı genel kanı olsa da konsolların 2013 yılında gözükeceğini düşünenlerde var. Tabi bu gözükme bu gidişle sadece duyurular tarafında kalacak. Sektörün gidişatı ve oyun duyurularını düşünecek olur ise duyuru tarihleri muhtemelen 2013, 2014 yıllarında yapılacak, konsolların çıkışı ise muhtemelen 2015 yılına doğru yapılacaktır. Peki sizin bu konudaki görüşleriniz nedir? Sektördeki bu firmalara katılıyor musunuz?
     








  • 2014 idealdir.
  • Söylentiler çok. Ki bakılıcak olursa da türkiyede Ps gözde tıpkı Nokia cep telefonu gibi. Tahminen yine hemen hemen aynı seviyelerde iki makina bizi bekliyor. Yazılım ve çıkıcak oyunlar kimi gözde yapıcak görücez. Bu kadar dedikoduya amd güzel bi grafik süprizi hazırlayacaktır. 3 sene var gibi görünüyor. İşlemci İntel destekli birşey olsa hiç fena olmaz. Konsollar çıksa da bir kaç firma dışında güzel oyun yapılacağı ihtimalide zayıf. Bekleyen var bu yeni konsolları korkanda. Dx11den zaten beklenti büyük, ki zaten çoğu oyuncu dx11 den fazlasıyla yararlanmak isteyecektir. Ne zaman çıkarsa çıksın o makinalar hemen alınmaz derim :))) tercih bizim.
  • Abi ps3 ü yeni aldık bi durun ya doyalım su alete havamız olsun daha erken dayı :D
  • Geç olsun güzel olsun görüşündeyim. Ne de olsa konsol bu, bir kere alıyoruz ve yıllarca kullanıyoruz.
    Konsollar çabuk çıkarsa, gerek görsel gerek oynanış olarak çok bir gelişme olmazmış gibi geliyor. Ama 2014-15 gibi tarihlerde piyasaya çıkarsa, çok daha iyi olabilir.

    - Konsollar çabuk çıkar da görsel olarak çözünürlük-aa-af-fps artışlarından geriye az bir grafiksel ayrıntı farkı kalırsa bu göze pek etkileyici gelmez(şu anki konsollar da çok iyi görüntüler sunuyor çünkü). Bir tek open world oyunlarda veya BF tarzı oyunlarda, şu nesil konsollar çok iyi işler çıkaramadığı için o konudaki gelişmeler etkileyici gelir; o da yıllarca, sürüyle oyun için kullanacağımız konsolların çabuk çıkması için tek başına yeterli bir sebep değil.
    - Oynanış konusundaysa, özellikle Kinect tarzı teknolijilerden umutluyum. Kinect olayı geliştirilip gamepad'le ortak bir kullanımı söz konusu olursa, "hardcore" oyuncular için de güzel yenilikler gelebilir. Ve bu yenilikler, bir üst maddede belirttiğim daha devrimsel görsel farklarla(fizik olayları, tessellation vs) birleştirilerek kullanılırsa, çok değişik deneyimler yaşayabiliriz.

    Bir de, Sony mümkünse şu 15 yıllık DualShock tasarımını-ergonomisini değiştirsin artık Kötü bir tasarım olmayabilir ama X360 controller gibileri varken yıllarca hiç değişiklik yapılmayacak kadar da iyi olmadığı açık Hiç olmazsa eli büyük olanlar da düşünülerek iki ayrı modeli satılsın...



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Castle Bravo -- 21 Nisan 2011; 3:05:23 >




  • 2014 DE konsolar elden cıkarılır para bırıktırılır ve beklenır :D bnm görüşüm bu
  • play station 1 ve 2 pıyasada 6şar yıl kalarak yerlerını abilerine bıraktılar.Bana kalırsa Sony bu stratejı esgeçmez.En fazla 1 sene gecıkmeyle yanı 2006+6+1 =2013te pıyasadakı yerını alır.2015 ise baya bir ütopik olmuş.
  • Tahmini 2014 gibi gelecektir yeni konsollar. Gelsinler gelsinler ama grafiksel anlamda güçlü olarak gelmeliler. Yeni teknolojileri desteklemeliler(Tessellation,Physx,CUDA, DX 11 vs...)(hepsi bir arada değil tabi ) . Ben en çok NVIDIA nın bu konsollarda olup olmayacağını merak ediyorum.PS 3 de kullandığı yongadan sonra imajlarını düzelticeklerdir diye düşünüyorum. Ne de olsa tek yonga en hızlısı NVIDIA . Bir de yanına Physx ve CUDA gibi teknolojileri ekleyebilirlerse harika olur(Physx in kodları şu an için tam oturmadı ama Physx 3.0.. sürümüyle yeni kod yapısına geçilecek , performans sorunu ortadan kalkacak bilginize. ) .NVIDIA nın olması demek büyüyen konsol dünyasın da , sonradan yazılımla yapacağınız şeylerin ve performansın artması demek , tabi konsollarda olurlarsa , şimdilik öyle görünmüyor . Bakalım neler olacak.
  • cıksın su ps4 de ps2 alayım ya 2 jenerasyoon gerıden gelıoruz ps5 cıksın ps3 alcam fıyatlar gerılesınn ah su parasızlık:D
  • quote:

    Orijinalden alıntı: bunick18karakterli

    cıksın su ps4 de ps2 alayım ya 2 jenerasyoon gerıden gelıoruz ps5 cıksın ps3 alcam fıyatlar gerılesınn ah su parasızlık:D


    Seninki parasızlığı geçmiş pintilik olmuş
  • quote:

    Orijinalden alıntı: By Asphyxia


    quote:

    Orijinalden alıntı: bunick18karakterli

    cıksın su ps4 de ps2 alayım ya 2 jenerasyoon gerıden gelıoruz ps5 cıksın ps3 alcam fıyatlar gerılesınn ah su parasızlık:D


    Seninki parasızlığı geçmiş pintilik olmuş


    Aynen...
  • Yeni oyunlardan sonra daha çok erken olduğunu düşünüyorum daha çok sey oynucaz gibi gözüküyor
  • PS4 veya XBOX720 gibi bir takıntım yok, uncharted gibi alan wake gibi kaliteli yapımlar çıktıktan sonra senelerce oynarım aynı konsollarda . şimdiki konsolların daha en az 3 - 4 yıl ömrü olduğunu düşünüyorum açıkçası.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: pape
    PS4 veya XBOX720 gibi bir takıntım yok, uncharted gibi alan wake gibi kaliteli yapımlar çıktıktan sonra senelerce oynarım aynı konsollarda . şimdiki konsolların daha en az 3 - 4 yıl ömrü olduğunu düşünüyorum açıkçası.

    Aynı şekilde full hd ve grafik takıntısı olan biri değilim. Bu konsollar bana ömür boyu yeter de artar bile. Sanal gerçeklik, hologram vs gibi teknolojiler gelmedikçe daha ötesine ihtiyaç yok benim gözümde. Önemli olan kaliteli yapımlar çıkması.
  • YAHU ŞU YENİ NESİL KONSOL LAFLARINI BIRAKIN ARTIK ARKADAŞ.HELE DURUN PS3'ÜN TADINI ALALIM.SİZ DİYORSUNUZ 2013 DİYE SİZ BİR KONSOLUN BİR GECEDE YAPILDIĞINI MI SANIYORSUNUZ?SONY DAHA ADAM AIYACAK İŞ İLANLARI VERECEK.DAHA KONSOL TASARIMI VE İÇ YAPISI DÜŞÜNÜLECEK.BUNLAR AL BENDE KONSOL YAPTIM HEMEN SATAYIM GİBİ DEĞİL.SİZ İŞİN İÇİNDE OLMADIĞINIZ İÇİN HEMEN ÇIKSADA ALSAK DİYENLERDENSİNİZ.GİDİN BİR GÖZLEMLEYİN BAKALIM ONLARI.ADAMLAR BU İŞİN ÜZERİNDE SON 6 YILI DA DİKKATE ALARAK ÇALIŞIYORLAR.(BKZ.MOVE)
  • ADAM ALIACAK İŞ İLANLARI VERECEK.DAHA KONSOL TASARIMI VE İÇ YAPISI DÜŞÜNÜLECEK.

    Sony nin bunları yapmadığını nereden biliyorsunuz ? Bir gecede çıkmıyor evet ama büyük firmalar planlarını 5-10 senelik yaparlar. Bunları zaten düşünmüşlerdir. Tabii gidişata göre planlar güncellenir. Ama bir sonraki nesil için hazırlıklar zaten başladı.
  • 2014'e sarkmaz en geç 2013 hatta 2012 sonu bile olabilir
  • 2015 ideal bir tarih. 4 yil Ps3 ün tadini cikaralim.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: vfdg

    YAHU ŞU YENİ NESİL KONSOL LAFLARINI BIRAKIN ARTIK ARKADAŞ.HELE DURUN PS3'ÜN TADINI ALALIM.SİZ DİYORSUNUZ 2013 DİYE SİZ BİR KONSOLUN BİR GECEDE YAPILDIĞINI MI SANIYORSUNUZ?SONY DAHA ADAM AIYACAK İŞ İLANLARI VERECEK.DAHA KONSOL TASARIMI VE İÇ YAPISI DÜŞÜNÜLECEK.BUNLAR AL BENDE KONSOL YAPTIM HEMEN SATAYIM GİBİ DEĞİL.SİZ İŞİN İÇİNDE OLMADIĞINIZ İÇİN HEMEN ÇIKSADA ALSAK DİYENLERDENSİNİZ.GİDİN BİR GÖZLEMLEYİN BAKALIM ONLARI.ADAMLAR BU İŞİN ÜZERİNDE SON 6 YILI DA DİKKATE ALARAK ÇALIŞIYORLAR.(BKZ.MOVE)



    move için 5-6 yıllık bir deneyim gerektiyse sevgili sony'e, sanırım kinect içinde 1995 den bu yana ar-ge çalışmaları yapmıştır microsoft...
  • Wii 2 veya adı her ne olacaksa HD desteği ile çıksın benim için yeterlidir.
  • 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.