Şimdi Ara

Apple 2.çeyrek sonuçlarını açıkladı; 18.65 milyon adet iPhone satışı, 24.67 milyar $ gelir

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
62
Cevap
0
Favori
4.915
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj

  • alt="Apple 2.çeyrek sonuçlarını açıkladı; 18.65 milyon adet iPhone satışı, 24.67 milyar $ gelir"


    Intel, IBM, Yahoo derken; teknoloji dünyasının popüler isimlerinden Apple da 26 Mart tarihinde sona eren 2011 mali yılının 2.çeyrek sonuçlarını açıkladı. iPad 2'nin ve yeni nesil Macbook Pro'ların satışa sunulduğu 2.çeyrekte, Apple, yine kendi tarihi açısından rekorların altına imza atmayı başardı.


    Cupertino'lu teknoloji firması, geride bıraktığımız çeyrekte 24.67 milyar dolar gelir ve 5.99 milyar dolar net kar, diğer bir deyişle hisse başına 6,40 dolarlık kazanç elde etmeyi başardı. Geçtiğimiz senenin aynı döneminde ise 13.5 milyar dolar gelir, 3,07 milyar dolar net kar ve 3.33 dolar hisse başına kazanç elde eden Apple'ın toplam karı geçtiğimiz seneye göre %41.7'den %41.4'e gerilerken; Amerikan pazarı dışındaki satışlar gelirlerin %59'unu oluşturdu.


    Apple, bu çeyrekte, geçtiğimiz senenin aynı dönemine kıyasla %28'lik artış ile 3.76 milyon birim Mac, %17'lik azalma ile 9.02 milyon iPod satışı gerçekleştirirken; satışlardaki en büyük artışı ve yüksek satış rakamına iPhone ile ulaştı. Firmanın verilerine göre, iPhone satışları bir önceki senenin aynı dönemine göre %113'lük artış ile 18.65 milyona yükselirken; iPad 2'nin de satışa sunulduğu bu çeyrekte toplam 4.69 milyon iPad satışının altına imza atıldı.


    Sağlık sorunları nedeniyle Apple'daki tam zamanlı çalışmasına ara veren ancak stratejik kararlarda hala görevini sürdüren Steve Jobs, geride kalan çeyrek için "Çeyrek gelirlerinde %83, net karda %95'lik artış ile çalışmalarımıza son sürat devam ediyoruz." yorumunu yaparken; yılın geri kalan döneminde aktif oldukları her alanda yeniliklere devam edeceklerini söyledi. Apple'ın mali işlerden sorumlu tepe yöneticisi Peter Oppenheimer ise, rekor kırdıkları Mart çeyreğinden finansal anlamda memnun olduklarını dile getirirken; Haziran ayında sona erecek olan 3.çeyrekte 23 milyar dolar gelir ve hisse başına 5.03 dolar kazanç elde etmeyi tahmin ettiklerini belirtti.









  • Apple artık kapısına "Fan'larım Sağolsun" Yazacak
  • Fanboylar ile kazanılan en yüksek para diye rekorlar kitabına girebilir :P
  • Hala Apple'ı ve kullanıcılarını Yazıcıoğlundan kasa topluyor zihniyetiyle yargılayan 20 yıl öncesini yaşayan insanları hakkaten anlamıyorum. Arkadaşlar, hizmet ekonomisini içinde olduğumuz günümüz şartlarında, asıl olan içerikten öte para eden şey bilgidir, hizmettir, tecrübedir. Her hangi bir apple store'a gidebilirsiniz, göreceğiniz şey, size yaşattığı tecrübe, sunduğu fikir ve vadettiği bilgidir para yapan. Apple tam da bunu satıyor işte. Rekabet içinde olduğu firmalardan bu yüzden önde, bu yüzden aldığı parayı hakediyor.
    Bir dünya laf yapan oldu ilk tableti o yapmadı, çift çekirdeği o koymadı, zaten 3g vardı onlar mı buldu sanki, telefon/tablet Led flaş, ön kamera daha önceden olan modeller mevcuttu....bla, bla, bla... Adamlar donanım arkasındaki hizmetle uğraşıyorlar buna kafa yoruyorlar, kimsenin ilk etapta yapmadığını yapıp, hizmet ağı geniş bir donanım ortaya koyuyorlar.( Diğer örnekler tam tersinde hala ısrarcı, sonra taklit damgası yiyince de kızıyorlar )
    Şu tarz yorumları ben okumaktan hakkaten sıkılıyorum. Siz de eminim 'fanboy'ların size laf yetiştirmesinden(!) bıkmışsınızdır. Ama aradığınız cevabı forumlarda laf yetiştirerek değil, ekonomi, reklam, işletme ve pazarlama gibi alanların tarihsel süreçteki yerlerini iyi tahlil ederek ve ilgili mecralarında bulabilirsiniz. Kolay Gelsin




  • Gule gule harcasınlar ne diyelim

    SAYGILARLA
  • Amerikan ordusu yeni yerler işgal etmek için bütçe sıkıntısı çekmeyecek.
  • Dün Sony Ericsson'un ilk çeyrek finansal raporu haberini okumuştum, gülmüştüm..
    Yazık ya koskoca Sony Ericsson'a :(
    2011 ilk çeyrekte 1,145 milyar Euro satış yapmış. :D
    Net geliri ise (sakın gülmeyin :D haha ) 11 milyon Euro
  • quote:

    Orijinalden alıntı: fuckulteli

    Dün Sony Ericssonun ilk çeyrek finansal raporu haberini okumuştum, gülmüştüm.. Yazık ya koskoca Sony Ericssona :(2011 ilk çeyrekte 1,145 milyar Euro satış yapmış. :D Net geliri ise (sakın gülmeyin :D haha ) 11 milyon Euro


    okumuştum aklıma geldi çok tuhaf ya :D
  • Bence haziranda cikacak yeni iphone bu rakamlari dahada uste tasiyacaktir.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Mr.Loney

    quote:

    Orijinalden alıntı: fuckulteli

    Dün Sony Ericssonun ilk çeyrek finansal raporu haberini okumuştum, gülmüştüm.. Yazık ya koskoca Sony Ericssona :(2011 ilk çeyrekte 1,145 milyar Euro satış yapmış. :D Net geliri ise (sakın gülmeyin :D haha ) 11 milyon Euro


    okumuştum aklıma geldi çok tuhaf ya :D


    Gerçi Apple'ın raporundaki verilerde Mac ve iPod satışlarıda var ama sadece iPhone geliri net gelirin yarısından fazlasını oluşturuyordur..




  • şuanda bile ipad - iphone hatta touch 4 ürünlerinden SIFIR ve USA fiyatı ile TÜRKİYE de piyasaya ürün sürse bu kadar ürün satar ve kazanç sağlar. aslında BİLEREK SATMADIĞI ürün ün KAR ı bundan kat kat fazla.
  • Eylülde İphone 5 çıksa da bir İphone 4 biz alsak arkadaş, yoksa fiyatı düşmeyecek cihazın.
  • hadi macleri falan anlıyorumda. Bu iphone ipad ne işe yarar yaa. Bunu alan adam uzaya roket fırlatabiliyor mu yani? .)
  • Söyle bir durum soz konusu zannedersem, Apple'in herhangi bir ürününü hasbelkader bile olsa kullanmaya başlayan biri sonrasında kendi ihtiyaclarına uygun başka bir ürününü alıp kullanmaya başlıyor. Fan'likla alakalı olduğunu zannetmiyorum, zaten kullanmaya başlayan, iyi kötü cihazı sagda solda anlatmaya başlıyor.
    Adamları tebrik etmek lazım. Tam da istediğim gibi bir cihaz diyenlerin yüzdesi zannedersem kârdan daha keyiflidir..



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sezersunar -- 21 Nisan 2011; 9:03:18 >
  • Adamlar müşterileri kapıda karşılayıp alkışlayarak içeri alıyorlar ya daha ne olsun.
  • Evet, Ne 3G'yi ne çift çekirdeği Ne de 4G'yi Apple bulmadı. Fakat bunları en iyi şekilde kullanan en iyi şekilde satan ve en iyi şekilde pazarlayan her zaman Apple oldu.

    Bırakın artık Apple karşıtı olmayı. Ben Galaxy S kullanıyorum. Fakat biri gelip elime iPhone 4 koysa anında sallarım Galaxy S'i.

    Ben her zaman söylüyorum.

    iPhone'u iPhone yapan uygulamaları. Aşırı derecede destek var.
  • beni takip etsin, kişisel bilgilerimi bana sormadan sağa sola kaydetsin, kaynak kodunun "k" sını bile göstermesin, telefonumun cebimdeyken arkamdan ne işler çevirdiği ile ilgili hiçbir fikrim olmasın, üzerine para almam gerekirken ben bu cihaza 3 ailenin 1 aylık geçimine yetecek kadar para vereyim, parayı bayıldım bittimi tabiiki hayır, birde kapı kapı dolaşıp kırdırmaya uğraşayım. (bkz: techno-labs.com/1/24592/1/apple-sizi-takip-ediyor)

    üzerine birde pişkin pişkin çıkıp senin gibi salaklar sayesinde bilmemkaç milyar doları iç ettim desin, ohhh ne güzel istanbul beeee....
  • quote:

    Orijinalden alıntı: timramon
    hadi macleri falan anlıyorumda. Bu iphone ipad ne işe yarar yaa. Bunu alan adam uzaya roket fırlatabiliyor mu yani? .)

    Hem ipod touc4 4.2.1 jb hem vf945 android 2.1 kullaniyorum.

    Android cihazlarin luks ve ustun ozelliklerine ragmen , ( apple cift cekirdek + 1gb ram + 8mp hd kamera gelirse zaten erisilmez ) apple in İOS un stabilitesini yakalayamiyor. Uygulama anlaminda zaten yetismeye calissada, oyun anlaminda kesinlikle cokkk geride.

    Eger yeteri kadar arastirma yaptiysaniz, ozellikle wifi ile internet + oyun ve forumlarin takibinde apple tartisilmaz ( ekran ve dokunmatik farki ile de ) cok hizli ve sorunsuz.

    Pc acmaz oldum, wifi ile radyo ve youtube her zaman hazir ve tum sosyal chat/paylasim heran online.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • OHAAAAA!!! Sağlam kazıkmış. lol
  • apple i apple yapan yazılımının hızlı olması ..
  • 
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.