Dün akşam da iki adet N70 vardı elimde Ve söz verdiğim üzere incelememi sunuyorum şimdi sizlere�
N70i elime aldım. kart takmadım.malum sıfır telefon.hatsız tercihde inceledim telefonu.Bilginize
İlk Görüş N70i elime ilk aldığımda 6680 den daha kibar bir telefon olduğunu hemen anladım.yani resimlerde felan 6680le aynı gibi görünüyor Ama elinize aldığınızda kesin fark edeceksiniz kibarlığını.üstelik arka sürgüsü de 6680 den çok daha kaliteli yapılmış Güzel bir telefon.ne diyim.parası olan varsa alsın.ama W800 üme değişmem.Bu da kişisel düşüncem
Symbian Telefonda Tıpkı n90 gibi symbian 8.1 var.ama bana daha bi hoş gibi geldi symbian.sanki bi kaç rötuş yapılmış.mesela galerisi daha güzel bi hale gelmiş.resimler açıkken diğer bir resime geçince resim ne tarafa seçtiyseniz sağdan sola veya soldan sağa kayarak geliyor.ilk gelince resim biraz bozuk görünüyor.sonra netleşiyor.ve ekranda resimler çoook güzel görünüyor belirteyim. Ve 6680 den daha hızlı bir telefon olduğu kesin.resimleri felan baya hızlı açtı.6680 de baya yavaştı
Tuş Takımı Ve Kullanılabilirlik Tuş takımı bana küçük gibi geldi.W800üm de çok rahat mesajlar yazabiliyorken N70de bu rahatlığı göremedim.mesela 2 ye basacağım derken alt ok tuşuna da basabiliyorum.ve bir de N70 resimlerini ilk gördüğümüzde bir tuş gözümüze çarpmıştı.evet evet.o C tuşunun üstüdeki tuş Tahmin ettiğimiz gibi o tuş bir kısayol.ayarlıyorsunuz.istediğiniz yere gidiyorsunuz
Ses kalitesi İşte telefonun can alıcı noktası. O nasıl bir ses kalitesidir öyle. Sizlere söyleyeyim ki şu ana kadar elime geçen Nokialar içndeki en güzel ses kalitesine sahip telefon. W800�ümden �Alyazmalım� adlı mp3 ü yolladım bt ile. Ve açınca mp3 ü o mükemmel ses kalitesiyle karşılaştım. Ses gerçekten çok güzel. Çok net bir ses alabiliyorsunuz telefondan. W800 le karşılaştırdım sesini.neredeyse aynı diyebiliriz. Ama tabi ki ekolayzır denen bi ayar yok N70�de. Bu yüzden W800-N70 ses karşılaştırması ne denli kaliteli olur bilmem. Ama 6680 ile karşılaştırmak istersek kesinlikle 2 katı hatta 2.5 katı kaliteli ve yüksek ses var
Kamera(RESİM---VİDEO) Gün ışığında(güneş ışığında-doğal ışıkta) çektiğim resimler çok güzel. Ama yapay ışıkta(florasan) çektiğim resimleri beğenmedim. Üstelik tüm ayarlarını da yaptım. Yani florasan da florasan ayarında kullandım. Gün ışığın da gün ışığını. Ama florasan resim kalitesi beni tatmin etmedi. Bunu belirteyim. Hatta kötü bile diyebiliriz florasan resimleri için. Fakat gün ışığı resimleri mükemmel kalitede. Çok güzel resimleri var gün ışığında Geleyim videosuna. Sizlere gün ışığında bulutlu ortamda 1.13 dk lik bir video çektim. Videosu 352x288 büyüklüğünde. Gayet güzel çekiyor videoyu. Ama N90 kesinlikle daha iyi çekiyordu N70�den. Videodaki Zoom güzel.tam zoom yaptıktan sonra bir sn gibi beklersek görüntü netleşiyor Ama bunu resim için söyleyemeyeceğim. Full zoom yapınca resim çekerken berbat kötü oluyor resim
N70-İçeri-Florasan Ayarlı(ayrıca bu görmüş olduğunuz alet sayesinde N70'inizi şarj edebilirsiniz.normal şarj aletleri N70 ve N90'a olmuyor.Bu aparatı normal şarj aletinize takıyorsunuz.sonra daha ince olan diğer kısmını N70e takıyorsunuz.yani normal nokialardan daha ince şarj girişi.mesela 3110 lar gibi
N70-Dışarı-Bulutlu Ayarlı-Flaş Kapalı(Saat Akşam 5 Gibi)
N70-Dışarı-Gece Görüşü Ayarlı-Flaş Açık
Ve de W800'ümle Çekmiş olduğum N70 Resimleri(W800'ümden ışık ayarlarını yapmadığım için görüntüler biraz bozuk.Kusurauma Bakmayın Artık.Tüm Resimleri içeri-florasanlı ortamda çekmiş olmama rağmen telefonumun ışık ayarı malesef gün ışığındaymış.bu yüzden biraz kötü resimler
SON YORUM Bu görmüş olduğunuz telefon spot idi.Ve üç gün önce 950 ytl ye bir adet satıldı. Bunlar ise 875 ytl spot telefonlar. Ben derim ki eğer yeni bir telefon alacaksanız ve bu telefon beni 1-1.5 yıl idare etsin diyorsanız alın. Ama şimdi değil. Kesinlikle şimdi değil. Yılbaşını bekleyin. Kesin 700 e felan düşer bu telefon diye düşünüyorum.
W800 ümle karşılaştırırsak N70�i: Hayır. W800�ümü N70�e değişmem. Gerek kamera kalitesi gerekse ses kalitesi yönünden W800 benim nazarımda N70�den üstün bir cihaz. Tek eksiği ise symbian olmaması bana göre
Umarım Yardımcı Olabilmişimdir N70 Hakkındaki Düşüncelerinize
Çok Yakında N91 İncelemesi İle Görüşmek Üzere.Şimdilik Benden Bu Kadar.Sorularınız Varsa Alabilirim.
Saygılar
xyzddd
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi PHI -- 3 Nisan 2007; 18:04:04 >
peki dışarı ses i nasıl werior bn n90 ın dış sesiyle düğünde hoparlör den bir metre ötede müzik dinledm (1 m öte deddim telefon deil düğün yerindeki hoparlör ü kast ettm)
bi de sen n70 in 2.rengini gördn mü?
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi faikmaras -- 27 Kasım 2005, 13:36:17 >
peki dışarı ses i nasıl werior bn n90 ın dış sesiyle düğünde hoparlör den bir metre ötede müzik dinledm (1 m öte deddim telefon deil düğün yerindeki hoparlör ü kast ettm)
bi de sen n70 in 2.rengini gördn mü?
n90 da da mı var yarım saatlik n90 incelemesinden o kadar olur n70 3-4 saat filan elimdeydi neyse
sesine gelince ses kalitesi gerçekten çok güzel faik mükemmel ses veriyor n90 da da mp3 dinledim n70 de de n70 biraz daha üstün gibi sanki
2. rengi derken nasıl yani bu resimde iki tane n70 var ve ikisi de farklı renklerde biri metalik gri biri ise beyazımsı bi renk eğer bu iki rengi kastediyorsan evet ikisini de gördüm
kardeşim incelemen çok iyi olmuş saol.Dışarıdaki çekimleri beğendim ancak kapalı alanda çekilen fotoğraflarda çok noise var.Bu arada çok yakında n91 incelemesi yapacağını söylemişsin.Hayırdır yakın bi zamanda eline n91 mi geçecek.Nedir bu işin aslı.N91 in incelemesini sabırsızlıkla bekliyorum dostum..
Haklısın dostum düzenledim
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi crux2005 -- 27 Kasım 2005, 15:21:05 >
kardeşim incelemen çok iyi olmuş saol.Dışarıdaki çekimleri beğendim ancak kapalı alanda çekilen fotoğraflarda çok noise var.Bu arada çok yakında n91 incelemesi yapacağını söylemişsin.Hayırdır yakın bi zamanda eline n91 mi geçecek.Nedir bu işin aslı.N91 in incelemesini sabırsızlıkla bekliyorum dostum..
kardeş şu alıntıyı editlersen memnun olurum benim mesaj zaten çok uzun bi de sen alıntı yapınca çok uzun oldu
n91e gelince n91 bu bu bizim tanıdığa gelir gelmez inceleyeceğim tabi artık ne zaman gelirse
Dostum gerçekten çok güzel bir inceleme olmuş. N90 incelemenide cok begenmiştim. Herşeyden önce ellerine saglık. Izninle bi kaç şey sormak istiyorum. Bu cihazın hızı 6630'a göre nasıl? Foto açılışları, menü geçişleri falan. Çünkü 6680 ile bir karşılaştırma söz konusu ve bildigimiz gibi 6630 azda olsa daha hızlıydı 6680'den. Ve
kafama takılan bişey daha. N70'te kapak değişimi oluyormu? Yani Xpress-On (TM) kapak olayı varmı?
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi NoVaRiX -- 27 Kasım 2005, 15:39:09 >
Dostum gerçekten çok güzel bir inceleme olmuş. N90 incelemenide cok begenmiştim. Herşeyden önce ellerine saglık. Izninle bi kaç şey sormak istiyorum. Bu cihazın hızı 6630'a göre nasıl? Foto açılışları, menü geçişleri falan. Çünkü 6680 ile bir karşılaştırma söz konusu ve bildigimiz gibi 6630 azda olsa daha hızlıydı 6680'den. Ve
kafama takılan bişey daha. N70'te kapak değişimi oluyormu? Yani Xpress-On (TM) kapak olayı varmı?
Fatih dostum benim incelemeden daha detaylı olmuş...
Aynı şeyleri farketmişiz yanlız sen demişssinki mp3 attım ses iyiydi.. Hoparlörde evet iyi fakat kulaklıkta dinledin mi onunla ilgili bir yorum göremedim???
Ayrıca radioyu denedin mi eğer denediysen radioda sesi dışarı verince çok az bi ses geldiğini farketmiş olman lazım... Birde hız konusunda menü hızı 6630'a göre falana yavaş bunu gözlemleyebildin mi??
telefon 2mp fotoğraf çekiyor ama dijital fotoğraf makinelerin çektiği 640*480 0,3 mp den bile daha kötü netliğe sahip?
O Fatih Sultan Mehmed Han! "Allah'ın verdiği ömrü O'nun izninden başka alacak yoktur." Onu Fetheden Kumandan,Ne Güzel Kumandan, Onu Fetheden Asker,Ne Güzel Askerdir! Hz.Muhammed (S.a.v) Osmanlı ve Türk Tarihi Kulübü Tehlikenin Farkında mısınız ?
6630a göre aşağı yukarı aynı diyebiliriz X-Press on değil
quote:
Orjinalden alıntı: van_hoijdonk
Fatih dostum benim incelemeden daha detaylı olmuş...
Aynı şeyleri farketmişiz yanlız sen demişssinki mp3 attım ses iyiydi.. Hoparlörde evet iyi fakat kulaklıkta dinledin mi onunla ilgili bir yorum göremedim???
Ayrıca radioyu denedin mi eğer denediysen radioda sesi dışarı verince çok az bi ses geldiğini farketmiş olman lazım... Birde hız konusunda menü hızı 6630'a göre falana yavaş bunu gözlemleyebildin mi??
İyi Günler...
teşekkürler van ses konusunda gelince malesef kulaklıkla dinleme imkanım olmadı yani normal hoparlörden mp3 dinlerken ben çok beğendim sesini çünkü çok güzel ses veriyordu dışarıya ama dediğim gibi radyo ve kulaklıktan mp3 dinlemedim ama yarın dener ve yazarım inşallah tabi satılmazlarsa
hıza gelince ben genellikle 6680 ile karşılaştırma yaptım çünkü elimde hem n70 hem 6680 vardı.yani aynı anda ikisine de bakma şansım oldu 6630la kıyaslamam gerekirse şimdi 6630ı hayalimde canlandırıyorum da şu anda menü hızını felan bence çok yavaş değil n70 6630 a göre yani tabi 6630 zaten çok hızlı bir telefon bunu hepimiz biliyoruz ama n70de de ben 6630a göre bir yavaşlık göremedim
quote:
Orjinalden alıntı: TEKNODE
eline sağlık başka modelleride incele sadece n serisini değil
inşallah bakalım w900 bi çıksın hele piyasaya
quote:
Orjinalden alıntı: sonix
telefon 2mp fotoğraf çekiyor ama dijital fotoğraf makinelerin çektiği 640*480 0,3 mp den bile daha kötü netliğe sahip?
peki sana şunu sorayım fotoğraf makineleri ile konuşabiliyormusun sms atabiliyormusun internete girebiliyormusun
hala fotoğraf makineleri ile cep telefonlarını karşılaştırıyorsunuz ya ben daha size ne diyim anlatamadım gitti ya fotoğraf makinası ile cep telefonunun karşılaştırılamayacağını yanarım da ona yanarım
peki sana şunu sorayım fotoğraf makineleri ile konuşabiliyormusun sms atabiliyormusun internete girebiliyormusun
hala fotoğraf makineleri ile cep telefonlarını karşılaştırıyorsunuz ya ben daha size ne diyim anlatamadım gitti ya fotoğraf makinası ile cep telefonunun karşılaştırılamayacağını yanarım da ona yanarım
dikkat ettiysen ben sms,konuşma karşılaştırması yapmadım. zaten sorumun sonuna ? işaretini koydum.demek istedimki,telefon 2 mp ama niye net çekmiyor?bunu sormak istedim.
O Fatih Sultan Mehmed Han! "Allah'ın verdiği ömrü O'nun izninden başka alacak yoktur." Onu Fetheden Kumandan,Ne Güzel Kumandan, Onu Fetheden Asker,Ne Güzel Askerdir! Hz.Muhammed (S.a.v) Osmanlı ve Türk Tarihi Kulübü Tehlikenin Farkında mısınız ?
Arkadaşların dediği gibi megapixelliğin etkisi yoktur açıklaması foto baskısı için yanlıştır. Çünkü pixeller ne kadar çok büyürse 10-15 lik kağıda ufaltarak basması da o kadar net olur. Ancak lens çok kalitesizse pixelin büyük olması önizleme için pek de bir şeyi değiştirmez ...
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Revolver40 -- 27 Kasım 2005, 21:20:19 >
bu telefonun olayı video,ama pil ömründe 6630dan farkı yok 250-3.5 bu durumda video için alınan bu telefonu video için kullanılırsa pili çok az gidecek
valla çok güzel incelemiş ve yorumlamışsın arkadaşım.yanlız radyo ve mp3 sesini kulaklıkla dinleyip yorumluyabilirsen içimdeki bütün kuşkular gidecek.ama yinede ellerine sağlık
Biliyorsun bende W800i var, sırf ses ve kamera kalitesi için aldım. Dışarıya verdiği ses kalitesi ve yüksekliği benim için çok önemli.
Son günlerde aklıma D600 yatmıştı hep tip, hemde ses bakımından. Fakat senin bu incelemen beni çooook derinlere götürdü şimdi ne yapacağımı bilmiyorum.
Senden rica etsem, D600 bulablirsen, 3D ses modunda aynı şarkıları en yuksek sesleri ile D600 de ve N70 de hatta ve hatta arayada W800'ü sok sendekini. Bir dene bakalım. En yüksek en kaliteli en dolgun sesi hangisi veriyorsa ondan alıcam, eğer W800i dersen W800i'de kalacam. Eğer hepsi aynı dersen yine W800i'de kalacam
Birde şöyle sorayım;
N70'in dışarıya verdiği ses ile W800'ün dışarıya verdiği ses hemen hemen aynı mı? Ses kalitesi olsun, ses yüksekliği olsun?
Sakın 6630/6680/6681 gibi cıyak cıyak bağırmasında..
Şimdiden teşekkür ederim, ellerine sağlık inceleme gerçekten güzel..