Şimdi Ara

Alpenföhn'den üst seviye işlemci soğutucusu; K2

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
18
Cevap
0
Favori
2.547
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj




  • Alpenföhn yüksek performanslı işlemciler için hazırladığı K2 isimli yeni soğutucusunu kullanıma sunmaya hazırlanıyor. Adını Everest'ten sonra dünyanın en yüksek ikinci dağı K2'den alan yeni işlemci soğutucusu, kaslı yapısı ve fan tasarımı ile dikkat çekecek gibi görünüyor. Çift kule tasarımını temel alan ve 6mm kalınlığında 8 adet Bakır ısı borusu ile gelen soğutucuda çok sayıda Alüminyum yaprağa yer veriliyor.


    Wing Boost serisi fanlarla donatılan soğuucunun merkezinde yer alan fan 140mm çapında olup 1500 devir/dakika hızlarında çalışırken, 120mm çapındaki diğer fan ise 1300 devir/dakika hızında görev yaparken, kullanılack anakarta göre üçüncü fan kurulumu da mümkün kılınıyor. Alpenföhn tatarafından önümüzdeki günlerde pazara sunulması beklenen K2'nin 75 Avro civarında etiket fiyatına sahip olacağı belirtiliyor.

















  • noctua kopyasi bi tasarima sahip...
  • Noctua D14 İşlemci Soğutucu

    bunun kopyası olmus resmen yaa bı fan rengı farklı onun harıcı nerdeyse 100 yuz aynı sı pehh
  • performansı nasıl iyiyse siler noctua yı
  • Bu soğutucuları üretmek için ne kadar kaynak harcanıyor, nasıl bir çevre katliamı yapılıyor diye soran yok !!!! Oldu olacak evdeki eski demir parçalarını işlemciye tutturalım bide üstüne fan tamam... Bilgiye bu kadar kolay erişebilen bir kitlenin nasıl oluyoda bu tür konularda bu kadar cahilce davrandığını anlamıyorum.Hele ki son dönemde bu tür soğutucular çok daha moda olmaya başladı,ya bu kadar mühendis, bu kadar tasarımcı gerek ekran kartlarını gerek işlemcileri soğutacak çok daha az mataryel kullanan soğutucular tasarlayamıyo mu ?
  • Noctua'ya benzemiş.
    Ama daha fazla ısı borusu var.
    V16 motor gibi olmuş. Ayrıca Kanat tasarımı tamamen farklı.
    Yanında verilen fanlarla ve kalite macunla noctua'yla yarışır bir fiyata sahip olursa alınabilir olur.

    @momento_tr
    stok fanla zaten yerli soğutma yapılıyor. onlardaki materyal miktarını alarak düşün.

    Overclock yapan kullanıcılara hitap eden bir ürün. senin düşüncenle F1, WRC, gibi araba, uçak, tekne, her türlü yarışların iptal olması lazım.
    Overclock yapanlar olmalı ki üreticiler daha dayanıklı, daha stabil ürünler üretsin. yeni nesil teknolojiler geliştirilsin. aynı şekilde diğer sektörler için de gerekli...
  • schön
  • Tasarımı agresif ve kendinden emin duruyor fakat 1x ve 2x fan ile ne kadarlık bir performans vaad ediyor bilmek gerekir.. ayrıca fiyat biraz yüksek geldi.. bana
  • Türkiyede şu anda Noctua NH-D14 70euro+kdv'den satılıyor.
    Bu firmanın Türkiye'ye getireleceğini sanmıyorum ama getirilirse 75e+kdv olursa performansı ile 5euro fazlalığı hak ediyor mu?

    Noctua'da çok güzel bir macun vardı. bunda nasıl olur bakalım....
  • Soğutucunun dışa bakan kısımları Scythe Yasya ya tıpatıp benziyor.
    Performansı kesin iyi olacaktır.
  • Hep birbirinin kopyası tasarımlar hatta bazı üreticiler eski seri işlemcilerde oldukça başarılı bir performans ortaya koyan soğutucularının bağlantı kısımlarını değiştirerek güncel işlemciler için bile piyasaya sürüyorlar. Bu tarz soğutucular maalesef gittikçe büyümeye ve ağırlaşmaya başladı oysa P4 tarzı zamanları hatırlarsak nanometrik küçülmeyle birlikte işlemciler de giderek daha az ısınan bir hale geliyorlardı. CPU soğutucularında artık yepyeni bir tasarıma ihtiyaç var, daha küçük boyutlarda daha sessiz ve yeterli performansı sunacak bir soğutucu gerekiyor.
  • işlemci soğutucularının birbirine benzemesi normal ki işini yaptıktan sonra şekli o kadar da önemli değil
  • 2 kg' a yakındır bu soğutucu çok hantal duruyor
  • Birbirine benzer, kopya diyor millet bu bir işlemci soğutucusu ne yapılmasını bekliyorsunuz oradada bir ak-47 mi olacak?

    Başka çift kuleli soğutucu bilmedikleri için, her çift kuleli tasarım gören NH-D14'ün kopyası diyor. İşin daha da komik yani üstteki soğutucu NH-D14'den daha iyi soğutmaya sahiptir.
  • techpowerup bile dh14'e benzerliğinden bahsetmiş. bana görede benzemenin ötesinde neredeyse aynı tasarım 12-14 cm fanlar fanların yerleşimi iç taraf plakalarının ucları vs vs. detaylı inceleme bulamadım ama ilk 3e gireceğini düşünüyorum
  • ısı borusu farkı var.
    testler gösterecek hangisinin iyi oldugunu.

    ayrıca

    Alpenföhn'den üst seviye işlemci soğutucusu; K2


    benzer yapıya sahip başka bir soğutucu
  • testler olmadan ısı konusunda konuşmak yanlış yalnız alpenföhn ısı boruları daha az ve sessizlik konusunda inanıyorum ki noctua daha iyidir. İstenildiği kadar mühendis vb. kullanılsın firmaların kendine has bir tasarımı olmalı, alıp başka firmaların tasarımlarını kullanmak benim gözümde yeni bir ürün çıkarmak değildir. Yeni bir tasarım, yeni bir yapı, yeni bir teknik ile çıkarılsa iyi veya kötü daha mantıklı bir seçim olacağı kanaatindeyim. Keşke yeni bir teknik yeni bir tasarım kullansalardı da kötü olsaydı kopya etmektense kendine özgü bir sistem yapı geliştirmeleri daha iyi olurdu diye düşünüyorum. Herkesin tercih ve seçimine saygı duyuyorum fakat ne kadar iyi olursa olsun noctua'yı tercih ederdim, kopya ürünler benim için mantıkılı seçimler değil...
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.